MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   
SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Mikko Hirvonen har haft en motig säsong, kanse blir det en nytändning med den nya Fiestan - han är i alla fall en av fem fast sists 2011.
Vem kör vad i VM serierna 2011?

Spekulationerna i de stora medierna går heta om vem som kör vad i Rally VM 2011 - nytt reglemente, billigare bilar och förhoppningsvis fler bilar! Men vem kör egentligen vad?
Klara förare är Mikko Hirvonen och Jari-Matti Latvala hos officiella Ford teamet - de kör Ford Fiesta WRC. Fabriksteamet hos Citroen bemannas av Sebastien Loeb och Sebastien Ogier - de rattar var sin Citroen DS3 WRC. Hos Mini är endast Kris Meeke kontrakterad, han körde tidigare IRC serien för det brittiska Peugeotteamet, den platsen tar nu landsmannen Guy Wilks och fortsätter sin karriär i IRC serien. Guy i sin tur lämnar brittiska Skodateamet, sitsen var inte ledig länge, snabbt kontrakterade man unge Norske Andreas Mikkelsen som annars spekulerades om en sits i Fords "farmarteam", nu blir det istället super2000 Skoda i IRC serien.

Privat och andrateam?
Igår blev klart att Mads Östberg kör full säsong med nya Ford Fiesta WRC, ett av M-Sport stöttat eget team - Adapta Motorsport. Kanske tar de över Stobarts roll som själva funderar på att dra sig tillbaka efter flera år i sporten. Frågan är bara om det blir någon ytterligare bil i teamet. Klar för Ford och nio deltävlingar är Federico Villagra som i år haft eget team, Munchi World Rally Team - han fortsätter och då i en Ford Fiesta WRC, kanske finns det i Munchi plats för en andra bil i ett begränsat WRC program för någon förare?
Daniel Sordo har länge spekulerats i om han väntas lämna Citroen efter att ha blivit petad ur fabriksteamet, han har fört diskussioner med Ford. Men vid målgången av Wales Rally GB sade han själv att han gärna satt i en Mini WRC nästa säsong - rykten säger att kontraktet redan är skrivit, med sig tar han sponsorn Santander som blir ett bra tillskott i kassan hos Prodrive som ännu saknar pengar för sin satsning. Marcus Grönholm snackades länge om comeback och då hos Mini, något är nog trots allt på gång, hans hemsida är nedlagt i väntan på ny - det brukar peka på en ny satsning, kanske blir han testförare i Mini eller får han en roll hos Ford?

RedBull vs Monster.
Kimi Räikkönen som kört för Citroen Junior Team i år kan mycket väl lämna teamet, Citroen är inte nöjda med de uteblivna resultaten, sponsorn RedBull sägs ha tröttnat på Kimi´s stil mot både fans och media och funderar på att lämna honom. Kanske byter han dryckesjätte, bildar team med Ken Block som är mer eller mindre klar för en ny säsong hos Ford i Monster World Rally Team - kanske tar han alltså med sig Kimi. En annan som redan inför året placerades ihop med Ken var Australiensaren Chris Atkinson som blev utan styrning när Subaru lade ned sin satsning - mycket talar för att han på något vis kommer tillbaka, men kanske i SWRC serien med Monster som partner?
Petter Solberg har haft ett par riktigt häktiska år som tävlande teamägare, möjligen blir han erbjuden en Citroen i ett tilltänkt andrateam hos Citroen - men då kostar det stora pengar. Kanske kan han få med sig sina sponsorer, bl.a. MadCrog på idén. Frågan är annars om han fortsatt orkar dra ett eget, eller om han helt enkelt slår på stort och kan få med en betalande andraman för att underlätta egna sponsorjakten.
Matthew Wilson, son till Ford bossen kommer på något vis ha en Fiesta WRC nästa säsong, frågan är bara i vilket team, bildar han par med Östberg eller får Henning Solberg en fortsättning och kör i ett "sattelit team" precis som nu ihop med Wilson?
En som definitivt inte kommer tillbaka är den fröjdige ryssen Evgeny Novikov som gjorde ett mindre lyckat år i en Citroen 2009 - nu har han lagt hjälmen på hyllan, nyss fyllda 20 år!

Hur ser det ut i S & P WRC serierna?
När det gäller P och S WRC serierna så har det utryckts från Norge att Anders Gröndal som i år kört ett begränsat PWRC program jagar en full säsong ihop med Prodrive och grupp N Subarun. Eyvind Brynildsen som haft ett stormigt år i SWRC serien med en Skoda har blandat bra resultat med sämre, han skriver i ett pressmeddelande att han siktar på en fortsättning. Andra som sägs vara redo är Dave Weston Jr, rykten säger att han kan vara aktuell i en Subaru för Ryska URT Teamet. Vad det gäller Svenskarna i som i år kört i serierna är det tyst, men säkert råder febril aktivitet för att nu sy ihop någon satsning, troligen krävs det för mycket pengar för att ta steget upp till stora WRC serien.
Fredrik Åhlin vann en plats i nya FIA Academy - ersättaren för JWRC serien. Där tävlar man med identiska Ford Fiesta R2 bilar och utöver de sex utvalda platserna kan man köpa sig in på fler platser, en som sägs vara sugen är Calle Ward som nu beger sig mot England för uttagning internationella Fiesta serien om ett praktikår hos M-Sport. En köpeplats kostar dryga miljonen, men och andra sidan finns stora prispengar att hämta hem för de snabba, uppgifter gör gällande att man t.o.m. kan köra till sig en WRC styrning i en Ford säsongen 2012.

Känslan är att främst SWRC serien kommer växa till sig deltagarmässigt, de som inte får en WRC plats kan på ett "billigt" sätt visa upp sig på VM scenen i snabba bilar och ett tufft mästerskap. Kanske får vi till och med se någon av dagens WRC åkare i serien nästa säsong om de inte får en ordinarie plats bland de stora.

Publicerad: 2010-11-16 21:51






Minikongen på klassiska kurviga, backiga och utmanande grusvägar.
Lördagen den 15 juni är det dags för fjärde deltävlingen i SSRC. Kristianstads MK bjuder in till Minikongen som kommer att arrangeras i närheten av Osby.
Från tävlingsledningen hälsar man:
Minikongen består av två sträckor varav en ss går två gånger. Typiska Kongenvägar med kurviga, backiga o...

Publicerad: 2024-04-16 20:30


Irland ställer in sina WRC ansökningar för 2025.
© Vittorio Sanguineti.Irland är inte längre med i snacket om en plats i WRC serien 2025, det bekräftades idag sedan man inte fått grönt ljus från regeringen om de stora ekonomiska stöd arrangören måste ha för att ta sig an projektet.

Områdena runt Kerry, Limerick och ett område i "den sydöstra regionen" skulle vara vä...

Publicerad: 2024-04-16 18:27


Inför Croatia Rally med 20 sträckor, 28 mil, 68 startande.
© Hyundai Motorsport.Croatia Rally med 20 specialsträckor fördelade över 28 mil på asfalt väntar de tävlande. Fyra sträckor dubbelt på fredagen ger 12 mil special. Lördagen fortsätter med samma antal sträckor på knappt 11 mil. Två sträckor dubbelt med de sista fem milen på söndagen.

Neuville först i startfältet.

Publicerad: 2024-04-15 21:15


Totalseger för Kristensson i Simrishamnsmixen, jobbar för SM start i Nyköping.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Tom Kristensson och co-driver Andreas Johansson tog en övertygande seger i Simrishamns MK:s tävling Simrishamnsmixen i lördags. Med Team SKÅAB:s Ford Fiesta R5 vann de med drygt 40 sekunders marginal till Kenny Stavbom MK Speed över de dryga 3 milen specialsträckor.

- En toppendag, säger T...

Publicerad: 2024-04-15 20:05


Mille Johansson kämpade sig till pallplats i EM-premiären i Ungern.
© Flat-out media agency.Rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm tog en sensationell pallplats i premiären av Rally-EM i Ungern under helgen. Efter att ha tappat nästan nio minuter på grund av en dubbelpunktering tog han och kartläsaren Johan Grönvall från Arvika sju sträcksegrar och en tredjeplats i Junior-EM.

Pal...

Publicerad: 2024-04-15 19:32


Fullmatad TV tablå för helgens WRC Croatia Rally.
© Hyundai Motorsport.Till helgen avgörs årets fjärde WRC deltävling, Croatia Rally med Jonas Andersson som enda Svenska inslag i startfältet. Tv4 koncernen sänder live från samtliga sträckor där Stefan Klemetz kommenterar på flertalet av sträckorna.

Det är Tv4 Motor, Sportkanalen och TV12 som delar på sändningarna s...

Publicerad: 2024-04-14 20:45


Hawkeswood i Toyota GR Yaris vann Rally of Otago - Meeke i Escort MK2 sjua totalt.
© Otago Rally.Nya Zeeländska Rally of Otago tog målgång efter 27 mil special på häftiga grusvägar, Jack Hawkeswood i en Toyota GR Yaris AP4 tog segern.

Jack tog ledningen redan på första sträckan och släppte den aldrig från sig, trots sin ledning rallyt igenom var marginalen smal. Strax över 20 sekunder var ma...

Publicerad: 2024-04-14 20:42


Pryce snabbast genom Brittiska rallymästerskapets Severn Valley Stages.
© Probite British Rally Championship.Brittiska Mästerskapets andra deltävling, Rallynuts Severn Valley Stages avgjordes under lördagen. Sju grussträckor på 10 mil där Osian Pryce tog segern, han inledde som tvåa bakom Chris Ingram men en fantomtid på ss4 gav ledning på 11,7 sekunder.

Pryce drygade ut och avslutar rallyt i sin Ford F...

Publicerad: 2024-04-14 20:32


Tempestini vinner Rally Hungary, Mille Junior EM trea och Carlberg bröt.
© FIA ERC.En hänselserik avslutning på ERC premiären Rally Hungary, söndagens tre sträckor var krävande och kasta om resultaten. Mikko Heikkilä gick ut som ledare före Martins Sesks och Simone Tempestini när söndagen rullade igång.

Finländare tappade hjulet.
Finske Heiikilä drygade ut sin ledning, ...

Publicerad: 2024-04-14 18:30


Dansk totalseger i Bilmånsson Rallysprint.
SMK Hörbys Bilmånsson Rallysprint inledde Södras RS-DM under söndagen, tre vändor på sträckan som gick om tre varv per omgång under dagen sex av de 55 startande bröt under dagen.

Stefan Kristensson var vassast genom första vändan där Rolf Grybb var sekunden bakom, åtta tiondelar mer för Kenneth M...

Publicerad: 2024-04-14 15:49


Tidigare nyheter:
Tempestini vinner Rally Hungary, Mille Junior EM trea och Carlberg bröt.
Dansk totalseger i Bilmånsson Rallysprint.
Sex raka sträcksegrar för Andervang i Roland-Rallye Nordhausen.
BilMånsson Rallysprint och Rally Hungary, följ söndagens rallyn.
Mikko i Toyota toppar Rally Hungary, Carlberg tvåa i Junior EM debuten.
Aprilsprinten inledde Eskilstuna Sprintcup.
Kristensson körde hem Simrishamnsmixen.
RS åkarna i söder inleder med BilMånsson Rallysprint.
Följ lördagens rally, bl.a. Aprilsprint, Simrishamnsmix och EM i Ungern.
Cais snabbast på ss1 i Rally Hungary, Carlberg delad J-EM trea.
Calle sjua, Mille elva på shakedown i Junior ERC.
Skoda dominerade kvalet i Rally Hungary, sjukdom stoppade Östberg och Barth.
Så körs Rally Legends under Royal Rally of Scandinavia, sträckor och tidsplan!
WebTV direkt från kvalet 14:15 inför Rally Hungary här!
17 sträckor, 19 mil - start hos Bauhaus med publiksträcka - tidsplan med sträckor, så körs Royal Rally of Scandinavia.
Närmare 140 åkare för lördagens Aprilsprint i Eskilstuna.
WebTV live från kvalet inför Rally Hungary fredag eftermiddag här.
Ny publikparkering, 140 ekipage, tidigare start - info inför Aprilsprinten.
Anmälan till Bauhaus Royal Rally of Scandinavia och Legends öppnar.
Mille Johansson inleder jakten på EM-guldet i Ungern.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Croatia Rally 18-21/04


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.