Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Först ut i vår reportageserie om vem som kör vad 2011 är Kristian Johansson.
Vem kör vad i rallyskogen 2011, del1!

Lika traditionsenligt som jul startar vi nu vår "Vem kör vad i rallyskogen 2011" serie, en rad reportage där vi "reser" runt bland några av landets rallyåkare och kollar läget inför 2011.

Vi börjar resan hos Kristian Johansson som till 2010 köpte en Mitsubishi Lancer WRC och plockade SM silver. Vad händer 2011?
- Allt är inte helt klart men det lutar åt en fortsättning i WRC Mitsubishi. Skulle ju vara kul med en guld medalj.
Det är SM som är prioritet ett. SM är så kul att åka och det ser ju ut att bli ett fint mästerskap nästa år. Eventuellt åker vi någon/några mindre tävling mellan SM deltävlingarna för att hålla tempo.
Och hur ser det ut med förberedelserna?
Som sagt så är allt inte helt klart, men det lutar ju åt att vi fortsätter med ex Mäkinen bilen. Vi har fortfarande vissa andra planer men troligtvis blir det i samma bil ni ser oss. Bilen gås igenom helt, lite ny färg under, nya länkarmar, m.m. Troligen sitter det också nya Öhlinsprylar på bilen när det är dags för start, kanske kan det göra den sista lilla farten som krävs för att vinna? avslutar Kristian.

Philip Haag tävlandes för Kullings MS, ryktet säger att vi ser dig i Sverigeserien i VOC 2011, stämmer det?
- Ja vi kommer att satsa på Sverigeserien i VOC 2011. Det med start i Vännäs 29:e januari. Vi kommer köra en nyinköpt Volvo 940 VOC som kördes för första gången i Rikspokalen 2010, där vi kom 7:a av totalt 48 VOC förare och 3:a bland C-förarna.
Vi kommer att sikta på att hänga med i toppen så gott som går i Sverigeserien, blir stenhård konkurrens, men det är oerhört sporrande och roligt, vi ser fram emot året som kommer, det ska bli riktigt skoj.
Var ser vi dig utöver Sverigeserien?
- Utöver Sverigeserien kommer vi eventuellt åka Västra BF´s DM serie och några tävlingar i mer lokala Mega Rally Cup.
Hinner ni med något test innan vinterpremiären i Vännäs?
- Förberedelserna är att få till någon testkröning av bilen på sjöis eller sträcka i vinter, har aldrig kört på isdäck förut så det skall bli mycket intressant att se hur bra "bett" det är i dem. Har inga tävlingar inplanerade i vinter utöver Sverigeseriens tävlingar i Vännäs och Lima.

Efter en tur till Andreas Thelaus kan man se att Thelaus Motorsport laddar stenhårt på alla plan inför 2011!
- Vi kommer köra SM serien och det i samma bil som vi gjorde debut med i SM ifjol. Efter en lyckad första säsong finns det bara ett enda mål, SM Guld, säger Andreas.
Vi vet att vägen dit kommer vara jättetuff men mycket tester och träning ska hjälpa oss i mål. Just nu rustar vi bilen upp och första testet är planerat nu i mellandagarna.

En som ser ut att försvinna från rallyskogen är Kent Persson.
- 2010 är den sämsta säsongen sedan vi började åka 1997. Vi har haft några bra resultat på gång men det har aldrig hållit hela vägen utan slutat med någon typ av problem. Förklaringen är nog helt enkelt att vi tävlat mindre än tidigare, både tempo och robusthet på vägen har varit lite dåligt i år. Planen är tyvärr att lägga ner rallysatsningen. Jag tävlar för att vinna men tiden räcker inte till. Målsättningen har alltid varit att kriga i toppen men jag klarar inte ge oss förutsättningarna för att klara det när rallyt drivs parallellt med ett ganska tidskrävande jobb.
Tråkigt, men kanske fortsätter du på racingbanorna?
- Otroligt tråkigt beslut att fatta när vi har en riktigt bra bil som jag fortfarande inte lärt mig utnyttja fullt ut. Det blir dock inte helt dött på motorsportfronten utan jag kommer fortsätta åka långlopp ihop med Flying Fellows i ERCup. Volvo 244an som vi tävlar med håller på att få sig en uppfräschning för att bli lite lättare och motorstarkare. Tillsammans med ett annat team håller vi på att förbereda en Toyota Celica för ett 24h race på Mantorp.

Med Gotländsk licens ser vi Christoffer Jacobsson - i år har det tävlats med Mitsubishi - vad blir det av 2011?
- Vårat mål är SM serien med start i Svenska Rallyt, samt utvalda tävlingar. En given höjdpunkt är Rally Gotland där vi ska försvara totalsegern från i år. Målet är även att försöka komma utomlands, vi tittar främst mot Tyskland och Baltländerna. Allt hänger givetvis på pengarna och vi hoppas verkligen att allt löser sig, skulle inte så vara fallet så blir det sporadiskt tävlande under 2011.
Och Mitsubishin är redo för start?
- Ja, vi kommer fortsätta i Gotland Events Grupp A Mitsubishi Lancer. Fjädringen är för tillfället hos Öhlins för genomgång. Drivlinan kommer även den få sig en uppdatering. Allt ska vara klar till början av januari för tester och förberedelser. Vi kommer förhoppningsvis åka norrut och köra ett 2 dagars test, annars blir det tester här hemma på ön. Har dock aldrig kört vinter innan så hoppas på många mil innan det är dags för tävlingsdebuten.

I en orange Volvo 240 har vi sett Roger Karlsson susa fram under året. Men bilen har setts i andra ägor och en ny kaross sägs stå hos dig?
- Precis, vi ser fram emot en ny bil till 2011 och det en BMW 325 för Gr.H. Vi håller på och snickrar på den i verkstaden, tanken är att den ska vara klar till hemmatävlingen - Skänninge Knixen i april. En cup som verkar vara intressant för oss är gr.H Light Cup - eller vad den kommer att heta. Annars blir det lite tävlande här i området och några roliga RS-tävlingar men också lite tävlingar i Småland och granndistrikten.
Och i högerstolen?
- Det ser nu ut som att min kartläsare Emanuel Karlborg kommer få ut sin gr.H Volvo till våren också så kanske ska det "sökas" en ny kartläsare, kanske finns det någon sugen, avslutar Roger?

Nyköpings Richard Åndberg, får vi se dig i Ford Escort Maxi KitCar 2011?
- Nej, den bilen är såld. Jag kommer ligga lågt med rallyåkande med anledning av husköp och mycket på jobbet. Men man vet ju aldrig, fyrhjulsdrift hägrar om rätt bil finns att köpa eller hyra för enstaka tävlingar.

I nästa del träffar vi några SM åkare i såväl fyrhjulsdrift som tvåhjulsdrift som laddar för nya utmaningar!

Publicerad: 2010-12-26 09:27


Klassiska Finspångsrundan flyttat till september.
Idag har Finspångs MS beslutat att flytta rallytävlingen Finspångsrundan med anledning av pågående Corona pandemin.

Tävlingen som ingår i RM för historiska bilar. RM i regularity, Klassiska rallycupen och 1300 rallycup skulle ha körts den 23 maj.

Nytt datum blir nu lördagen den 26 september....

Publicerad: 2020-04-05 09:55


Ingen Morgongåvasväng hos SMK Sala i maj.
Måste tyvärr meddela att vi blir tvungna att ställa in Morgongåvasvängen den 9 maj med anledning av Coronaviruset, så säger tävlingsorganisationen hos klubben SMK Sala,

För vidare information framöver om en eventuell flytt och i så fall ett nytt datum för tävling kommer presenteras på klubbens he...

Publicerad: 2020-04-03 14:37


Historiska RM-serien klar för Zabra Rallyt 2021.
© emotorsport.sePositiva nyheter är att RM serien för Historiska bilar nu fått sin första deltävling klar för 2021, precis som Bilsport Rallycup går serien i den helt onotade tävlingen hos Nybro AC den 8:e maj.

Upplägget med både Klassiska & Historiska bilar ihop med Bilsport Rallycup i Zabra Rallyt testades lyc...

Publicerad: 2020-04-02 14:18


Finska rallymästerskapet stuvar om, tror på omstart i september.
I Finland ser man ingen ljusning i Coronakrisen för finsk motorsport, nu stuvar deras Nationella rallymästerskap om för att kunna avsluta året i september.

Efter en vintersäsong med tre deltävlingar hade man ett passande uppehåll fram till juni innan man tog serien vidare. Men nu har SM O.K. Auto...

Publicerad: 2020-04-02 13:58


Organisationskommittén har beslutat att skjuta upp Midnattssolsrallyt till 2021.
Midnattssolsrallyt var tänkt att köras i juli i år, men rådande omständigheter har gjort att organisationskommittén beslutade för att skjuta fram rallyt till 2021.

Arbetet som hittills är nedlagt på rallyt, vilket bland annat resulterat i längden på tävlingens specialsträckor har ökats med 37,5 p...

Publicerad: 2020-04-01 10:30


Premiären för Svenska RallyCupen, västsvenska Götenerundan är inställd.
© Svenska RallyCupen.- Tyvärr måste vi under rådande omständigheter ställa in Götenerundan som skulle körts 9:e maj, hälsar tävlingsledningen i Götene MK under tisdagen.

Tävlingen skulle varit premiär för Svenska RallyCupen, nystartade EKS Junior Cup och deltävling i västsvenska Mega Rally Cup.
- Vi tackar...

Publicerad: 2020-03-31 20:26


Hybridlösning och dagens WRC motorer i WRC bilarna 2022!
© emotorsport.seTyska Compact Dynamics får ansvaret att leverera alla komponenter till framtidens WRC bilar gällande införandet av hybridteknik. Det tyska bolaget vann upphandlingen hos FIA som enhetsleverantör med konkurrens från flera mer välkända företagsnamn.

Samtidigt presenterade World Motor Sport Council ...

Publicerad: 2020-03-31 15:56


Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
© emotorsport.seMidnattssolsrallyt 2020 är inställt, med rådande läge i Sverige och världen ställs nu även sommarens klassiska rally in. Beslutet var väntat, med både tävlande och publik i den äldre gruppen samt tävlandes utifrån var riskerna med tävlingen stora. Och med en så pass stor organisation med tävlandes f...

Publicerad: 2020-03-31 14:05


Hässleholms GP & Temahallen grussprint flyttas framåt.
© emotorsport.se Hässleholms Mk väljer, mht rådande omständigheter i Sverige och omvärlden att flytta våra två tävlingar Hässleholms GP och Temahallen grussprint till senare datum, för att kunna genomföra dem.

Hässleholms GP kommer att genomföras söndagen den 26/7 och
Temahallen grussprint lördagen den 31/10.
...

Publicerad: 2020-03-31 10:16


Inget Seffle City Motor Challenge i sommar.
Den 27/6 planerade Säffle MC att åter köra Seffle City Motor Challenge. Tävlingen skulle ha genomförts som en rallysprint med förra årets succesträcka genom Säffle centrum.
- Vi hade hittat ytterligare några kilometer tävlingssträcka för att göra den ännu häftigare, säger Fredrik Erixon, tävlingsl...

Publicerad: 2020-03-30 20:17


Tidigare nyheter:
Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.
Tommy Andersson fortsätter i SM med Jari Liiten.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.