Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
SA Tech AB   

   
MaxSport   

   
Trendab AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Jimmy Olsson och Conny Sundqvist körde felfritt fyra dagar, ärade med seger i Midnattssolsrallyt med teamets välbygda och läckra Volvo 240.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Per Göthberg avancerade under resans gång, tar femteplatsen totalt.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Björn Sjunning var vassast i tävlingen med en Ford Cortina.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Ragnar Glav hade under stora delen av tävlingen en tuff kamp om ledningen, körde snabbt och snyggt mot mål som segrare.
Summering; Så slutade The Midnight Sun Rally - Midnattssolsrallyt!

The Midnight Sun Rally - Midnattssolsrallyt avslutades under sena lördagens eftermiddagen, det efter en lång resa för de gamla bilarna. 33 av bilarna bröt, huvuddelen med tekniska fel - både den långa banan, de stekheta dagarna och ibland toksnabba sträckorna hade tagit hårt på såväl motorer som bilar i övrigt.
De internationellt kända namnen saknades i årets rally - istället var det de "mer lokala" som fick chansen att få den stora uppmärksamheten i veckans rally som lockade storpublik i skogen.

Audi för hela slanten på Kalvholmen.
Rallyt inleddes under onsdagen, då besökte man ett minst sagt dammigt Kalvholmen, kanske skulle arrangören bjudit banan på dammbindning inför den stora publiken som anslöt under kvällen. De fick, när dammolnen lagt sig, se Erik Johansson vara snabbast på banan, tätt följd av Audikollegan Tom Axelsson och först där på bäste 2wd åkare Kenneth Bäcklund. Många trodde då att det var 4wd åkarna som skulle dominera rallyt.

Mats Karlsson värst under torsdagen.
På torsdagen bar det ut till skogen för åtta sträckor, "Eken" fortsatte snabbt och utökade ledningen på ss2, försvann dock på sträckan efter med tekniska problem. Säffle´s Mats Karlsson var den som tog över ledningen, 240 åkaren åkte fort under torsdagens sträckor. Något som visar statusen i att vinna rallyt var taktiksnacket redan på torsdagskvällen, Mats Karlsson var den som använde - tjuvstart och där efter en snabb resa genom sträckan i Arvika hamnen. Med tio sekunds tillägg räckte det för att Jimmy Olsson skulle passera med 5,7 sekunds marginal och en tredje startruta för Mats under fredagen, den som också passerade var Mats Thorszelius som visade oväntad fart från start. En annan som körde strålande - vild attack och snabba tider var Lars Hedqvist som tillhörde den absoluta toppen på sträckorna, ett stopp på ss3 under drygt två och en halv minut då bilen stannade och inte ville starta igen förde honom långt ned i resultatlistan. Annars hade Munkforsåkaren varit med i absoluta toppen – tog storseger på hemmasträckan under fredagen men bröt efter avåkning på lördagen.

Bäcklund jagade till topp.
Fredagen startade i snabbt tempo, en riktig fortåkarsträcka startade dagen där Thorszelius gick till täten - dock varade inte lyckan länge då Uppsalaförarens motor gav upp. Jimmy och Mats var de som satte tempot till en början - Kenneth Bäcklund började där på att klättra för varje sträcka samtidigt som Mats började tappa greppet om de två och falla sakta bakåt i tid. När lördagens sex sträckor körts stod fighten inför avslutningen mellan Jimmy och Kenneth, nu 0,3 sekund dem emellan. Mats Karlsson var nu distanserad med 34 sekunder, där på följde Janne Westerlund och Per Göthberg som ökade tempot under andra dagen och klättrade.

Olsson eller Bäcklund - Volvo eller Ford?
Sju sträckor skulle avsluta rallyt - den som ville avsluta fighten tidigt var Jimmy som satte tempot för dagen, körde snabbt upp ledningen till halvminuten - halva marginalen bara på en sträcka där ett lurigt vägbyte ställde till det för många av åkarna - då även Kenneth. Trots att Varaföraren försökte räckte det inte, han fick nöja sig med en andraplats - slutligen 38 sekunder bakom vinnarparet Jimmy Olsson och co-driver Conny Sundqvist - för Bäcklund innebar dock andraplatsen också seger i klassen! Totalvinnaren Jimmy talade tidigt under rallyt om att han i år inledde i ett behärskat tempo, allt för att undervika förra årets misstag då han försvann tidigt, körde smart hela helgen och det förärades med seger i Sverige största klassiska rally.

Göthberg och Warmenius - klassegrare i topp 10.
Mats Karlsson fortsatte tappade mot slutet - var dryga minuten efter vid målgången men med behagliga 40 sekunder till fyran Janne Westlund. Totalfemman Per Göthberg i Porsche ökade tempot under helgen och klättrade till seger i klassen och en fin totalplacering. Tvåa i klassen var Sven-Erik Björk i en Datsun. Sexa i totallistan slutar Mikael Wisti som jagades hårt av överraskningen Lars Pettersson som höll tempot helgen igenom och vara bara ett par sekunder efter vid målflaggan. Harry Joki slutar åtta med Toyotan, en del tekniska fel förföljde under helgen. Fjärde klassvinnaren i topp nio totalt var Bo Warmenius, Ford Escortåkaren tog klassegern med bred marginal till Martin Hagman. En Saab 99 Turbo letade sig slutligen in på topp 10, Joachim Nilsson var föraren till ekipaget.

Många klasser - här är alla vinnarna!
23:e plats totalt för SMK Trollhättans Thomas Johansson i en BMW som säkrade segern i en tunn klass. Några platser bakom för Björn Sjunning som var vassaste Ford Cortinaåkare under helgen, med fin körning resulterade det i seger före Greger Hedin. Ford Falcon i täten för klass 9 där Per Göransson susade snabbt med sitt stora skepp till bil - följdes bara 15 sekunder efter av Bertil Molander med Ford Mustang. Den täta kampen i Saabklassen tog sitt slut några sträckor från mål, Ragnar Glav kunde där efter köra säkert till mål med bred marginal till Stefan Segerljung och där efter Fredrik Ekendahl som varit den som haft hård strid om segern tidigare under rallyt. Annie Seel visade ett allt bättre tempo och fart i årets rally med sin Toyota Starlet, nu blev det dock bekymmer under fredagen och en blygsam placering totalt, ändå klasseger. Tommy Leindahl i en Ford Cortina vann sin klass som 54:a totalt med minuten till Hundkojeåkaren Hans-Åke Söderqvist. Platsen efter tog Kjell Fransson som bröt tidigt men startade om - visade under avslutningen kanontider på sträckorna med sin VW. Sista klassvinnaren var Ola Stokka som var ensam till mål med sin Volvo PV i klassen.

Ingen prickfri körning i Regularity.
Ett 40-tal bilar kom till Regularity - bilarna som startar först i fältet och ska försöka snitta 50km/h på sträckorna. Den inledande sträckan kördes på en icke avlyst vägsträcka - det vållade tydliga problem för de tävlande, slutligen ströks stäckan efter protester.
Norske Thorbjørn Bye i en BMW susade mest prickfritt genom sträckorna av alla, ändå 1056 samlade prickar plockade. Andraplatsen tog Bertil Trued med Saab 96:a på 1143 prickar och ytterligare 21 till trean Peter Fixell - jämt med bara 2,1 sekunds skillnad! Finske Pentti-Juhani Hintikka slutar fyra följd av Kåge Schildt och Gotlänningen Patrick Carlsson.

Under veckan kommer mängder av foto dyka upp från de fyra dagarna med klassisk underhållning på hög nivå!

* Resultatlista, se
"Resultat".


Publicerad: 2013-07-21 12:48






Information om Rally Anderslöv, stort intresse för gruspremiären.
© emotorsport.seIntresset för Rally Anderslöv har i år varit mycket stor, men tyvärr kan inte Trelleborgs MK hantera mer än cirka 120 startande i årets upplaga av Rally Anderslöv.

Efter att anmälan stängs 26/3 klockan 18.00 beslöt tävlingsledningen att Klass 1 A – B förare i Grupp E kommer inte att få starta i R...

Publicerad: 2024-03-28 05:31


McRae teamkamrat med Östberg i ERC serien 2024.
© emotorsport.seAlister McRaes son Max McRae inledde rallytävlandet på allvar förra året, satsade då på Junior EM serien där han körde fort men hade både tekniska problem och egna misstag som stoppade honom från framskjutna placeringar. I Lettlandslutade han t.ex. femma i klassen, en minuts prickar för felaktig ink...

Publicerad: 2024-03-28 05:17


Uppladdning inför långfredagens Konst & Rally i Örebro.
© Nils-Brage Pettersson.Förberedelserna i Örebro pågår för fullt inför påskhelgen, där är det dags för påskutställning med både rallybilar och konst hos Karin och Nils-Brage Pettersson.
Vi får se hur vädret kommer att bli, men jag är härdad. På ”Konst & Rally” vare sig det är under konstrundan Ljusstråk i Bergslagen, elle...

Publicerad: 2024-03-27 22:05


SS1 i Safari Rally idag på förmiddagen.
© Oliver Solberg Rally.Efter onsdagens shakedown väntar en lugn rallystart i Safari Rally Kenya, klockan 10:26 Svensk tid körs den 4,84km långa Super Special Kasarani som inleder rallyt.

En mjukstart mot vad som väntar i helgen med 36 mil på riktigt besvärliga vägar, vi kan dock väntas se sträckor som stryks, både unde...

Publicerad: 2024-03-27 21:54


Gallring till Rally Anderslöv, en klass har plockats bort.
© emotorsport.seDet slutade på 140 ekipage till Rally Anderslöv, anmälan stängde under tisdagens kväll till Bilsport Rally Cups premiär 2024.

Redan tidigare stod det klart att en eventuell gallring skulle ske genom att en eller två klasser, beroende på storlek skulle helt lyftas bort från tävlingen, d.v.s. en el...

Publicerad: 2024-03-27 21:27


M-Sport satsar på ERC - full säsong med Jon Armstrong.
© emotorsport.se Irländaren Jon Armstrong är hårt knuten mot M-Sport genom karriären, nu tas nästa steg när de tillsammans gör en satsning på FIA ERC, EM serien.

Jon och M-Sport gör en gemensam satsning på en full EM säsong 2024, det innebär att de båda parterna i juni kommer till Sverige för Bauhaus Royal Rally...

Publicerad: 2024-03-27 14:04


Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
© emotorsport.seIgår presenterade Hayden Paddon att han ska försvara sitt EM guld från 2023, idag presenterar Mads Östberg att han ihop med Patrik Barth gör en ny satsning och blir en stor konkurrent mot Hayden.

Det Norsk/Svenska ekipaget kommer köra full säsong med Citroen C3 Rally2 ihop med Tagai Racing Techno...

Publicerad: 2024-03-26 20:01


Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
© Oliver Solberg Rally.Shakedown avverkad inför Safari Rally Kenya, tre åk, minst, för Rally1 ekipagen där Kalle Rovanperä och Thierry Neuville delade snabbaste tid över 5,4km långa Loldia sträckan.

Tre tiondelar efter var Esapekka Lappi medans Elfyn Evans som fyra var sekunden från dem snabbaste. Ott Tänak, Adrien Fou...

Publicerad: 2024-03-26 19:58


Svenskt till tjeckiska Historic Vltava Rallye i april.
© Anders Johnsen.Andra deltävlingen i FIA European Historic Rally Championship, EM serien för historiska bilar. Tjeckien med Historic Vltava Rallye från Klatovy den 19-20:e april. Anmälningarna har börjat trilla in och bland de 40-talet för historiska rallyt finns två Svenska ekipage.

Anders och Ingrid Johnsen gö...

Publicerad: 2024-03-26 19:57


Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
© emotorsport.sePå skärtorsdagen, som är helgdag i Danmark, inleds danska Yokohama Mästerskapet, avdelning öst med tävling hos Brøndby Motor Club. Det är kortare sprintar på asfalt som gäller och allt som oftast med Svenska deltagare, så även i Påskens premiär med totalt 60-talet bilar. Det blir cirka 4 mil totalt,...

Publicerad: 2024-03-26 19:48


Tidigare nyheter:
Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
Andervang och Felke om helgens seger i Tyskland.
Paddon ska försvara EM guldet, återvänder till Sverige.
Dags för Safarirallyt, se Shakedown, Startfält, Tidsplan, TV-tider m.m.
Högt tryck på Rally Anderslöv, så går en eventuell gallring till.
Startlistan för WRC Croatia Rally, 68 tävlande - Andersson ende Svensk.
Sex WRC arrangörer klara för 2025, 15 länder jagar de 7-8 sista platserna.
Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
Hansen klasstvåa i Holländska Zuiderzee Rally.
Storseger för Andervang i Tyska ADMV Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Ingram vann brittiska rallypremiären.
Frank Tore Larsen söker revansch i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg vill nå toppen, jagar poäng i veckans Safari Rally Kenya.
Rally SM i Tierp, Rally Uppland bjuder in Appendix K.
Fagersta MK laddar för Nattkröken - Historiska, DM och 7-klubbars, 5,5 mil fantastiska rallyvägar väntar.
Följ Hansen, Andervang och Brittiska Mästerskapet.
Andervang segerfavorit i tyska Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Hansen ses i lördagens Holländska Zuiderzee Rally.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Safari Rally Kenya 27-31/03


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.