Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
   
.......................... MISSA INTE RALLY GOTLAND 2020 ...........................

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER

  RALLY SWEDEN       2020© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Per Göthberg bygger på ny Porsche till årets Midnattssolsrally.
Vem kör vad i rallyskogen 2011, del4!

Per Göthberg tävlandes för Eskilstuna MK, du åkte Porsche i Midnattssolsrallyt.
- Ja vi körde Midnattssolsrallyt med en Porsche 911 Carrera-75 som jag byggde under 2009-10. Det blev dubbel premiär för oss då, Niclas som kartläsare och för mig i en bakhjulsdriven bil.
Till en början var det en upplevelse med skräckblandad förtjusning. Men sista dagen började det att stämma och fullkomlig glädje upplevdes i vårat team.
Samma tävling 2011?
- Jag kan meddela att jag och kartläsaren Niclas Bratterud kommer att åka Midnattssolsrallyt 2011, om vi får plats vill säga! Ska även försöka åka några tävlingar i Klassiskercupen men också Mekonomen Rallycup 2011.
Samma bil?
- Man kan väl säga att jag har blivit lite smått fanatisk i 911:orna och håller för närvarande på och bygger en ny Porsche 911 RS kopia, som förhoppningsvis ska vara klar till försommaren. Den nya bilen blir lättare och kommer att ha en större motor än den vi åkte med 2010.
Jag vill även passa på att tacka mina suveräna mekaniker - Stefan, Benny och Hasse för i År.

VM förare 2011 - Fredrik Åhlin - vad händer mer?
- Vi kommer köra i den nystartade WRC Academy som innehåller 6 VM tävlingar och ersätter Junior VM. Det är helt klar.
Men vi håller även på att jobba för att få ihop en budget att köra VM-delen i Svenska Rallyt.
Planeras det för mer internationellt tävlande eller blir det på hemmaplan?
- Efter Svenska Rallyt kommer vi satsa på att köra internationella tävlingar utanför Akademin så långt budgeten räcker, det för att få erfarenhet på t.ex. asfalt och andra speciella karaktärer som kommer att dyka upp under året.
Självklart har vinsten i Pirelli Star Driver styrt planerandet av min säsong 2011, och vi kommer lägga allt fokus på att vara så väl förberedda inför min första säsong i VM Cirkusen. Då kommer vi att tävla med en Ford Fiesta R2 i VM.
Kanske får vi se dig i en liknande bil här hemma?
- Ja vi har fått möjligheten att med Pelle Palmqvists nybyggda Ford Fiesta R2 köra ett antal tävlingar i Sverige under vintersäsongen. Detta för att få mil i kroppen och erfarenhet i samma bilmodell som vi kommer använda i Portugal den 24-27 mars då vi debuterar i WRC Academy.

Saab 9-3 Kit Car, en udda bil med Mikael Brodd och Fredrik Adolfsson i kupén.
- 2010 blev ett läroår för oss då mycket handlade om att jobba ihop oss i bilen. Vi har jobbat mycket med att få till rätt inställningar då det finns en uppsjö av justerskruvar på en kitcar bil.
Har ni hittat rätt nu?
- Mot slutet av säsongen tyckte Mikael att både bil och kartläsare började uppföra sig skapligt.
Just nu får Saab´en en storservice inför vintersäsongen och bara den blir ihopskruvad igen väntar ett litet vintertest. Vi siktar på att åka vintertävlingarna hemma i Östergötland om snön ligger kvar för att sedan avsluta vintersäsongen i Lima.
Och till sommaren?
Sommarsäsongen har vi inte bestämt oss för någon serie än nu när ÖÖM går i graven. Då både Mikael och jag är egenföretagare så har vi tyvärr inte tid att åka varje helg men vi siktar på att kunna åka ett 15-tal tävlingar om Saab´en håller sig på hjulen. Viljan finns också att åka SM tävlingen på hemma plan i höst.
Men vi har också sett skymtandes en klassiker i garaget.
- Ja Micke håller även på att bygga en Opel Kadett GTE för antikrundan med sikte på Midnattssolsrallyt, kika gärna in på vår hemsida, teambrodd.se så kan ni se lite vad vi snickrar på.

Mattias Adielsson, du har haft bra fart på Fiestan under året, vad kan vi vänta i år?
- Vi kommer under 2011 att köra vår nyinköpta Ford Fiesta R2. Ni kommer att se oss i hela SM-serien och en hel del olika andra tävlingar runt om i landet.
Det har pratats om utlandsstarter också?
- Ja vårt mål är även att efter år 2011 ha någon eller några utomlandsstarter i bagaget, vilka länder det rör sig om får ni reda på längre fram på året.
Hela teamet har gjort ett ordentligt media och profileringslyft till året. Vi har nya teamkläder, ny design på bil, serviceekipage och serviceplats är delar av det som ändrats. När det gäller media kommer vi att ha upp till 3 incarkameror för att ni framför datorn skall få så fräck upplevelse som möjligt.
Team Mattias & Marcus, vårt nya varumärke, kommer att jobba stenhårt på miljöhanteringen år 2011 och vi kommer att med vår huvudsponsor Stena Recycling ha en återvinningsstation på vår serviceplats där vi tar hand om de typer av avfall som blir under en rallytävling, d v s försöka vara ett miljövänligt föredöme ute på tävlingarna.
Hur startar ni året?
- Nu den 11 Januari kommer teamet åka mot norr, till Rissnaskogarna uppe hos Depå Grande där vi skall avverka många testmil och avsluta med vår premiärtävling den 15 januari, Offerdalingen.

Max Svensson är en som åkt riktigt fort i ungdomsrally några år, men nu är det dags att ta nästa steg i karriären.
- Ja, jag kommer att börja som C-förare och vi ska köra så många tävlingar som möjligt för att jag snabbt kunna klassa upp mig. Jag ska lära mig köra framhjulsdrift samt jag och min kartläsare ska lära oss köra efter noter så det blir en del nytt.
Framhjulsdrift, då är det ny bil som gäller?
- Säsongen 2011 kommer jag att köra en Golf II Grupp H. Golfen är försedd med Öhlinsdämpar, Passatlåda och 220 hk. När det gäller förberedelser så har vi köpt in en Golf GTI för träningsbil och vi har gått notkurs så det blir kör- och notträning. Teamet har rivit ner bilen för översyn och för att lära oss hur den fungerar.
Satsar ni på några cuper eller serier?
- Jämfört med förra året då vi vann Sverigeserien och DM Ungdom blir det i år inte några speciella cuper eller mästerskap. Vi satsar som sagt på så många tävlingar som möjligt, både vinter- och sommartävlingar, och första tävlingen blir den 22 januari. Jag vill också passa på att tacka alla tävlingsfunktionärer under 2010 för alla fina tävlingar som arrangeras!

Tidigare delar i serien "Vem kör vad i rallyskogen 2011:"
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2011, del1!".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2011, del2!".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2011, del3!".

Publicerad: 2011-01-15 12:54


Karta, så köra Rally Guanajuato Mexico.
© Toyota Gazoo Racing.Under torsdagen utlovas anmälningslistan till Rally Guanajuato Mexico enligt arrangören, 20-30 bilar är att vänta. Tävlingen körs 12-15 mars, inleder med publiksträckan Monster Energy Street Stage GTO två gånger under fredagens tidiga morgon svensk tid.

Strax efter klockan 16 på fredagen startar...

Publicerad: 2020-02-19 20:29


Så körs Numedalsrallyt, karta inför helgens NM rally.
© Preben Berg, norsk-rally.comUt från Rödberg hotell klockar bilarna i Numedalsrallyt klockan 8 på lördag morgon, under dagen väntar totalt åtta sträckor när Norska Mästerskapets andra deltävling avgörs.

Flera Svenskar på startlinjen som vi berättade igår, arrangören har också släppt kartan på webben, nedan finns tävlingen i ...

Publicerad: 2020-02-18 22:36


Filmspecial med Rovanperä, från Starlet som 8-åring till pallen i Rally Sweden.
© Toyota Gazoo Racing.Kalle Rovanperä kom till Rally Sweden med en femteplats i bagaget från svåra Rallye Monte Carlo, där satte han knappt ett hjul fel och tog sig igenom med en bra placering. Han är 19 år och hade börjar köra bil som 8-åring hemma i Finland.

Sedan dess har han kört bil, bil intresset har varit stort...

Publicerad: 2020-02-18 21:58


Hyundai utökar, även Gryazin följer Tänak och Sordo i Rali Serras de Fafe.
Portugisiska Rali Serras de Fafe i rallytokiga Fafe regionen får en perfekt uppvärmning inför det Portugisiska VM Rallyt senare i vår.

Sedan tidigare är det klart att Ott Tänak och Dani Sordo kör Hyundai i20 WRC i tävlingen som avgörs 28-29:e februari. Planen är uppvärmning inför Rally Mexico me...

Publicerad: 2020-02-18 21:33


Mattias Adielsson satsar på Svenska juniorer i Rally-SM, bilder eget team.
© emotorsport.seFör att stötta svensk rallysports ungdom och hjälpa unga förare framåt tar nu den erfarna rallyföraren Mattias Adielsson initiativet till att starta sitt egna juniorteam i Rally SM. Mattias Adielsson Junior Team.
- Jag har hela tiden strävat efter att kunna ge någonting tillbaka till den generat...

Publicerad: 2020-02-18 18:48


Nya möten, WRC eller vässad R5 motor i framtidens WRC bilar?
© M-Sport.I veckan ska nästa möte mellan FIA och bilfabrikanterna äga rum i jakten på 2022 års nya WRC reglemente, FIAs tekniska delegation har fått fram en hybridlösning som ska presenteras, så väl batteri, styrning och motorer som ska implementeras i bilarna - samma för allt team.

Den stora frågan är nu ...

Publicerad: 2020-02-17 22:33


Veiby & Andersson utmanar i NM med i20 R5 - flera Svenskbilar till Numedalsrallyt.
© Hyundai Motorsport.På lördag är det dags för stor vinterfinal i Norge, Numedalsrallyt med NMK Nore og Uvdal som arrangör. Närmare 11 mil på 8 sträckor väntar de 120 startande på fjällvägarna!

11 bilar i R5 klassen där Ole Christian Veiby och Jonas Andersson ska ta sig i kast med NM serien, de kör här en Hyundai i20...

Publicerad: 2020-02-17 21:01


Ciesla lämnar WRC promotorn i sommar.
Under Rally Sweden började ryktens cirkulera att Oliver Ciesla skulle lämna sin post hos WRC Promotorn. Ciesla har under åtta år lyft WRC serien, sedan Sportsman Media och RedBull Media House skapade bolaget WRC Promotor har han basat över verksamheten.

I en intervju med David Evans, den numera D...

Publicerad: 2020-02-17 20:52


Johan bäste svensk och på pallen.
Med en tuff satsning på sista sträckan tog Johan Kristoffersson hem titeln som bäste svensk i Rally Sweden och ordnade en pallplats i WRC 3-klassen.
- Känns väldigt bra att få avsluta med en sträckseger och ta en pallplats för andra året på raken.

Den sista dagen i det svenska VM-rallyt b...

Publicerad: 2020-02-17 20:03


Jonasson tog hem Ängersjörundan.
© Anders Blomqvist.I norr råder det fin vinter och perfekta rallyvägar, men där är startfälten små, Ängersjörundan hos Umeå AK avgjordes under söndagen med 20-talet startande för fyra sträckor.

33 sekunders marginal i 4wd klassen hade vinnande Jörgen Jonasson till tvåan Marcus Nilsson. 21 sekunder skiljde Magnus Åb...

Publicerad: 2020-02-17 19:37


Tidigare nyheter:
Nya möten, WRC eller vässad R5 motor i framtidens WRC bilar?
Veiby & Andersson utmanar i NM med i20 R5 - flera Svenskbilar till Numedalsrallyt.
Ciesla lämnar WRC promotorn i sommar.
Johan bäste svensk och på pallen.
Jonasson tog hem Ängersjörundan.
Problem i Lettland, även andra försöket med Rally Aluksne ställs in.
Uppgift inför 2021, snösäkra Rally Sweden.
72 SM åkare när anmälan till Rally Vännäs stängde.
Huttunen och Hyundai Motorsport bötfällda för felaktig spoiler.
Tom Kristensson vinner Rally Sweden för andra året i rad.
Punktering förstörde Oliver Solbergs chanser på pallplats.
JWRC tabellen efter Rally Sweden.
Så gick det för Svenskarna i Rally Sweden!
Pontus Tidemand trea i Rally Sweden.
Stark insats av Pontus Lönnström i Rally Sweden.
Dennis Rådström och Johan Johansson vinner Rally Sweden.
Evans toppar WRC serien, här är WRC tabellen efter Rally Sweden!
Stark JWRC premiär, Tom vinner och Pontus åtta.
Evans tar andra WRC segern, vinner Rally Sweden 2020!
Avanmälde Scandola behöver inte räkna Rally Sweden i WRC3 serien.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2019 22/02


Rally SM:
Rally Vännäs 28-29/02


Rally VM:
Rally Guanajuato Mexico 12-15/03


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.