.......................... MISSA INTE RALLY GOTLAND 2020 ...........................

   
Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER

  RALLY SWEDEN       2020© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© @World.
© @World.
Pontus och Jonas körde felfritt i Tyskland.
Tidemand glänste i tyska VM-rallyt.
PRESSRELEASE

Pontus Tidemand åstadkom en topprestation när han visade sina växande skickligheter på asfalt i helgens Rally Tyskland. Med starka sträcktider och smart och taktisk körning under de tre tävlingsdagarna, landade han på en imponerande åttonde plats - totalt.

Rally Tyskland står för en av höstens stora VM-utmaningar på asfalt med varierade sträckor som ger deltagarna en rejäl prövning i att snabbt kunna anpassa sig till rådande förhållanden. Erfarenhet är en av de viktigaste faktorerna för att nå framgång här, både på kort och lång sikt. SKODA-föraren Pontus Tidemands fokus ligger helt på WRC 2-serien där han i år kör full säsong, vilket innebär sju nominerade tävlingar varav sex resultat räknas. Rally Tyskland är inte en av dessa tävlingar som ingår i hans program, men samarbetet mellan SKODA Motorsport och EVEN Management gav honom chansen att ändå få delta, dock utanför tävlan i WRC 2-klassen, för att få träning på de tyska vägarna och behålla VM-tempot i kroppen.

Och tempot var det inget fel på - redan på torsdagens shakedown var Pontus, som har sällskap i högerstolen av co-drivern Jonas Andersson, snabbast i sin kategori och höll kvar känslan över fredagen, då de fem första sträckorna kördes. På slingrande vägar genom vingårdar utnyttjade han sina tekniska färdigheter och i slutet av dagen låg han på plats tio totalt och hade bara två likvärdiga bilar framför sig.

- Nu när vi inte körde i mästerskapet så startade vi längre bak i fältet än vi brukar och med det kom andra svårigheter som till exempel mängder av grus som de tvåhjulsdrivna bilarna före oss drog ut på vägen. Men det är värdefull träning att få hantera olika situationer, säger Pontus, som nu gjorde sitt första Rally Tyskland i en SKODA Fabia R5.

På lördagen mixades landsväg med sträckor på det ökända militärområdet Panzerplatte. Pontus var snabbaste R5-bilen under förmiddagen och blandade sig in med WRC-bilarna när han som bäst satte sjundetider på två av sträckorna trots att han hade närmare 40 bilar före sig i startledet. Ett passerande regnväder gjorde förhållandena besvärliga under eftermiddagen, men tidstappet blev ändå inte nämnvärt stort och den värmländska duon klockade in på en åttonde plats totalt efter rallyts 14:e sträcka.

Även på finaldagen visade Pontus sig från sin bästa sida och kunde knyta ihop en fantastisk helg på ett storstilat sätt genom att vara snabbast R5:a på den sista sträckan. Han säkrade sin åttondeplats i totalen och hade han varit registrerad i WRC 2 den här gången hade han slutat tvåa.

- Det är ett skönt besked att veta att vi har farten med oss och faktiskt kan mäta oss med asfaltspecialister i en tävling som denna, säger Pontus. Jag ser det inte som att vi teoretiskt sett kunde ha plockat viktiga poäng här, utan att vi fick en bonustävling som vi har gjort det mesta av. Erfarenhetsmässigt har det varit väldigt bra och vi har lärt känna sträckorna bättre, samtidigt som vi har haft möjligheten att prova oss fram med saker som däcksval och förberett oss inför kommande rallyn. Nu ser vi fram emot att ge oss in i matchen igen i nästa tävling.

Pontus och Jonas skulle ha rest till Kina i september för att köra nästa deltävling i VM, men man har tvingats ställa in eventet efter att ett häftigt oväder drabbat området och totalförstört vägarna. Nu får teamet istället tänka om och lägga en ny plan för resten av säsongen. Kvar på kalendern finns Korsika, Spanien, Wales och Australien.

Resultat Rally Tyskland 2016
1. Sébastien Ogier, Frankrike 3:00:26.7
2. Dani Sordo, Spanien +20.3
3. Thierry Neuville, Belgien +20.4
4. Andreas Mikkelsen, Norge +27.2
5. Hayden Paddon, Nya Zeeland +3:34.8
6. Mads Østberg, Norge +4:31.2
7. Esapekka Lappi, Finland +8:36.8
8. Pontus Tidemand, Sverige +8:52.5
9. Jan Kopecký, Tjeckien +9:44.2
10. Armin Kremer, Tyskland +10:10.6


» Pressrelease från Pontus Tidemand.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-08-21 15:34


Nya möten, WRC eller vässad R5 motor i framtidens WRC bilar?
© M-Sport.I veckan ska nästa möte mellan FIA och bilfabrikanterna äga rum i jakten på 2022 års nya WRC reglemente, FIAs tekniska delegation har fått fram en hybridlösning som ska presenteras, så väl batteri, styrning och motorer som ska implementeras i bilarna - samma för allt team.

Den stora frågan är nu ...

Publicerad: 2020-02-17 22:33


Veiby & Andersson utmanar i NM med i20 R5 - flera Svenskbilar till Numedalsrallyt.
© Hyundai Motorsport.På lördag är det dags för stor vinterfinal i Norge, Numedalsrallyt med NMK Nore og Uvdal som arrangör. Närmare 11 mil på 8 sträckor väntar de 120 startande på fjällvägarna!

11 bilar i R5 klassen där Ole Christian Veiby och Jonas Andersson ska ta sig i kast med NM serien, de kör här en Hyundai i20...

Publicerad: 2020-02-17 21:01


Ciesla lämnar WRC promotorn i sommar.
Under Rally Sweden började ryktens cirkulera att Oliver Ciesla skulle lämna sin post hos WRC Promotorn. Ciesla har under åtta år lyft WRC serien, sedan Sportsman Media och RedBull Media House skapade bolaget WRC Promotor har han basat över verksamheten.

I en intervju med David Evans, den numera D...

Publicerad: 2020-02-17 20:52


Johan bäste svensk och på pallen.
Med en tuff satsning på sista sträckan tog Johan Kristoffersson hem titeln som bäste svensk i Rally Sweden och ordnade en pallplats i WRC 3-klassen.
- Känns väldigt bra att få avsluta med en sträckseger och ta en pallplats för andra året på raken.

Den sista dagen i det svenska VM-rallyt b...

Publicerad: 2020-02-17 20:03


Jonasson tog hem Ängersjörundan.
© Anders Blomqvist.I norr råder det fin vinter och perfekta rallyvägar, men där är startfälten små, Ängersjörundan hos Umeå AK avgjordes under söndagen med 20-talet startande för fyra sträckor.

33 sekunders marginal i 4wd klassen hade vinnande Jörgen Jonasson till tvåan Marcus Nilsson. 21 sekunder skiljde Magnus Åb...

Publicerad: 2020-02-17 19:37


Problem i Lettland, även andra försöket med Rally Aluksne ställs in.
Lettiska Rally Aluksne skulle först avgjorts i januari, fick då flytta när vägarna var mjuka och kylan saknades, nytt datum blev 21-22 februari.

Istället skulle Rally Sarma hinna bli års premiär, en tävling som skulle avgjorts förra helgen, men även då saknades kyla och hårda vägar och tävlingen ...

Publicerad: 2020-02-17 17:27


Uppgift inför 2021, snösäkra Rally Sweden.
© Hyundai Motorsport.Rally Sweden fick åter positiv feedback från alla håll gällande genomförandet av årets tävling trots hårt motstånd från rådande väderläge. Säkerhet och arrangemang var på topp trots en kraftig omorganisation i upplägget.

Sverige och Karlstad är inte heller bara enda områdena i regionen med rådan...

Publicerad: 2020-02-17 05:46


72 SM åkare när anmälan till Rally Vännäs stängde.
© emotorsport.se89 ekipage stannade listan på till Rally Vännäs, årets SM premiär sedan försöket i Sandviken töade bort. Av dessa går 72 ekipage för de fyra SM klasserna, resterande föråkare och från inbjudningsklassen R1. Med nuvarande antal SM deltävlingar finns heller inget att räkna bort, så ska man köra om mäs...

Publicerad: 2020-02-16 22:44


Huttunen och Hyundai Motorsport bötfällda för felaktig spoiler.
Det dröjde fram till klockan 21:00 innan WRC3 vinnaren Jari Huttunen kunde andas ut, då kom de slutliga beskeden från domarnas möte med anledning av upptäckta fel vid efterkontroll.

Det handlade om felaktigheter på hans Hyundai i20 R5, delar av spoilern bak stämde inte med homologeringshandlingar...

Publicerad: 2020-02-16 22:24


Tom Kristensson vinner Rally Sweden för andra året i rad.
© M-Sport / JWRC.På söndagseftermiddagen gick Tom Kristensson, med sin nye co-driver Joakim Sjöberg, i mål som segrare i Junior VM-klassen i Rally Sweden, för andra året i rad.

Nu tog man kommandon direkt genom att vara snabbast på de två första specialsträckorna och släppte sen aldrig ledningen.
Jag är oer...

Publicerad: 2020-02-16 20:46


Tidigare nyheter:
Huttunen och Hyundai Motorsport bötfällda för felaktig spoiler.
Tom Kristensson vinner Rally Sweden för andra året i rad.
Punktering förstörde Oliver Solbergs chanser på pallplats.
JWRC tabellen efter Rally Sweden.
Så gick det för Svenskarna i Rally Sweden!
Pontus Tidemand trea i Rally Sweden.
Stark insats av Pontus Lönnström i Rally Sweden.
Dennis Rådström och Johan Johansson vinner Rally Sweden.
Evans toppar WRC serien, här är WRC tabellen efter Rally Sweden!
Stark JWRC premiär, Tom vinner och Pontus åtta.
Evans tar andra WRC segern, vinner Rally Sweden 2020!
Avanmälde Scandola behöver inte räkna Rally Sweden i WRC3 serien.
Wikström tog segern i North Rally Boden.
VM tabellerna just nu, inför powerstage i Rally Sweden.
Kristoffersson jagar för att bli bäste svensk.
Så körs avslutningen, Likenäs 2 avgör Rally Sweden 2020.
Veiby först ut på Likenäs 2, startlistan för söndagen.
Se incar från Likenäs, sträckans skick inför powerstage!
Söndagsrally med Ängersjö Rundan.
Tre bötfällda ekipage vid målet på ss6 i Rally Sweden.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2019 22/02


Rally SM:
Rally Vännäs 28-29/02


Rally VM:
Rally Guanajuato Mexico 12-15/03


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.