Carless Racing Fuels.

   
ABS Motorsport AB

   
Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   
Onebet

   
Onebet

   
GN Motorsport

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  SCALEXTRIC
       RALLYCUP

  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Patrik Åkerman, en av favoriterna om segern.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Max Svensson - favorit i trimmat 2wd.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Tobias Isaksson - en av väntade toppnamnen i grupp E.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Lina Jonasson är fyra i B/C-förarklassen inför finalen i Svenska RallyCupen.
Stor och populär - Marknadsnatta i Skänninge.

Hos Västra Östergötlands MK är det dags för årliga Marknadsnatta - i år med 50-års jubileum! Tävlingen agerar final för Svenska RallyCupen samt Östergötlands och Stockholms DM serier. Här handlar det om fem mil special fördelat på sju sträckor som ska avgöra rallysäsongen - tävlingen är som vanligt en av de stora höstklassikerna som lockar stort startfält! Med i listan finns Pontus Tidemand i en Ford Fiesta WRC tillsammans med Patrik Barth! Pontus kommer köra föråkare på SS1-5, där efter hoppar han tillbaka och kör som sista bil i startfältet på samtliga sträckor!

Tävlingen går utöver resultaten också att följa via RallyRadion, Simon Johansson, Lars Jonsson och Ola Strömberg står för radion där Eventradion producerar - sändningarna går via sbfplay.se.

180 bilar - Ungdomsrally inleder.
180 bilar ställer sig redo för start i lördagens tävling - först fem ekipage i Ungdomsrally med Lukas Kindgren och Jonatan Johannesson som först startande.
Ett 30-tal bilar i trimmat 2wd, här har Jimmy Olsson och Max Svensson ryckt åt sig ett litet försprång i tabellen för Svenska RallyCupen, det är också de som går ut sist i klassen i den seedade startlistan - de jagas av bland andra Fredrik Eriksson, Johan Svensson men också namn som Philip Haag och Mikael Ericsson. SM åkaren Johan Holmberg byter Suzuki mot Volvo för en dag och testar på bakhjulsdrift.

Seger för Åkerman?
I 4wd med närmare 20 bilar är Patrik Åkerman en av favoriterna, han leder Svenska RallyCupen, där jagar Robert Blomberg är trea och siktar på avancemang. Mattias Jirvelius har börjar tävla allt mer med sin Ford Fiesta super2000 och hittar allt mer fart, med är också Mats Jonsson och Jan-Olof Marklund - två förare med rutin och fart.
Näst största klassen för tävlingen är b-gänget i 2wd, en rad fortåkare ställer sig på startlinjen, flera av dem jagar poäng för uppklassning innan säsongens slut - Emil Karlsson, Stefan Carling och Peder Johansson är de som går ut först i klassen ,där efter ses namn som Thomas Bönnemark, Sebastian Johansson och Stefan Bergman.

20 gammelbilar.
20 bilar för Appendix K, i första klassen upp till -71 är det Magnus Karlsson, Claes Börefelt och Gunnar Asplund som återfinns, i klassen efter med nyare bilar är Björn Johansson, Bosse Sundin och Peter Lindblad några av förarna.

Anton inleder i grupp F.
Som bil nummer 100 går Anton Janson ut - han leder Grupp F klassen i Svenska RallyCupen och är fortåkare i klassen, han jagas av Henrik Johansson och Erik Stenberg - längre bak i klassen startar bland andra Christoffer Gunnarsson, Robin Jonsson och Rasmus Lundh.

Många möjliga vinnare i grupp E.
Mattias Engvall, Tobias Isaksson, Hampus Böe och Patrik Petterson - de är några av alla fortåkare när det kommer till A/B förare i grupp E - åtta till antalet.

Fortsätter segerraden för Gerdåker?
Ett 10-tal ekipage sluter upp till 4wd för B/C-förare - dör hittas Peter Encrantz och Philip Ahlstrand - men också Kim Koivio och Marcus Gerdåker - den sistnämnde har visat strålande form under hösten med flera segrar.
Jan Wigertson är ensam ut i Grupp F för framhjulsdrift och klassen följs av grupp E för c-förare i startlistan med 10-talet bilar. Niclas Fransson går ut först men har namn som Linda Sjölin, Vicktor Nordh och Fredrik Karlsson bakom i klassen.

30-talet c-förare sist i fältet.
Tiotalet bilar också för C-förarnas trimmade 2wd där Lina Jonasson, Fredrik Andersen, Stefan Packalén, Tomas Lindeqvist och Simon Adolfsson är några av de anmälda.
Avslutar gör 20 c-förare i grupp F / VOC bilar - Pontus Jardstedt följs av Lina Björklund i både SVenska RallyCupens tabell som startlistan - Rikard Engström och Robert Hjalmarsson är andra ur klassen.
Allra sist ut i tävlingen är Pontus Tidemand, han kör de inledande fem sträckorna som föråkare, sedan återvänder han till starten av ss1 och kör efter sista bil - perfekt träning för Värmlänningen!

» Anmälningslista, se
''Inbjudningar''.

Publicerad: 2014-10-23 20:03Wikström snabbast genom Åkerby sprinten.
Jan Wikström körde fortast runt Åkerby sprinten som Films MK arrangerade ingående i Öppna Östra Sprintcupen under lördagen, Per-Arne Eriksson var 2,7 sekund bakom i sitt snabbaste åk - totalt kördes sträckan tre gånger där enskilt snabbaste åk gällde som resultat. Martin Holmgren och Nils Jensen föl...

Publicerad: 2018-02-24 18:25


Dybeck åkte hem Jämtrallyt, snabbast av Rallyklassikerna.
© emotorsport.sePatrik Dybeck tog hem de två första sträcksegrar i Jämtrallyt som körde fyra av SM seriens sträckor, den tredje sträckan vann Ola Axelsson och avslutningen tog Jonas Gustafsson hem. Dybeck var också den som körde hem totalsegern före Bosse Hemmingsson i den Otrimmade grupp F klassen.

Klasserna va...

Publicerad: 2018-02-24 17:44


Storseger och SM-ledning för Kristian Johansson i Östersund.
© Kristian Johansson.I helgen körde Boråsare Kristian Johansson och hans kartläsare Fredrik Livh den andra deltävlingen i årets Rally-SM i Östersund. Efter en tredje plats i den inledande tävlingen i Vännäs för ett par veckor sedan tog Kristian nu årets första seger och fick dessutom med sig fulla bonuspoäng, vilket gör...

Publicerad: 2018-02-24 17:08


Adielsson körde hem Östersund Winter Rally, Johansson snabbast med 2wd.
© emotorsport.seEndast 36 ekipage tog sig till mål i Östersund Winter Rally, full pott för Mattias Adielsson och co-driver Andreas Johansson som körde hem totalsegern, även den näst sista sträckan som agerade powerstage. En trippel för Skoda då Jörgen Jonasson slutligen var 11,4 sekunder bakom vinnaren, samtidigt 9...

Publicerad: 2018-02-24 16:35


Victor och Jonas slutar fyra i Östersund Winter Rally.
© emotorsport.se Efter en bra inledning då Victor och Jonas ledde efter etapp 1 tappade de sin ledning under lördagen.
-Vi fick inte till det där lilla extra, säger en besviken Victor. På Husås sträckan, SS6, om nästan 30km gick växellådan sönder och vi tappade 2:ans växel, efter detta kunde vi inte hålla den ...

Publicerad: 2018-02-24 15:39


Adielsson drar ifrån, Åhlin och Jonasson i kamp om andraplats.
© emotorsport.se Efter två av lördagens sträckor i Östersund Winter Rally är det Mattias Adielsson som dragit ifrån i topp, nu 12,4 sekund före Fredrik Åhlin med tre sträckor kvar att avverka. Sträckseger på morgonen tog Jörgen Jonasson hem som har närmat sig Åhlin, bara 1,9 sekund bakom. Senast sträcksegern tog Da...

Publicerad: 2018-02-24 12:11


Rallydebut för Toyota Yaris R5 säsongen 2020.
© emotorsport.seToyota Gazoo Racing vill hänga på sina rallykollegor och synas i privat regi med R5 bil, allt för att öka intresset för märket, sprida bilarna globalt samt generera pengar tillbaka i rallyprojektet.

Japanen Takamoto Katsuta tävlar för Toyota Gazoo Racing men kör Ford Fiesta R5, något teamet ser s...

Publicerad: 2018-02-24 11:14


Följ lördagsrallyna i Östersund, Rödberg, Ludvika, Järbo och Åkerby.
© emotorsport.seHos MK VMT Jämtland fortsätter Östersund Winter Rally under lördagen med de avslutande fem sträckorna, under dagen ansluter också Jämtrallyt för Rallyklassikerna och Mellan Norrlands DM.

Hos Järbo MK körs Gestrikekannan där Stockholms DM och Nedre Norras FM gör upp om poäng, Ludvika MS kör Skogsr...

Publicerad: 2018-02-23 21:18


Adielsson toppar Östersund Winter Rally, Sundell snabbast med 2wd.
© emotorsport.seFredrik Åhlin öppnade snabbast i Östersund Winter Rally när Husås Andviken kördes, var 2,2 sekund före Mattias Adielsson och de båda ynglingarna körde ifrån Jörgen Jonasson med 10-talet sekunder. Fyra i klassen var Daniel Röjsel följd av Thomas Thunström. In på sista sträckan var Adielsson snabbast ...

Publicerad: 2018-02-23 21:10


Mattias Adielsson leder Östersund Winter Rally efter första dagen.
Efter första dagens två specialsträckor leder Göteborgaren Mattias Adielsson tillsammans med sin kartläsare Andreas Johansson Östersund Winter Rally. Det är den andra deltävlingen av årets Rally SM.
- Vi har fått en bra start på rallyt. På den första sträckan var det otroligt mycket snö på vägen...

Publicerad: 2018-02-23 21:01


Tidigare nyheter:
Följ lördagsrallyna i Östersund, Rödberg, Ludvika, Järbo och Åkerby.
Adielsson toppar Östersund Winter Rally, Sundell snabbast med 2wd.
Mattias Adielsson leder Östersund Winter Rally efter första dagen.
WRC stjärnorna Östberg och Paddon i Otago Rally.
Följ Östersund Winter Rally, Radio och Resultat.
Jirvelius med Skodan till Finska Mästerskapets SM Itäralli.
Fem mil Jämtrally för Rallyklassikerna.
Rally SM drar vidare i helgens Östersund Winter Rally.
Numedalsrallyt med bland andra PG, Veiby, Mikkelsen och Solberg.
31 bilar till Rally Mexico - Loeb och Tidemand i startlistan.
Två sträckor, åtta mil & 60 bilar i Skogsrundan.
Rally-SM ledaren Mattias Adielsson till Östersund Winter Rally.
Rally-junioren Lönnström gasar på.
Films MK kör Åkerbysprinten i Öppna Östra Sprintcupen.
60-talet startande för lördagens Gestrikekanna.
Opelförare Lundberg och Kristensson i nästa helgs Saarland-Pfalz Rallye.
Norske Rökland går för Brittiska Junior Mästerskapet.
Al-Attiyah i Yaris WRC redan till Rally Argentina?
Foto från Rally Sweden, torsdag till söndag.
Svenskarna leder stort i JWRC serien efter Rally Sweden.Nyhetsarkiv:
[
2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]
Nyheter; Norsk-Rally:
» VM-tempo da Veiby vant Numedalsrally
» Veiby går for seier i Numedal.
» Stort startfelt i Numedalsrally
» Veiby imponerte i Sverige
» Tredjeplass for Mikkelsen
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Inget Rally Vännäs för Albin Nordh.
» Evans gav sista poängen till Ogier, efter målgång.
» Nio sträckor, tio mil - följ Rally Vännäs i resultat och radio.
» Följ resultaten från Rally Sweden shakedown.
» Rena skämtet, Ogier irriterad på Historic.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Nyheter, Resultat & Info - så följer du Midnattssolsrallyt.
»
Så körs Kullingstrofén 2016 - sträck och publikinfo!
»
Så körs Rally SM 2015 - här är preliminära kalendern.
»
Följ Rally Sweden Historic - här är resultaten.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2015.