Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
Trendab AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
SA Tech AB   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Vestlund summerar Rally Värmland.
PRESSRELEASE

Fredagen skulle inledas på Färjestads Travbana där man har en permanent Super Special Stage (SSS). Det är en permanent bana som man byggt i första hand för den Svenska VM deltävlingen. Det är en bansträckning som går på innerplan på travbanan, där man startar två bilar samtidigt och kör ett ytter och innervarv. Resterande sträckor huserade i skogarna runt Hagfors och Sunnetrakten. Sammanlagt skulle man köra över 10 mil i högsta tempo på snöfyllda skogsbilvägar.

Tävlingen kunde inte ha startat bättre för Tommy och Miriam på fredag kväll. Man slog direkt till med en sträckseger , men inte endast i klassen utan man var även totalsnabbast, där även förare som Mats Jonsson från Forshaga fick se sig slagen.
- Ha ha, ja det är ju lite kul att vi kan vara med och matcha dom på tiderna. Men det är när vi väl kommer ut i skogen som det riktiga rallyt börjar, säger Tommy. Fast jag brukar vara rätt så snabb på sådana här sprintsträckor, fortsätter han.

När man startade om på lördagsmorgonen så kände Tommy att det skulle bli en tuff förmiddag, då flera av dom inledande sträckorna var dåligt plogade och mycket lössnö låg på vägen.
- Det var nästan inga spår att få fäste i så bilen flöt runt och vi hade för kort dubbutstick för att kunna åka fort nog, säger Tommy. Däcken är sedan SM i Vännes för två år sedan och jag har inget annat att välja med så det vara bara att försöka hålla sig på vägen och inte göra något misstag och hamna i skogen.

Så efter den andra specialsträckan (SS2) hade Tommy halkat ner till 7:e plats i klassen och var inte nöjd alls, men det fanns inget att göra mot det Inför SS3 så visste Tommy att plogningen var bra och att nu passade däcken bättre Det gällde bara att inte köra slut på det. bättre. framdäcken då mycket grus var framme.
- Ja jag tänkte att nu får det bära eller brista men nu ska det bli åka av, ler Tommy.

Det blev en rejäl urladdning från Tommy´s sida, som här hade en 4:e bästa tid totalt och 2:a i klassen, endast slagen av Jocke Nyman. Tommy åkte hela tiden på begagnade hjul och här på Rämmen, SS3 tog dom rejält med stryk och många dubb hade flugit ur och resterande hade nästan gått av allihop. Man hade nu klättrat upp till en 4:e plats i klassen, då man åter stod inför en sträcka (SS4) med mycket lössnö på.
- Jag åkte så fort jag orkade och visste att vi var tvungna att försöka tappa så lite tid som möjligt på dom andra, då eftermiddagens sträckor skulle bjuda på bättre väglag.

Efter SS5, Hagforssprinten så låg Tommy på en 3:e plats i klassen med Andreas Sjölander 9 sekunder framför. Nu väntade service och ett två timmars uppehåll innan eftermidagens sträckor skulle köras. Den 6:e sträckan var hyvlad och väldigt fin och här satte Tommy upp ett högt tempo där körningen stämde till 110%.
- Ja det passar mig perfekt när jag kan utnyttja hela vägen med min lite bredare åkstil. Att köra på sk understyrning (utan sladd) är inte min grej.

Ganska mitt på sträckan visade sig det att känslan Tommy hade var helt rätt, där klockades man som snabbast i klassen och hade i princip kapat hela försprånget till Andreas. Men säg den lycka som varar för evig. Man hade nog inte mer än 2km kvar till mål då vi efter att ha flugit över ett krön fick tekniskt fel på bilen.
- Vi har ingen aning vad som hände, men precis när vi landar så händer något med bilen och den dör helt enkelt. Jag försökte starta om den, men den gick i princip bara på tomgång, säger Tommy. Strax över 2000 varv/min så börjar bilen smälla och gå dåligt.

Så här tog Tommy och Miriams tävling slut, vilket kändes väldigt tungt för hela teamet.
- Ja det blev inte många ord sagda i bilen den första halvtimmen kan man väl säga. Man blir helt tom och det rullar som en dålig film fram och tillbaka, säger Tommy. Känns så tungt när farten var bra och samarbetet i bilen fungerade prefekt, fortsätter Tommy och jag kan bara lovorda Miriam för den insats hon gör. Att kunna sätta sig i högerstolen och prestera på topp utan att vi åkte 1 meter tillsammans är inte lätt. Hon kan gå hur långt som helst om hon fortsätter.

Teamet planerar att starta i Lima´s vintertävling i början på Mars, men det är under förutsättning att man hittar finanser för att köpa lite däck.


» Pressrelease från Team Slirej - Tommy Vestlund.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2009-02-04 16:53






90 åkare inleder Svenska Sprintserien i Vimmerby i helgen.
© emotorsport.se Svenska Sprintserien inleder sin säsong hos Vimmerby MS i Gnagaredalen, där körs två deltävlingar, en per dag under helgen. Rally och rallycrossbilar kör sträckan som går både inne och utanför klubbens anläggning. Anmälningslistan var överfull tidigt men har nu krympt, 90 bilar totalt för lördagen ...

Publicerad: 2024-04-18 20:00


100 bilar i Aspgren Bygg sprinten, tävlande för Upplands DM.
© emotorsport.seSigtuna RC kör Aspgren Bygg sprinten som deltävling i Upplands DM, 17km special fördelat på tre sträckor väntar för de närmare 100 ekipagen över sex klasser!
Som mellanåkare och lite träning inför kommande SM ses Kalle Gustafsson som går på grus med Fiestan för säsongen. 15 åkare i 4wd klassen där ...

Publicerad: 2024-04-18 19:56


Följ fredagens tävlande i Croatia Rally och Historic Vltava Rallye.
© Toyota Gazoo Racing.Fyra sträckor dubbelt, upplägget för Croatia Rallys första etapp. Arrangören har ingen inledande publiksträcka, här går man direkt på fredagens sträckor. Första sträckan är också rallyts längsta, 23,63km väntar omgående.

08:28 rullar Thierry Neuville ut på första sträckan, vid 12-tiden rullar han...

Publicerad: 2024-04-18 19:44


Två sträckor dubbelt för Dackefejden i Kosta.
Tävlingsledare Linda Telehagen tillsammans med övriga organisationen önskar alla välkomna till årets Dackefejd.
- Vi fortsätter med vårt samarbete med Destination Kosta, vilket varit väldigt lyckat och uppskattat av både tävlande, publik och organisation. Denna gången utökar vi till 2 sträckor som...

Publicerad: 2024-04-18 09:28


Ogier snabbast på shakedown inför Croatia Rally.
© Toyota Gazoo Racing. Shakedown ännu inte helt avslutad inför Croatia Rally, snabbast med tre åk, även om flertalet i Rally1 klassen fick sina tredje rundor strukna då de stoppades.

Rallypensionären Sebastien Ogier slog till med snabbaste tid i sitt andra åk, 0,7 sekunder bakom Elfyn Evans. Thierry Neuville går in m...

Publicerad: 2024-04-17 21:54


Hallberg kör Polo R5 i SM Veckans rallysprint.
© emotorsport.se Till sommaren får ni se Patrik Hallberg i en R5 igen, denna gången blir det under SM-Veckan i Västerås där han fått chansen att köra Christer Hedlunds VW Polo GTI R5.

- Detta ska bli riktigt skoj! Jag har längtat sedan vi gick i mål på Gotland att få chansen igen och är otroligt tacksam för möj...

Publicerad: 2024-04-17 21:42


Följ shakedown inför Croatia Rally, WebTV & Resultat.
© Hyundai Motorsport.Lagom till frukost, klockan 9:00 startar sändningen från shakedown inför Croatia Rally i vår WebTV & Video avdelning. Det är sträckan Okic på 3,65km som körs, första bil ut är Thierry Neuville med start klockan 9:01.

Första vändan går i VM tabellens ordning, sedan är det fritt att köra och för Ra...

Publicerad: 2024-04-17 20:16


Rallyintresset håller i sig, starka startfält under våren.
© emotorsport.seRallyintresset håller sig på en bra nivå, om vi tittar framåt ses 160-talet ekipage anmälda för Vilda Ryd Racet där då Bilsport Rally Cup går ihop med Historiska RM serien och Klassiska / Historiska Rally Cuperna i slutet va månaden.

Den första maj körs traditionsenligt Lill Jumbo hos Falköpings ...

Publicerad: 2024-04-17 20:15


Resultat & WebTV direkt från shakedown Croatia Rally torsdag 9:00.
© Toyota Gazoo Racing.Torsdag förmiddag innebär shakedown inför Croatia Rally, årets fjärde WRC deltävling. 3,65km långa Okic körs med start klockan 9:01 där VM ledande Thierry Neuville går först, Elfyn Evans och Adrien Fourmaux följer.

Efter Rally1 klassen följer WRC2 ekipagen, totalt tre vändor på sträckan ska göras...

Publicerad: 2024-04-17 20:11


Anmälningslista, Solberg & Andersson är Svenskarna bland 69 ekipage till Rally de Portugal.
© Oliver Solberg Rally.Lagom till starten i Croatia Rally så släpps anmälningslistan för kommande WRC deltävling. Rally de Portugal körs 9-12:e maj med 22 sträckor på närmare 34 mil och 69 anmälda ekipage.

Både Rovanperä och Ogier.
Toyota Gazoo Racing kommer med fyra bilar, för fabriksteamet Elfyn Evans, Kalle ...

Publicerad: 2024-04-17 19:58


Tidigare nyheter:
Helin redo för Rally Yding i ny Opel Corsa, siktar på guld i Danska Mästerskapet.
Tre Svenska ekipage under stor tjeckisk rallyhelg i Klatovy.
Vimmerby MS redo för två dagars rally, Svenska Sprintserien inleder i helgen.
Minikongen på klassiska kurviga, backiga och utmanande grusvägar.
Irland ställer in sina WRC ansökningar för 2025.
Inför Croatia Rally med 20 sträckor, 28 mil, 68 startande.
Totalseger för Kristensson i Simrishamnsmixen, jobbar för SM start i Nyköping.
Mille Johansson kämpade sig till pallplats i EM-premiären i Ungern.
Fullmatad TV tablå för helgens WRC Croatia Rally.
Hawkeswood i Toyota GR Yaris vann Rally of Otago - Meeke i Escort MK2 sjua totalt.
Pryce snabbast genom Brittiska rallymästerskapets Severn Valley Stages.
Tempestini vinner Rally Hungary, Mille Junior EM trea och Carlberg bröt.
Dansk totalseger i Bilmånsson Rallysprint.
Sex raka sträcksegrar för Andervang i Roland-Rallye Nordhausen.
BilMånsson Rallysprint och Rally Hungary, följ söndagens rallyn.
Mikko i Toyota toppar Rally Hungary, Carlberg tvåa i Junior EM debuten.
Aprilsprinten inledde Eskilstuna Sprintcup.
Kristensson körde hem Simrishamnsmixen.
RS åkarna i söder inleder med BilMånsson Rallysprint.
Följ lördagens rally, bl.a. Aprilsprint, Simrishamnsmix och EM i Ungern.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Croatia Rally 18-21/04


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.