Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   
Onebet

   
GN Motorsport

   
Mats Bilar

   
ABS Motorsport AB

   
Onebet

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  SCALEXTRIC
       RALLYCUP

  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER

  SPECIALSITE OM
   RALLY SWEDEN
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Inför SSRC finalen – läget i 2WD.
PRESSRELEASE

Nu på lördag är det så dags för slutspelet, finalen, i 2017 års Sydsvenska Rallycup. Efter nio tävlingar har nu de åttio främsta poängplockarna plus Ungdomsgänget getts möjligheten att köra finalen. Basen är i Hovmantorp utanför Växjö och 11.30 på förmiddagen ger sig de första ut på de två sträckorna som körs två gånger. Därefter väntar prisutdelningsfest med nästan 300 gäster

Vi har tidigare gått igenom läget i Grupp E och VOC Mekonomen/Grupp F och ska nu titta lite på övriga klasser.

I 4WD är det inte möjligt att ha något annat grundtips än Stoffe Nilsson, Hässleholm. Av de 47 specialsträckorna som körts i årets SSRC så har Stoffe vunnit 40 så Robin Adolfsson, Wäxjö och Nils Jensen, Haninge får finna sig i att slåss om de två andra pallplatserna om allt fungerar för Stoffe.

I Ungdomsklassen har, sett över året, Victor Hansen, Hörby tagit flest sträcksegrar med 25 stycken men tre utmanare Tim Lagerstam, Kullings och Emil Friman, Vetlanda har tagit nio vardera och Calle Carlberg avslutade grundserien med två segrar i Rally Blekinge. Någon av dessa fyra kommer att vara segrare i finalen.

Vad är mer naturligt än att avsluta försnacket med den klass som har varit mest oviss och haft flest olika segrare under året, alltså 2WD. Fjorton förare har tagit sträcksegrar under året, flest har Robin Sandberg, Ryd med sjutton stycken. Därefter Mattis Olsson, Gullabo med sex stycken och sen kommer Tom Kristensson, Hörby och Christopher Zeijlon, Skillingaryd med fyra vardera. Johan Kastenman, Kristianstad har tre sträcksegrar.

Glädjande är också att två B-förare har varit snabbast av alla 2WD på enskilda sträckor, Peder Johansson, Kullings och Johannes Haraldsson, Hässleholm.

Men ändå är det Jimmy Wessbo, Kullings som totalt sett imponerat mest med sin jämnhet och det syns ju också i poängställningen för 2WD, endast en bruten tävling och alltid bland de främsta, oftast topp-fem. Det kräver en ”vårdad attack” i körningen men också ett bra arbete mellan tävlingarna för allt skall funka.

Vem är då Jimmy Wessbo och hans kartläsare Nina Jonasson, Wäxjö.

Jimmy är 33 år och bor i Borås. Jobbar som bilmekaniker tillsammans med ett gäng rallyåkare på (Kristian) Johanssons Bilverkstad i Borås.

- Började åka rally 2007 i en Volvo 740 VOC, åkte VOC fram till 2012 med en liten paus under 2013 då den Grupp H bil som jag åker med idag äntligen var färdigbyggd. Bilen har sedan dess undan för undan fått nya grejer och blir häftigare allt eftersom tiden går och ekonomin tillåter. Mor och far har alltid varit ett stort stöd, de åker på nästan alla tävlingar och är ute i skogen, de har stenkoll och märker direkt på sträcktiderna om något inte stämmer, berättar Jimmy.

Nina är född 1991, bor i Ingelstad utanför Växjö. Jobbar som support-tekniker på NAB Solutions AB i Växjö.

- Började tävla 2010 men har sedan barnsben varit med på tävlingar då både far, farbror och bror tävlar eller har tävlat. Rally har alltid varit den naturliga fritidsintresset, det är sällan släkten träffas utan att det diskuteras rally eller kollas på något klipp på Youtube. Varit totaltvåa i SSRC:s prispottslista två år tillsammans med Erik Telehagen samt utsedd till Årets Co-driver i SSRC 2013. Även här är mor och far ett stort stöd och storebror Anders är en verklig stöttepelare i tävlandet, betonar Nina. Viktigt med bra folk runt omkring sig som förstår och kan sätta sig in i tävlandet.

Nina och Jimmy började tävla tillsammans 2014, då Nina gjorde ett inhopp i en tävling i Vara. Detta då Jimmys dåvarande co-driver Robert fick för sig att testa att köra själv. Lyckade omständigheter för alla inblandade. Tre år senare så är det fortsatt tävlande tillsammans för Nina och Jimmy och Robert kör fortfarande istället för att sitta i högerstolen. Det verkar som att alla är nöjda med hur det blev!

- Slutligen ett enorm tack framför allt till Daniel Sundberg som alltid ställer upp som servicepersonal men också till familj och vänner som står ut med oss och vårt tävlande samt såklart till förstående arbetsgivare, avslutar Nina och Jimmy och ser fram mot finalen

Kan då någon från B- och C-klassen utmana A-förarna. Om vi tittar lite på resultatet från årets sista tävling Rally Blekinge så skiljer det inte så mycket mellan A och B. Peder Johansson och Johannes Haraldsson har som tidigare nämnts plockat sträcksegrar så, absolut, de kan blanda sig i toppstriden Låt oss se vad som händer när startordningen vänds och alla kör på lika villkor.

Vi ser fram mot en spännande final i Hovmantorp.


» Pressrelease från Sydsvenska Rallycupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2017-10-23 16:4831 bilar till Rally Mexico - Loeb och Tidemand i startlistan.
© emotorsport.se31 ekipage ses i anmälningslistan för Rally Mexico, 11 ekipage i WRC klassen där Sebastien Ogier, Elfyn Evans och Teemu Suninen går för M-Sport Ford WRT. Hos Hyundai Shell Mobis WRT startar Andreas Mikkelsen, Thierry Neuville och Dani Sordo.
Toyota Gazoo Racing håller Jari-Matti Latvala, Ott Tänak ...

Publicerad: 2018-02-22 20:18


Två sträckor, åtta mil & 60 bilar i Skogsrundan.
© emotorsport.seSkogsrundan är en spännande tävling hos Ludvika MS, en sträcka på 40,6km körs två gånger för dagen, en spännande upplevelse för de tävlande på klassiska rallymarker för de 60-talet anmälda.

4wd är anmälningslistans första klass där Mattias Nyström, Johan Ackesten och Kåre Moen ses.

Totalt 16 b...

Publicerad: 2018-02-22 17:01


Rally-SM ledaren Mattias Adielsson till Östersund Winter Rally.
Till helgen fortsätter Mattias Adielsson sitt intensiva tävlande. Den andra deltävlingen i Rally-SM, Östersund Winter Rally, står på programmet. Även denna gång är det tillsammans med Pontus Tidemand Racing och deras Skoda Fabia R5.
- Förra året vann vi Östersund Winter Rally och det har vi tänk...

Publicerad: 2018-02-22 16:47


Rally-junioren Lönnström gasar på.
Till helgen kommer rally-junioren Pontus Lönnström, 22, till Östersund för att köra Östersund Winter Rally. Han deltar i Junior-SM för trimmade bilar. Pontus satsar i år helhjärtat på Rally-SM för att han vill verkligen fram i denna hårt konkurrensutsatta sport. Vid den senaste tävlingen i Vännäs ut...

Publicerad: 2018-02-22 12:29


Films MK kör Åkerbysprinten i Öppna Östra Sprintcupen.
© emotorsport.seFilms MK kör Åkerbysprinten ingående i Öppna Östra Sprintcupen där en 4km lång byväg körs tre gånger varav den bästa tiden räknas.
47 bilar i fem klasser väntar till start, störst är Trimmat 2wd med sina 19 bilar där Jonas Björnvad, Tommy Högström och Joakim Ivarsson ses bland A-förarna, med b-lice...

Publicerad: 2018-02-21 22:35


60-talet startande för lördagens Gestrikekanna.
© emotorsport.seStockholms DM och Nedre Norras FM kör deltävling i lördagens Gestrikekanna med Järbo MK som arrangör. 64km special väntar fördelat över tre sträckor, genomkörning med chans till notskrivning finns!

62 deltagare på 13 klasser väntar på tävlande, först ut i listan är 4wd med A-förare där Tomas Berg...

Publicerad: 2018-02-21 22:28


Opelförare Lundberg och Kristensson i nästa helgs Saarland-Pfalz Rallye.
© emotorsport.seNästa helg inleds ADAC Opel Rallye Cup med Svenskt på startlinjen - på plats är också det Tyska Mästerskapet, det handlar om ADAC Saarland-Pfalz Rallye med 80-talet anmälda ekipage. Fredagen inleder med fem specialsträckor på totalt fyra mil, sju sträckor på drygt nio mil tar över under lördagen!

...

Publicerad: 2018-02-21 21:41


Norske Rökland går för Brittiska Junior Mästerskapet.
© emotorsport.seMed bara dagar kvar tills anmälan för det Brittiska Mästerskapets första deltävling stänger presenteras det dagligen namn för serien, ännu tunt med nordbor.

Senast i raden är dock Norske Steve Rökland, han satsade mot JWRC, Junior VM serien men budgeten gick inte i hamn. Istället satsar talangen ...

Publicerad: 2018-02-21 21:18


Al-Attiyah i Yaris WRC redan till Rally Argentina?
© emotorsport.seAllt mer tyder på sex WRC starter för Nasser Al-Attiyah under 2018, sedan tidigare knuten till Toyota Gazoo Racing där han bland annat kör Dakarrallyt, men i helgen också spektakulära tävlingen Baja Russia i norra Ryssland på snö och is i en Toyota Hilux, en tävling Nasser vann.

Tävlandet i WRC s...

Publicerad: 2018-02-21 20:49


Foto från Rally Sweden, torsdag till söndag.
© emotorsport.seFyra tävlingsdagar, fyra galleri med foto - imorgon är det en vecka sedan Rally Sweden startade och nu presenterar vi sista delen av våra galleri från Rally Sweden och Rally Sweden Historic. De fyra tävlingsdagarna bjöd på härlig attack och full fart i de Värmländska och Norska skogarna innan vinnar...

Publicerad: 2018-02-21 20:29


Tidigare nyheter:
60-talet startande för lördagens Gestrikekanna.
Opelförare Lundberg och Kristensson i nästa helgs Saarland-Pfalz Rallye.
Norske Rökland går för Brittiska Junior Mästerskapet.
Al-Attiyah i Yaris WRC redan till Rally Argentina?
Foto från Rally Sweden, torsdag till söndag.
Svenskarna leder stort i JWRC serien efter Rally Sweden.
Vimmerby, 175 ekipage och 15,5 mil special väntar i Midnattssolsrallyt 2018.
Foto från Rally Sweden, lördag.
Allt upplagt för fina vintervägar i Skutskärsratten.
Videospecial från Rally Sweden 2018.
Rally Sweden i bilder, galleri från fredagen.
Sandell och Axelsson rallytävlar för Subaru Rally Team USA.
PG Andersson med Fabia WRC, möter Veiby och Mikkelsen i helgens Numedalsrally.
Foto från Rally Sweden 2018, torsdag.
Östersund Winter Rally samlar svenska eliten.
1300 Rallycup summerar Örnskölden.
Två testdagar väntar i Spanien för Loeb.
Japansk rallyraket, men vem är egentligen Takamoto Katsuta?
Årets Rally Sweden var 6km/h långsammare än 2017.
Lahti körde hem Piterundan totalt, Sandow bäst med 2wd.Nyhetsarkiv:
[
2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]Bloggar:Nästa deltävling:
Rally SM:
Östersund Winter Rally 23-24/02


Rally VM:
Rally Mexico 08-11/03


Scalextric Rallycup:
Prisutdelning Scalextric Rallycup 24/02


Svenska RallyCupen:
Rally Biltema 19/05
Foto från:
Rally Sweden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Sweden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Sweden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Sweden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2015.