Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   
GNM Sweden AB

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Björn Persson inledde 2010 med Rally Sweden i en Ford Focus, samma tävling och bilen även 2011.
Vem kör vad i rallyskogen 2011, del3!

Björn Persson och co-driver Anders Olsson såg vi i början av 2010 med en Ford Focus. Vad händer nu?
- Vi kommer att fortsätta 2011 i samma Ford Focus WRC som vi inledde 2011. Planen är att åka hela SM-serien och första tävlingen 2011 blir Rally Sweden.
Direkt mot Karlstad och Hagfors. Inga tester?
- Jo förhoppningsvis hinner vi med ett ordentligt snötest på hemlig ort innan start.
Och efter vintern kommer gruset.
- Ja första tävlingen på grus är planerad till Simrishamnsmixen. En tävling som varit borta ett tag från kalendern och som vi ser fram emot att få åka. Detta blir samtidigt ett grustest inför SSR.
Om det finns utrymme i budgeten kommer vi även att åka några mindre DM tävlingar under året. Vilka är inte bestämt i dagsläget.
Och bilen är redo?
- Det jobbas just nu i garaget för att få bilen klar till start. De problem vi haft med bilen under 2010 är troligtvis lösta och vi ser mycket fram emot ett spännande 2011.
I övrigt är det samma "laguppställning" som gäller med Björn bakom ratten och mig, Anders i högerstolen.
Kan också passa på att avslöja att vi kommer med nya färger på bilen till året. Vi vill även passa på att tacka för säsongen 2010 och tacka sponsorer, arrangörer, publik, medtävlande och media för ett härligt rallyår avslutar Anders.

Fredrik Dannevall med co-driver Magnus Ohlsson - vad händer 2011?
- Säsongen är inte helt spikad ännu! Nu när supercupen är nerlagd så blir det väl DM framförallt. Kanske siktar vi även på någon eller flera SM tävlingar bara för skojs skull.
Då drift och utveckling av både min och Magnus egna firmor tar mycket tid så förberedelserna blir det väl sisådär.
Men bilen är redo för nya tävlingar?
- Bilen får en ny växellåda och lite översyn bara inför 2011. Vi hoppas som vanligt att kunna bjuda på lite sladd och stensprut i skogen.

Per-Arne Sääv gjorde bejublad premiär i Sverige med super2000 bil, hur blir fortsättningen?
- Vi ska åka Rally SM 2011. Det kan också bli någon utlandsstart och start i några mindre tävlingar. Planen är att vi åker ett vintertest innan vi ger oss iväg till Offerdalingen i Jämtland i mitten på januari för första tävlingen för året.
och bilen är redo för nya utmaningar?
- Den är nerplockad i molekyler för målning under. Dessutom skall alla skydd få sig en översyn och återmonteras. Motorn är ivägskickad på översyn och uppdatering. Detsamma gäller även fjäderbenen.

Andra året med BMW för Markus Svensson 2011?
- Ja 2010 var ett inkörningsår för oss, ny bil, en BMW 325, ny klass - grupp h så resultaten var så där. Men mot slutet av säsongen gick det bättre.
Ni fortsätter alltså i samma bil 2011?
- Inför säsongen 2011 blir det att gå igenom bilen, uppdatera lite och förhoppningsvis testa lite på is för att hålla igång lite. Beroende på hur länge vintern håller i sig så blir första tävlingen Älmhults MK´s Silverratten den 22/4.
Vi tänkte satsa på BilsportBörsen RallyCup och nya cupen "Grupp h Light".

Victor Karlsson har setts i ungdomsrally, det sista i en ny bil - en Volvo 940 VOC.
- Efter 12 tävlingar under 2010 års säsong har avverkats som resulterade med en seger och lite andra pall placeringar. Det blev dessutom delad första plats i BilsportBörsen RallyCup, som vi även var segrare i 2009 fast då höll vi segern för oss själva!
Men 2011?
- Det kommer att bli vårat sista år som junior i ungdomsrally innan vi tar klivet upp bland de "stora pojkarna". Efter att ha kört nästan 20 tävlingar totalt under 2009 & -10 med våran Volvo 242 Voc så beslöt vi oss för att sälja av den och testa 940 istället. Vi kommer att fortsätta med den nyinköpta Volvo 940 Voc som var helt nybyggd när vi köpte den.
Vi gjorde en lyckad premiär med 940´in i Novemberskölden som slutade med en andraplats. Vi kommer att börja säsongen med att åka upp och köra några vintertävlingar. Suget är stort, och få lite rutin på snö och is underlag också! Men till vårsäsongen kommer vi åka så mycket vi bara kan och har tid med. I första hand kommer vi att åka DM för Småland, men också en del strötävlingar. BilsportBörsen RallyCup är inte heller omöjligt att vi dyker upp, i alla fall i några av deltävlingarna.

I en röd VW Golf ser vi Erik Bergman, Skillingaryds MK tävlandes.
Hur ser dina planer ut för säsongen 2011?
- Planen är att få upp farten och stabiliteten. Vore kul att vara stabil i toppen av klassen.
Precis som tidigare mycket tävlande i Småland?
- Det blir Smålands DM precis som tidigare år. Sen blir det lite strötävlingar i Småland, Skåne och Västergötland.
Och bilen blir den samma?
- Ja det blir samma gamla Golf som tidigare år. Det måste gå att hänga med i en så gammal bil! Testverksamheten inför 2011 blir inte speciellt omfattande. Jag kan tänka mig att jag kör ett varv runt garaget innan jag kör upp bilen på släpet innan första tävling 2011. Det får räcka!


Tidigare delar i serien "Vem kör vad i rallyskogen 2011:"
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2011, del1!".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2011, del2!".

Publicerad: 2011-01-06 13:05


Startfältet har växt, 55 ekipage till Rally Sweden när Belgiska Hyundai satsar på WRC3.
© emotorsport.seDen Svenska VM arrangören fick vänta med att släppa den seedade listan för Rally Sweden tills efter Rallye Monte Carlo, detta på uppmaning av FIA enligt arrangören. Anledningen var högst troligt Hyundai Motorsports val att byta ut Sebastien Loeb mot Craig Breen, ett beslut teamet av naturliga skäl v...

Publicerad: 2020-01-27 20:03


Solberg klar för Skoda Fabia R5 i WRC3 med stöd av fabriken.
© Skoda Motorsport.Idag blev det officiellt att Oliver Solberg och Aaron Johnston byter VW mot Skoda när man inleder tävlandet i WRC3 klassen. Efter en stark insats i Rallye Monte Carlo med teamets egna VW Polo GTI R5 blir det nu bilbyte till kommande Rally Sweden när WRC3 satsningen startar.

Ett byte som redan var...

Publicerad: 2020-01-27 16:54


Team Ramudden anmält till teammästerskapet, Pontus, Victor och Fredrik kör!
© Team Ramudden.Vi är glada att få offentliggöra vårt 3 bils till Teammästerskapet 2020. Vi tycker att idén med ett teammästerskap är toppen och gör nu allt för att vara så förberedda som möjligt.

De 3 ekipage som ingår i teamet är:
Pontus Lönnström och Stefan Gustavsson som parallellt med sitt JWRC äventyr sk...

Publicerad: 2020-01-27 16:42


Ingen Loeb i Sverige, Breen ersätter.
© Hyundai Motorsport.Redan till årets andra deltävling väljer Hyundai Motorsport att kasta om i föraruppställningen. Ut från Rally Sweden går Sebastien Loeb och in kommer Craig Breen i teamets tredje bil. Kvar är Thierry Neuville och Ott Tänak i teamet inför den Svenska deltävlingen i mitten av februari.

Veckans test...

Publicerad: 2020-01-27 16:11


Ingen ersättningstävling för Rally-SM i vinter.
I förra veckan aviserade Rally Bilmetro i Sandviken att de jobbade för ett ersättningsdatum den 13-14 mars för sin SM-deltävling i Rally som skulle körts kommande helg, men som ställdes in på grund av vinterbrist i området.
Nu står det klart att tävlingen inte kommer kunna köras i mars heller, och ...

Publicerad: 2020-01-26 22:22


0,016 sekunder till Neuvilles fördel, gav en extra poäng i Monaco!
© Hyundai Motorsport.Thierry Neuville hade marginalerna på sin sida, när TV bilderna från powerstage i Rallye Monte Carlo kablades ut sågs rallyvinnaren Neuville och tvåan Sebastien Ogier gå i mål på samma tid.

I tabellerna blev så Neuville den som fick de fem bonuspoängen, när tiderna visades i sin helhet och signer...

Publicerad: 2020-01-26 22:15


McKenna körde hem Sno*Drift Rally, nu väntar WRC äventyr i Mexico.
© American Rally Association.Barry McKenna i Ford Fiesta R5 vann fem av fredagens sex sträckor i Sno* Drift Rally, premiären för American Rally Association 2020. Ute på ss2 toppade Piotr Fetela i en Ford Fiesta Prototyp från Dytko, men han fick sen nöja sig med att vara tvåa på sträckorna helgen ut.

Irländske New York bon Mc...

Publicerad: 2020-01-26 20:07


Rally VD´n och FIA generalen lugnar oroade, Rally Sweden helt enligt planen.
© emotorsport.seMånga har bevisligen varit oroliga för Rally Sweden, trots att det nu är 2,5 vecka tills det ens är dags för tävling. En oro som också skapar en massa extraarbetet för arrangören som jobbar stenhårt med att åter leverera en VM fest i världsklass.

Väderprognoserna visar kallare och kallare och man...

Publicerad: 2020-01-26 19:54


Historisk målgång för M-Sport, 250 raka tävlingar med poäng!
© M-Sport.Starten på Rallye Monte Carlo blev inte vad M-Sport Ford WRT hade hoppats, när fronten fylldes med löv gick motorerna varma och förarna fick lugna sig. Men problemet löstes till fredagen och under resten av rallyt har bilarna hittat allt mer fart. När Esapekka Lappi och Teemu Suninen tog målgång var...

Publicerad: 2020-01-26 19:30


Solberg genomförde Monte Carlo Rallyt, summerar rallyt.
© Oliver Solberg.En slutlig 25:e plast totalt för Oliver Solberg och Aaron Johnston, genomfört rally och en nöjd pappa Petter i teamets lastbil efter målgång - minst lika nöjd var Oliver själv.
- Mitt första Rallye Monte Carlo är avslutat, mitt första asfaltrally någonsin. Vi körde var enda sträcka, samlade 30 m...

Publicerad: 2020-01-26 14:12


Tidigare nyheter:
0,016 sekunder till Neuvilles fördel, gav en extra poäng i Monaco!
McKenna körde hem Sno*Drift Rally, nu väntar WRC äventyr i Mexico.
Rally VD´n och FIA generalen lugnar oroade, Rally Sweden helt enligt planen.
Historisk målgång för M-Sport, 250 raka tävlingar med poäng!
Solberg genomförde Monte Carlo Rallyt, summerar rallyt.
WRC tabellerna efter Rallye Monte Carlo.
Neuville vinner Rallye Monte Carlo före Ogier och Evans!
Neuville har greppet om segern i Rallye Monte Carlo.
Neuville ny Monte Carlo ledare, Veiby i diket med två sträckor kvar.
Ida co-driver till Catie Munnings i JWRC premiären.
Följ söndagens fyra avgörande sträckor i Rallye Monte Carlo.
Östberg leder, Andersson tvåa i WRC2 & Solberg jagar erfarenheter.
Gröndal vann Lygnasprinten, Skoglund bäst från Svenska sidan.
Evans leder, Ogier och Neuville inom 6,4 sekunder i Rallye Monte Carlo.
Evans ny ledare i Rallye Monte Carlo, dubbelt Toyota.
Häng med i Monte Carlo, Lygnasprinten och Sno* Drift Rally.
Finska Vaakuna-Ralli kan köras, vintern tillbaka!
Inställt i Lettland, vårväder stoppar Rally Sarma.
Följ lördagens fyra sträckor i Rallye Monte Carlo, två live i TV.
Östberg och Veiby i WRC2 topp, Solberg snabbast utanför VM.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2019 22/02


Rally SM:
Rally Bilmetro 31-01/02


Rally VM:
Rally Sweden 13-16/02


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.