Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
SA Tech AB   

   
MaxSport   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Nordström fick sitt genombrott när SommarSerien gästade EMK Kannan.
PRESSRELEASE

När säsongen börjar dra ihop sig och endast två tävlingar återstår av VOC Mekonomen Rallys nationella SommarSerie var det Eskilstuna MK som stod som värd. Många kände sig lockade att bättra på poängskörden på de 40 km utmanande sörmländska vägarna. Rakryggade och stolta kan numera Dennis Askling, Isac Nordström, Gustav Johansson och Isak Vikman titulera sig klassegrare i årets upplaga av EMK-kannan. Unge Isac Nordström i Elit B fick sitt definitiva genombrott och tog sin första klasseger, och inte bara det utan han var också totalsnabbast i hela den tuffa VOC Mekonomen Rallyklassen. Ännu en stjärna är född i klassen som fostrat den absoluta majoriteten av svenska rallystjärnor de senaste årtiondena.

Med en väl bemannad stab bestående till exempel av vägvakter som lotsade ekipagen rätt såväl in på sträckor som serviceplats bjöd Eskilstuna MK på tre sträckor av absolut toppkvalitet. Vägar som enligt uppgift höll utmärkt kvalitet även efter dryga 100 startande och som höll såväl förare som co-driver på tårna i omkring halvtimmen. Ädel fina ord från klassens ekipage om såväl arrangemang som om, eller i synnerhet om, de fantastiska sträckorna ett och tre. Därtill också om den osannolikt tajta tävlingen där 10 mil totalt innehöll hela 4 mil specialsträcka, toppklass!

Att klassen återser Eskilstuna MK som arrangör är ingen tillfällighet. En klubb med god rutin att arrangera tävlingar liksom en kultur som mönstrar en ordentlig stab av frivilliga funktionärer borgar för möjlighet att arrangera tävlingar på några av landets bästa rallysträckor. Vägarna håller fantastisk kvalitet och utmaningen för oss deltagare är uppenbar. Lika säker på att man skulle möta en leende funktionär på väg in till sträckan var man på att nästa krön kunde innehålla ett nyp. En stor eloge till EMK som onekligen har ”gjort det igen”. Patrik Barth är också värd en eloge för sina utmärkta noter på dessa riktigt utmanande och svårnotade vägar, säger klassansvarig Roger Fransson.

Dennis Askling fick äntligen vinna i Elit A
Mer än en gång har Dennis Askling varit ”i hasorna” på André Nygren men nu fick Dennis äntligen sin efterlängtade seger. Efter att ha tagit ledningen på dagens första SS med minsta möjliga marginal (en tiondel) utökades den med drygt en sekund per sträcka för att efter 40 km segrat över Andre som tog hem silverplatsen före klassens nykrönte Svenske Mästare, Elias Lundberg. Elias som för övrigt kom till start med ambitionen att få mer mil inför kommande utmaningar men som kämpade de första två sträckorna med en kärvande handbroms.

Som den gode Dennis väntat på och kämpat för den här segern. Jag är riktigt glad för Dennis skull och kan återigen förtjusas över de jämna fighter vi har i klassen. Som den uppmärksamme kommer ihåg av mina förhandstips trodde jag Elias Lundberg skulle bli en för hård nöt att knäcka. Men den stenhårda konkurrensen gör att även Elias måste prestera på absolut topp för att vinna i VOC. Några tekniska problem har han inte råd med då, även om de inte var så allvarliga. Jag vet att Elias kommer till start i Örebro också och jag vet att han är riktigt sugen på att klättra till topp i resultatlistan.

Både klasseger och totalseger för Isac Nordström
Utvecklingen under året har varit stadigt uppåtgående för Isac Nordström. Trots en hårt satsande Patrik Fredriksson som körde in på en tid före alla A-förare så fick han nöja sig med en andraplats då Isac var drygt sju sekunder snabbare och totalsnabbast. På en relativt trygg tredjeplats fann sig Joakim Frisk. Klassens B-förare fortsätter att sätta press på Elit A med att vara totalsnabbast i synnerhet i slutet av säsongen.

2017 har verkligen varit B-förarnas år i såväl Sommar- som SverigeSerie. Patrik Fredriksson tar ännu ett kliv i sin utveckling och vore det inte för att Isac Nordström tar ett ännu större kliv hade Patrik mycket väl kunnat vara totalsnabbast i Eskilstuna. Men Isac, frågan är om inte denne yngling, för jag kan inte kalla honom annat när han inte ens fyllt 19 ännu, gör sitt livs tävling? Och då vill jag tillägga, sitt livs tävling så här långt. Det kommer att komma mer, mycket mer från Isac Nordström! Isacs sista sträcka för dagen var inget annat än helt enastående. Joakim Frisk, inte att förglömma som gör i sig en imponerande insats men tyvärr, så som tempot är i Elit B i år så räcker det ”bara” till en tredjeplats.

Gustav Johansson tar tredje segern i rad
Efter seger i Kil och Trollhättan var Gustav Johansson synnerligen sugen på en trippel. Sugen var uppenbarligen påtagligt då Gustav tar hem segern med en i sammanhanget osannolik marginal om 35 sekunder. På en ohotad andraplats finner vi David Dannevall före Linus Andersson. Gustav Johansson har nu två segrar i SommarSerien och har därmed tagit sig upp till striden om pallplatserna.

Gustav Johansson har nu tre segrar i rad i klassens nationella serier. Det är inte ofta vi ser någon komma in mitt i säsongen och visa på sådan klass. Men är det någonstans det ska hända är det ju i VOC Mekonomen Rallys Cup-klass, klassens där talangen ska växa. Och vilken talang Gustav visar sig besitta! Ett stort grattis vill jag också rikta till David Dannevall och Linus Andersson till deras välförtjänta pallplatser. Stort, stort grattis till er alla från en klassansvarig som avundas er kunskap och ert tempo.

Isak Vikman segrare bland juniorerna
Tre juniorer kom till start i årets EMK-kanna. När räkenskapens tid infann sig var det Isak Vikman som visat sig vara snabbast runt de tre sträckorna följt av Josefine Björling. Marcus Persson hade faktiskt snabbaste ”körtid” men rapporterades för en felaktig ”teknisk paus” inne i en TK.

Jag är inte bara nöjd över hur väl våra juniorer presterar i våra tävlingar. Helgens tävling var mycket svårbemästrad även för oss med noter. Samtliga av klassens juniorer höll sig föredömligt på vägen. Marcus Persson fick sig tyvärr en jobbig läxa men förhoppningsvis kan han finna någon tröst i att han ”faktiskt var snabbast”. Stort grattis till klassens segrare, Isak Vikman och Josefine Björling. En stark insats av er alla tre som kom till start, och till mål.

Härnäst tar sig VOC Mekonomen rally an den traditionsenliga finalen, Rikspokalen i Örebro. Med ett stort och innerligt tack till Eskilstuna MK för i år med hopp om snar fortsättning så laddar vi nu upp för att kora segrarna i mer eller mindre samtliga kategorier. Inget är faktiskt helt klart innan finalen är över, precis som det brukar vara i VOC Mekonomen Rallys Sverige- och SommarSerie, de nationella serierna i landets tuffaste rallyklass.

Mer information om klassens avslutningsfest kommer inom kort och klassledningen utgår ifrån att vi får se samma breda uppslutning som vanligt. Väl mött tills dess.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2017-09-19 16:58






Information om Rally Anderslöv, stort intresse för gruspremiären.
© emotorsport.seIntresset för Rally Anderslöv har i år varit mycket stor, men tyvärr kan inte Trelleborgs MK hantera mer än cirka 120 startande i årets upplaga av Rally Anderslöv.

Efter att anmälan stängs 26/3 klockan 18.00 beslöt tävlingsledningen att Klass 1 A – B förare i Grupp E kommer inte att få starta i R...

Publicerad: 2024-03-28 05:31


McRae teamkamrat med Östberg i ERC serien 2024.
© emotorsport.seAlister McRaes son Max McRae inledde rallytävlandet på allvar förra året, satsade då på Junior EM serien där han körde fort men hade både tekniska problem och egna misstag som stoppade honom från framskjutna placeringar. I Lettlandslutade han t.ex. femma i klassen, en minuts prickar för felaktig ink...

Publicerad: 2024-03-28 05:17


Uppladdning inför långfredagens Konst & Rally i Örebro.
© Nils-Brage Pettersson.Förberedelserna i Örebro pågår för fullt inför påskhelgen, där är det dags för påskutställning med både rallybilar och konst hos Karin och Nils-Brage Pettersson.
Vi får se hur vädret kommer att bli, men jag är härdad. På ”Konst & Rally” vare sig det är under konstrundan Ljusstråk i Bergslagen, elle...

Publicerad: 2024-03-27 22:05


SS1 i Safari Rally idag på förmiddagen.
© Oliver Solberg Rally.Efter onsdagens shakedown väntar en lugn rallystart i Safari Rally Kenya, klockan 10:26 Svensk tid körs den 4,84km långa Super Special Kasarani som inleder rallyt.

En mjukstart mot vad som väntar i helgen med 36 mil på riktigt besvärliga vägar, vi kan dock väntas se sträckor som stryks, både unde...

Publicerad: 2024-03-27 21:54


Gallring till Rally Anderslöv, en klass har plockats bort.
© emotorsport.seDet slutade på 140 ekipage till Rally Anderslöv, anmälan stängde under tisdagens kväll till Bilsport Rally Cups premiär 2024.

Redan tidigare stod det klart att en eventuell gallring skulle ske genom att en eller två klasser, beroende på storlek skulle helt lyftas bort från tävlingen, d.v.s. en el...

Publicerad: 2024-03-27 21:27


M-Sport satsar på ERC - full säsong med Jon Armstrong.
© emotorsport.se Irländaren Jon Armstrong är hårt knuten mot M-Sport genom karriären, nu tas nästa steg när de tillsammans gör en satsning på FIA ERC, EM serien.

Jon och M-Sport gör en gemensam satsning på en full EM säsong 2024, det innebär att de båda parterna i juni kommer till Sverige för Bauhaus Royal Rally...

Publicerad: 2024-03-27 14:04


Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
© emotorsport.seIgår presenterade Hayden Paddon att han ska försvara sitt EM guld från 2023, idag presenterar Mads Östberg att han ihop med Patrik Barth gör en ny satsning och blir en stor konkurrent mot Hayden.

Det Norsk/Svenska ekipaget kommer köra full säsong med Citroen C3 Rally2 ihop med Tagai Racing Techno...

Publicerad: 2024-03-26 20:01


Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
© Oliver Solberg Rally.Shakedown avverkad inför Safari Rally Kenya, tre åk, minst, för Rally1 ekipagen där Kalle Rovanperä och Thierry Neuville delade snabbaste tid över 5,4km långa Loldia sträckan.

Tre tiondelar efter var Esapekka Lappi medans Elfyn Evans som fyra var sekunden från dem snabbaste. Ott Tänak, Adrien Fou...

Publicerad: 2024-03-26 19:58


Svenskt till tjeckiska Historic Vltava Rallye i april.
© Anders Johnsen.Andra deltävlingen i FIA European Historic Rally Championship, EM serien för historiska bilar. Tjeckien med Historic Vltava Rallye från Klatovy den 19-20:e april. Anmälningarna har börjat trilla in och bland de 40-talet för historiska rallyt finns två Svenska ekipage.

Anders och Ingrid Johnsen gö...

Publicerad: 2024-03-26 19:57


Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
© emotorsport.sePå skärtorsdagen, som är helgdag i Danmark, inleds danska Yokohama Mästerskapet, avdelning öst med tävling hos Brøndby Motor Club. Det är kortare sprintar på asfalt som gäller och allt som oftast med Svenska deltagare, så även i Påskens premiär med totalt 60-talet bilar. Det blir cirka 4 mil totalt,...

Publicerad: 2024-03-26 19:48


Tidigare nyheter:
Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
Andervang och Felke om helgens seger i Tyskland.
Paddon ska försvara EM guldet, återvänder till Sverige.
Dags för Safarirallyt, se Shakedown, Startfält, Tidsplan, TV-tider m.m.
Högt tryck på Rally Anderslöv, så går en eventuell gallring till.
Startlistan för WRC Croatia Rally, 68 tävlande - Andersson ende Svensk.
Sex WRC arrangörer klara för 2025, 15 länder jagar de 7-8 sista platserna.
Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
Hansen klasstvåa i Holländska Zuiderzee Rally.
Storseger för Andervang i Tyska ADMV Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Ingram vann brittiska rallypremiären.
Frank Tore Larsen söker revansch i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg vill nå toppen, jagar poäng i veckans Safari Rally Kenya.
Rally SM i Tierp, Rally Uppland bjuder in Appendix K.
Fagersta MK laddar för Nattkröken - Historiska, DM och 7-klubbars, 5,5 mil fantastiska rallyvägar väntar.
Följ Hansen, Andervang och Brittiska Mästerskapet.
Andervang segerfavorit i tyska Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Hansen ses i lördagens Holländska Zuiderzee Rally.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Safari Rally Kenya 27-31/03


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.