Onebet

   
Kajs Print & Dekor

   
Carless Racing Fuels.

   
Malexander Rallyvideo.

   
Kajs Print & Dekor

   
GN Motorsport

   
ABS Motorsport AB

   
Onebet

   
Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  SCALEXTRIC
       RALLYCUP

  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Inför SSRC finalen – läget i 2WD.
PRESSRELEASE

Nu på lördag är det så dags för slutspelet, finalen, i 2017 års Sydsvenska Rallycup. Efter nio tävlingar har nu de åttio främsta poängplockarna plus Ungdomsgänget getts möjligheten att köra finalen. Basen är i Hovmantorp utanför Växjö och 11.30 på förmiddagen ger sig de första ut på de två sträckorna som körs två gånger. Därefter väntar prisutdelningsfest med nästan 300 gäster

Vi har tidigare gått igenom läget i Grupp E och VOC Mekonomen/Grupp F och ska nu titta lite på övriga klasser.

I 4WD är det inte möjligt att ha något annat grundtips än Stoffe Nilsson, Hässleholm. Av de 47 specialsträckorna som körts i årets SSRC så har Stoffe vunnit 40 så Robin Adolfsson, Wäxjö och Nils Jensen, Haninge får finna sig i att slåss om de två andra pallplatserna om allt fungerar för Stoffe.

I Ungdomsklassen har, sett över året, Victor Hansen, Hörby tagit flest sträcksegrar med 25 stycken men tre utmanare Tim Lagerstam, Kullings och Emil Friman, Vetlanda har tagit nio vardera och Calle Carlberg avslutade grundserien med två segrar i Rally Blekinge. Någon av dessa fyra kommer att vara segrare i finalen.

Vad är mer naturligt än att avsluta försnacket med den klass som har varit mest oviss och haft flest olika segrare under året, alltså 2WD. Fjorton förare har tagit sträcksegrar under året, flest har Robin Sandberg, Ryd med sjutton stycken. Därefter Mattis Olsson, Gullabo med sex stycken och sen kommer Tom Kristensson, Hörby och Christopher Zeijlon, Skillingaryd med fyra vardera. Johan Kastenman, Kristianstad har tre sträcksegrar.

Glädjande är också att två B-förare har varit snabbast av alla 2WD på enskilda sträckor, Peder Johansson, Kullings och Johannes Haraldsson, Hässleholm.

Men ändå är det Jimmy Wessbo, Kullings som totalt sett imponerat mest med sin jämnhet och det syns ju också i poängställningen för 2WD, endast en bruten tävling och alltid bland de främsta, oftast topp-fem. Det kräver en ”vårdad attack” i körningen men också ett bra arbete mellan tävlingarna för allt skall funka.

Vem är då Jimmy Wessbo och hans kartläsare Nina Jonasson, Wäxjö.

Jimmy är 33 år och bor i Borås. Jobbar som bilmekaniker tillsammans med ett gäng rallyåkare på (Kristian) Johanssons Bilverkstad i Borås.

- Började åka rally 2007 i en Volvo 740 VOC, åkte VOC fram till 2012 med en liten paus under 2013 då den Grupp H bil som jag åker med idag äntligen var färdigbyggd. Bilen har sedan dess undan för undan fått nya grejer och blir häftigare allt eftersom tiden går och ekonomin tillåter. Mor och far har alltid varit ett stort stöd, de åker på nästan alla tävlingar och är ute i skogen, de har stenkoll och märker direkt på sträcktiderna om något inte stämmer, berättar Jimmy.

Nina är född 1991, bor i Ingelstad utanför Växjö. Jobbar som support-tekniker på NAB Solutions AB i Växjö.

- Började tävla 2010 men har sedan barnsben varit med på tävlingar då både far, farbror och bror tävlar eller har tävlat. Rally har alltid varit den naturliga fritidsintresset, det är sällan släkten träffas utan att det diskuteras rally eller kollas på något klipp på Youtube. Varit totaltvåa i SSRC:s prispottslista två år tillsammans med Erik Telehagen samt utsedd till Årets Co-driver i SSRC 2013. Även här är mor och far ett stort stöd och storebror Anders är en verklig stöttepelare i tävlandet, betonar Nina. Viktigt med bra folk runt omkring sig som förstår och kan sätta sig in i tävlandet.

Nina och Jimmy började tävla tillsammans 2014, då Nina gjorde ett inhopp i en tävling i Vara. Detta då Jimmys dåvarande co-driver Robert fick för sig att testa att köra själv. Lyckade omständigheter för alla inblandade. Tre år senare så är det fortsatt tävlande tillsammans för Nina och Jimmy och Robert kör fortfarande istället för att sitta i högerstolen. Det verkar som att alla är nöjda med hur det blev!

- Slutligen ett enorm tack framför allt till Daniel Sundberg som alltid ställer upp som servicepersonal men också till familj och vänner som står ut med oss och vårt tävlande samt såklart till förstående arbetsgivare, avslutar Nina och Jimmy och ser fram mot finalen

Kan då någon från B- och C-klassen utmana A-förarna. Om vi tittar lite på resultatet från årets sista tävling Rally Blekinge så skiljer det inte så mycket mellan A och B. Peder Johansson och Johannes Haraldsson har som tidigare nämnts plockat sträcksegrar så, absolut, de kan blanda sig i toppstriden Låt oss se vad som händer när startordningen vänds och alla kör på lika villkor.

Vi ser fram mot en spännande final i Hovmantorp.


» Pressrelease från Sydsvenska Rallycupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2017-10-23 16:48WRC finalen till Europa 2019?
© @World / M-Sport.Efter helgens WRC final och efterföljande festligheter har FIA och WRC promotorn summerat helgen. Man är inte helt nöjda med vad man såg i Australien med New South Wales regionen där Coffs Harbour är bas. Alldeles för lite folk är vad teamcheferna säger, lika så FIA som konstaterar att det hade ökat...

Publicerad: 2017-11-21 20:43


166 mil special på åtta dagar, världens tuffaste rally?
© Christer Carlsson.Starten av East African Safari Classic Rally närmar sig, åtta långa tävlingsdagar väntar och inom kort presentera arrangören tävlingsbanan. Det talas om ett blött rally, mycket regn ska ha fallit i området för tävlingens rutt och mer väntar, något som kan ge omkastningar in i det sista på sträckorna...

Publicerad: 2017-11-21 19:57


Vi listar startfältet och favoriterna i East African Safari Rallyt.
© East African Safari Classic.Totalt 36 ekipage ger sig ut på vägarna för East African Safari Classic Rally när första sträckan rullar iväg på torsdag, då väntar nio dagars resande för teamen - 166 mil specialsträcka ska avverkas på tuffa vägar - det väntas bli blött rapporteras från teamen på plats!

Blomqvist, Samuelsson ...

Publicerad: 2017-11-20 22:53


Ny tidtagning i WRC serien 2018.
© emotorsport.seTill 2018 års WRC premiär i Monte Carlo står en ny aktör för leveransen av tidtagning och säkerhetssystemen än dagens. I början av oktober vann Australiensiska Status Awareness Systems kallat SAS anbudsförfarandet över de kommande åren. De ersätter då spanska Sistemas Integrales de Telecomunicacion,...

Publicerad: 2017-11-20 22:06


Mikkola tillbaka med Audi 200 Quattro i Safari Rallyt.
© Christer Carlsson.Första Audin att vinna Safari Rallyt i VM tappning 1987 och den sista Audin i VM återvänder till Safari Rallyt - förare blir också Hannu Mikkola som när segern togs hade Svenske Arne Hertz som co-driver.

På plats finns vinnarbilen från Audi Motorsport, Audi 200 Quattro, den visas redan nu upp vi...

Publicerad: 2017-11-20 20:02


Ändringar i WRC serien 2018 - mer fart på shakedown, WRC2 släpps fritt.
© emotorsport.seVid december månads möte för World Motor Sport Council väntas förändringar inom WRC serien klubbas igenom inför 2018. Från arrangörshåll pratas det om flera ändringar som varit ute för utvärdering - eventuella synpunkter på punkterna skulle göras omgående, i december väntar möte och då ska eventuell...

Publicerad: 2017-11-19 22:19


Co-driver Carlsson på plats för största äventyret, klassiska Safari Rallyt.
© Christer Carlsson. På torsdag startar East African Safari Classic Rally, där väntar ett nio dagar långt äventyr för de 36 startande bilarna. Det är då åtta tävlingsdagar och en inklämd vilo- och servicedag för att såväl tävlande som bilar ska klara av den tuffa banan.
Totalt handlar det om 166,5 mil specialsträckor ...

Publicerad: 2017-11-19 21:43


Tunt till Rally of India - Svenskarna uteblir i Asia Pacific finalen.
© Skoda Auto.Indiska Rally of India, Coffee Day Rally agerar final för FIA Asia Pacific Rally Championship och det blir med ett tunt startfält, endast sex ekipage anmälda för de Internationella klasserna i APRC mästerskapet.

Om mästerskapet gör den här helgens hemmaförare Gaurav Gill och Norske Ole Christian ...

Publicerad: 2017-11-19 20:35


Så gick det i Taxinges 50-års sprint.
Det var inte helt slut på grustävlingar på Svensk mark för året, Taxinge MK arrangerade 50-års sprinten under lördagen, en tävling lite i smyg utan större reklam. Tre åk på en sprintsträcka där enskilt bästa åk gällde som resultat - totalt 30-talet bilar.

Tre klasser där de snabbaste sågs i 4wd, ...

Publicerad: 2017-11-19 19:05


Slutställning i WRC serien 2017 - statistiken summerad.
© Hyundai Motorsport. Efter nattens avslutning med ss21 i Rally Australia tog WRC serien målgång, en första säsong med den nya generationens WRC bilar blev den succé många väntat. Men Volkswagen Motorsport borta från planen blev säsongen jämnare än på länge. Sebastien Ogier tog trots skifte till det minsta teamet, M-Spo...

Publicerad: 2017-11-19 11:38


Tidigare nyheter:
Slutställning i WRC serien 2017 - statistiken summerad.
Neuville vinner Rally Australia - Latvala kör bort sig på sista sträckan.
Förre Mini WRC åkare påväg mot WRC2 comeback 2018.
Dubbelpunka sänkte Mikkelsen - Neuville mot silvermedalj.
Så körs populära tyska Opel Adam Cup 2018.
Intervju, Adielsson redo för Safaristart i Porsche 911 med Stig Blomqvist.
Mikkelsen imponerar för Hyundai, leder i Australien.
Neuville, Mikkelsen och Paddon kör för Hyundai i Rally Sweden 2018.
Tider, Nyheter och Resultat för Rally Australia.
Neuville snabbast på nattens shakedown i Australien.
Ingen Citroen C3 WRC för Ogier 2018?
VOC sammanfattar årets Sverige och SommarSerier.
Häng med på shakedown, tider från Rally Australia.
DMack drar ned och flyttar fokus nationellt, ingen WRC bil 2018!
M-Sport jagar viktig pallplats i Australien.
Rallykalendern fylls på för 2018 - 100 nya tävlingar.
Tre Dytko WRC protoptyper - Fiesta, Polo och C3 snart i Sverige.
MK Ratten överger A-besiktning i rally.
McCormack vann anrika Roger Albert Clark Rally - snabb Midnattssolsåkare tvåa.
Elias Lundberg tar sig an SM 2018 med ny bil och kartläsare.Nyhetsarkiv:
[
2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]Bloggar:Nästa deltävling:
Rally SM:
Rally Vännäs 02-03/02


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 25-28/01


Scalextric Rallycup:
- - - - - 00/01


Svenska RallyCupen:
Rally Biltema 19/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna / Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

FRRC specialen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2015.