Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Per Göthberg bygger på ny Porsche till årets Midnattssolsrally.
Vem kör vad i rallyskogen 2011, del4!

Per Göthberg tävlandes för Eskilstuna MK, du åkte Porsche i Midnattssolsrallyt.
- Ja vi körde Midnattssolsrallyt med en Porsche 911 Carrera-75 som jag byggde under 2009-10. Det blev dubbel premiär för oss då, Niclas som kartläsare och för mig i en bakhjulsdriven bil.
Till en början var det en upplevelse med skräckblandad förtjusning. Men sista dagen började det att stämma och fullkomlig glädje upplevdes i vårat team.
Samma tävling 2011?
- Jag kan meddela att jag och kartläsaren Niclas Bratterud kommer att åka Midnattssolsrallyt 2011, om vi får plats vill säga! Ska även försöka åka några tävlingar i Klassiskercupen men också Mekonomen Rallycup 2011.
Samma bil?
- Man kan väl säga att jag har blivit lite smått fanatisk i 911:orna och håller för närvarande på och bygger en ny Porsche 911 RS kopia, som förhoppningsvis ska vara klar till försommaren. Den nya bilen blir lättare och kommer att ha en större motor än den vi åkte med 2010.
Jag vill även passa på att tacka mina suveräna mekaniker - Stefan, Benny och Hasse för i År.

VM förare 2011 - Fredrik Åhlin - vad händer mer?
- Vi kommer köra i den nystartade WRC Academy som innehåller 6 VM tävlingar och ersätter Junior VM. Det är helt klar.
Men vi håller även på att jobba för att få ihop en budget att köra VM-delen i Svenska Rallyt.
Planeras det för mer internationellt tävlande eller blir det på hemmaplan?
- Efter Svenska Rallyt kommer vi satsa på att köra internationella tävlingar utanför Akademin så långt budgeten räcker, det för att få erfarenhet på t.ex. asfalt och andra speciella karaktärer som kommer att dyka upp under året.
Självklart har vinsten i Pirelli Star Driver styrt planerandet av min säsong 2011, och vi kommer lägga allt fokus på att vara så väl förberedda inför min första säsong i VM Cirkusen. Då kommer vi att tävla med en Ford Fiesta R2 i VM.
Kanske får vi se dig i en liknande bil här hemma?
- Ja vi har fått möjligheten att med Pelle Palmqvists nybyggda Ford Fiesta R2 köra ett antal tävlingar i Sverige under vintersäsongen. Detta för att få mil i kroppen och erfarenhet i samma bilmodell som vi kommer använda i Portugal den 24-27 mars då vi debuterar i WRC Academy.

Saab 9-3 Kit Car, en udda bil med Mikael Brodd och Fredrik Adolfsson i kupén.
- 2010 blev ett läroår för oss då mycket handlade om att jobba ihop oss i bilen. Vi har jobbat mycket med att få till rätt inställningar då det finns en uppsjö av justerskruvar på en kitcar bil.
Har ni hittat rätt nu?
- Mot slutet av säsongen tyckte Mikael att både bil och kartläsare började uppföra sig skapligt.
Just nu får Saab´en en storservice inför vintersäsongen och bara den blir ihopskruvad igen väntar ett litet vintertest. Vi siktar på att åka vintertävlingarna hemma i Östergötland om snön ligger kvar för att sedan avsluta vintersäsongen i Lima.
Och till sommaren?
Sommarsäsongen har vi inte bestämt oss för någon serie än nu när ÖÖM går i graven. Då både Mikael och jag är egenföretagare så har vi tyvärr inte tid att åka varje helg men vi siktar på att kunna åka ett 15-tal tävlingar om Saab´en håller sig på hjulen. Viljan finns också att åka SM tävlingen på hemma plan i höst.
Men vi har också sett skymtandes en klassiker i garaget.
- Ja Micke håller även på att bygga en Opel Kadett GTE för antikrundan med sikte på Midnattssolsrallyt, kika gärna in på vår hemsida, teambrodd.se så kan ni se lite vad vi snickrar på.

Mattias Adielsson, du har haft bra fart på Fiestan under året, vad kan vi vänta i år?
- Vi kommer under 2011 att köra vår nyinköpta Ford Fiesta R2. Ni kommer att se oss i hela SM-serien och en hel del olika andra tävlingar runt om i landet.
Det har pratats om utlandsstarter också?
- Ja vårt mål är även att efter år 2011 ha någon eller några utomlandsstarter i bagaget, vilka länder det rör sig om får ni reda på längre fram på året.
Hela teamet har gjort ett ordentligt media och profileringslyft till året. Vi har nya teamkläder, ny design på bil, serviceekipage och serviceplats är delar av det som ändrats. När det gäller media kommer vi att ha upp till 3 incarkameror för att ni framför datorn skall få så fräck upplevelse som möjligt.
Team Mattias & Marcus, vårt nya varumärke, kommer att jobba stenhårt på miljöhanteringen år 2011 och vi kommer att med vår huvudsponsor Stena Recycling ha en återvinningsstation på vår serviceplats där vi tar hand om de typer av avfall som blir under en rallytävling, d v s försöka vara ett miljövänligt föredöme ute på tävlingarna.
Hur startar ni året?
- Nu den 11 Januari kommer teamet åka mot norr, till Rissnaskogarna uppe hos Depå Grande där vi skall avverka många testmil och avsluta med vår premiärtävling den 15 januari, Offerdalingen.

Max Svensson är en som åkt riktigt fort i ungdomsrally några år, men nu är det dags att ta nästa steg i karriären.
- Ja, jag kommer att börja som C-förare och vi ska köra så många tävlingar som möjligt för att jag snabbt kunna klassa upp mig. Jag ska lära mig köra framhjulsdrift samt jag och min kartläsare ska lära oss köra efter noter så det blir en del nytt.
Framhjulsdrift, då är det ny bil som gäller?
- Säsongen 2011 kommer jag att köra en Golf II Grupp H. Golfen är försedd med Öhlinsdämpar, Passatlåda och 220 hk. När det gäller förberedelser så har vi köpt in en Golf GTI för träningsbil och vi har gått notkurs så det blir kör- och notträning. Teamet har rivit ner bilen för översyn och för att lära oss hur den fungerar.
Satsar ni på några cuper eller serier?
- Jämfört med förra året då vi vann Sverigeserien och DM Ungdom blir det i år inte några speciella cuper eller mästerskap. Vi satsar som sagt på så många tävlingar som möjligt, både vinter- och sommartävlingar, och första tävlingen blir den 22 januari. Jag vill också passa på att tacka alla tävlingsfunktionärer under 2010 för alla fina tävlingar som arrangeras!

Tidigare delar i serien "Vem kör vad i rallyskogen 2011:"
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2011, del1!".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2011, del2!".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2011, del3!".

Publicerad: 2011-01-15 12:54


Oscar vinner Sydsvenska Rallycupen.
Sydsvenska Rallycupen körde sin sjunde och sista deltävling då SMK Hörby arrangerade sin klassiska TV-Svängen för 55:e gången på lördagen. Tävlingen ingick också i DM för Småland.

Hörbys tävling skiljer sig från de flesta andra i Småland och Skåne med en vägkaraktär som för de aktiva tillbaka til...

Publicerad: 2019-09-17 06:05


Åhlin utmanar i SM på nytt, anmäld för Rally Blekinge.
© emotorsport.seSom final av Rally SM körs Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge den 27-28:e september. Totalt finns 68 ekipage anmälda och då är fortfarande en förlängd anmälan öppen, av dessa går 63 för de fyra SM klasserna.

I R5 klassen gör Johan Kristoffersson, Mattias Monelius och Martin Berglund upp om si...

Publicerad: 2019-09-17 05:58


Tre tävlingar klara för Norska Rallymästerskapet 2020!
© Preben Berg, norsk-rally.comIdag presenterade Norska Bilsportförbundet de tre inledande deltävlingarna i Norska Rallymästerskapet 2020. Tre vintertävlingar som man river av på runt en månad.

Säsongen startar den 18:e januari med Sigdalsrallyt hos NMK Sigdal. Serien fortsätter den 1:e februari med svensknära Rally Finnskog s...

Publicerad: 2019-09-17 05:42


Dyr WRC2 Pro seger för M-Sport med nya Fiesta R5 MK2.
© M-Sport.Det blev en dyrköpt WRC2 Pro seger för M-Sport i Rallye Turkey Marmaris. För första gången tog den nya R5:an en seger i WRC2 klassen, det var Gus Greensmith som körde hem WRC2 Pro klassen men det blev kostsamt för teamet på flera vis.

En tidig punktering förstörde för britten, men när båda Skoda ...

Publicerad: 2019-09-16 22:04


TV-Svängen, en lyckad tävling för Hansen och Johansson.
TV-Svängen blev en lyckad tävling för Victor Hansen och Victor Johansson. Efter en rakt igenom problemfri tävling blev det vinst i B-Förare trimmat. Dessutom räckte tiden till en 6:e plats totalt och näst snabbaste 2WD-bil.
- Det känns riktigt skönt att lyckas på hemmaplan och att köra utan någr...

Publicerad: 2019-09-16 21:56


Åtvidabergs MK redo för lördagens Gruvrundan.
Nu är det dags igen o köra Gruvrundan. Det är två år sen senaste gången och då ingick den som en deltävling i Svenska Rally Cupen, i år så ingår den i Bilsport Rallycup istället. Denna cup är en onotad cup som funnits i 19 år där vi i år är 4:e deltävlingen av 5.

Från hemmaklubben kommer det att...

Publicerad: 2019-09-16 19:14


VOC SommarSerie avgjordes med NoraTrofén.
Nora MK bjöd på fyra högintensivt specialsträckor som trots att de totalt bara mätte 22 kilometer ändå blev till en jättefin och utslagsgivande tävling. På dessa blev VOC Mekonomen Rallys SommarSerie avgjord. Obligatorisk tävling i serien tillsammans med upp till fem poäng för snabbaste bil på sista...

Publicerad: 2019-09-16 17:24


Sex nya WRC starter för Loeb i Hyundai 2020.
© Hyundai Motorsport.Redan när Sebastien Loeb skrev på kontraktet med Hyundai Motorsport i december 2018 stod det klart att han skulle stanna hos teamet även den kommande säsongen. Efter att hittills ha gjort fem av sina sex kontrakterade WRC starter under 2019 vid sidan om tävlingar bredvid i syfte att utveckla är näst...

Publicerad: 2019-09-15 21:47


Oliver körde hem segern Susquehannock Trail Performance Rally - Higgins mästerskapet.
© Subaru Motorsport USA.Susquehannock Trail Performance Rally kördes under två dagar, 15 sträckor när American Rally Association körde tävling. Smala och tekniska vägar kantade av skog genom Pennsylvanias skogsmarker fördelade på 15 sträckor.

Redan från start drog Subaru Motorsport USA´s båda åkare upp tempot. Oliver So...

Publicerad: 2019-09-15 21:07


Holmgren vinnare i söndagens Brukssvängen.
© emotorsport.seMSK Hammaren körde Brukssvängen under söndagen, totalt fyra sträckor och en körtid om närmare nio minuter för de snabbaste. Dubbelt Gnesta MK i topp totalt, segern tog Michael Holmgren före Lasse Mothander, bakom i klassen följde c-förare Martin Alarik och b-förare Johan Åkeson.

Trea totalt kör R...

Publicerad: 2019-09-15 20:16


Tidigare nyheter:
Foto från Bresontrofén.
Haglund vinnare i jämna Bresontrofén, Svenska RallyCupen.
Grahn körde hem TV Svängen.
WRC tabellerna efter Rally Turkey Marmaris.
Stabil insats och viktig utveckling för Tidemand i Turkiet.
Ogier tog segern, närmar sig Tänak i VM tabellen - Tidemand nia i Turkiet.
Ogier mot segern i Turkiet - Tidemand följer Tänaks linjer.
Sekundfight på fina uppländska rallyvägarna i Bresontrofén.
Fyra sträckor kvar, följ avslutningen i Rally Turkey Marmaris.
C-förare Olsson körde hem totalsegern i Noratrofén.
Christoffer Haglund segrade i Bresontrofén.
Olsson snabbast och Johansson bäst för E-Cupen i Klappjakten.
Tidemand nia, Ogier leder, problem för Neuville och Tänak.
Utmaningar och utveckling för Tidemand i Turkiet.
Se Tidemand live på RedBull.TV från ss12 i Rally Turkey.
Följ bl.a. Bresontrofén, TV-Svängen, Noratrofen & Rally Turkiet med Radio & Resultat.
Lappi före Ogier i Turkiet, Tidemand tia.
Tidemand bygger erfarenhet i krävande Rally Turkiet.
Rallyradio från Bresontrofén, deltävling 5 i Svenska RallyCupen.
Söndagsrally med Brukssvängen hos MSK Hammaren.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Polkatrofén 28/09


Rally SM:
Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge 27-28/09


Rally VM:
Wales Rally GB 03-06/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Bresontrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK-Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.