.......................... MISSA INTE RALLY GOTLAND 2020 ...........................

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

AutoExperten Rallycup, Inför Morgongåvasvängen.
PRESSRELEASE

Äntligen är det dags för årets första deltävling i AutoExperten Rallycup, det är SMK Sala som bjuder in till Morgongåvasvängen nästkommande lördag.

Det är drygt 130 anmälda ekipage som när anmälningstiden gick ut idag, skall ta sig an den ca. 9 km. långa specialsträckan två gånger om. Det är tolv ekipage anmälda i klassen 4 WD där Håkan Eriksson Örsundsbro MK får vara lite av favorit men Gnestaföraren Michael Holmgren vill säkert fightas om segern och både Nils Jensen Haninge MK, och Stig Andervang Almunge MK är kapabla att vinna.

Den näst största klassen är 2 WD A förare och kommer säkert bli sekundstrid mellan bl.a. Magnus Wallèn Vallentuna MK, Tommy Högström MK Rimo och Antti Johannesson Eskilstuna MK men några andra vill nog blanda sig i om pallplatserna.

Skall man nämna någon förhandsfavorit i den svårtippade klassen B förare 2 WD så får det bli Johnny Tyr Films MK och Tim Joons Skutskärs MS.
Det är ju som så att den här sträckan har körts åt båda håll under ett flertal år så många kan den utan och innan men det är inte så enkelt eftersom vägen kantas av ett stort antal av arrangören utställda halmbalar, allt för att minimera vägskadorna och att man därmed måste åka på vägen.

Så är det dags att se vad vi har för segeraspiranter i klassen C förare 2 WD, vi har t.ex. fjolårsvinnaren i serien, Stefan Andersson Västerås MS sedan Fritjof Vikström MK Kopparberg, Ola Wredh Örsundsbro MK och Erik Rogersson Rasbo MK.

VOC klassen för A –B förare brukar vara jämn och det kommer att handla om Andreas Pettersson MSK Hammaren, Erik Brodin Sandvikens MK och Anders Wänn Borlänge MK men två stycken ettriga Suzuki bilar körda av Robert Olsson SMK Sala och Christian Granfors Kolsva MS kan skrälla.
Dito klass för C förarna har en av tävlingens största favoriter nämligen SMK Salas Elias Lundberg som med färskt körkort åkte ner till Skåne och var totalsnabbast i VOC Sommarserie. Men så har han lärt sig hantera en Volvo under många år i Utbildningsrally klassen och många tävlingar av skiftande karaktär i AutoExperten Rallycup.

Vem blir tvåa i klassen kanske Magnus Alarik Örsundsbro MK. eller varför inte Jessica Larsson Rasbo MK som vann förra årets Tjejcup.

Att gammal är äldst brukar man säga och att det stämmer så bra in på Anders Ellner SMK Södermanland är ju ingen tillfällighet som åkte sin första tävling 1965 och tänkte lägga av inför den här säsongen när han överlät Volvon till barnbarnet Joakim men ångrade sig och skaffade en Grp E Opel och har med en dotter i högerstolen för att fortsätta sin drygt femtioåriga karriär. Fortåkare i denna klass är Mattias Ledin MK Kopparberg och Lasse Jansson Almunge MK.

Att det stundar ett Midnattssolsrally märks i App.K. klassen med hela 21 ekipage anmälda som vill mjuka upp sig inför stundande tävlingar, förra årets suverän i AutoExperten Rallycup Tom Silèn Örsundsbro MK kommer att få jämnt skägg med flera fortåkare t.ex. Christer Norling Rasbo MK hans klubbkompis Mikael Lööv och Karl – Johan Lövgren Films MK.
Det är fem ungdomsekipage anmälda där nog Freddi Jacobsson Eskilstuna MK får hållas som favorit men David Dannevall Värmdö MK får vi inte räkna bort också Oliver Granfors Eskilstuna MK kan vara topp tre. Det andra tjejekipaget återfinns här, Linnèa Olofsson Sandvikens MK och så debuterande Joakim Ellner-Landberg SMK Södermanland.

Tävlingscentrum är vid Morgongåva Företagspark där bilarna står uppställda innan första start kl: 11.00 och som sedan kommer tillbaka för uppehåll och service där det också finns Program att köpa, Program finns även på Frendo vid Statoil i Heby. Resultaten kommer fortlöpande på SMK Salas hemsida. Så nu ser vi fram emot en spännande rallydag och årets första deltävling i AutoExperten Rallycup.


» Pressrelease från AutoExperten Rallycup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-05-11 19:41


Rådström har prispengar på en miljon att jaga i årets Junior EM.
© Vandraq Studio.Idag presenterade Eurosport Events, promotor för EM serien i Rally priserna för vinnarna i de båda Junior EM serierna 2020. Vinnarna får priser om runt en miljon svenska kronor att satsa i vidare EM tävlande.

I ERC1 Junior, klassen för ungdomar i R5 bil ses en prispott på 100´000 euro, drygt en m...

Publicerad: 2020-02-28 18:53


Följ Rally Vännäs med Radio, Resultat & GPS-karta!
© Adam Westlund.Bara ett par timmar till Rally SM premiären 2020 är igång, två körningar på publiksträcka i Vännäs startar tävlingen vid klockan 19. Elva sträckor på nästan 12 mil ska köras innan man tar målgång vid 18-tiden på lördagen.

Rallyradio, Resultat och GPS kartor live är några av sätten att följa tävli...

Publicerad: 2020-02-28 17:02


Sandviken arrangerar SM-finalen i Rally 2020.
Sandviken skule stått som arrangör för premiärtävlingen i Rally-SM sista helgen i januari. Men på grund av den milda vintern tvingades Sandvikens Motorklubb att ställa in tävlingen. Nu är det klart att Sandviken arrangerar SM-finalen helgen 18-19 september.
– Vi är glada att meddela att vi jobbar p...

Publicerad: 2020-02-27 21:37


Dags för SM premiär, läs nyheterna inför Rally Vännäs!
© emotorsport.seI helgen körs SM premiären med Rally Vännäs, det är flitiga Vännäs MK som redan kör sin fjärde tävling för säsongen som arrangerar. 11 sträckor på 11,7 mil som ska avverkas, start på fredag kväll och målgång ett dygn senare.

Totalt 87 namn i listan, men då tre föråkare och 14 deltagare i Inbjudni...

Publicerad: 2020-02-27 21:10


Intresset för Proton Iriz R5 växer, brittiskan Nabila gör Iriz R5 satsning.
© Zero Understeer.26-åriga Nabila Tejpar från Maldon, Essex har två titlar i Brittiska Mästerskapets klass för kvinnliga förare och har tävlat i såväl EM som VM tävlingar. I år byter hon Peugeot 208 R2 mot en brittisk Proton Iriz R5.

Bilen som homologerades förra året har inlett tävlandet i framför allt Storbritan...

Publicerad: 2020-02-27 20:34


Breen mot Finska eliten i helgens SM-Itäralli.
© MRF Tyres.Inte bara Svenska Mästerskapet kör deltävling i helgen, även det finska. Med Joensuu SM-Itäralli kör de redan årets tredje deltävling där tio mil fördelat på fem sträckor står på programmet.

Totalt 165 ekipage anmälda varav 70 ekipage går för de fyra mästerskapsklasserna. Stort intresse drar sig ...

Publicerad: 2020-02-27 20:08


19 VOC ekipage till Zuidersee Rally, premiären av nya Volvo Euro Cup.
© emotorsport.seIgår kväll stängde anmälan för Zuidersee Rally, första deltävlingen i Volvo Euro Cup som körs i Holland. När anmälan stängdes så landade vi på 19 anmälda ekipage från Sverige, Norge och Holland.
- Det är en samling av förväntansfulla team som om en knapp månad drabbar samman den 21 mars i och ut...

Publicerad: 2020-02-27 19:42


P-G Andersson redo för SM-comeback!
© Privat.2017 kammade Per-Gunnar "P-G" Andersson hem SM-guld i tyngsta klassen i rally. Efter nästan två och ett halvt års frånvaro är det i helgen dags för SM-comeback. Tillsammans med teamet GN Motorsport kommer P-G och hans co-driver Anders Fredriksson att ratta teamets Fiesta R5a.
Det ska bli rikti...

Publicerad: 2020-02-27 18:51


Trots hektisk vecka, Flodin och Bergsten redo för Rally SM-premiären!
© Göran Bergsten. Patrik Flodin, Ilsbo MK och hans co-driver Göran Bergsten, Forshaga MC, har fått låna en potent Volvo 940 GrH-bil i år och deras Fanclub har hjälpt till att få ihop budgeten för Rally-SM.
– Jag har känt mig nöjd med rallyåka för ett tag och tänkte prioritera annat. Men killarna i teamet och Fanclu...

Publicerad: 2020-02-26 22:48


40-talet 2wd ekipage till Rally Vännäs, här är startfältet.
© emotorsport.seDags för SM premiär, start fredag kväll och målgång ett dygn senare. Men en ordentlig nattvila mellan etapperna. 11 specialsträckor och 117km special ska avverkas innan de första SM poängen kan delas ut för säsongen 2020.

Största och tuffast, Trimmade 2wd klassen.
Trimmat 2wd är störst me...

Publicerad: 2020-02-26 22:40


Tidigare nyheter:
Ford Escort Cosworth tillbaka i Rally VM, Ken Block tävlar i Mexico!
40 bilar till Mexico, tre Svenska ekipage på startlinjen!
Virusproblem, inställt i Italien, publikfritt i Japanska rallymästerskapet.
Perfekta förutsättningar när Rally-SM inleds i Vännäs.
Sommarens Rally Estonia ställs in efter dispyt med egna förbundet.
Hansen inför Rally Vännäs, säsongspremiär med Team Nybe.
SM premiär i Rally Vännäs, 29 4wd ekipage i två klasser redo för start.
EM svenskar avstår rallystart till följd av Corona viruset.
Full fart hos EKS, driver Fabia R5 åt Albert von Thurn und Taxis i Vännäs.
Fogdeby Rally taggade för SM start i Vännäs.
Kajetanowicz går för full WRC3 säsong, startar i Mexico.
Tidemand till start i Rally Mexico.
Mattias Adielsson redo för Rally-SM 2020.
Så körs SM premiären, tidsplan för Rally Vännäs.
Fina priser att hämta i Peugeot Rally Cup Iberica, körs med nya Peugeot 208 Rally4.
Axelsson i väntan på SM premiär, ny design på bilen.
PAKA Enginering med tre bilar till teammästerskapet.
Stor succé för teammästerskap i Rally-SM.
East African Mini Safari Classic Rally körs i december.
Heller fjärde namn för M-Sport i WRC2/3.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
Rally Vännäs 28-29/02


Rally VM:
Rally Guanajuato Mexico 12-15/03


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.