Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ronnie Jakobsson
© Ronnie Jakobsson
Martin Jakobsson går från Toyota Corolla grupp H till en Ford Fiesta R5 inför 2022.

© Ronnie Jakobsson
© Ronnie Jakobsson
Hannah Jakobsson körde Marknadsnatta i Ford Fiesta R2 som nybliven C-förare, nu med renoverad bil och Amelie Jakobsson i högerstolen blir det full säsong.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Ronnie Jakobsson har setts i flertalet Mitsubishi Lancers genom åren, som här 2016 i hemmatävlingen Kolsvarundan. I år väntas han testa Martins Fiesta R5 i nån tävling.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Madicken Swärdh bytte VW Polo mot Citroen C2R2 Max under 2021, det är bilen hon fortsätter med i bland annat MAS-Cupen.
Del 6; Vem kör vad 2022, Jakobssons mot Ford-säsong, Martin i R5 och Hannah i R2, Madicken kör C2 R2 Max.

Tre ekipage i ett och samma garage, då snackar vi Jakobsson med Kolsva MS som klubbadress där det skett lite bilbyte och renoveringar sedan sist.
- Inför säsongen har Martin sålt Toyota Corollan och införskaffat en Ford Fiesta R5 som just nu står i Mantorp hos JBT på diverse uppdateringar och väntas vara klar i mitten på Januari, förklarar Ronnie.
- Så då vi får börja testa och känna på hur en sån bil fungerar.

Men det finns ytterligare en Fiesta i garaget?
- Ja även Hannah har skaffat sej en Ford Fiesta, men då tvåhjulsdriven i R2-klassen.

Men hon har redan hunnit både testa och tävla med bilen.
- Hon körde Marknadsnatta i höstas som nybliven C-förare och även den bilen har genomgått en renovering och uppdatering under hösten och vintern. Den är nu klar för att tas ut på vintriga vägar och köras med.
- Sedan nyår är det också klart att Hannah får ny co-driver, i Ford Fiestans co-driver stol sätter sig Amelie Jakobsson.

Men för dig själv, ska du ut och tävla något?
- Jag har som mål att köra någon tävling i R5:an för att se om det är roligare än en gammal Mitsubishi Lancer EVO.

Martins Corolla såld, men nybygget som ni påbörjade under 2021, den också såld?
- Den finns kvar och ska vara klar till Rally SM i Fagersta är tanken och finns det någon som törs åka med så kommer vi till start!

Var får vi se Martin och Hannah tävla?
- Syskonen kommer köra MAS Cupen men även några av säsongens Rally SM deltävlingar står på agendan. Sen blir det nog också några andra fina utvalda tävlingar som kommer köras.


Madicken fortsätter i Citroen C2R2 Max.
Madicken Swärdh tävlandes för Katrineholms MK bytte under fjolåret en otrimmad VW Polo mot en Citroen C2R2 Max. Men lite kort, vem är du?
- Är 19 år och kommer från Katrineholm och började min resa inom motorsporten 2019. Jag började då åka Folkrace men övergick sedan till rally. 2020 började jag åka Ungdomsrally, min första rallybil var en VW Golf MK2 som jag åkte några tävlingar i innan vi övergick till en VM Polo grupp N.

Hur ser planerna ut för årets säsong?
- Planen inför 2022 är att lära mig bilen och få upp tempot. Det viktigaste är inte att vinna utan att ha kul och göra framsteg som tar mig närmare toppen, resonerar hon klokt.
- Bilen sedan förra året är Citroën C2R2 Max som jag går i R2-klassen, och ihop med nationella trimmade bilar i många tävlingar. Bilen är relativt ny för mig men har hunnit med några grustävlingar och några sprintar under hösten. Det är en roligt och häftig bil som har allt man kan önska sig. Här vill jag även passa på att tacka Lars Stugemo som gör denna satsning med mig. Utan honom hade inte detta varit möjligt.

Och kalendern är spikad?
- Nej inte helt färdig ännu, men tävlingar kommer det att bli. Jag kommer att köra MAS-Cupen, några Rally-SM deltävlingar och andra roliga tävlingar.
- Kommer förbereda mig med att köra lite på sjöisen inför första tävlingen som blir Tierpsrundan i början av februari.

Med tävlandet bidrar du också till en annan viktig sak, att pengar kommer in till Cancerforskningen.
- Självklart, jag är stolt ambassadörerna för en väldigt viktig sak, nämligen Sunnyside Experience kampanj #Fkkcancer som drivs av Lars Stugemo. Genom att köpa kepsar och dekaler med olika budskap på så bidrar man till viktiga pengar för Cancerforskningen!
- Vill också få chansen att tacka alla mina sponsorer som gör detta möjligt, utan dom hade jag inte haft dessa förutsättningar inför framtiden - följ oss i skogen och på sociala medier!

Läs också:
»
Del 5; Vem kör vad 2022, Appelskog skruvar på bil & tempo, Eriksson sprintar på, Melvin i SRC, Ring kör det som passar.
» Del 4; Vem kör vad 2022, Binbach i Hyundai i20 R5, Isak i Fiesta Rally4 och Helins åker söder ut.
» Del 3; Vem kör vad 2022, Stugemo på nya äventyr, Holm jagar SM medalj, Johannessons på gång och Malm mot Europa.
» Del 2; Vem kör vad 2022, Sebastian kör på med R5, KitCar satsning i JSM, Savela mot JSM medalj och Mästaren trimmar.
» Del 1; Vem kör vad 2022, Wikströms Fiesta WRC, Häggs Rally4 satsning, servad 940 och Värmländskt bilbyte.

Publicerad: 2022-01-09 20:32


Kända namn som kollar noterna åt Rally1 ekipagen i Rallye Monte Carlo.
© emotorsport.seVid sidan om förare och co-drivers i Rallye Monte Carlo finns det en uppsättning till bakom, eller snarare framför de tävlande. "Gravel crew" eller som i Monte Carlos fall mer i jakt på snö och is, ett ekipage som innan sträckan stängs åker igenom och noterar förändringar i noterna med snö, is eller...

Publicerad: 2022-01-17 19:54


Rallyäventyret vid Polcirkeln avslutat.
© Marko Kyöstilä.Hans Bååth och Andreas Sigfridsson gick i mål på en niondeplats i Nordic Lapland Rally i Drive VXO Motorsports mest utmanande tävling hittills. Fina sträcktider blandades med avåkning och motortrubbel men långt ifrån alla de drygt 130 startande tog sig hela vägen till målrampen i centrala Rovaniemi....

Publicerad: 2022-01-17 09:19


Solberg redo inför Rallye Monte Carlo, en dröm som går i uppfyllelse.
© Hyundai Motorsport.I veckan startar Rallye Monte Carlo, på torsdag kväll inleds tävlingen med de två första sträckorna i mörker - knappt fyra mil ska då avverkas med de helt nya Rally1 bilarna.

Under lördagskvällen hade WRC Promotorn livesänd visning av bilar och intervju av tävlande, teamledare och FIA representan...

Publicerad: 2022-01-16 20:44


Utökade sändningar, fem sträckor live från Rallye Monte Carlo i SVT.
© Predrag Vuckovic / Red Bull Content Pool.Redan på torsdag inleder Sveriges Television sin satsning på WRC serien, kanalen sänder årets första specialsträcka från Rallye Monte Carlo. Vid klockan 20:00 går sändningarna igång och 18 minuter senare kör Sebastien Ogier ut på ss1.

Kanalen fortsätter sedan med två sträckor under lördagen, samm...

Publicerad: 2022-01-16 20:41


Så gick det i Mullsjöcup 1 & 2.
© Anders BlomqvistMullsjöcup 1 & 2 kördes hos Vännäs MK under helgen, två tävlingar med sex sträckor varje dag. Lördagens rally vanns totalt av Jörgen Jonasson med 47 sekunder tillgodo på Marcus Nilsson. Samma par i toppen även för söndagen och liknande marginal mellan dem. Tillbaka från Arctic Lapland Rally i Finlan...

Publicerad: 2022-01-16 20:03


Fotospecial från WRC presentationen, Ford Puma Rally1, tidernas snyggaste rallybil?
© Joerg Mitter / Red Bull Content Pool.WRC serien blir elektriskt, eller i alla fall baserad på hybridteknik under skalet när Toyota Gazoo Racing, Hyundai Motorsport och M-Sport Ford går in i 2022. Ett nytt reglemente och en ny era, under lördagskvällen träffades team och tävlande hos RedBulls Hangar-7 i Salzburg och via en livesänd pres...

Publicerad: 2022-01-15 22:06


Lägesrapport inför Hälsingerallyt, 90-talet bilar och finfina sträckor.
© Kjell Mattsson.Arbetet inför Hälsingerallyt rullar på för SMK Hälsinge, tävlingen som går från Hassela körs över 75km special på fyra vintersäkra sträckor.

Det är premiär för Supercupen och DM för Nedre Norra BF som tävlar om poäng, ett 90-tal anmälda ekipage genom de sex klasserna.

25 deltagare i Standardk...

Publicerad: 2022-01-15 21:44


Lindholm vann spännande Arctic Lapland Rally, Stugemo och Bååth till mål.
© Taneli Niinimaki.Redan på ss1 i Arctic Lapland Rally tog Emil Lindholm och Reeta Hämäläinen för Skodas finska importörsteam ledningen, en ledning som hölls nästan till mål, det blev spännande mot slutet. Lördagens fem sträckor inleddes med 10,8 sekunders ledning mot Teemu Asunmaa. Trots bara fem sträckor väntade änd...

Publicerad: 2022-01-15 20:49


2wd seger i Finnskogsvalsen, Levin snabbast över 8 mil special.
© emotorsport.se84 deltagare till start, 63 till mål när Finnskogsvalsen hos MK Ratten avgjordes under lördagen, två sträckor i dagsljus och sena eftermiddagen rullade tävlingens tre sista sträckor igång - bland sträckorna i mörker sågs klassiska Likenäs känd från Rally Sweden.
Ulf Pettersson från Katrineholms MK ...

Publicerad: 2022-01-15 20:10


Rally1 bilarna visade, så ser årets WRC bilar ut!
© M-Sport.Ikväll visades de nya Rally1 bilarna i RedBulls Hangar-7 på Salzburg flygplats, på plats fanns de tre fabriksteamen ihop med förare och co-drivers - på plats i årets serie två Rally1 Svenskar - Oliver Solberg som tredjeförare i Hyundai Motorsport och Jonas Andersson som co-driver för Gus Greensmith ...

Publicerad: 2022-01-15 17:45


Tidigare nyheter:
Fotospecial från WRC presentationen, Ford Puma Rally1, tidernas snyggaste rallybil?
Lägesrapport inför Hälsingerallyt, 90-talet bilar och finfina sträckor.
Lindholm vann spännande Arctic Lapland Rally, Stugemo och Bååth till mål.
2wd seger i Finnskogsvalsen, Levin snabbast över 8 mil special.
Rally1 bilarna visade, så ser årets WRC bilar ut!
Brynildsen snabbast i NM premiären efter tiondelsfight med Veiby.
Se WRC presentationen live från Hangar-7, M-Sport, Toyota och Hyundai visar årets bilar.
Följ Finnskogsvalsen, Arctic Lapland Rally och Sigdalsrallyt.
Lappi klar för Rally Sweden, kör Toyota Gazoo Racings tredjebil i Sverige.
Lindholm toppar Arctic Lapland Rally, Stugemo 12:a i R5 - Bååth klass 8:a.
Sigdalsrallyt på gång, Norska eliten startar 2022 års mästerskap.
Premiär för VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie 2022.
90-talet åkare till lördagens Finnskogsvals, 85km i både dagsljus och mörker.
Ladies in action gör comeback, nystart för att stötta rallytjejer.
90 bilar när anmälan till Hälsingerallyt stängde, premiär för Supercupen.
Jonasson favorit i helgens båda Vännäsrallyn, Mullsjö Cup 1 & 2.
Första bilden på Toyota GR Yaris Rally1 i 2022 års färger.
Bååth och Sigfridsson till start i Arctic Lapland Rally.
22 mil Arctic Rally i helgen, två Svenska ekipage i listan.
M-Sport redo med 50 bilar för nya Rally3.Nyhetsarkiv:
[
2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 23/04


Rally SM:
South Swedish Rally 26-28/05


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 20-23/01


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 07/05
Foto:
© emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, www.emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, www.emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, www.emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, www.emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, www.emotorsport.se

Mest klickade foto 2021:
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.