Onebet

   
Mats Bilar

   
Onebet

   
Carless Racing Fuels.

   
Kajs Print & Dekor

   
Kajs Print & Dekor

   
Malexander Rallyvideo.

   
Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   
ABS Motorsport AB

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  SCALEXTRIC
       RALLYCUP

  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Allt klart för rallyt Skilling 500 2017.
PRESSRELEASE

Om några dagar, den 26 augusti, är det dags för 2017 års Skilling 500 med Skillingaryds MK som arrangör. I år har tävlingen återvänt till sina rötter i trakterna av Skillingaryd, Vaggeryd och Klevshult. För tredje gången körs tävlingen i hemmakommunen utan att använda vägar på skjutfältet. Förarna bjuds därför på vägar av mycket omväxlande karaktär. Tävlingens högkvarter och serviceplats är på Smålandsrasta i Klevshult, strax söder om Skillingaryd. Program går att köpa där samt på Preem Vaggeryd, OKQ8 Bredaryd, Sibylla Hillerstorp från klockan 09.00 på fredagen.

Tävlingen ingår i Sydsvenska Rallycupen, SSRC, i Smålands och Södras DM samt i Riksmästerskapet för otrimmade bilar. Detta gör att södra Sveriges förare också får möta tävlande från andra delar av landet.

Tävlingen omfattar fyra sträckor på sammanlagt 42 km på en sexton mila bana. Tre sträckor har varit med innan men delvis i annan riktning och en är glädjande nog helt ny.

Ungdomsklassen går ut först, Victor Hansen, Hörby, Emil Friman, Vetlanda och Tim Lagerstam, Kullings är alla segertippade.

I det 130 bilar stora fältet så är trettio ekipage från hemmaklubben Skillingaryds MK och flera av dem har bra placeringar att försvara i DM och Sydsvenska rallycupen.

I Appendix K klassen för historiska bilar ser vi Svante Arthursson, Peter Andersson, Sune Lorentzson och Patrik Axelsson. Svante, Sune och Patrik har framgångar från Hässleholms tävling för några veckor sedan att försvara medan Peter fullföljde Midnattssolsrallyt på en framskjuten placering. Alla de övriga i klassen är också möjliga vinnare så det blir spännande.

Efter Appendix K klassen kommer samlat alla förare som tävlar om RM-titeln i Grupp E. Favorit är RM-ledaren Stefan Ottosson, Vetlanda men han får dela favoritskapet med Jesper Larsson, Kristianstad som ju vann sist de möttes. I C-klassen har Erik Sundqvist, Ljungby möjligheten att bygga på sin segersvit men kanske kan hemmasonen Joakim Blansch äntligen klättra upp på pallen.

I den fyrhjulsdrivna klassen är som vanligt Stoffe Nilsson, Hässleholm favorit, utmanas främst av Robin Adolfsson, Wäxjö och Bengt Abrahamsson, Kullings.

Det verkliga getingboet med tiotalet möjliga segrare är A-förare 2WD. Topp fem är fullt troligt för bland andra Jimmy Wessbo, Kullings, Mattis Olsson, Gullabo, Per Eriksson, Emådalen, Johan Green, Hässleholm men också för hemmaförarna Håkan Ståhl, David Lindström och Christopher Zeijlon.

I RM klassen för Grupp F VOC förväntas toppförarna i SSRC dominera, Henrik Levin, Hörby och Thomas Grönberg fortsätter sin kamp i A-klassen men med Per-Ola Thörnberg som dark horse. Christer Westerdahl, Skillingaryd kommer tillbaka efter ett uppehåll, kan han hänga med direkt? I B-klassen är Arvid Tobiazon, Ryd favorit och i C-klassen Mikael Ingemansson, Hästveda.

Sist ut är den sammanslagna klassen B- och C-förare 2WD där Andreas Axelsson, Grimslöv dominerat så här långt i år men enligt tabellen för SSRC bör han få konkurrens av Filip Håkansson, Asarum och Peder Johansson, Kullings. Här står arrangörsklubbens förhoppningar till 2 x Rasmus med efternamnen Thulin Johansson och Lindahl

Bland föråkarna ser vi ett näst intill unikt ekipage, en av de få aktiva rallyförarna som är födda på 30-talet, hemmaföraren Lennart Gustavsson i sin lika unika Ford Mustang.

Om ni vill se och höra bilar och förare på nära håll finns det, förutom vid start- och målområdet och serviceplatsen i Klevshult, också vid en passerkontroll vid Preem-macken i Vaggeryd. Där kommer rallyradion Rally Live att finnas för intervjuer av förarna på väg mellan SS1 och SS 2


» Pressrelease från Skillingaryds MK.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2017-08-23 22:29Co-driver Carlsson på plats för största äventyret, klassiska Safari Rallyt.
© Christer Carlsson. På torsdag startar East African Safari Classic Rally, där väntar ett nio dagar långt äventyr för de 36 startande bilarna. Det är då åtta tävlingsdagar och en inklämd vilo- och servicedag för att såväl tävlande som bilar ska klara av den tuffa banan.
Totalt handlar det om 166,5 mil specialsträckor ...

Publicerad: 2017-11-19 21:43


Tunt till Rally of India - Svenskarna uteblir i Asia Pacific finalen.
© Skoda Auto.Indiska Rally of India, Coffee Day Rally agerar final för FIA Asia Pacific Rally Championship och det blir med ett tunt startfält, endast sex ekipage anmälda för de Internationella klasserna i APRC mästerskapet.

Om mästerskapet gör den här helgens hemmaförare Gaurav Gill och Norske Ole Christian ...

Publicerad: 2017-11-19 20:35


Så gick det i Taxinges 50-års sprint.
Det var inte helt slut på grustävlingar på Svensk mark för året, Taxinge MK arrangerade 50-års sprinten under lördagen, en tävling lite i smyg utan större reklam. Tre åk på en sprintsträcka där enskilt bästa åk gällde som resultat - totalt 30-talet bilar.

Tre klasser där de snabbaste sågs i 4wd, ...

Publicerad: 2017-11-19 19:05


Slutställning i WRC serien 2017 - statistiken summerad.
© Hyundai Motorsport. Efter nattens avslutning med ss21 i Rally Australia tog WRC serien målgång, en första säsong med den nya generationens WRC bilar blev den succé många väntat. Men Volkswagen Motorsport borta från planen blev säsongen jämnare än på länge. Sebastien Ogier tog trots skifte till det minsta teamet, M-Spo...

Publicerad: 2017-11-19 11:38


Neuville vinner Rally Australia - Latvala kör bort sig på sista sträckan.
© Hyundai Motorsport.Fyra sträckor tog årets WRC säsong till mål, under natten till söndagen Svensk tid körde de tävlande årets fyra sista specialsträckor, även den sista etappen fick en av de planerade sträckorna struken - idag på grund av de svåra väderförhållandena. Utöver två lite kortare sträckor kördes också mer u...

Publicerad: 2017-11-19 09:17


Förre Mini WRC åkare påväg mot WRC2 comeback 2018.
© emotorsport.seDen i nästa år 50 årige brasilianaren Paolo Nobre är på gång att göra comeback i WRC serien, under 2012 års serie gjorde han full säsong med en Mini John Cooper Works WRC för WRC Team Mini Portugal, tidigare hade han gjort inhopp med grupp N bilar i VM tävlingar.

Men där efter blev det tyst om Pa...

Publicerad: 2017-11-18 12:48


Dubbelpunka sänkte Mikkelsen - Neuville mot silvermedalj.
© Hyundai Motorsport.Sju specialsträckor kördes av lördagens etapp, en av de åtta planerade ströks sedan ett vägräcke tagit skada på den första vändan över sträckan, något som gjorde att man av säkerhetsskäl strök sträckan under eftermiddagens loop. Inledde dagen gjorde annars sträckan Nambucca17, en klassiska sträcka i...

Publicerad: 2017-11-18 09:25


Så körs populära tyska Opel Adam Cup 2018.
© Opel Motorsport.ADAC Opel Rallye Cup har under fem av sina sex år haft Svenskt representerat väl i tät, idag presenterade cupen upplägget för 2018 års säsong och mycket är sig likt.

Totalt åtta deltävlingar under sju helger, det Tyska VM Rallyt blir som tidigare en dubbeltävling för cupen där deltagarna får kör...

Publicerad: 2017-11-17 17:57


Intervju, Adielsson redo för Safaristart i Porsche 911 med Stig Blomqvist.
© emotorsport.seMed startnummer 1 på dörrarna av en Porsche 911 ses namnen Stig Blomqvist och Mattias Adielsson ditklistrade på framskärmen. Det handlar då om mastodonttävlingen East African Safari Classic Rally som körs under åtta tävlingsdagar i slutet av månaden - om en vecka är tävlingen i full gång med tre Sve...

Publicerad: 2017-11-16 21:58


Mikkelsen imponerar för Hyundai, leder i Australien.
© Hyundai Motorsport.Andreas Mikkelsen har varit nattens man i Rally Australia, han har tagit fem sträcksegrar på sex sträckor som hittills körts på den första etappen, kvarstår gör två vändor på en 1,2km kort publiksträcka.

Fjolårsvinnaren har hittat rätt i bilen,
- Helt otroligt. Jag njuter av tredje tävlingen ...

Publicerad: 2017-11-16 21:54


Tidigare nyheter:
Mikkelsen imponerar för Hyundai, leder i Australien.
Neuville, Mikkelsen och Paddon kör för Hyundai i Rally Sweden 2018.
Tider, Nyheter och Resultat för Rally Australia.
Neuville snabbast på nattens shakedown i Australien.
Ingen Citroen C3 WRC för Ogier 2018?
VOC sammanfattar årets Sverige och SommarSerier.
Häng med på shakedown, tider från Rally Australia.
DMack drar ned och flyttar fokus nationellt, ingen WRC bil 2018!
M-Sport jagar viktig pallplats i Australien.
Rallykalendern fylls på för 2018 - 100 nya tävlingar.
Tre Dytko WRC protoptyper - Fiesta, Polo och C3 snart i Sverige.
MK Ratten överger A-besiktning i rally.
McCormack vann anrika Roger Albert Clark Rally - snabb Midnattssolsåkare tvåa.
Elias Lundberg tar sig an SM 2018 med ny bil och kartläsare.
Så körs FIA Asia Pacific Rally Championship 2018.
Förarna nöjda med standarddäcken i Z-Räjset.
Nattsson körde hem Kvällssprinten.
Victor Hansen till JSM i Peugeot 208 R2 med Ida Lidebjer som co-driver.
Dags för Z-Räjset, här körs sträckan, publiktips och info.
Rejäl Skogsrunda i vinter - 40km lång specialsträcka!Nyhetsarkiv:
[
2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]Bloggar:Nästa deltävling:
Rally SM:
Rally Vännäs 02-03/02


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 25-28/01


Scalextric Rallycup:
- - - - - 00/01


Svenska RallyCupen:
Rally Biltema 19/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna / Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

FRRC specialen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2015.