GN Motorsport

   
ABS Motorsport AB

   
Kajs Print & Dekor

   
Mastertrailer.

   
Mats Bilar

   
Onebet

   
Kajs Print & Dekor

   
Carless Racing Fuels.

   
Malexander Rallyvideo.

   
Onebet

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  SCALEXTRIC
       RALLYCUP

  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Patrik Åkerman, en av favoriterna om segern.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Max Svensson - favorit i trimmat 2wd.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Tobias Isaksson - en av väntade toppnamnen i grupp E.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Lina Jonasson är fyra i B/C-förarklassen inför finalen i Svenska RallyCupen.
Stor och populär - Marknadsnatta i Skänninge.

Hos Västra Östergötlands MK är det dags för årliga Marknadsnatta - i år med 50-års jubileum! Tävlingen agerar final för Svenska RallyCupen samt Östergötlands och Stockholms DM serier. Här handlar det om fem mil special fördelat på sju sträckor som ska avgöra rallysäsongen - tävlingen är som vanligt en av de stora höstklassikerna som lockar stort startfält! Med i listan finns Pontus Tidemand i en Ford Fiesta WRC tillsammans med Patrik Barth! Pontus kommer köra föråkare på SS1-5, där efter hoppar han tillbaka och kör som sista bil i startfältet på samtliga sträckor!

Tävlingen går utöver resultaten också att följa via RallyRadion, Simon Johansson, Lars Jonsson och Ola Strömberg står för radion där Eventradion producerar - sändningarna går via sbfplay.se.

180 bilar - Ungdomsrally inleder.
180 bilar ställer sig redo för start i lördagens tävling - först fem ekipage i Ungdomsrally med Lukas Kindgren och Jonatan Johannesson som först startande.
Ett 30-tal bilar i trimmat 2wd, här har Jimmy Olsson och Max Svensson ryckt åt sig ett litet försprång i tabellen för Svenska RallyCupen, det är också de som går ut sist i klassen i den seedade startlistan - de jagas av bland andra Fredrik Eriksson, Johan Svensson men också namn som Philip Haag och Mikael Ericsson. SM åkaren Johan Holmberg byter Suzuki mot Volvo för en dag och testar på bakhjulsdrift.

Seger för Åkerman?
I 4wd med närmare 20 bilar är Patrik Åkerman en av favoriterna, han leder Svenska RallyCupen, där jagar Robert Blomberg är trea och siktar på avancemang. Mattias Jirvelius har börjar tävla allt mer med sin Ford Fiesta super2000 och hittar allt mer fart, med är också Mats Jonsson och Jan-Olof Marklund - två förare med rutin och fart.
Näst största klassen för tävlingen är b-gänget i 2wd, en rad fortåkare ställer sig på startlinjen, flera av dem jagar poäng för uppklassning innan säsongens slut - Emil Karlsson, Stefan Carling och Peder Johansson är de som går ut först i klassen ,där efter ses namn som Thomas Bönnemark, Sebastian Johansson och Stefan Bergman.

20 gammelbilar.
20 bilar för Appendix K, i första klassen upp till -71 är det Magnus Karlsson, Claes Börefelt och Gunnar Asplund som återfinns, i klassen efter med nyare bilar är Björn Johansson, Bosse Sundin och Peter Lindblad några av förarna.

Anton inleder i grupp F.
Som bil nummer 100 går Anton Janson ut - han leder Grupp F klassen i Svenska RallyCupen och är fortåkare i klassen, han jagas av Henrik Johansson och Erik Stenberg - längre bak i klassen startar bland andra Christoffer Gunnarsson, Robin Jonsson och Rasmus Lundh.

Många möjliga vinnare i grupp E.
Mattias Engvall, Tobias Isaksson, Hampus Böe och Patrik Petterson - de är några av alla fortåkare när det kommer till A/B förare i grupp E - åtta till antalet.

Fortsätter segerraden för Gerdåker?
Ett 10-tal ekipage sluter upp till 4wd för B/C-förare - dör hittas Peter Encrantz och Philip Ahlstrand - men också Kim Koivio och Marcus Gerdåker - den sistnämnde har visat strålande form under hösten med flera segrar.
Jan Wigertson är ensam ut i Grupp F för framhjulsdrift och klassen följs av grupp E för c-förare i startlistan med 10-talet bilar. Niclas Fransson går ut först men har namn som Linda Sjölin, Vicktor Nordh och Fredrik Karlsson bakom i klassen.

30-talet c-förare sist i fältet.
Tiotalet bilar också för C-förarnas trimmade 2wd där Lina Jonasson, Fredrik Andersen, Stefan Packalén, Tomas Lindeqvist och Simon Adolfsson är några av de anmälda.
Avslutar gör 20 c-förare i grupp F / VOC bilar - Pontus Jardstedt följs av Lina Björklund i både SVenska RallyCupens tabell som startlistan - Rikard Engström och Robert Hjalmarsson är andra ur klassen.
Allra sist ut i tävlingen är Pontus Tidemand, han kör de inledande fem sträckorna som föråkare, sedan återvänder han till starten av ss1 och kör efter sista bil - perfekt träning för Värmlänningen!

» Anmälningslista, se
''Inbjudningar''.

Publicerad: 2014-10-23 20:03Blomqvist i Safariledning, så körs andra etappen.
© McKlein / East African Safari Rally.Under kvällen har arrangören av East African Safari Classic Rally fastställd dagens resultatlista, små justeringar har gjort samtidigt som man nu presenterar sträcktiderna för de tävlande. Den första sträckan kom att gälla, om än i kortad version efter den problematiska flodöverfarten som var totalt...

Publicerad: 2017-11-23 22:20


Loeb, Panizzi, Delecour, Sarrazin i helgens Rallye du Var.
© Sebastien Loeb Racing.Det 63:e Rallye du Var startar under fredagens eftermiddag, med start och mål i Sainte-Maxime körs tävlingen under tre dagar. Start under fredagens eftermiddag med tre sträckor på 32km. Lördagen tar vid med sju sträckor på 82km och målgång blir det på söndag efter de sista sju milen på fyra sträckor...

Publicerad: 2017-11-23 20:38


Rally SM kalendern 2018 ändrad, SM sprinten utgår.
© emotorsport.seUnder eftermiddagen kom ett officiellt meddelande från Rallyutskottet, de klargör där att Rally SM kalendern ändras och bantas, från sju till sex deltävlingar.
Den tidigare kritiserade SM sprinten utgår, "Rallyutskottet har beslutat att ingen SM-sprint kommer att ingå i SM-serien 2018", hälsar rall...

Publicerad: 2017-11-23 19:44


Blomqvist leder tufft Safari Rally, ingen till mål på ss1.
© Christer Carlsson.Inledningen på East African Safari Classic Rally blev tuff, redan första dagen tvingades arrangören stryka och korta sträckor. Redan dagens första sträcka på 90km vållade problem, anledningen att ingen kom till mål då det inte gick att passera en flod som svämmat över. Senaste tidens regnväder har s...

Publicerad: 2017-11-23 18:18


Pirelli blir däckleverantör till JWRC 2018!
© Enrico Scarpa.I förra veckans kom besked att DMack lägger ned stora delar av sin rallysatsning i WRC serien, då lutade mycket åt att bolaget stod kvar som partner till Junior VM serien, detta då M-Sport i tidigt skede presenterade att ett däcksavtal var klar. Detta avtal var då inte med DMack, in kliver en ny däc...

Publicerad: 2017-11-23 16:22


Premiär för Citroen C3 R5 i Rallye du Var, film från test.
© Citroen Racing.Franske Yoann Bonato gör i helgen debut med en Citroen C3 R5 offentligt, detta som föråkare i franska stortävlingen Rallye Du Var som avgörs på solkusten. 34-årige fransmannen Yoann ingår i Citroen Racings team och det är med officiella fabriksteamet som starten sker.

Rollen blir föråkare för att...

Publicerad: 2017-11-22 22:54


Safari Rallyt redo för start, tre sträckor och 20 mil första etappen.
Mcklein, East African Safari Rally.Vid klockan 06:00 lokal tid i Kenya rullar första tävlande över startrampen vid White Sand hotell i Mombasa torsdag morgon. Första bil är också med helsvensk besättning genom Stig Blomqvist och Mattias Adielsson.

20 mil special.
Tre specialsträckor väntar för dagen, efter fem mils transpo...

Publicerad: 2017-11-22 22:07


Ford Fiesta WRC 2017 redo för tävlande utanför WRC serien.
De nya WRC bilarna var vigda åt VM deltävlingar och utvalda förare hette det innan de lanserade, senare kunde bilar köpas ut och gå i VM serien men då under tillverkarens anmälan. Senare sågs Hyundai göra testtävling i Finland, Mads Östberg i Norge och till nästa år väntas det vara fritt fram att kö...

Publicerad: 2017-11-22 21:40


Tools fortsätter satsa på Rally-SM.
TOOLS fortsätter som huvudsponsor till Rally-SM under 2018. Precis som tidigare blir det event på flera deltävlingar och dekal på framrutan.

Företaget är en av Nordens ledande leverantörer av produkter och tjänster till bygg- och industrisektorerna. TOOLS klev in i svenskt mästerskap för rally la...

Publicerad: 2017-11-22 14:36


Rallyvintern närmar sig, 11 mil i Bergslagsrallyt.
© emotorsport.seLite senare än väntat dök första inbjudan upp för vintersäsongens första tävling, på Svensk mark är det Bergslagsrallyt som är först ut med inbjudan och anmälan. Tävlingen som körs den 27:e januari kommer med 11,2 mil special - en riktigt förberedelse inför 2019 års SM deltävling!

Till 2018 är d...

Publicerad: 2017-11-21 22:28


Tidigare nyheter:
Rallyvintern närmar sig, 11 mil i Bergslagsrallyt.
WRC finalen till Europa 2019?
166 mil special på åtta dagar, världens tuffaste rally?
Vi listar startfältet och favoriterna i East African Safari Rallyt.
Ny tidtagning i WRC serien 2018.
Mikkola tillbaka med Audi 200 Quattro i Safari Rallyt.
Ändringar i WRC serien 2018 - mer fart på shakedown, WRC2 släpps fritt.
Co-driver Carlsson på plats för största äventyret, klassiska Safari Rallyt.
Tunt till Rally of India - Svenskarna uteblir i Asia Pacific finalen.
Så gick det i Taxinges 50-års sprint.
Slutställning i WRC serien 2017 - statistiken summerad.
Neuville vinner Rally Australia - Latvala kör bort sig på sista sträckan.
Förre Mini WRC åkare påväg mot WRC2 comeback 2018.
Dubbelpunka sänkte Mikkelsen - Neuville mot silvermedalj.
Så körs populära tyska Opel Adam Cup 2018.
Intervju, Adielsson redo för Safaristart i Porsche 911 med Stig Blomqvist.
Mikkelsen imponerar för Hyundai, leder i Australien.
Neuville, Mikkelsen och Paddon kör för Hyundai i Rally Sweden 2018.
Tider, Nyheter och Resultat för Rally Australia.
Neuville snabbast på nattens shakedown i Australien.Nyhetsarkiv:
[
2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]
Nyheter; Norsk-Rally:
» Europamesteren i Ford Fiesta WRC17
» Pirelli tilbake i WRC i 2018
» Veiby i tittelkamp i India
» Romjulsrally har åpnet for påmelding
» Andreas Mikkelsen retter blikket mot 2018
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» R-Sport Sweden storsatsar, trebilsteam 2018!
» WRC mästare Ogier överväger att sluta.
» Tre Dytko WRC protoptyper - Fiesta, Polo och C3 snart i Sverige.
» Abris snabbast i Novemberskölden - Wall värst i 2wd.
» Ingen Citroen C3 WRC för Ogier 2018?


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Nyheter, Resultat & Info - så följer du Midnattssolsrallyt.
»
Så körs Rally SM 2015 - här är preliminära kalendern.
»
Så körs Kullingstrofén 2016 - sträck och publikinfo!
»
Följ Rally Sweden Historic - här är resultaten.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2015.