Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
   
.......................... MISSA INTE RALLY GOTLAND 2020 ...........................

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© @World
© @World
Pontus och Jonas kör Tyska VM Rallyt utan press på mästerskapet.
Tidemand ser fram emot tuff VM-utmaning på tysk asfalt.
PRESSRELEASE

Pontus Tidemand lämnar grusvägarna bakom sig när det i helgen är dags för hans första VM-rally på asfalt för säsongen. Rally Tyskland är en tävling med svåra, ibland även fruktade, utmaningar som kan fälla den mest erfarne. Det krävs precision, mod och förmåga att snabbt anpassa sig till nya förhållanden. Pontus har bemästrat det förut och är redo att återigen tackla de tyska vägarna, nu för första gången med en SKODA Fabia R5.

I de senaste två VM-deltävlingarna i Polen och Finland har det handlat om höga hastigheter på grusvägar som bjuder in till att trycka gasen i bott. Nu ändras både förutsättningar och utmaningar när VM-cirkusen når Tyskland för höstens mest krävande asfaltrally i så omväxlande miljöer och varierande underlag att det framstår som tre olika tävlingar på en och samma helg.

Rally Tyskland bjuder på specialsträckor genom Moseldalens labyrintiska vingårdar som kräver teknisk skicklighet och inte lämnar någon form av utrymme för misstag. De innehåller många korsningar som lätt förvirrar förarna och det är inte ovanligt att vägarna kantas av bergvägg på ena sidan och ett stup på andra sidan. Det finns även klassiska sträckor på böljande landsvägar och snabba sträckor på högplatån Eifel nära gränsen till Luxemburg. I kontrast till de här vägtyperna besöker man även militärområdet Panzerplatte för tre sprintsträckor och två varv på tävlingens längsta sträcka (40 km). Där väntar några av helgens mest fruktade utmaningar, bland annat i form av hala betongsektioner som lätt förstör däcken och stora stenblock, så kallade "hinkelstein", vilka är designade för att stoppa stridsvagnar.
- Det tyska rallyt är väldigt speciellt när det kommer till underlag just eftersom det är så omväxlande och man hela tiden måste anpassa körstilen efter det. Det är stor skillnad mellan smala, ojämna vägar med många hårnålar, öppna vägar som nästan känns som motorvägar och militärområdet med betongplattor och enorma kantstenar som man definitivt inte vill komma för nära. Vädret kan också snabbt ändra förutsättningarna så det gäller att vara uppmärksam och att vänta det oväntade, berättar Pontus, som svårigheterna till trots har goda minnen från Rally Tyskland - 2013, samma år som han korades till juniorvärldsmästare, vann han JWRC-klassen och 2014 tog han sin första WRC 2-seger här.

Pontus och hans kartläsare Jonas Andersson inledde VM-säsongen med en andraplats i Sverige och en seger i Portugal. I Polen hade de ledningen när ett tekniskt problem satte käppar i hjulen, men de lyckades ändå kämpa sig upp till poängplats. Även i Finland var de med i toppstriden och påväg mot andraplatsen efter en hisnande uppvisning när de fick bryta tävlingen på allra sista sträckan där de blev liggande uppochner efter närkontakt med ett träd. De ligger på femte plats i det totala WRC 2-mästerskapet och än finns det goda chanser att avancera i de resterande tävlingarna. Nu i Tyskland kör de dock inte för VM-poäng, men Pontus ser det som en värdefull chans att fortsätta den fina utvecklingen han visat under året.
- Just den här tävlingen ingår inte i mitt WRC 2-program för året, men jag är väldigt tacksam att SKODA Motorsport och EVEN Management ger mig möjligheten att köra här ändå, säger Pontus. Jag vet hur viktigt det är att skaffa erfarenhet för att lyckas i längden, särskilt i en tekniskt krävande tävling som den här, och nu håller vi dessutom igång VM-tempot inför fortsättningen.

Att ställa om sig från grus till asfalt blir en utmaning för alla deltagare, men många av de startande i WRC 2 klassas som asfaltspecialister och kommer att stå för tufft motstånd. Trots att det här blir Pontus och Jonas första VM-tävling på asfalt för året, så har de redan hunnit med två event i det tjeckiska mästerskapet på just asfalt och där har de båda gångerna kört till sig pallplatser. De fick även en testdag i Österrike under förra veckan och är så förberedda som de kan bli inför helgen.
- Vi kommer till Tyskland utan någon direkt press på oss, men oavsett om vi jagar poäng eller inte så ser vi på den här tävlingen på samma sätt som de övriga. Vi vill självklart få till ett så bra resultat som möjligt och siktar in oss på att utmana våra konkurrenter, det hymlar vi inte om. Men stentufft, det kommer det absolut att bli, säger Pontus.

Tävlingen inleds med shakedown och ceremoniell start i värdstaden Trier på torsdag, sedan väntar tre intensiva tävlingsdagar där drygt 300 km, uppdelat på 18 specialsträckor, ska avverkas.


» Pressrelease från Pontus Tidemand.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-08-15 14:31


Rådström har prispengar på en miljon att jaga i årets Junior EM.
© Vandraq Studio.Idag presenterade Eurosport Events, promotor för EM serien i Rally priserna för vinnarna i de båda Junior EM serierna 2020. Vinnarna får priser om runt en miljon svenska kronor att satsa i vidare EM tävlande.

I ERC1 Junior, klassen för ungdomar i R5 bil ses en prispott på 100´000 euro, drygt en m...

Publicerad: 2020-02-28 18:53


Följ Rally Vännäs med Radio, Resultat & GPS-karta!
© Adam Westlund.Bara ett par timmar till Rally SM premiären 2020 är igång, två körningar på publiksträcka i Vännäs startar tävlingen vid klockan 19. Elva sträckor på nästan 12 mil ska köras innan man tar målgång vid 18-tiden på lördagen.

Rallyradio, Resultat och GPS kartor live är några av sätten att följa tävli...

Publicerad: 2020-02-28 17:02


Sandviken arrangerar SM-finalen i Rally 2020.
Sandviken skule stått som arrangör för premiärtävlingen i Rally-SM sista helgen i januari. Men på grund av den milda vintern tvingades Sandvikens Motorklubb att ställa in tävlingen. Nu är det klart att Sandviken arrangerar SM-finalen helgen 18-19 september.
– Vi är glada att meddela att vi jobbar p...

Publicerad: 2020-02-27 21:37


Dags för SM premiär, läs nyheterna inför Rally Vännäs!
© emotorsport.seI helgen körs SM premiären med Rally Vännäs, det är flitiga Vännäs MK som redan kör sin fjärde tävling för säsongen som arrangerar. 11 sträckor på 11,7 mil som ska avverkas, start på fredag kväll och målgång ett dygn senare.

Totalt 87 namn i listan, men då tre föråkare och 14 deltagare i Inbjudni...

Publicerad: 2020-02-27 21:10


Intresset för Proton Iriz R5 växer, brittiskan Nabila gör Iriz R5 satsning.
© Zero Understeer.26-åriga Nabila Tejpar från Maldon, Essex har två titlar i Brittiska Mästerskapets klass för kvinnliga förare och har tävlat i såväl EM som VM tävlingar. I år byter hon Peugeot 208 R2 mot en brittisk Proton Iriz R5.

Bilen som homologerades förra året har inlett tävlandet i framför allt Storbritan...

Publicerad: 2020-02-27 20:34


Breen mot Finska eliten i helgens SM-Itäralli.
© MRF Tyres.Inte bara Svenska Mästerskapet kör deltävling i helgen, även det finska. Med Joensuu SM-Itäralli kör de redan årets tredje deltävling där tio mil fördelat på fem sträckor står på programmet.

Totalt 165 ekipage anmälda varav 70 ekipage går för de fyra mästerskapsklasserna. Stort intresse drar sig ...

Publicerad: 2020-02-27 20:08


19 VOC ekipage till Zuidersee Rally, premiären av nya Volvo Euro Cup.
© emotorsport.seIgår kväll stängde anmälan för Zuidersee Rally, första deltävlingen i Volvo Euro Cup som körs i Holland. När anmälan stängdes så landade vi på 19 anmälda ekipage från Sverige, Norge och Holland.
- Det är en samling av förväntansfulla team som om en knapp månad drabbar samman den 21 mars i och ut...

Publicerad: 2020-02-27 19:42


P-G Andersson redo för SM-comeback!
© Privat.2017 kammade Per-Gunnar "P-G" Andersson hem SM-guld i tyngsta klassen i rally. Efter nästan två och ett halvt års frånvaro är det i helgen dags för SM-comeback. Tillsammans med teamet GN Motorsport kommer P-G och hans co-driver Anders Fredriksson att ratta teamets Fiesta R5a.
Det ska bli rikti...

Publicerad: 2020-02-27 18:51


Trots hektisk vecka, Flodin och Bergsten redo för Rally SM-premiären!
© Göran Bergsten. Patrik Flodin, Ilsbo MK och hans co-driver Göran Bergsten, Forshaga MC, har fått låna en potent Volvo 940 GrH-bil i år och deras Fanclub har hjälpt till att få ihop budgeten för Rally-SM.
– Jag har känt mig nöjd med rallyåka för ett tag och tänkte prioritera annat. Men killarna i teamet och Fanclu...

Publicerad: 2020-02-26 22:48


40-talet 2wd ekipage till Rally Vännäs, här är startfältet.
© emotorsport.seDags för SM premiär, start fredag kväll och målgång ett dygn senare. Men en ordentlig nattvila mellan etapperna. 11 specialsträckor och 117km special ska avverkas innan de första SM poängen kan delas ut för säsongen 2020.

Största och tuffast, Trimmade 2wd klassen.
Trimmat 2wd är störst me...

Publicerad: 2020-02-26 22:40


Tidigare nyheter:
Ford Escort Cosworth tillbaka i Rally VM, Ken Block tävlar i Mexico!
40 bilar till Mexico, tre Svenska ekipage på startlinjen!
Virusproblem, inställt i Italien, publikfritt i Japanska rallymästerskapet.
Perfekta förutsättningar när Rally-SM inleds i Vännäs.
Sommarens Rally Estonia ställs in efter dispyt med egna förbundet.
Hansen inför Rally Vännäs, säsongspremiär med Team Nybe.
SM premiär i Rally Vännäs, 29 4wd ekipage i två klasser redo för start.
EM svenskar avstår rallystart till följd av Corona viruset.
Full fart hos EKS, driver Fabia R5 åt Albert von Thurn und Taxis i Vännäs.
Fogdeby Rally taggade för SM start i Vännäs.
Kajetanowicz går för full WRC3 säsong, startar i Mexico.
Tidemand till start i Rally Mexico.
Mattias Adielsson redo för Rally-SM 2020.
Så körs SM premiären, tidsplan för Rally Vännäs.
Fina priser att hämta i Peugeot Rally Cup Iberica, körs med nya Peugeot 208 Rally4.
Axelsson i väntan på SM premiär, ny design på bilen.
PAKA Enginering med tre bilar till teammästerskapet.
Stor succé för teammästerskap i Rally-SM.
East African Mini Safari Classic Rally körs i december.
Heller fjärde namn för M-Sport i WRC2/3.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
Rally Vännäs 28-29/02


Rally VM:
Rally Guanajuato Mexico 12-15/03


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.