Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   
Trendab AB   

   
Mastertrailer.   

   
SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Överraskningarnas Suzuki 1300 RallyCup.
PRESSRELEASE

I Suzuki 1300 RallyCup har vi jobbat stenhårt för att minska kostnaderna för de aktiva. Det är helt unikt i RallySverige att man t.ex. bara har betalt 300 kr i anmälningsavgift till Cupkassan så har Cupens fantastiska sponsorer sett till att tävlingsavgiften blivit betald. För den som deltagit i alla deltävlingarna handlar det om en ekonomisk hjälp på ca 12.000 kr per deltagare detta år. Dessutom har de snabbaste samt några med lottens hjälp fått tillbaka pengar motsvarande en tävlingsavgift för sammanlagt c:a 15.000 kr.
20% av deltagarna i Suzuki 1300 RallyCup är ungdomsåkare (utbildningsrallyförare är kanske mer korrekt benämning). Alltså körkortslösa ungdomar som redan från 16 års ålder får köra långsammare rallybilar typ Suzuki 1300 under överinseende och kontroll av en instruktör. Instruktören brukar vanligtvis vara en förälder som alltså åker med som Co-driver. Vanligtvis brukar tävlingsarrangörerna låta dessa ungdomar få starta först och till en lägre kostnad. Vi i Cupen har med Marcus Kjellbergs hjälp sett till att våra ungdomsåkare inte har behövt betala någon anmälningsavgift eftersom Kjellbergs generöst har gjort det. De har även sluppit betala den obligatoriska trehundringen till cupen. Dessutom har arrangören alltid betalat tillbaka en startavgift till bästa Suzuki 1300 ungdomsekipage.
Även om det finns några äldre deltagare som tycker att denna Cup passar deras behov alldeles utmärkt så domineras den ju av hungriga och vetgiriga ungdomar. De gamla och erfarna förarna fungerar bra som rådgivare och riktmärken i en så´n här liten grupp där sammanhållning och socialt umgänge är stort.
I år tyckte några av Cupens sponsorer att vi skulle göra något extra för våra duktiga ungdomar. Det började med att Åke Wickström och Anders Westlund på RallyProdukter i Värmländska Vålberg (kanske mer kända som "Bröderna Båge") donerade ett par ståtliga pokaler som vandringspris för "stora" cupen. De nöjde sig ej med detta utan erbjöd sig även att bygga en komplett "certbur" åt någon lämplig ungdom. Alltså en skyddsbur som är FIA-certifierad och ligger i kostnadsnivån över 30.000 kr!! Med ett sån't generöst erbjudande i fickan tyckte Ola Strömberg att det borde fixas fram en kaross att bygga denna bur i så att det blev något mer konkret att komma med. Han hade en Suzuki ståendes som han tagit motor och transmission ur för eget bruk och som han nu plockade karossren och lät vattenblästra innan den forslades till Åke och Anders. Denna idé utvecklade sig sedan alltmer och det ena gav det andra. Karossen skulle presenteras som en total överraskning vid prisutdelningen i finaltävlingen Gruvrundan. Alltså behövdes det en släpkärra att transportera karossen på. Tomas Thorén på Thule Rental kontaktades och genom hans intensiva arbete ordnades ett begagnat biltransportsläp fram som med hjälp av Thule och OKQ8 köpmannaförening renoverades till nyskick. Ett par nya vinterhjul samt spännband och stoppklotsar skickades med. Tomas tog sedan med den till Örebro ett par dagar innan tävlingen och karossen " Torsten" lastades. Gamle Cupåkaren och fd. glasmästaren Walter Olofsson skänkte en ny vindruta samtidigt som Björn "Klisterlappen" Hagström hörde av sig och ville bidra med 12 st av de nya LAPPI-vinterdäcken vi i Cupen skall tävla med vintern 2013. Till och med förbundsbesiktningsmannen Ylve Johansson bjöd på det igångsättningstillstånd som krävs för att bygga rallybil. Även andra personer inom SBF har hjälpt till att undantagsvis kapa kostnaderna på den pappersexercis som måste göras innan Torsten kan bli tävlingsklar. Tyvärr saknades ju som sagt motor och låda. därför fick det bli en resa till Vara för inköp av en körbar donationsbil. Visserligen rostig men med alla grejor fungerande så blir den en bra tillgång för att få Torsten komplett. Nu räcker det ju inte bara med en störtbåge, vindruta och vinterdäck för att bygga en tävlingsbil. Stolar, bälten, stötdämpare, eldsläckare mm. behövs och kostar mycket pengar. Här ställde vår tävlingssponsor Janne Sellholm bredvilligt upp, mest på grund
av att vi vände oss till cupens ungdomar. Han lovade att vinnaren av Torsten skull få köpa all tävlingsutrustning för bygget till mycket förmånliga priser. Nu hade vi rejäla första och andrapris klara. Thulesläpet utgjorde alltså pris nr 2. Men visst måste det finnas ett tredjepris! Det ordnades galant genom att Per "RALLYTRAVELS" Carlsson skänkte en resa med allt till WRC- finalen i Spanien i år.

De donerande personerna bildade en jury som bestämde förutsättningarna:
1/ Företrädesvis ungdomsåkare men även övriga cupdeltagare t.o.m. 20 års ålder som deltagit under 2012 och kört flertalet tävlingar.
2/ Seriös satsning med bra och rimlig målsättning.
3/ köra Cupen även 2013.
4/ Representera en bra "Sukkaanda". Dvs. Delta aktivt i våra forum och i andra sociala medier. Presentera sig och sitt team på cupens hemsida samt allmänt social och hjälpsam vid tävlingarna. Och naturligtvis föredömligt representera vår cup.
5/ Vårda cupens och sina egna sponsorer genom att bl.a. Skicka brev och bilder.
6/Bra resultat. Dock inte det viktigaste.

De nominerade, Daniel Budin, Andreas Andersson och Mattias Lagström gjorde stora ögon när priserna presenterades vid den regniga avslutningen i Åtvidaberg. Efter en halvtimmes funderande så beslutade sig försteväjaren Budin för att satsa på "Torstenbygget" med allt vad det innebär. Andersson valde det fina 1500- släpet och kvar blev WRC resan till Spanien för Lagström, som förresten får Cupens ordförande Lasse Jonsson med sig som guide, då han vann en likadan resa på Cuplotteriet.
Nu återstår en reseredogörelse från dem och en lägesrapport om Torstenbygget vid Suzuki 1300 RallyCup's årsmöte i Rejmyre den 24 November.


» Pressrelease från 1300 Rallycup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2012-10-15 17:43






Två Svenska klassvinnare i Yokohama Mästerskapet Öst.
© emotorsport.seTätt värre i absoluta toppen av Yokohama Mästerskapets, Öst´s första deltävling i Danmark, en sträcka på asfalt och betong gick två gånger i varje riktning. 27:44,5 minuter krävdes för att ta tävlingen till mål för snabbaste bil, det Anders Lysen i en klart vässad Suzuki Swift R+ EVO. Närmast bakom,...

Publicerad: 2024-03-28 18:31


Neuville före Tänak - Andersson före Solberg i WRC2 i Safari Rally Kenya.
© Hyundai Motorsport.Dubbelt Hyundai i toppen av Safari Rally Kenya efter första sträckan, 4,8km Super Special Kasarani. Snabbast genom sträckan Thierry Neuville med 0,1 sekund till Ott Tänak. In som trea Kalle Rovanperä med 0,7 sekund framåt, samtidigt Takamoto Katsuta jagandes tiondelen bakom.

Esapekka Lappi, Elfyn...

Publicerad: 2024-03-28 14:33


Information om Rally Anderslöv, stort intresse för gruspremiären.
© emotorsport.seIntresset för Rally Anderslöv har i år varit mycket stor, men tyvärr kan inte Trelleborgs MK hantera mer än cirka 120 startande i årets upplaga av Rally Anderslöv.

Efter att anmälan stängs 26/3 klockan 18.00 beslöt tävlingsledningen att Klass 1 A – B förare i Grupp E kommer inte att få starta i R...

Publicerad: 2024-03-28 05:31


McRae teamkamrat med Östberg i ERC serien 2024.
© emotorsport.seAlister McRaes son Max McRae inledde rallytävlandet på allvar förra året, satsade då på Junior EM serien där han körde fort men hade både tekniska problem och egna misstag som stoppade honom från framskjutna placeringar. I Lettlandslutade han t.ex. femma i klassen, en minuts prickar för felaktig ink...

Publicerad: 2024-03-28 05:17


Uppladdning inför långfredagens Konst & Rally i Örebro.
© Nils-Brage Pettersson.Förberedelserna i Örebro pågår för fullt inför påskhelgen, där är det dags för påskutställning med både rallybilar och konst hos Karin och Nils-Brage Pettersson.
Vi får se hur vädret kommer att bli, men jag är härdad. På ”Konst & Rally” vare sig det är under konstrundan Ljusstråk i Bergslagen, elle...

Publicerad: 2024-03-27 22:05


SS1 i Safari Rally idag på förmiddagen.
© Oliver Solberg Rally.Efter onsdagens shakedown väntar en lugn rallystart i Safari Rally Kenya, klockan 10:26 Svensk tid körs den 4,84km långa Super Special Kasarani som inleder rallyt.

En mjukstart mot vad som väntar i helgen med 36 mil på riktigt besvärliga vägar, vi kan dock väntas se sträckor som stryks, både unde...

Publicerad: 2024-03-27 21:54


Gallring till Rally Anderslöv, en klass har plockats bort.
© emotorsport.seDet slutade på 140 ekipage till Rally Anderslöv, anmälan stängde under tisdagens kväll till Bilsport Rally Cups premiär 2024.

Redan tidigare stod det klart att en eventuell gallring skulle ske genom att en eller två klasser, beroende på storlek skulle helt lyftas bort från tävlingen, d.v.s. en el...

Publicerad: 2024-03-27 21:27


M-Sport satsar på ERC - full säsong med Jon Armstrong.
© emotorsport.se Irländaren Jon Armstrong är hårt knuten mot M-Sport genom karriären, nu tas nästa steg när de tillsammans gör en satsning på FIA ERC, EM serien.

Jon och M-Sport gör en gemensam satsning på en full EM säsong 2024, det innebär att de båda parterna i juni kommer till Sverige för Bauhaus Royal Rally...

Publicerad: 2024-03-27 14:04


Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
© emotorsport.seIgår presenterade Hayden Paddon att han ska försvara sitt EM guld från 2023, idag presenterar Mads Östberg att han ihop med Patrik Barth gör en ny satsning och blir en stor konkurrent mot Hayden.

Det Norsk/Svenska ekipaget kommer köra full säsong med Citroen C3 Rally2 ihop med Tagai Racing Techno...

Publicerad: 2024-03-26 20:01


Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
© Oliver Solberg Rally.Shakedown avverkad inför Safari Rally Kenya, tre åk, minst, för Rally1 ekipagen där Kalle Rovanperä och Thierry Neuville delade snabbaste tid över 5,4km långa Loldia sträckan.

Tre tiondelar efter var Esapekka Lappi medans Elfyn Evans som fyra var sekunden från dem snabbaste. Ott Tänak, Adrien Fou...

Publicerad: 2024-03-26 19:58


Tidigare nyheter:
Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
Svenskt till tjeckiska Historic Vltava Rallye i april.
Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
Andervang och Felke om helgens seger i Tyskland.
Paddon ska försvara EM guldet, återvänder till Sverige.
Dags för Safarirallyt, se Shakedown, Startfält, Tidsplan, TV-tider m.m.
Högt tryck på Rally Anderslöv, så går en eventuell gallring till.
Startlistan för WRC Croatia Rally, 68 tävlande - Andersson ende Svensk.
Sex WRC arrangörer klara för 2025, 15 länder jagar de 7-8 sista platserna.
Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
Hansen klasstvåa i Holländska Zuiderzee Rally.
Storseger för Andervang i Tyska ADMV Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Ingram vann brittiska rallypremiären.
Frank Tore Larsen söker revansch i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg vill nå toppen, jagar poäng i veckans Safari Rally Kenya.
Rally SM i Tierp, Rally Uppland bjuder in Appendix K.
Fagersta MK laddar för Nattkröken - Historiska, DM och 7-klubbars, 5,5 mil fantastiska rallyvägar väntar.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Safari Rally Kenya 27-31/03


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.