SA Tech AB   

   
MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
Trendab AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Mekonomen Rallycup har gått i mål 2010.
PRESSRELEASE

Nu har MEKONOMEN Rallycup gått i mål för 2010 efter 5 deltävlingar där det hela tiden varit hårda kamper i alla klasser.

Wallon, Adolfsson/Svensson, Ytterbring, Branteström, Karlsson, Carneling, Wilén, Fors och Fredriksson. Där har ni namnen de som kommer att jubla mest nu på Lördag 30 Oktober när den stora festen och prisutdelningen äger rum i Eskilstuna.
Traditionsenligt avslutar rallycupen året med den alltid lika populära avslutning när många av de tävlande träffas i en härlig feststämmning. Och det har varit många, hela 333 tävlingsförare har deltagit i cupen under 2010, där dessa gjort nästa 600 starer, och med ett snitt på ca 120 tävlande i de fem deltävlingarna bibehåller cupen sin ställning som sveriges största rallycup.
Och i år avgjordes cupfinalen tillsammans med finalen av Rally-SM, en perfekt kombination där sveriges 2 största och bästa rallyserier fick avsluta på de utmanande vägarna som Katrinholms MK kunde erbjuda.

En titt i den slutliga cuplistan, om vi börjar i Ungdomsrally, där dominerade Micke Wallon stort med 5 segrar av 5 möjliga, men glädjande också att det är 2 unga tjejer som blir 2:a resp 3:a, Josefina Hellqvist och Malin Luks.

I A-förare 2WD så blev det till slut efter hård kamp och spänning, fjoårssegraren Tobas Ytterbring som efter en fantomkörning i finalen knep segern, 2:a blev Fredrik Eriksson och att SM-2:an Johan Holmberg blev 3:a. Säger en hel del om kvalitetsnivån i cupen 2010.
B-förare 2WD såg vi "Brante", Jens Branteström i tätkampen under de flesta tävlingar, och det var inget snack om vem som skulle ta segern när han höll ihop det och blev fin 3:a i finalen. 2:a blev Christer Uddberg och 3:a Jan Onkamo som blandade fina resultat med brutna race.
I C-förare 2WD gled det in en värmlänning vid namn Anders Karlsson som med 2 andra och 2 tredjeplatser redan innan finalen stod som segrare efter snabb och jämn körning. 2:a i klassen blev nu Mickael Glans och Mario Fincken som 3:a.

A/B-förare std gick segern till Tobias Carneling, men som hade hård konkurens av Lars Ohlsson som dock träffade ett träd i 3:e deltävlingen och fick stå över en tävling innan han kom igen och säkrade en 2:a plats i finalen. 3:a blev i cupen blev Anton Suontausta, men som dock inte får del av prispotten eftersom han bara deltagit i 3 deltävlingar, (Cupen har i reglerna att man skall deltagit i minst 4 deltävlingar för att få del av prispotten). 3:a i cupprispotten blir istället Andreas Guillemot.
I C-förare std såg vi Pelle Wilén i tätkampen alla tävlingarna, men ett maskinhaveri i 3:e tävlingen gjorde att det blev kamp ända in i mål, men dock seger för Wilén. 2:a men på bara 3 deltävlingar (och utan prispengar) blev Niklas Karlsson, även han så som Wilén första året efter Ungdomsrally, så det är bra fart på tillväxten i rallysporten. 2:a och 3:a i cupprispotten blir nu Fredrik Undin och Joel Bergqvist. Bergqvist som ändå kniper 3:e platsen efter 2 rullningar under året...

I klassen GrE std, så blir det inte heller något tronskifte då Marcus Fors fixar segern igen med snabb och stabil seger trots att han stod över premiärtävlingen. 2:a blir Christer Ström och 3:a Johan Eklund.

I vår klassiker/veteran/AppK-klass blev det V4-åkande Gunnar Fredriksson som var den genomgående snabbaste, en seger som var klar efter 4:a deltävlingar, tur var väl det då en rullning i en annan tävling precis innan finalen gjorde den starten omöjlig, men seger blev det alltså ändå, före Sören Elofsson som 2:a och Björn Bäckstöm på 3:e.

Avslutningsvis den största klassen, 4WD där det blev det något märkliga slutresultatet att Björn Adolfsson gjorde entré i cupen under deltävling nr.3, och satte 3 toppresultat i en klass där kampen varit absolut stenhård och på en SM-nivå. Så Adolfsson segrar i cupen men får inga prispengar (givetvis pokal och något lite mera), utan det är Ingmar Svensson som tar segern i kampen om prispengarna, före Johan Nyberg och Mattias Ekman. (även Mikael Lindqvist och Ramona Karlsson fanns med i tätkampen, men de har inte heller kört de minst 4:a deltävlingarna för att få del av prispotten).

Så nu gäller det att inte missa avslutningsfesten och prisutdelningen i Eskilstuna den 30 Oktober, där även Sö/Vä Rally-DM har sin prisutdelning, och anmälan går ut i morgon den 27/10! se mer under: www.mekonomenrallycup.se

Mekonomen Rallycup 2010 avgjordes i: RallyXplosion Västerås MS 29/5, TrendAb-Rallyt Taxinge MK 19/6, Gästabudstrofen SMK Nyköping 10/7, EMK-Kannan Eskilstuna MK 18/9 och KMK-Trofén Katrineholms MK 9/10.


» Pressrelease från Mekonomen RallyCup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2010-10-26 16:09






Två Svenska klassvinnare i Yokohama Mästerskapet Öst.
© emotorsport.seTätt värre i absoluta toppen av Yokohama Mästerskapets, Öst´s första deltävling i Danmark, en sträcka på asfalt och betong gick två gånger i varje riktning. 27:44,5 minuter krävdes för att ta tävlingen till mål för snabbaste bil, det Anders Lysen i en klart vässad Suzuki Swift R+ EVO. Närmast bakom,...

Publicerad: 2024-03-28 18:31


Neuville före Tänak - Andersson före Solberg i WRC2 i Safari Rally Kenya.
© Hyundai Motorsport.Dubbelt Hyundai i toppen av Safari Rally Kenya efter första sträckan, 4,8km Super Special Kasarani. Snabbast genom sträckan Thierry Neuville med 0,1 sekund till Ott Tänak. In som trea Kalle Rovanperä med 0,7 sekund framåt, samtidigt Takamoto Katsuta jagandes tiondelen bakom.

Esapekka Lappi, Elfyn...

Publicerad: 2024-03-28 14:33


Information om Rally Anderslöv, stort intresse för gruspremiären.
© emotorsport.seIntresset för Rally Anderslöv har i år varit mycket stor, men tyvärr kan inte Trelleborgs MK hantera mer än cirka 120 startande i årets upplaga av Rally Anderslöv.

Efter att anmälan stängs 26/3 klockan 18.00 beslöt tävlingsledningen att Klass 1 A – B förare i Grupp E kommer inte att få starta i R...

Publicerad: 2024-03-28 05:31


McRae teamkamrat med Östberg i ERC serien 2024.
© emotorsport.seAlister McRaes son Max McRae inledde rallytävlandet på allvar förra året, satsade då på Junior EM serien där han körde fort men hade både tekniska problem och egna misstag som stoppade honom från framskjutna placeringar. I Lettlandslutade han t.ex. femma i klassen, en minuts prickar för felaktig ink...

Publicerad: 2024-03-28 05:17


Uppladdning inför långfredagens Konst & Rally i Örebro.
© Nils-Brage Pettersson.Förberedelserna i Örebro pågår för fullt inför påskhelgen, där är det dags för påskutställning med både rallybilar och konst hos Karin och Nils-Brage Pettersson.
Vi får se hur vädret kommer att bli, men jag är härdad. På ”Konst & Rally” vare sig det är under konstrundan Ljusstråk i Bergslagen, elle...

Publicerad: 2024-03-27 22:05


SS1 i Safari Rally idag på förmiddagen.
© Oliver Solberg Rally.Efter onsdagens shakedown väntar en lugn rallystart i Safari Rally Kenya, klockan 10:26 Svensk tid körs den 4,84km långa Super Special Kasarani som inleder rallyt.

En mjukstart mot vad som väntar i helgen med 36 mil på riktigt besvärliga vägar, vi kan dock väntas se sträckor som stryks, både unde...

Publicerad: 2024-03-27 21:54


Gallring till Rally Anderslöv, en klass har plockats bort.
© emotorsport.seDet slutade på 140 ekipage till Rally Anderslöv, anmälan stängde under tisdagens kväll till Bilsport Rally Cups premiär 2024.

Redan tidigare stod det klart att en eventuell gallring skulle ske genom att en eller två klasser, beroende på storlek skulle helt lyftas bort från tävlingen, d.v.s. en el...

Publicerad: 2024-03-27 21:27


M-Sport satsar på ERC - full säsong med Jon Armstrong.
© emotorsport.se Irländaren Jon Armstrong är hårt knuten mot M-Sport genom karriären, nu tas nästa steg när de tillsammans gör en satsning på FIA ERC, EM serien.

Jon och M-Sport gör en gemensam satsning på en full EM säsong 2024, det innebär att de båda parterna i juni kommer till Sverige för Bauhaus Royal Rally...

Publicerad: 2024-03-27 14:04


Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
© emotorsport.seIgår presenterade Hayden Paddon att han ska försvara sitt EM guld från 2023, idag presenterar Mads Östberg att han ihop med Patrik Barth gör en ny satsning och blir en stor konkurrent mot Hayden.

Det Norsk/Svenska ekipaget kommer köra full säsong med Citroen C3 Rally2 ihop med Tagai Racing Techno...

Publicerad: 2024-03-26 20:01


Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
© Oliver Solberg Rally.Shakedown avverkad inför Safari Rally Kenya, tre åk, minst, för Rally1 ekipagen där Kalle Rovanperä och Thierry Neuville delade snabbaste tid över 5,4km långa Loldia sträckan.

Tre tiondelar efter var Esapekka Lappi medans Elfyn Evans som fyra var sekunden från dem snabbaste. Ott Tänak, Adrien Fou...

Publicerad: 2024-03-26 19:58


Tidigare nyheter:
Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
Svenskt till tjeckiska Historic Vltava Rallye i april.
Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
Andervang och Felke om helgens seger i Tyskland.
Paddon ska försvara EM guldet, återvänder till Sverige.
Dags för Safarirallyt, se Shakedown, Startfält, Tidsplan, TV-tider m.m.
Högt tryck på Rally Anderslöv, så går en eventuell gallring till.
Startlistan för WRC Croatia Rally, 68 tävlande - Andersson ende Svensk.
Sex WRC arrangörer klara för 2025, 15 länder jagar de 7-8 sista platserna.
Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
Hansen klasstvåa i Holländska Zuiderzee Rally.
Storseger för Andervang i Tyska ADMV Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Ingram vann brittiska rallypremiären.
Frank Tore Larsen söker revansch i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg vill nå toppen, jagar poäng i veckans Safari Rally Kenya.
Rally SM i Tierp, Rally Uppland bjuder in Appendix K.
Fagersta MK laddar för Nattkröken - Historiska, DM och 7-klubbars, 5,5 mil fantastiska rallyvägar väntar.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Safari Rally Kenya 27-31/03


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.