Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   
Trendab AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Oliver Solberg Media Office.
© Oliver Solberg Media Office.
Oliver Solberg och Dirtfish bjuder på nytt rallymästerskap, förstapris en resa med Oliver till USA för rallyskola.
Solberg startar nytt rallymästerskap, Solberg World Cup, vinnaren får rallykurs i USA!
PRESSRELEASE

Solberg RACE blev en succé. Nu steppar Oliver Solberg upp ett par snäpp och bjuder in till Solberg World Cup i samarbete med DirtFish.

Det ingår sex race i simrally-tävlingen, och startskottet går den 13 april.

Din dröm kan nu gå i uppfyllelse! Vinnaren av Solberg World Cup kan packa väskan och sätta sig på planet till Seattle, USA. Där väntar Oliver Solberg på vinnaren, som får en unik DirtFish rallykurs i en fullspäckad rallybil. Alla rese- och hotellkostnader täcks naturligtvis - och inte bara för vinnaren, utan denne får även ta med sig en person.

Oliver Solberg blev överväldigad att nästan 4500 anmälde sig till DiRT Rally 2.0-baserade simulatorloppet förra månaden. Succén gjorde honom än mer motiverad att skapa ett till mästerskap. Och vad ska mästerskapet kallas? Det blir Solberg World Cup såklart.

Precis som riktiga rally-VM-säsongen börjar på vintern i de franska Alperna, gör också Solberg World Cup i samarbete med DirtFish det. Dessutom har 18-åringen valt ut ytterligare fem välkända VM-rundor.
- Stödet för The Solberg RACE var helt otroligt och större än jag någonsin kunnat trott. Och jag måste erkänna att medan jag körde det loppet tänkte jag på möjligheterna att få till ett mästerskap, säger Oliver Solberg.

Vi upplever nu är svår situation, så för många människor kan det vara bra att ha något annat att tänka på än det som händer i världen just nu. Det är mitt mål med allt; att få deltagarna att tänka på nästa Solberg-VM-runda, förberedelser, utformningen av bilen och allt som är kopplat till denna tävling.
- När det gäller att välja tävlingar i serien kollade jag noga igenom det DiRT Rally 2.0 har att erbjuda, och jag ville ha tävlingar så lika som möjligt de jag redan har verklig erfarenhet av. Grekland är som Mexiko och Finland liknar Lettland.

Det fick kalendern att se ut på följande vis:
Solberg World Cup i samarbete med DirtFish
Runda 1: Monte Carlo, Monaco (13-19 april)
Runda 2: Värmland, Sverige (20 april-3 maj)
Runda 3: Argolis, Grekland (4-10 maj)
Runda 4: New England, USA (11-24 maj)
Runda 5: Jämsä, Finland (25-31 maj)
Runda 6: Powys, Wales (1-14 juni)

Särskilt i Lettland känner Oliver sig hemma. Förra året skrev han historia om att bli den yngsta EM-rallyvinnaren (17 år) när han klev överst på pallen i Rally Liep?ja.
-Vi kommer att köra med R5-bilar i mästerskapet säger Oliver.
Som jag saknar min snygga Volkswagen Polo GTI R5 och för att inte tala om mitt råskinn ŠKODA FABIA Rally2 evo."


Solbergs VM-poängsystem i samarbete med DirtFish kommer att belöna de 500 * bästa förarna i sammanfattningen från varje omgång. Full poängöversikt kommer att finnas tillgängligt i DiRT Rally 2.0 SWC-klubben.
Dessutom tilldelas bonuspoäng till de snabbaste förarna på den sista specialsträckan (50, 40, 30, 20, 10 poäng).

All information före, under och efter tävlingarna samt poängöversikt finns på Olivers Facebook-sida.
- Huvudpriset i Seattle går till vinnaren av hela mästerskapet, men de tre bästa förarna i alla deltävlingarna kommer att få fina priser, säger Oliver.

Trevor Wert är marknadschef på Seattle-baserade Rally School och mediaföretaget DirtFish.
- Låt mig först säga att det är fantastiskt att få arbeta med Oliver, Petter och Pernilla. Familjen Solberg är full av entusiasm och hängivenhet till allt de involverar sig i, och Solberg World Cup är ett annat exempel på det. Det faktum att Oliver kunde samla nästan 4500 personer till The Solberg RACE förra månaden är helt otroligt.

- För att öka medvetenheten om Solberg World Cup kommer vi att erbjuda förhandsreportage och reportage från alla sex omgångar på DirtFish.com, samt annat roligt och exklusivt innehåll. Vi kommer också att anmäla ett par team från DirtFish-skolan som deltagare i mästerskapet.

- Detta är det optimala sättet att förmedla rally till fansen under denna svår tid som nu råder över hela världen.

Och hur är det med huvudpriset?
Mästerskapsvinnaren kommer att få en unik möjlighet att komma till DirtFish i Seattle och tillbringa en dag med Oliver för att lära sig att köra, och inte bara det, Oliver bjuder såklart på middag på kvällen. Detta är en möjlighet du bara får en gång i ditt liv! Dessutom erbjuder vi topp 3 förare i varje omgång på t-shirts och mössor. Vi kommer också att dela ut några "Solberg-överraskningar" till de slumpmässigt utvalda på listan över genomförda deltagare i varje omgång, säger Trevor Wert.

Vi är medvetna om att några av spelarna som deltar i Solberg World Cup i samarbete med DirtFish kan vara lite yngre - varför vi erbjuder två biljetter så målsman kan följa med, och är du lite äldre så tar du såklart med den du önskar :)

"Lita på mig, vinnaren av Solberg World Cup i samarbete med DirtFish kommer inte att glömma den här resan i första taget." säger Oliver

Oliver Solberg är i dialog med sina personliga sponsorer för att involvera dem i Solberg World Cup. Vad han får till på den fronten återkommer vi med.

Mer information om Solberg World Cup i samarbete med DirtFish kommer att finnas tillgängligt på DirtFish och Oliver´s sociala mediekanaler (@OliverSolberg01 och @dirtfishrally) från och med måndag 13 april.

För att delta i tävlingen behöver du antingen PlayStation 4, Xbox One eller speldator (där spelet är tillgängligt i Steam, Oculus och Microsoft Store) samt DiRT Rally 2.0-spelet (med alla rallyn nerladdade). För DiRT lowdown, gå till.

Alla som deltog i The Solberg RACE kommer automatiskt att registreras för Solberg World Cup i samarbete med DirtFish.


» Pressrelease från Oliver Solberg.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2020-04-09 18:27






Team Nybe lackar om, Åkesson åter i flygvapnets färger.
© Team Nybe.Till fjolårets ERC deltävling Bauhaus Royal Rally of Scandinavia såg vi Team Nybes Jonas Åkesson byta blått mot grått för några helger på sin Skoda Fabia R5, nu gör han det igen.

Han har varit tillbaka i Team Nybes klassiska blåa design på Skoda Fabia R5:an, men i helgen gör han comeback i grå fä...

Publicerad: 2024-05-08 20:15


Ordinarie anmälan förlängs till Violen Rallyt.
© emotorsport.seIkväll stängde anmälan för Violen Rallyt, premiär för Svenska RallyCupen men också deltävling i flera DM serier. Arrangören som hamnat i tufft konkurrens i kalendern efter denna helgs stora SM helg i samma region.

Det har gjort att man efter diskussioner nu förlänger den ordinarie anmälningstiden...

Publicerad: 2024-05-08 19:48


Kolla på shakedown inför Rally de Portugal till frukost.
© emotorsport.seTorsdag förmiddag, helg och lagom till frukost drar shakedown igång för Rally de Portugal. Baltar heter sträckan som mäter 4,61km och ska köras minst tre gånger av Rally1 klassen. Första körningen inleds med Thierry Neuville som rullar av startlinjen klockan 9:01, svensk tid. De tävlande kör första ...

Publicerad: 2024-05-08 19:04


SSR South Swedish Rally är premiär i VOC’s SverigeSerie 2024.
En hel rad år har hunnit passera sedan VOC Mekonomen Rally körde SSR South Swedish Rally i sin SverigeSerie senast, men nu är det dags igen. En stor nyhet är att rallyt inleder en omdanad SverigeSerien där numera bara sommar och grustävlingar ingår. En sak är säker, Älmhult och gänget kring SRR komm...

Publicerad: 2024-05-07 21:54


Dubbla SSR-sprintar väntar torsdag och fredag.
© emotorsport.seI dagarna två ska det köras SSR Rallysprint med SSR-klubbarna som arrangör i Millebygden, det är Svenska sprint rallycupen som kör två deltävlingar, en per dag.
Två sträckor går dubbelt vilket ger 14km under torsdagens tävling för 70 deltagare. För fredagen en sträcka som går två gånger och 15km sp...

Publicerad: 2024-05-07 20:58


Torsdagsrally när Tjust MK arrangerar Miniknäppen.
© emotorsport.seTjust MK kör Miniknäppen under torsdagen, tävling på grus med fem sträckor ger 18km special under torsdagen för de 40-talet startande, det var också vad tävlingen var maximerad till och arrangören är redo.
- Kärrparkeringen är flyttad från Bygdegården till Blackstad Skola, följ pilning, häls...

Publicerad: 2024-05-07 20:47


Missa inte anmälan till Violenrallyt & erbjudande från partners.
© emotorsport.seImorgon onsdag klockan 18:00 stänger anmälan för Violen Rallyt hos Flens MS som körs 18:e maj, en tävling med 40km special fördelat på sex sträckor och notat av Patrik Barth.

Hittills 117 tävlande anmälda till rallyt och det finns plats för fler, vid sidan om dessa ses föråkare där SM åkande Isak...

Publicerad: 2024-05-07 20:28


Rally-SM inleder grussäsongen med spännande startfält i Rally Nyköping.
© emotorsport.seRallyt inleds redan på fredagskvällen när bilarna går över rampen på torget i Nyköping klockan 17:00. Därefter följer fyra sträckor på fredagen. Tävlingen avslutas sedan med ytterligare elva sträckor på lördagen. Totalt 15 sträckor ska köras under helgen.

Dennis Rådström från Torsby toppar tabell...

Publicerad: 2024-05-07 19:13


Bauhaus Royal Rally of Scandinavia presenterar spektakulär öppningssträcka för årets EM-rally.
© Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.När den andra upplagan av EM-rallyt ERC Bauhaus Royal Rally of Scandinavia avgörs i Sverige och Värmland den 13-15 juni blir det med en spektakulär öppningssträcka strax utanför centrala Karlstad. Årets EM-fest inleds med SS Bauhaus, som körs precis utanför Bauhaus varuhus på Välsviken.

Drömmen a...

Publicerad: 2024-05-07 17:26


Flodin och Bergsten redo för tuffa fighter i gruspremiären i Rally-SM.
© emotorsport.sePatrik Flodin och Göran Bergsten ser fram emot en hård fight i Rally Nyköping i helgen.
Det här kommer att bli en spännande och intressant tävling och jag lovar att v i ska göra vad vi kan för att ge oss in i den striden, säger Patrik.

Patrik Flodin, Ilsbo MK och Göran Bergsten, Forshag...

Publicerad: 2024-05-07 13:48


Tidigare nyheter:
Rally-SM inleder grussäsongen med spännande startfält i Rally Nyköping.
Bauhaus Royal Rally of Scandinavia presenterar spektakulär öppningssträcka för årets EM-rally.
Flodin och Bergsten redo för tuffa fighter i gruspremiären i Rally-SM.
Mästerskapsledare Solberg jagar WRC2 seger.
Läget i Rally SM tabellerna inför Rally Nyköping.
Inför Rally de Portugal, upplägg, startfält och länkar inför rallyt.
Programförsäljning och publiktips inför Rally Nyköping.
Svensk J-ERC ledning, tabellerna för Rally EM efter Rally Islas Canarias.
Så sänder Tv4 Motor, TV12, Sportkanalen och SVT från Rally de Portugal.
Snart premiär för Svenska RallyCupen, missa inte anmälan till Violen Rallyt.
Foto från Götenerundan.
Pallplats för Andersson i Rallye Sulingen, Andervang 14:e totalt.
Reiersen snabbast totalt i Rally Sörland.
Mille Johansson tar karriärens första seger i Rally-EM, leder nu mästerskapet.
Broman tog hem tät kamp genom Hammarslagets vändprov.
2wd seger i Götenerundan, Alenmalm snabbast totalt.
Stavbom körde hem Björn Waldegårds Minne.
Svensk dubbelseger i Junior ERC, Mille före Calle.
39 Volvo Euro Cup ekipage till finska Ikaalinen Spa Ralli.
Följ bland annat Björn Waldegårds Minne, Götenerundan och Islas Canarias.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Vodafone Rally de Portugal 09-12/05


Svenska RallyCupen:
Violen Rallyt 18/05




Foto:
Götenerundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vilda Ryd Racet.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Ekrundan Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Svenska Sprintserien 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.