Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
   
.......................... MISSA INTE RALLY GOTLAND 2020 ...........................

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER

  RALLY SWEDEN       2020© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Janne Pettersson fortsätter med Golfen.
Vem kör vad i rallyskogen 2011, del5!

Nu är det dags för sista delen i "årets" Vem kör vad i rallyskogen 2011 serie. Längst ned hittar ni de fyra tidigare publicerade delarna.

Bilbyte hos Jan Johansson, Fryksdalens MK?
- Efter flera säsonger i Volvo 940 så var jag bara tvungen att stilla min nyfikenhet på att köra framhjulsdrivet. Sagt och gjort så såldes Volvon och Patrik Westerlunds Toyota Corolla inhandlades.
Bilen är renoverad och klar för en ny säsong?
- Ja bilen har nu gåtts igenom och gjorts klar till kommande säsong.
Vilka tävlingar kommer vi ser er i?
- Under 2011 skall jag försöka lära mig köra framhjulsdrivet först och främst. Har också en ny kartläsare för året som heter Krister Gull.
Vilka tävlingar som skall åkas, ja det är inte riktigt planerat men favorit tävlingen Rally Sweden vill vi inte missa.

Janne Pettersson i Nyköping, vad händer 2011?
- Jag har tänkt att fortsätta ett tag till med Golfen, bilen har ju visat sig både snabb och tillförlitlig.
Motorn är i skrivande stund på genomgång och renovering hos "Nille". I övrigt går jag igenom allt och byter det som är slitet.
Vilka tävlingar hittar vi dig i?
- Någon SM satsning är det inte tal om, då det tar alldeles för mycket tid och pengar. Konkurrensen i DM för Södermanland/Västmanland har ju dessutom visat sig minst lika tuff, såväl Ytterbring, jag som Fredrik Eriksson var före SM-åkarna i Katrineholm. Tanken är att åka när plånboken tillåter och andan faller på. Dock skall jag försöka bevaka DM-segern från 2010.
Hur förbereder ni er?
Några tester finns det inte utrymme för, men några mindre vinterrallyn, som jag älskar, innan DM-säsongen drar igång, hoppas jag hinna med.

Det är mest i racing vi ser Tony Ring, men några somrar har vi också hittat honom i Midnattssolsrallyt. Vad händer 2011?
- Ja, jag är ju betydligt mer racingåkare än rallyförare, men lite kort. Planerna är att tävla med Ferraris nya GT bil, Ferrari 458. På önskelistan finns ett antal stora internationella lopp bl.a. 24 timmars på Le Mans.
Får vi se dig något i rally Sabben?
- Vad det gäller rally så är det förståss Midnattssolsrallyt som gäller om vi får en plats. Som vanligt är det bara på skoj även om vi förra året lyckades bli sjua i regularityklassen så sakta men säkert börjar vi lära oss hur det går till. Ska tilläggas att jag för att göra det lite svårare hade en kartläsare från Holland förra året så all navigation körde vi på holländska.
Många undrar varför vi inte kör fullfartsklassen men för mig är Midnattssolsrallyt min sommarsemester och jag vill bara garva och ha kul, kör jag fullfart blir det bara ytterligare en tävlingshelg där man måste förbereda sig och fokusera.
Om du åker i år, vad blir det då för bil?
- Vad det blir för bil är inte klart men risken är stor att det som vanligt blir en Saab, inte minst på grund av den holländska inblandningen, nye kartläsaren är bästis med Victor Muller som jag också känner från mina år i Holland.

I en ylandes svart Saab V4 brukar vi se Kjell Svensson, blir det så även i år?
- Inför 2011 så ser det i dagsläget väldigt mörkt ut. Vi har näst intill ingen finansiering klar för året, förutom Midnattssolsrallyt som kanske löser sig. Vi jobbar hårt för att kunna få ihop en ekonomi men skulle det inte lyckas så får bilarna annars stå i år.
Och året som gick var motigt?
- Ja 2010 var ett strul år som startade med en trädkrash som följdes upp med motorras. Den nya motorn fick vi inte att fungera förrän till hösten. Vi brukar lägga på nya däck en gång om året och det till Marknadsnatta och då brukar tiderna och resultaten komma, så även i år.
Tyvärr fick bilen åter stryk i sista tävlingen Novemberskölden då vi med flera lyckades träffa en sten i vägkanten på ss 1. Motivationen är väl i dagsläget inte på topp men vi får se vart den hamnar.
Men det blir i Saaben vi ser er om det blir tävlande?
- Vi fortsätter i så fall med den svarta V4:an så länge den orkar med. Den skulle behöva ett karossbyte då inget längre sitter där det ska. Mycket svetstråd har gått åt för att laga utmattnings sprickor. Men så länge bilen rullar och tak med mera är helt så får den hänga med.
Och det gula står kvar?
- Den gula V4:an som vi har kvar görs i ordning så den är startklar när den tiden kommer.

Växjöåkaren Oskar Nilsson har vi sett vilt gasandes med en liten Toyota Starlet, vad blir det nu?
- Starleten såldes i höstas så det blir en del förändringar. Planen är att lära sig den ny bilen så fort som möjligt, så vi kan vara med och slåss om topplaceringar i B-Grp.H. Det kommer bli riktigt kämpigt eftersom motståndet är väldigt tufft.
Men vad är det för ny bil?
- Det blir en nybyggd 940 Grupp H som jag och min kartläsare Stefan Fransson jobbar för fullt med. Vi hoppas och tror att den är klar i mitten på mars, så det kommer bli rätt tufft att hinna testa bilen ordentligt innan första tävlingen.
Vilka tävlingar, cuper, mästerskap ska du åka när bilen blir klar?
- Vi har tänkt åka Smålands DM och SydSvenskaRallyCupen.

Tidigare delar i serien "Vem kör vad i rallyskogen 2011:"
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2011, del1!".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2011, del2!".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2011, del3!".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2011, del4!".

Publicerad: 2011-01-16 19:43


Tom Kristensson vinner Rally Sweden för andra året i rad.
© M-Sport / JWRC.På söndagseftermiddagen gick Tom Kristensson, med sin nye co-driver Joakim Sjöberg, i mål som segrare i Junior VM-klassen i Rally Sweden, för andra året i rad.

Nu tog man kommandon direkt genom att vara snabbast på de två första specialsträckorna och släppte sen aldrig ledningen.
Jag är oer...

Publicerad: 2020-02-16 20:46


Punktering förstörde Oliver Solbergs chanser på pallplats.
© Oliver Solberg Media Office.18-åriga Oliver Solberg levererade en stark Skoda Fabia Rally2 evo-debut i Rally Sweden, som avslutades i Torsby på söndagseftermiddagen.

Trots att han aldrig tävlat i Skodan tidigare noterade Oliver karriärens första snabbaste sträcktid i kategorin WRC 3. Han var på tredje plats totalt innan d...

Publicerad: 2020-02-16 20:12


JWRC tabellen efter Rally Sweden.
© M-Sport / JWRC.Junior WRC serien inledde sin fem deltävlingar långa säsong i Rally Sweden, en tävling som kunde räddas tack varje en stark organisation och ett stort arbete av klubbar och funktionärer som preparerade vägarna.

För Juniorerna delas poäng ut för sträcksegrar, flest tog Tom Kristensson med tre snab...

Publicerad: 2020-02-16 18:35


Så gick det för Svenskarna i Rally Sweden!
© M-Sport / JWRC.Ekipagen med Svenska besättningar gjorde det bra, tog sig runt och flera pallplatser i VM klasserna. Bäst var co-driver Jonas Andersson bredvid Ole Christian Veiby, platsen bakom totalt till Johan Kristoffersson som blev bästa Svenska förare i tävlingen.

15:e totalt för Pontus Tidemand och Patri...

Publicerad: 2020-02-16 18:16


Pontus Tidemand trea i Rally Sweden.
© @WorldEfter tre tävlingsdagar i ett något annorlunda Rally Sweden, kammade Pontus Tidemand hem en pallplats i WRC 2-klassen tillsammans med sitt tyska team Toksport World Rally Team i en Skoda Fabia R5 Evo.
- Det här gav mersmak, jag vill bara ut och gasa vidare, säger värmlänningen.
- Det h...

Publicerad: 2020-02-16 17:57


Stark insats av Pontus Lönnström i Rally Sweden.
© M-Sport / JWRC.Rallyföraren Pontus Lönnström från Nora körde under helgen sin första tävling i Junior-VM i rally i Värmland genom Rally Sweden tillsammans med sin kartläsare Stefan Gustavsson från Ludvika. Pontus och Stefan fick en tuff start på rallyt när de körde punktering tidigt på rallyts första sträcka och t...

Publicerad: 2020-02-16 16:17


Dennis Rådström och Johan Johansson vinner Rally Sweden.
© Vandraq Studio.Torsbysonen Dennis Rådström kunde under söndagen köra hem sin andra seger i hemmatävlingen Rally Sweden tillsammans med sin kartläsare Johan Johansson från Valdemarsvik. Dennis och Johan vinner den tvåhjulsdrivna klassen i sin Ford Fiesta R2t19 från M-Sport Poland tillsammans med teamet Orsak Rally ...

Publicerad: 2020-02-16 15:46


Evans toppar WRC serien, här är WRC tabellen efter Rally Sweden!
© Toyota Gazoo Racing.Rally Sweden avgjordes när Likenäs 2 kördes som powerstage i regn och blåst, de tävlande har nu transporten ned till Torsby för slutlig målgång att ha avverka 15 mil på nio specialsträckor under helgen.

Nedan ses den preliminära tabellen efter att de tävlande passerat målgång på Likenäs 2, den sl...

Publicerad: 2020-02-16 14:34


Stark JWRC premiär, Tom vinner och Pontus åtta.
© M-Sport / JWRCStark Svensk start i Junior WRC serien, Tom Kristensson / Joakim Sjöberg kör hem segern i årets premiär, till det tre sträcksegrar som ger poäng.

Upp som åtta i klassen på sista sträckan tar Pontus Lönnström / Stefan Gustafsson som passerar Lauri Joona på avslutningen, finländaren tappade flera m...

Publicerad: 2020-02-16 14:01


Evans tar andra WRC segern, vinner Rally Sweden 2020!
© Toyota Gazoo Racing.Rally Sweden avgjordes med en blöt powerstage, is och grus i en blandning när Likenäs 1 kunde avslutas i regn och storm - ett massivt jobb som lagts ned av hela arrangörsgänget för att kunna genomföra den Svenska VM tävlingen trots den milda vintern som slagit hårt på hela den nordiska rallysporten....

Publicerad: 2020-02-16 11:20


Tidigare nyheter:
Stark insats av Pontus Lönnström i Rally Sweden.
Dennis Rådström och Johan Johansson vinner Rally Sweden.
Evans toppar WRC serien, här är WRC tabellen efter Rally Sweden!
Stark JWRC premiär, Tom vinner och Pontus åtta.
Evans tar andra WRC segern, vinner Rally Sweden 2020!
Avanmälde Scandola behöver inte räkna Rally Sweden i WRC3 serien.
Wikström tog segern i North Rally Boden.
VM tabellerna just nu, inför powerstage i Rally Sweden.
Kristoffersson jagar för att bli bäste svensk.
Så körs avslutningen, Likenäs 2 avgör Rally Sweden 2020.
Veiby först ut på Likenäs 2, startlistan för söndagen.
Se incar från Likenäs, sträckans skick inför powerstage!
Söndagsrally med Ängersjö Rundan.
Tre bötfällda ekipage vid målet på ss6 i Rally Sweden.
Andolfi ende som bröt under andra etappen i Rally Sweden.
Ändringar i SVTs tablå efter att Likenäs 1 ställdes in!
Fortsatt tredjeplats för Tidemand.
Svenskarna väl grupperade i Rally Sweden - så är läget inför sista sträckan.
Rådström bäst i R2, Kristensson i klar JWRC ledning.
Östberg, Veiby och Tidemand, täten i WRC2 inför avslutningen.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2019 22/02


Rally SM:
Rally Vännäs 28-29/02


Rally VM:
Rally Guanajuato Mexico 12-15/03


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.