Mats Bilar

   
Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   
Kajs Print & Dekor

   
Kajs Print & Dekor

   
GN Motorsport

   
Badhotelletrallyt

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  SCALEXTRIC
       RALLYCUP

  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Patrik Åkerman, en av favoriterna om segern.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Max Svensson - favorit i trimmat 2wd.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Tobias Isaksson - en av väntade toppnamnen i grupp E.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Lina Jonasson är fyra i B/C-förarklassen inför finalen i Svenska RallyCupen.
Stor och populär - Marknadsnatta i Skänninge.

Hos Västra Östergötlands MK är det dags för årliga Marknadsnatta - i år med 50-års jubileum! Tävlingen agerar final för Svenska RallyCupen samt Östergötlands och Stockholms DM serier. Här handlar det om fem mil special fördelat på sju sträckor som ska avgöra rallysäsongen - tävlingen är som vanligt en av de stora höstklassikerna som lockar stort startfält! Med i listan finns Pontus Tidemand i en Ford Fiesta WRC tillsammans med Patrik Barth! Pontus kommer köra föråkare på SS1-5, där efter hoppar han tillbaka och kör som sista bil i startfältet på samtliga sträckor!

Tävlingen går utöver resultaten också att följa via RallyRadion, Simon Johansson, Lars Jonsson och Ola Strömberg står för radion där Eventradion producerar - sändningarna går via sbfplay.se.

180 bilar - Ungdomsrally inleder.
180 bilar ställer sig redo för start i lördagens tävling - först fem ekipage i Ungdomsrally med Lukas Kindgren och Jonatan Johannesson som först startande.
Ett 30-tal bilar i trimmat 2wd, här har Jimmy Olsson och Max Svensson ryckt åt sig ett litet försprång i tabellen för Svenska RallyCupen, det är också de som går ut sist i klassen i den seedade startlistan - de jagas av bland andra Fredrik Eriksson, Johan Svensson men också namn som Philip Haag och Mikael Ericsson. SM åkaren Johan Holmberg byter Suzuki mot Volvo för en dag och testar på bakhjulsdrift.

Seger för Åkerman?
I 4wd med närmare 20 bilar är Patrik Åkerman en av favoriterna, han leder Svenska RallyCupen, där jagar Robert Blomberg är trea och siktar på avancemang. Mattias Jirvelius har börjar tävla allt mer med sin Ford Fiesta super2000 och hittar allt mer fart, med är också Mats Jonsson och Jan-Olof Marklund - två förare med rutin och fart.
Näst största klassen för tävlingen är b-gänget i 2wd, en rad fortåkare ställer sig på startlinjen, flera av dem jagar poäng för uppklassning innan säsongens slut - Emil Karlsson, Stefan Carling och Peder Johansson är de som går ut först i klassen ,där efter ses namn som Thomas Bönnemark, Sebastian Johansson och Stefan Bergman.

20 gammelbilar.
20 bilar för Appendix K, i första klassen upp till -71 är det Magnus Karlsson, Claes Börefelt och Gunnar Asplund som återfinns, i klassen efter med nyare bilar är Björn Johansson, Bosse Sundin och Peter Lindblad några av förarna.

Anton inleder i grupp F.
Som bil nummer 100 går Anton Janson ut - han leder Grupp F klassen i Svenska RallyCupen och är fortåkare i klassen, han jagas av Henrik Johansson och Erik Stenberg - längre bak i klassen startar bland andra Christoffer Gunnarsson, Robin Jonsson och Rasmus Lundh.

Många möjliga vinnare i grupp E.
Mattias Engvall, Tobias Isaksson, Hampus Böe och Patrik Petterson - de är några av alla fortåkare när det kommer till A/B förare i grupp E - åtta till antalet.

Fortsätter segerraden för Gerdåker?
Ett 10-tal ekipage sluter upp till 4wd för B/C-förare - dör hittas Peter Encrantz och Philip Ahlstrand - men också Kim Koivio och Marcus Gerdåker - den sistnämnde har visat strålande form under hösten med flera segrar.
Jan Wigertson är ensam ut i Grupp F för framhjulsdrift och klassen följs av grupp E för c-förare i startlistan med 10-talet bilar. Niclas Fransson går ut först men har namn som Linda Sjölin, Vicktor Nordh och Fredrik Karlsson bakom i klassen.

30-talet c-förare sist i fältet.
Tiotalet bilar också för C-förarnas trimmade 2wd där Lina Jonasson, Fredrik Andersen, Stefan Packalén, Tomas Lindeqvist och Simon Adolfsson är några av de anmälda.
Avslutar gör 20 c-förare i grupp F / VOC bilar - Pontus Jardstedt följs av Lina Björklund i både SVenska RallyCupens tabell som startlistan - Rikard Engström och Robert Hjalmarsson är andra ur klassen.
Allra sist ut i tävlingen är Pontus Tidemand, han kör de inledande fem sträckorna som föråkare, sedan återvänder han till starten av ss1 och kör efter sista bil - perfekt träning för Värmlänningen!

» Anmälningslista, se
''Inbjudningar''.

Publicerad: 2014-10-23 20:03Stort Svenskintresse i Rally Hedemarken, Östberg i nya Fiesta WRC.
© emotorsport.seNMK Hamar avslutar sedvanligt NM säsongen med Rally Hedemarken kommande helg, ett stjärnspäckat startfält med Mads Östberg och co-driver Emil Axelsson som gästar Norge med Ford Fiesta WRC 2017! Med hoppglade Mads Östberg lär det bli nytt rekord på populära Engseth hoppet i år! Tävling en dag, 11 str...

Publicerad: 2017-09-19 19:34


Badhotelletrallyt startar mitt i Tranås.
© Badhotelletrallyt.På lördag startar Team Skogsåkarnas och Gränna MKs rally vid Badhotellet som namnet antyder. Högkvarter blir Brunnsparkskyrkan med servering och sekretariat och Tranåsborna får chans att titta närmare på rallybilarna som ställs upp där. Kl 11 går starten och bilar kör genom centrum ut ur stan mot fa...

Publicerad: 2017-09-19 17:31


72 bilar till Rally de Espana - tre Svenskbilar till start.
© Hyundai Motorsport.Idag släpptes äntligen anmälningslistan för det Spanska VM Rallyt, Rally de Espana, Catalunya - Costa Daurada som körs 5-8 oktober - listan pekar på 72 ekipage varav tre svenskbilar.

16 WRC bilar till listan, de 13 första av 2017 års specifikation och samtliga fabriksteam med tre bilar, M-Sport m...

Publicerad: 2017-09-19 17:22


Nordström fick sitt genombrott när SommarSerien gästade EMK Kannan.
När säsongen börjar dra ihop sig och endast två tävlingar återstår av VOC Mekonomen Rallys nationella SommarSerie var det Eskilstuna MK som stod som värd. Många kände sig lockade att bättra på poängskörden på de 40 km utmanande sörmländska vägarna. Rakryggade och stolta kan numera Dennis Askling, Is...

Publicerad: 2017-09-19 16:58


Tre SM åkare testar Finska motståndet, kör Finska finalen Lake City Rally.
© emotorsport.se131 ekipage anmälda till Real Park - Lake City Rally, final för det Finska Mästerskapet helgen den 29-30 september. Med basen i Tammerfors inleds rallyt med tre sträckor under fredagen. Lördagen körs med sju sträckor och totalt blir det 12 mil special innan målgången!

Det visar ett starkt startfä...

Publicerad: 2017-09-18 23:03


Mikkelsen testar Hyundai i20 R5.
© Hyundai Motorsport.Andreas Mikkelsen presenterades för någon vecka sedan som förare för Hyundai Motorsport under resterande tre deltävlingar i årets WRC serie, strax efter presentationen var Andreas och co-driver Anders Jaeger på besök hos Hyundai fabriken i Alzenau för att lära känna teamet och anpassa stolar.

No...

Publicerad: 2017-09-18 21:56


Åhlin silvermedaljör i Brittiska Rallymästerskapet.
© Jakob Ebrey Photography.Landslagsföraren Fredrik Åhlin och kartläsaren Torstein Eriksen hade inte riktigt turen på sin sida i årets Brittiska Rallymästerskap och tappade guldet med 0,1 sekunder.
Rally Isle of Man kantades från start till mål av arrangörsproblem som en oförklarligt struken sträcka och missar som även tyvär...

Publicerad: 2017-09-18 14:43


Bouffier vann tät EM kamp i Italien.
© fiaerc.com / Jorge Cunha.Bryan Bouffier och Kajetan Kajetanowicz hade en god kamp under Rally di Roma Capitale som näst sista deltävling i EM serien, de båda bytte plats i topp flera gånger. Slutligen gick franske Bouffier in som vinnare med 0,3 sekunds marginal till Polacken Kajetan. Minuten bakom till mål var Bruno Magalh...

Publicerad: 2017-09-17 20:42


Foto från Klappjakten.
© emotorsport.se Bilsport RallyCup och Östergötlands DM serie körde deltävling i skogarna runt Kisa, med start och mål vid skidanläggningen gick en bana på vad som blev fem specialsträckor innan man tog målgång. Snabbast totalt var Lars Pettersson i en Volvo 240 för appendix K klassen, han hade då sekunder ned till...

Publicerad: 2017-09-17 18:00


Västras FM i Rally summerar Varvloppet.
Nu börjar det dra ihop sig inför den sista deltävlingen i mästerskapet. Efter den femte deltävlingen, Vara MKs LidBil Varvloppet som kördes lördagen 16 september i ömsom nästan högsommarväder med strålande sol och ömsom regn, har det blivit riktigt tight och spännande i toppen av tabellerna för fler...

Publicerad: 2017-09-17 17:37


Tidigare nyheter:
Västras FM i Rally summerar Varvloppet.
Rudengren snabbast i EMK Kannan.
Blomberg tvåa i Rally Hokkaido.
Appendix K i toppen av Klappjakten.
En poäng, en tiondels sekund - silver till Åhlin i Brittiska Mästerskapet.
Carlmark snabbast i Fönstersprinten.
Snabba 2wd åkare i Lidbils Varvloppet.
440 bilar ute under lördagens rallytävlande.
Fortsatt kamp om mästerskapet, Åhlin just nu på silverplats
Veiby leder i Japan, Blomberg sexa på ss1.
Fredrik trea på Isle of Man, fortsatt öppet om mästerskapet.
Stort intresse för lördagens Klappjakt.
Inget Monte Carlo för Citroen C3 R5, bilen skjuts på framtiden.
130-talet bilar till Varvloppet.
Stabil start för Åhlin på Isle of Man.
M-Sport ogillar nya R4 klassen.
Slår någon Elias i hans VOC-comeback då SommarSerien gästar EMK Kannan.
VOC, DM och RM i lördagens EMK Kanna.
Favoriten om totalsegern i Isle of Man borta före start.
Fönstersprint hos MK Rimo på lördag.Nyhetsarkiv:
[
2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]
Nyheter; Norsk-Rally:
» Torstein Eriksen med sølv i det britiske mesterskapet.
» Veiby endte på tredjeplass i Japan
» Torstein Eriksen på tredjeplass på Isle of Man
» Årets NM-avslutning nærmer seg!
» Åhlin og Eriksen leder britiske mesterskapet før Isle of Man
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Sex Rally SM arrangörer namngivna för 2019!
» Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
» Tidemand till East Sweden Rally.
» Följ årets SM final, Resultat och Radio från East Sweden Rally.
» Följ lördagens rally, bland andra East Sweden Rally,


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Nyheter, Resultat & Info - så följer du Midnattssolsrallyt.
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Så körs Rally SM 2015 - här är preliminära kalendern.
»
Följ Rally Sweden Historic - här är resultaten.
»
Så körs Kullingstrofén 2016 - sträck och publikinfo!
»
Stor Svensk rallysatsning i USA - Robin Sandberg kör Mitsubishi i Rally America.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2015.