Carless Racing Fuels.

   
Kajs Print & Dekor

   
Badhotelletrallyt

   
Kajs Print & Dekor

   
GN Motorsport

   
Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  SCALEXTRIC
       RALLYCUP

  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Allt klart för rallyt Skilling 500 2017.
PRESSRELEASE

Om några dagar, den 26 augusti, är det dags för 2017 års Skilling 500 med Skillingaryds MK som arrangör. I år har tävlingen återvänt till sina rötter i trakterna av Skillingaryd, Vaggeryd och Klevshult. För tredje gången körs tävlingen i hemmakommunen utan att använda vägar på skjutfältet. Förarna bjuds därför på vägar av mycket omväxlande karaktär. Tävlingens högkvarter och serviceplats är på Smålandsrasta i Klevshult, strax söder om Skillingaryd. Program går att köpa där samt på Preem Vaggeryd, OKQ8 Bredaryd, Sibylla Hillerstorp från klockan 09.00 på fredagen.

Tävlingen ingår i Sydsvenska Rallycupen, SSRC, i Smålands och Södras DM samt i Riksmästerskapet för otrimmade bilar. Detta gör att södra Sveriges förare också får möta tävlande från andra delar av landet.

Tävlingen omfattar fyra sträckor på sammanlagt 42 km på en sexton mila bana. Tre sträckor har varit med innan men delvis i annan riktning och en är glädjande nog helt ny.

Ungdomsklassen går ut först, Victor Hansen, Hörby, Emil Friman, Vetlanda och Tim Lagerstam, Kullings är alla segertippade.

I det 130 bilar stora fältet så är trettio ekipage från hemmaklubben Skillingaryds MK och flera av dem har bra placeringar att försvara i DM och Sydsvenska rallycupen.

I Appendix K klassen för historiska bilar ser vi Svante Arthursson, Peter Andersson, Sune Lorentzson och Patrik Axelsson. Svante, Sune och Patrik har framgångar från Hässleholms tävling för några veckor sedan att försvara medan Peter fullföljde Midnattssolsrallyt på en framskjuten placering. Alla de övriga i klassen är också möjliga vinnare så det blir spännande.

Efter Appendix K klassen kommer samlat alla förare som tävlar om RM-titeln i Grupp E. Favorit är RM-ledaren Stefan Ottosson, Vetlanda men han får dela favoritskapet med Jesper Larsson, Kristianstad som ju vann sist de möttes. I C-klassen har Erik Sundqvist, Ljungby möjligheten att bygga på sin segersvit men kanske kan hemmasonen Joakim Blansch äntligen klättra upp på pallen.

I den fyrhjulsdrivna klassen är som vanligt Stoffe Nilsson, Hässleholm favorit, utmanas främst av Robin Adolfsson, Wäxjö och Bengt Abrahamsson, Kullings.

Det verkliga getingboet med tiotalet möjliga segrare är A-förare 2WD. Topp fem är fullt troligt för bland andra Jimmy Wessbo, Kullings, Mattis Olsson, Gullabo, Per Eriksson, Emådalen, Johan Green, Hässleholm men också för hemmaförarna Håkan Ståhl, David Lindström och Christopher Zeijlon.

I RM klassen för Grupp F VOC förväntas toppförarna i SSRC dominera, Henrik Levin, Hörby och Thomas Grönberg fortsätter sin kamp i A-klassen men med Per-Ola Thörnberg som dark horse. Christer Westerdahl, Skillingaryd kommer tillbaka efter ett uppehåll, kan han hänga med direkt? I B-klassen är Arvid Tobiazon, Ryd favorit och i C-klassen Mikael Ingemansson, Hästveda.

Sist ut är den sammanslagna klassen B- och C-förare 2WD där Andreas Axelsson, Grimslöv dominerat så här långt i år men enligt tabellen för SSRC bör han få konkurrens av Filip Håkansson, Asarum och Peder Johansson, Kullings. Här står arrangörsklubbens förhoppningar till 2 x Rasmus med efternamnen Thulin Johansson och Lindahl

Bland föråkarna ser vi ett näst intill unikt ekipage, en av de få aktiva rallyförarna som är födda på 30-talet, hemmaföraren Lennart Gustavsson i sin lika unika Ford Mustang.

Om ni vill se och höra bilar och förare på nära håll finns det, förutom vid start- och målområdet och serviceplatsen i Klevshult, också vid en passerkontroll vid Preem-macken i Vaggeryd. Där kommer rallyradion Rally Live att finnas för intervjuer av förarna på väg mellan SS1 och SS 2


» Pressrelease från Skillingaryds MK.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2017-08-23 22:29Oreca nöjda med Toyota Etios R4 testerna.
© Oreca.comUnder onsdagen kördes de första testerna med det R4 kit som Franska Oreca på uppdrag av FIA tar fram till den nya klassen. På onsdagen gick bilen på grus för första gången, under måndagen körde man shakedown på Paul Ricard banan för att se att allt var under kontroll inför onsdagens test.

Grusvä...

Publicerad: 2017-09-21 19:55


13 WRC arrangörer klara för 2018 - här är kalendern!
© emotorsport.seUnder dagens möte i FIA World Motor Sport Council klubbades flera tävlingskalendrar för säsongen 2018 igenom - där ibland WRC kalendern, något man bekräftade med kvällens utskick av protokoll. Det handlar fortsatt om 13 deltävlingar och det stora flertalet är helt klara. För fem arrangörer återstår ...

Publicerad: 2017-09-21 19:40


Sex sträckor och 120-talet bilar för Rally Blekinge.
© emotorsport.seRally Blekinge med Asarums MS och Olofströms MK som arrangörer blir final för Sydsvenska Rallycupen samt Södras och Smålands DM serier. Det handlar här om 64km special fördelat på sex sträckor för de 120-talet anmälda.
Många klasser med svalt intresse, endast fyra i 4wd där Kristoffer Nilsson är st...

Publicerad: 2017-09-21 18:43


Ny mark för Svenska RallyCupen, Badhotelletrallyt i Tranås på lördag.
Badhotelletrallyt, ett samarrangemang mellan Tranåsklubben Team Skogsåkarna och Gränna MK blir ny mark för Svenska RallyCupen. För ett par år sedan gjordes de första skisserna på tävlingen, med nytänkande och pressade avgifter för de tävlande väntar 170 bilar på start, de sex specialsträckorna mäter...

Publicerad: 2017-09-20 21:00


Besöka Badhotelletrallyt, här köper man karta och program.
© emotorsport.se Badhotelletrallyt körs med sex specialsträckor under lördagen, som deltävling i Svenska RallyCupen och 1300 RallyCup blir det ett maxat startfält som väntar med 170 bilar ut från centrala Tranås. Första start sker klockan 11:00 och resultaten går att följa på webben direkt från skogen!

Men hur h...

Publicerad: 2017-09-20 20:54


Uddevala Cityrace, lördagens rallyrace i väst.
© emotorsport.seMK Trophy kör Uddevala Cityrace med ca 10,6km ss/sp under dagen, det är fyra sträckor och prov som går dubbelt och 40 anmälda deltagare. Sju bilar ut i Appendix K och dess tre klasser baserat på årsmodeller, Tomas Ahlberg, Jan Larsson och Bosse Sundin ses i klasserna och bilarna som är anmälda är al...

Publicerad: 2017-09-20 20:43


Rallysprint på Kägleborg.
Det kommer att köras den fjärde deltävlingen i Trendab Rallycup på lördag, det är SMK Södermanland tillsammans med SMK Arboga som bjuder in till den smått klassiska Kägleborgsbanan.

Det är tre varv, tre omg. som tillsammans mäter ca. 8 km. som de tävlande har att klara av. Det är endast 36 anm...

Publicerad: 2017-09-20 20:01


Video, första testerna med nya Toyota Etios R4.
© Oreca.Igår startade testerna med Toyota Etios R4, idag har arbetet fortsatt att utvärdera R4-kittet. Det är de första krävande testerna som inletts i Frankrike, på Orecas hemmaplan har Stephane Sarrazin kört de inledande testerna med en bil byggd på R4-kittet som Oreca på uppdrag av FIA tagit fram.

Bil...

Publicerad: 2017-09-20 18:42


Trendab Rally Cup drar vidare med Kägleborgs sprinten.
Kägleborgs sprinten i SMK Södermanland körs under lördagen, det är deltävling i Trendab Rally Cup och 7-klubbars serien. Det är rallysprint med tre omgångar, det är tre varv varje omgång vilket ger 2,7km special med ett 40-tal bilar till start.

Michael Holmgren och Johan Åkeson är åkarna i 4wd. F...

Publicerad: 2017-09-20 17:38


Hansen summerar Klappjakten och blickar mot nya tävlingar.
Klappjakten med start och mål i Kisa var 3:e deltävlingen i Bilsport Rallycup. För Victor blev det en tävling utan något flyt i körningen och inte mycket stämde.

Adrian Ring tog efter en fin körning en klar seger i Ungdomsklassen. Om det inte var flyt i körningen för Victor var det desto mer flyt...

Publicerad: 2017-09-20 16:59


Tidigare nyheter:
Rallysprint på Kägleborg.
Video, första testerna med nya Toyota Etios R4.
Trendab Rally Cup drar vidare med Kägleborgs sprinten.
Hansen summerar Klappjakten och blickar mot nya tävlingar.
Tretton Sukkor gör upp om 410 poäng.
Framgångar för Mpart Sport, tvåa i Japan.
SMK Hälsinge kör Siljasvängen i Hälsingeserien.
Loeb testar C3 WRC på grus idag.
45 bilar för lördagens Höstsprint i Hällefors.
Stort Svenskintresse i Rally Hedemarken, Östberg i nya Fiesta WRC.
Badhotelletrallyt startar mitt i Tranås.
72 bilar till Rally de Espana - tre Svenskbilar till start.
Nordström fick sitt genombrott när SommarSerien gästade EMK Kannan.
Tre SM åkare testar Finska motståndet, kör Finska finalen Lake City Rally.
Mikkelsen testar Hyundai i20 R5.
Åhlin silvermedaljör i Brittiska Rallymästerskapet.
Bouffier vann tät EM kamp i Italien.
Foto från Klappjakten.
Västras FM i Rally summerar Varvloppet.
Rudengren snabbast i EMK Kannan.Nyhetsarkiv:
[
2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]Bloggar:Nästa deltävling:
Rally SM:
North Swedish Rally 02-03/02


Rally VM:
RallyRACC Catalunya - Costa Daurada 06-08/10


Scalextric Rallycup:
FRRC specialen 14/10


Svenska RallyCupen:
Badhotelletrallyt 23/09
Foto från:
Klappjakten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Strömkarlsrallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2015.