GN Motorsport

   
Mats Bilar

   
Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Björn Persson inledde 2010 med Rally Sweden i en Ford Focus, samma tävling och bilen även 2011.
Vem kör vad i rallyskogen 2011, del3!

Björn Persson och co-driver Anders Olsson såg vi i början av 2010 med en Ford Focus. Vad händer nu?
- Vi kommer att fortsätta 2011 i samma Ford Focus WRC som vi inledde 2011. Planen är att åka hela SM-serien och första tävlingen 2011 blir Rally Sweden.
Direkt mot Karlstad och Hagfors. Inga tester?
- Jo förhoppningsvis hinner vi med ett ordentligt snötest på hemlig ort innan start.
Och efter vintern kommer gruset.
- Ja första tävlingen på grus är planerad till Simrishamnsmixen. En tävling som varit borta ett tag från kalendern och som vi ser fram emot att få åka. Detta blir samtidigt ett grustest inför SSR.
Om det finns utrymme i budgeten kommer vi även att åka några mindre DM tävlingar under året. Vilka är inte bestämt i dagsläget.
Och bilen är redo?
- Det jobbas just nu i garaget för att få bilen klar till start. De problem vi haft med bilen under 2010 är troligtvis lösta och vi ser mycket fram emot ett spännande 2011.
I övrigt är det samma "laguppställning" som gäller med Björn bakom ratten och mig, Anders i högerstolen.
Kan också passa på att avslöja att vi kommer med nya färger på bilen till året. Vi vill även passa på att tacka för säsongen 2010 och tacka sponsorer, arrangörer, publik, medtävlande och media för ett härligt rallyår avslutar Anders.

Fredrik Dannevall med co-driver Magnus Ohlsson - vad händer 2011?
- Säsongen är inte helt spikad ännu! Nu när supercupen är nerlagd så blir det väl DM framförallt. Kanske siktar vi även på någon eller flera SM tävlingar bara för skojs skull.
Då drift och utveckling av både min och Magnus egna firmor tar mycket tid så förberedelserna blir det väl sisådär.
Men bilen är redo för nya tävlingar?
- Bilen får en ny växellåda och lite översyn bara inför 2011. Vi hoppas som vanligt att kunna bjuda på lite sladd och stensprut i skogen.

Per-Arne Sääv gjorde bejublad premiär i Sverige med super2000 bil, hur blir fortsättningen?
- Vi ska åka Rally SM 2011. Det kan också bli någon utlandsstart och start i några mindre tävlingar. Planen är att vi åker ett vintertest innan vi ger oss iväg till Offerdalingen i Jämtland i mitten på januari för första tävlingen för året.
och bilen är redo för nya utmaningar?
- Den är nerplockad i molekyler för målning under. Dessutom skall alla skydd få sig en översyn och återmonteras. Motorn är ivägskickad på översyn och uppdatering. Detsamma gäller även fjäderbenen.

Andra året med BMW för Markus Svensson 2011?
- Ja 2010 var ett inkörningsår för oss, ny bil, en BMW 325, ny klass - grupp h så resultaten var så där. Men mot slutet av säsongen gick det bättre.
Ni fortsätter alltså i samma bil 2011?
- Inför säsongen 2011 blir det att gå igenom bilen, uppdatera lite och förhoppningsvis testa lite på is för att hålla igång lite. Beroende på hur länge vintern håller i sig så blir första tävlingen Älmhults MK´s Silverratten den 22/4.
Vi tänkte satsa på BilsportBörsen RallyCup och nya cupen "Grupp h Light".

Victor Karlsson har setts i ungdomsrally, det sista i en ny bil - en Volvo 940 VOC.
- Efter 12 tävlingar under 2010 års säsong har avverkats som resulterade med en seger och lite andra pall placeringar. Det blev dessutom delad första plats i BilsportBörsen RallyCup, som vi även var segrare i 2009 fast då höll vi segern för oss själva!
Men 2011?
- Det kommer att bli vårat sista år som junior i ungdomsrally innan vi tar klivet upp bland de "stora pojkarna". Efter att ha kört nästan 20 tävlingar totalt under 2009 & -10 med våran Volvo 242 Voc så beslöt vi oss för att sälja av den och testa 940 istället. Vi kommer att fortsätta med den nyinköpta Volvo 940 Voc som var helt nybyggd när vi köpte den.
Vi gjorde en lyckad premiär med 940´in i Novemberskölden som slutade med en andraplats. Vi kommer att börja säsongen med att åka upp och köra några vintertävlingar. Suget är stort, och få lite rutin på snö och is underlag också! Men till vårsäsongen kommer vi åka så mycket vi bara kan och har tid med. I första hand kommer vi att åka DM för Småland, men också en del strötävlingar. BilsportBörsen RallyCup är inte heller omöjligt att vi dyker upp, i alla fall i några av deltävlingarna.

I en röd VW Golf ser vi Erik Bergman, Skillingaryds MK tävlandes.
Hur ser dina planer ut för säsongen 2011?
- Planen är att få upp farten och stabiliteten. Vore kul att vara stabil i toppen av klassen.
Precis som tidigare mycket tävlande i Småland?
- Det blir Smålands DM precis som tidigare år. Sen blir det lite strötävlingar i Småland, Skåne och Västergötland.
Och bilen blir den samma?
- Ja det blir samma gamla Golf som tidigare år. Det måste gå att hänga med i en så gammal bil! Testverksamheten inför 2011 blir inte speciellt omfattande. Jag kan tänka mig att jag kör ett varv runt garaget innan jag kör upp bilen på släpet innan första tävling 2011. Det får räcka!


Tidigare delar i serien "Vem kör vad i rallyskogen 2011:"
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2011, del1!".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2011, del2!".

Publicerad: 2011-01-06 13:05


Sex nya WRC starter för Loeb i Hyundai 2020.
© Hyundai Motorsport.Redan när Sebastien Loeb skrev på kontraktet med Hyundai Motorsport i december 2018 stod det klart att han skulle stanna hos teamet även den kommande säsongen. Efter att hittills ha gjort fem av sina sex kontrakterade WRC starter under 2019 vid sidan om tävlingar bredvid i syfte att utveckla är näst...

Publicerad: 2019-09-15 21:47


Oliver körde hem segern Susquehannock Trail Performance Rally - Higgins mästerskapet.
© Subaru Motorsport USA.Susquehannock Trail Performance Rally kördes under två dagar, 15 sträckor när American Rally Association körde tävling. Smala och tekniska vägar kantade av skog genom Pennsylvanias skogsmarker fördelade på 15 sträckor.

Redan från start drog Subaru Motorsport USA´s båda åkare upp tempot. Oliver So...

Publicerad: 2019-09-15 21:07


Holmgren vinnare i söndagens Brukssvängen.
© emotorsport.seMSK Hammaren körde Brukssvängen under söndagen, totalt fyra sträckor och en körtid om närmare nio minuter för de snabbaste. Dubbelt Gnesta MK i topp totalt, segern tog Michael Holmgren före Lasse Mothander, bakom i klassen följde c-förare Martin Alarik och b-förare Johan Åkeson.

Trea totalt kör R...

Publicerad: 2019-09-15 20:16


Foto från Bresontrofén.
© emotorsport.seBresontrofén med Rasbo MK ihop med flera av Upplandsklubbarna bjöd på härlig tävling i fint sensommarväder i de Uppländska skogarna. Med start och mål vid Tierp Arena bjöds det där på två sträckor. Ute i skogen hade klubbarna plockat fram fyra härliga skogssträckor, några riktigt fina rallyvägar som...

Publicerad: 2019-09-15 18:28


Haglund vinnare i jämna Bresontrofén, Svenska RallyCupen.
© emotorsport.seHaglund vinnare i jämna Bresontrofén, Svenska RallyCupen!
Rasbo MK och flera Upplandsklubbar arrangerade Bresontrofén, femte deltävling för Svenska RallyCupen med basen ute på Tierp Arena. Klubbarna bjöd på några av de finaste och hårdaste Uppländska rallyvägarna – gott betyg från både tävlande och...

Publicerad: 2019-09-15 16:29


Grahn körde hem TV Svängen.
© emotorsport.seSex sträckor avgjorde TV-Svängen hos SMK Hörby, tre raka sträcksegrar för Joachim Grahn från start. För den andra halvan var man tre förare att dela om sträcksegrarna, först Robin Adolfsson följd av Grahn och så Mattis Olsson på sista sträckan.
Joachim Grahn och co-driver Rickard Nilsson säkrade se...

Publicerad: 2019-09-15 16:03


WRC tabellerna efter Rally Turkey Marmaris.
© M-Sport.För timmans sedan tog Rally Turkey Marmaris målgång, årets elfte av 14 deltävlingar i WRC serien. Sebastien Ogier tog segern före Esapekka Lappi, bra för Citroen Racing i team mästerskapet när de jagar som trea.

För Ogier innebar segern också avancemang i VM, upp som tvåa och 17 poäng bakom Ott T...

Publicerad: 2019-09-15 14:35


Stabil insats och viktig utveckling för Tidemand i Turkiet.
© M-Sport.Efter ett sju månader långt uppehåll från rally-VM, gjorde Pontus Tidemand comeback i det turkiska eventet. Han vet var han vill nå långsiktigt, bygger erfarenhet från grunden och värdesätter varje kilometer.
- Jag siktade på att göra en solid insats och det känner jag är precis vad vi har gjor...

Publicerad: 2019-09-15 14:09


Ogier tog segern, närmar sig Tänak i VM tabellen - Tidemand nia i Turkiet.
© Citroen Racing.Dubbelseger för Citroen Racing i Rally Turkey Marmaris, ett år som hittills varit tufft för teamet. När WRC kollegorna i fighten om medaljerna tappade poäng kunde Ogier närma sig i VM efter seger, fransmannen nu 17 poäng bakom Ott Tänak som fortsatt tippar VM tabellen.

För Tänak var det elektrisk...

Publicerad: 2019-09-15 13:29


Ogier mot segern i Turkiet - Tidemand följer Tänaks linjer.
© emotorsport.seEn sträcka kvar av Rally Turkey Marmaris där Sebastien Ogier nu har 19 sekunder till Esapekka Lappi som snurrade på näst sista sträckan. Marginalen till trean Andreas Mikkelsen är dock stor, 38 sekunder har norrmannen fram till Lappi trots en sträckseger.

Teemu Suninen kan inte nå fram till palle...

Publicerad: 2019-09-15 11:10


Tidigare nyheter:
Sekundfight på fina uppländska rallyvägarna i Bresontrofén.
Fyra sträckor kvar, följ avslutningen i Rally Turkey Marmaris.
C-förare Olsson körde hem totalsegern i Noratrofén.
Christoffer Haglund segrade i Bresontrofén.
Olsson snabbast och Johansson bäst för E-Cupen i Klappjakten.
Tidemand nia, Ogier leder, problem för Neuville och Tänak.
Utmaningar och utveckling för Tidemand i Turkiet.
Se Tidemand live på RedBull.TV från ss12 i Rally Turkey.
Följ bl.a. Bresontrofén, TV-Svängen, Noratrofen & Rally Turkiet med Radio & Resultat.
Lappi före Ogier i Turkiet, Tidemand tia.
Tidemand bygger erfarenhet i krävande Rally Turkiet.
Rallyradio från Bresontrofén, deltävling 5 i Svenska RallyCupen.
Söndagsrally med Brukssvängen hos MSK Hammaren.
Nora är slagfältet för finalbataljen i SommarSerien 2019.
Tänak allt närmare förlängning med Toyota, inte överrens med Hyundai.
Tidemand tia efter punktering, Lappi leder.
Full fart i lördagens Bresontrofén, 130 bilar och sex sträckor.
Sex stentuffa sträckor på 16 mil väntar Tidemand och WRC gänget.
Rallyklassiker och Sydsvenska serierna i stora TV-Svängen.
Tidemand trea totalt på ss1 i Rally Turkey!Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Polkatrofén 28/09


Rally SM:
Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge 27-28/09


Rally VM:
Wales Rally GB 03-06/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Bresontrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK-Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.