Trendab AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Gruvrundan inleder höstsäsongen i VOC serierna.
PRESSRELEASE

När Kil tvingade ställa in sitt rally i år till följd av vägproblem så blev det Gruvrundan som tog plats i VOC Mekonomen Rallys Sverige- och SommarSerie istället. När höstdelen av säsongen nu tar sin början så är det hårda fighter och tufft avgörande som väntar. Det är långt i från avgjort i någon förarklass.

Ett inställt rally under mitt under pågående säsong är en mardröm för klassledningen.

Med en så stor klass som vi är det helt enkelt svårt att få plats i startfältet när rallyt redan är planerat. Det är att få tidplanerna att fungera som oftast sätter käppar i hjulet, förklarar klassansvarig Roger Fransson.

Men med goda relationer och positiva dialoger så har det nu ändå gått att lösa..

Jag vill passa på att tacka Götene och Trollhättan som jag haft dialog med för deras fantastiska inställning även om det till slut inte gick att komma ända i mål med dessa lösningar. Och förstås ett extra stort tack till Åtvidabergs MK med Joakim ”Bunke” Nilsson i täten för vår dialog för att det gick att lösa hos dem. Här var taket för tävlingen satt så högt som 250 startande och eftersom att Svenska Rallycupen inte fyller detta så fanns utrymmet och därmed förutsättningen för att ta emot även oss. Jag vill också tacka SRC, Conny Hansson och Crister Nystrand med flera för er positiva inställning. Utan den hade detta ändå inte gått att få i lås.

Tom Thomasson eller André Nygren i Elit?
Eftersom att tävlingen i Åtvidaberg körs med SRC´s grundupplägg så är A- och B-förarklasserna sammanslagna till en gemensam elitklass.

Hos oss kommer detta i efterhand förstås att delas upp när poängen fördelas men i själva tävlingen så körs det sammanslaget så ett redan sprängfullt getingbo blir än mer surrande än vanligt. Thomasson från A eller Nygren från B? Svaret kan mycket väl bli Kim Nilsson! Eller varför inte Rickard Gustafsson? Han har kört jättefort efter sin come-back men har ännu inte nått riktigt hela vägen, kanske är det dags nu.

Andersson eller Kindgren i Cupklassen?
Cupklassen i VOC Mekonomen Rally är alltid svårtippad med alla sina otroliga talanger, det är ju här som framtidens mästare i vår sport utvecklas.
Emil Andersson har radat upp kanonresultat och får bära lite favorittryck. I just den här tävlingen är ett annat namn med fantastisk förmåga i en speciell situation, Lukas Kindgren har hemmavägar, det kan till slut fälla avgörandet. Men det finns många fler som vill vara med och kriga. Patrik Fredriksson till exempel, vad tänker han göra på lördag? Eller en av klassens fantastiskt duktiga tjejer Emelie Axelsson. Kanske är det dags för hennes första fullträff även i serien? Utanför serien har hon redan provat på att stå högst upp på pallen.

Nordström dominant i årets juniorserie
Bland juniorerna är tipset för omväxlings skull lite lättare.
Jag vågar sticka ut hakan och säga att Isac Nordström vinner. Med tre segrar av fem möjliga så är Isac på god väg att göra drömserien i slutat av säsongen, dvs med idel segrar räknade i sin personliga serie. Isac har också positionerat sig i andra tävlingar där han som junior presterat topptider totalt. I den här klassen föds stjärnorna på rad, före Isac hette de Emil Bergkvist och Elias Lundberg, två namn som inte behöver någon djupare presentation. Den enda som riktigt kunna utmana Isac i år, Linus Leander kommer av okänd anledning inte till start i Åtvidaberg och då är manegen fri för Isac Nordström show.

Nästan fyra och en halv mil specialsträcka av högsta klass borgar för rallyunderhållning i toppklass i skogarna kring Åtvidaberg på lördag. VOC Mekonomen Rally kommer som vanligt att leverera sin del av häftig rallyaction. Väl mött!


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-08-26 14:44






Inför Croatia Rally med 20 sträckor, 28 mil, 68 startande.
© Hyundai Motorsport.Croatia Rally med 20 specialsträckor fördelade över 28 mil på asfalt väntar de tävlande. Fyra sträckor dubbelt på fredagen ger 12 mil special. Lördagen fortsätter med samma antal sträckor på knappt 11 mil. Två sträckor dubbelt med de sista fem milen på söndagen.

Neuville först i startfältet.

Publicerad: 2024-04-15 21:15


Totalseger för Kristensson i Simrishamnsmixen, jobbar för SM start i Nyköping.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Tom Kristensson och co-driver Andreas Johansson tog en övertygande seger i Simrishamns MK:s tävling Simrishamnsmixen i lördags. Med Team SKÅAB:s Ford Fiesta R5 vann de med drygt 40 sekunders marginal till Kenny Stavbom MK Speed över de dryga 3 milen specialsträckor.

- En toppendag, säger T...

Publicerad: 2024-04-15 20:05


Mille Johansson kämpade sig till pallplats i EM-premiären i Ungern.
© Flat-out media agency.Rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm tog en sensationell pallplats i premiären av Rally-EM i Ungern under helgen. Efter att ha tappat nästan nio minuter på grund av en dubbelpunktering tog han och kartläsaren Johan Grönvall från Arvika sju sträcksegrar och en tredjeplats i Junior-EM.

Pal...

Publicerad: 2024-04-15 19:32


Fullmatad TV tablå för helgens WRC Croatia Rally.
© Hyundai Motorsport.Till helgen avgörs årets fjärde WRC deltävling, Croatia Rally med Jonas Andersson som enda Svenska inslag i startfältet. Tv4 koncernen sänder live från samtliga sträckor där Stefan Klemetz kommenterar på flertalet av sträckorna.

Det är Tv4 Motor, Sportkanalen och TV12 som delar på sändningarna s...

Publicerad: 2024-04-14 20:45


Hawkeswood i Toyota GR Yaris vann Rally of Otago - Meeke i Escort MK2 sjua totalt.
© Otago Rally.Nya Zeeländska Rally of Otago tog målgång efter 27 mil special på häftiga grusvägar, Jack Hawkeswood i en Toyota GR Yaris AP4 tog segern.

Jack tog ledningen redan på första sträckan och släppte den aldrig från sig, trots sin ledning rallyt igenom var marginalen smal. Strax över 20 sekunder var ma...

Publicerad: 2024-04-14 20:42


Pryce snabbast genom Brittiska rallymästerskapets Severn Valley Stages.
© Probite British Rally Championship.Brittiska Mästerskapets andra deltävling, Rallynuts Severn Valley Stages avgjordes under lördagen. Sju grussträckor på 10 mil där Osian Pryce tog segern, han inledde som tvåa bakom Chris Ingram men en fantomtid på ss4 gav ledning på 11,7 sekunder.

Pryce drygade ut och avslutar rallyt i sin Ford F...

Publicerad: 2024-04-14 20:32


Tempestini vinner Rally Hungary, Mille Junior EM trea och Carlberg bröt.
© FIA ERC.En hänselserik avslutning på ERC premiären Rally Hungary, söndagens tre sträckor var krävande och kasta om resultaten. Mikko Heikkilä gick ut som ledare före Martins Sesks och Simone Tempestini när söndagen rullade igång.

Finländare tappade hjulet.
Finske Heiikilä drygade ut sin ledning, ...

Publicerad: 2024-04-14 18:30


Dansk totalseger i Bilmånsson Rallysprint.
SMK Hörbys Bilmånsson Rallysprint inledde Södras RS-DM under söndagen, tre vändor på sträckan som gick om tre varv per omgång under dagen sex av de 55 startande bröt under dagen.

Stefan Kristensson var vassast genom första vändan där Rolf Grybb var sekunden bakom, åtta tiondelar mer för Kenneth M...

Publicerad: 2024-04-14 15:49


Sex raka sträcksegrar för Andervang i Roland-Rallye Nordhausen.
© Ann Felke.Sex raka sträcksegrar tog Stig Andervang och tyskan Ann Felke när ADAC Roland-Rallye Nordhausen avgjordes som deltävling i bland annat Schotter Cup i Tyskland under lördagen.

Svensken körde stabilt och totalsegern var ohotad, 1:43,9 minuter skiljde till Herbert Lösch i en Mitsubishi Lancer EVO8. ...

Publicerad: 2024-04-13 20:48


BilMånsson Rallysprint och Rally Hungary, följ söndagens rallyn.
© @World / Red Bull Content PoolSöndagsrally blir det med BilMånsson Rallysprint där SMK Hörby arrangerar varvlopp, tre varv och tre omgångar väntar under dagen när Södras RS-DM inleds. Resultaten förväntas gå live under dagen.

När söndagen tar EM seriens första deltävling Rally Hungary till mål är det med tre sträckor dubbelt....

Publicerad: 2024-04-13 20:39


Tidigare nyheter:
Sex raka sträcksegrar för Andervang i Roland-Rallye Nordhausen.
BilMånsson Rallysprint och Rally Hungary, följ söndagens rallyn.
Mikko i Toyota toppar Rally Hungary, Carlberg tvåa i Junior EM debuten.
Aprilsprinten inledde Eskilstuna Sprintcup.
Kristensson körde hem Simrishamnsmixen.
RS åkarna i söder inleder med BilMånsson Rallysprint.
Följ lördagens rally, bl.a. Aprilsprint, Simrishamnsmix och EM i Ungern.
Cais snabbast på ss1 i Rally Hungary, Carlberg delad J-EM trea.
Calle sjua, Mille elva på shakedown i Junior ERC.
Skoda dominerade kvalet i Rally Hungary, sjukdom stoppade Östberg och Barth.
Så körs Rally Legends under Royal Rally of Scandinavia, sträckor och tidsplan!
WebTV direkt från kvalet 14:15 inför Rally Hungary här!
17 sträckor, 19 mil - start hos Bauhaus med publiksträcka - tidsplan med sträckor, så körs Royal Rally of Scandinavia.
Närmare 140 åkare för lördagens Aprilsprint i Eskilstuna.
WebTV live från kvalet inför Rally Hungary fredag eftermiddag här.
Ny publikparkering, 140 ekipage, tidigare start - info inför Aprilsprinten.
Anmälan till Bauhaus Royal Rally of Scandinavia och Legends öppnar.
Mille Johansson inleder jakten på EM-guldet i Ungern.
70-talet bilar ut för Simrishamnsmixen.
Säsongsstart för EM-serien, regeländringar och nyheter inför säsongen.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Croatia Rally 18-21/04


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.