MaxSport   

   
Trendab AB   

   
Mats Bilar   

   
SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Privat.
© Privat.
Stig och Lars trea på SM pallen när Grus SM inleddes hos Laholms MK i Timmerhultsprinten.

© Lars Andersson
© Lars Andersson
Efter lördagens grustävling ställde man om bilen för asfalt innan man drog till Hässleholm.

© Privat.
© Privat.
Nya pokaler efter totalsegern i Hässleholms GP under söndagen.
Maxad rallyhelg med många pokaler för Andervang och Andersson.
PRESSRELEASE

Under lördagen kördes Timmerhultsprinten som var första deltävlingen i Rally SM Grussprint med start och mål i Laholm. En sprintsträcka på 6,1km utanför Knäred skulle köras tre gånger.
- Den var krokig, kuperad med inslag av snabba partier och avslutas med 500m asfalt. Mycket fin och rolig sträcka, förklarar Lars Andersson co-driver för Stig Andervang.

Stig och Jan-Erik körde ner på fredagen medan Lars anslöt tidigt på lördag morgon för anmälan och besikting. Sedan kördes rekognosering av sträckan två gånger.
Temperaturen var ovanligt låg så mjukaste möjliga gummiblandning i däcken användes.
- Motståndet i 4WD var mycket hårt med P-G Andersson, Jonas Åkesson, Albin Nordh, Mattis Olsson, Johan Rudengren och Arvid Johansson till start för att nämna några.

Första sträckan brukar vara halkig på grund av rullgrus och den här var inget undantag. Vi laddade på så mycket vi kunde men Stig kämpade med understyrning. Trots det var vi trea på sträckan efter fartfantomerna P-G och Åkesson. De var 13,3 respektive 12 sekunder före så de skulle vara utom räckhåll om de inte fick några problem.
Närmast efter var Mattis med endast 0,8 sekunder och Arvid med 2,6 sekunder. Albin hade problem med bilen och stannade inne på sträckan.

Dämparna justerade på väg mot pallplats.
Till SS2 hade vi justerat dämparna för att försöka få bort understyrningen. Fästet var något bättre i den hårda vägen men understyrningen var kvar.
Återigen var vi trea och vi förbättrade oss med 3,7 sek. Nu hade vi 2,6 sek ner till Arvid och 3,3 till Mattis som fick backa i sista hårnålen ut på asfalt.

På SS3 hade vägen blivit mer uppkörd och stenar kommit fram. Stig tog det försiktigare för att inte få punktering. Arvid och Mattis tog i och var 3,3 respektive 0,9 sekunder före.

- Med det bärgade vi tredjeplatsen med 1,9 sek till Arvid och 4,3 till Mattis. Det är vi mycket glada och nöjda med tanke på motståndet.
- Vi tackar Laholms MK för en rolig och fin sprint, summerar Lars som ihop med teamet drog vidare.

Som om det inte var nog med rally i helgen hade teamet anmält sig till asfaltssprinten Hässleholms GP på söndagen.
- Stig har ingen ren asfaltsuppsättning till bilen så vi fick kompromissa genom att sänka bilen och hårda på stötdämpare och krängningshämmare. Det gjorde vi direkt efter tävlingen på lördag kväll på ett industriområde och tog en kortare provtur innan vi lastade för avfärd till Hässleholm.

Nya tag i Hässleholm.
Efter en god nattsömn var det upp tidigt för anmälan, rekognosering och besiktning.
Vädret var soligt men väldigt kallt och blåsigt. I och med kylan och att vi inte fick köra och värma däcken valde vi att starta på mjuka slitna däck vi hade med.
Sprintsträckan på Garnisonen är en rolig mix av rakor, vinklar och rytmiska svängiga partier över krön. Därtill är det både asfalt och gatsten. De hade ställt ut många stenar och betongsuggor i innerkurvor så något grus skulle inte dras ut på banan.

Efter halva första varvet på SS1 kommer vi ikapp asfaltsspecialisten Rolf Grybb i sin Citroën DS3 R5 som hade problem. Han går sportsligt och som man ska åt sidan.
Vi får till en bra sträcka trots det hala underlaget och är snabbaste ekipage med 3,1 sekunder till Joacim Kristiansson i sin Opel Corsa B och Simon Andersson i Renault Clio Rally 4 som var 4,6 sekunder efter. Närmaste 4WD var danske Mick Fraas i sin Subaru Impreza, då 9,3 sekunder bakom.
- Den justerade grussättningen är långt ifrån optimal för bilen är för hög och för mjuk. Karossen rollar en hel del, vilket gör den svårkörd. Men man kör efter vad man har och har kul.

Man laddade om för SS2, möjligen blev det något varmare i backen och renare på banan men däcken var fortfarande kalla.
Även här valde vi samma set däck. Trots ett par missade växlingar och "stagemode" först 100m efter start drygar vi ut ledningen.
Det var samma fyra ekipage i topp men den här gången var det omvänt mellan Simon och Joacim. Inför SS3 hade vi 9,7 sek till Simon och 10,9 till Joacim.

- På SS3 får vi till ett rent åk och förbättrar oss ytterligare 1,7 sekunder och är 4,1 före Simon som drog det längsta strået i 2WD och Joacim 4,9 efter. Även här körde vi på samma set däck och om de var begagnade innan tävlingen så är de helt slut nu.

Totalsegern i hamn.
Slutresultatet blir att vi vinner totalt med 13,8 sekunder till Simon och 15,8 sekunder till Joacim.
- Det blev många pokaler på prisutdelningen. Inte bara för klass- och totalseger utan också för landskampen mellan Sverige, Danmark och Norge och inte minst C-G Wilkes enorma vandringspokal till Stig.

- Vi tackar Hässleholms MK för ett kanonarrangemang. Ett stort tack till Jan-Erik Svensson för en utomordentlig service under hela helgen och till bröderna Weng för preppning av bilen, avslutar Lars.


» Pressrelease från Lars Andersson.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2023-05-01 14:39






Sydsvenska Mästerskapet tillbaka i Sydsverige.
Behövs det verkligen en cup till i Småland och Södra 2024? Det är en fullt berättigad fråga! De två distrikten som har en femtedel av klubbarna i Sverige har också nästan en tredjedel av planerade rallytävlingar. Nästan alla cuper och serier i Sverige har också en eller flera deltävlingar i dessa di...

Publicerad: 2024-04-23 21:48


PG Andersson kör DRIVE VXOs BMW i Rally Nyköping.
© Drive VXO Motorsport.Tvåfaldige Juniorvärldsmästaren och flerfaldige Svenske Mästaren PG Andersson kommer till start i Rally-SM:s gruspremiär den 10-11 maj i Nyköping. PG kommer att tävla tillsammans med sin rutinerade codriver Anders Fredriksson i DRIVE VXOs BMW 1M i den tvåhjulsdrivna klassen.

Bilen, byggd av svens...

Publicerad: 2024-04-23 20:31


48 ERC ekipage till Rally Islas Canarias, tre Svenska ekipage.
© Torbjörn Carlberg.48 av de 80-talet anmälda för Rally Islas Canarias, årets andra EM deltävling kör om poäng i EM klasserna - resterande i nationella klasser och serier.

Jakten kan börja för Östberg och Barth.
29 ekipage går för Rally2 i EM tävlingen som inleds med Hayden Paddon och följer med Efren Llaren...

Publicerad: 2024-04-23 20:23


90 bilar totalt, 18 ekipage från Norge, Finland och Danmark nu i listan för Rally Nyköping.
© emotorsport.se90 ekipage ses nu i listan för Rally Nyköping, den kommande Rally SM deltävlingen men också deltävling i Nordiska Mästerskapet, något som denna gång lockats startande från Norge, Finland och Danmark. Anmälan stänger på söndag kväll och än väntas ett antal ekipage fylla på.

Fler namn väntas för SM...

Publicerad: 2024-04-23 18:53


Sträckinfo, publiktips och programförsäljning inför Vilda Ryd Racet.
© Ryds MK.Sträckinformation och programförsäljning till helgens Vilda Ryd Racet.

SS1 ONE Nordic AB, 8,51 km:
Startar på en krokig byväg, som efter ett par kilometer övergår till en mindre väg med mycket sten i kanterna i ett par kilometer. För att efter ca halva sträckan återgå till byväg igen, som är någ...

Publicerad: 2024-04-22 21:10


Caroline Gassner ny co-driver till Jonna Eson Brådhe.
© emotorsport.seJonna Eson Brådhe, ny förare för mig 2024,
- I februari åkte jag och Jonna tävlingen Hasselasvängen tillsammans och kände att vi hade ett fint samarbete ihop. Nu väljer vi att ingå samarbete även resterande del av 2024, och vi bildar därmed helkvinnligt ekipage i 4wd, berättar Caroline Gassn...

Publicerad: 2024-04-22 21:06


Foto från Ekrundan Light, test och träningsdag hos SMK Eksjö.
© emotorsport.seUnder söndagen körde SMK Eksjö en test och träningsdag för framför allt klubbens medlemmar men också ett par gästande ekipage. De tävlande fick chansen att känna på bilarna efter vinteruppehållet och se att allt fungerar innan tävlandet drar igång under våren.
Åtta ekipage tog chansen att köra strä...

Publicerad: 2024-04-22 17:56


Sesks får drömchans av WRC Promotorn, två tävlingar i Fiesta Rally1.
© M-Sport.24-årige Lettländaren Martins Sesks får en drömchans, han kommer köra Ford Puma Rally1. Starterna sker med stöd av WRC Promotorn och i samarbete med M-Sport, där kommer Martins göra två starter.

Han inleder i Polen i slutet på juni med en Ford Puma Rally1 utan hybrid för att se och lära och att s...

Publicerad: 2024-04-22 09:22


WRC tabellerna efter Croatia Rally.
© Toyota Gazoo Racing.WRC tabellerna summerade efter Croatia Rally, fyra deltävlingar som kan ge en fingervisning om hur året kan sluta. Thierry Neuville hade en tung söndag, samlade bra med poäng från första två dagarna och körde hem 19 poäng precis som jagande Elfyn Evans, fortsatt sex poäng mellan dem. Adrien Fourmaux...

Publicerad: 2024-04-21 21:19


Så gick det i rallyklasserna när Svenska Sprintserien inledde.
© emotorsport.seSvenska Sprintserien inledde sin säsong hos Vimmerby MS, fem tävlingshelger och två deltävlingar per arrangör är upplägget för säsongen. Första gången i Vimmerby för de 90-talet åkarna som kom för start - så här gick det i rallyklasserna.

"Lången" på pallen båda dagarna i trimmat 2wd.
Stö...

Publicerad: 2024-04-21 20:45


Tidigare nyheter:
Foto från Svenska Sprintserien, deltävling 1.
Pettersson åkte hem Skänningeknixen.
Ogier kör hem Croatia Rally, avåkning stoppade Neuvilles segerchanser.
Hässleholms GP, ny riktning och fler varv nästa helg.
Andraplats för Helin i Danska Yding Rally, bra start med nya bilen.
Söndagsrally med Sprintserie, Skänningeknix och Croatia Rally.
Hansen sexa i Rallye Sumava Klatovy, men rallyt avbröts efter tre sträckor.
Täta kampen i Kroatien rullar vidare, Neuville tog flest WRC poäng efter lördagen.
Hemmaförare i Toyota snabbast i Historiska EM, Historic Vltava Rallye.
Andervang snabbast i Aspgren Byggsprinten.
Söndagsrally på asfalt, Skänningeknixen på gång.
Följ Svenskarna i Aspgren Bygg sprinten, Sprintserie, Rally Yding, Kroatien och 2x Tjeckien.
Neuville och Evans delar ledning i Kroatien efter fredagen, dubbelt Citroen i WRC2.
90 åkare inleder Svenska Sprintserien i Vimmerby i helgen.
100 bilar i Aspgren Bygg sprinten, tävlande för Upplands DM.
Följ fredagens tävlande i Croatia Rally och Historic Vltava Rallye.
Två sträckor dubbelt för Dackefejden i Kosta.
Ogier snabbast på shakedown inför Croatia Rally.
Hallberg kör Polo R5 i SM Veckans rallysprint.
Följ shakedown inför Croatia Rally, WebTV & Resultat.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Vodafone Rally de Portugal 09-12/05


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Ekrundan Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Svenska Sprintserien 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.