Mats Bilar

   
Carless Racing Fuels.

   
GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Janne Pettersson fortsätter med Golfen.
Vem kör vad i rallyskogen 2011, del5!

Nu är det dags för sista delen i "årets" Vem kör vad i rallyskogen 2011 serie. Längst ned hittar ni de fyra tidigare publicerade delarna.

Bilbyte hos Jan Johansson, Fryksdalens MK?
- Efter flera säsonger i Volvo 940 så var jag bara tvungen att stilla min nyfikenhet på att köra framhjulsdrivet. Sagt och gjort så såldes Volvon och Patrik Westerlunds Toyota Corolla inhandlades.
Bilen är renoverad och klar för en ny säsong?
- Ja bilen har nu gåtts igenom och gjorts klar till kommande säsong.
Vilka tävlingar kommer vi ser er i?
- Under 2011 skall jag försöka lära mig köra framhjulsdrivet först och främst. Har också en ny kartläsare för året som heter Krister Gull.
Vilka tävlingar som skall åkas, ja det är inte riktigt planerat men favorit tävlingen Rally Sweden vill vi inte missa.

Janne Pettersson i Nyköping, vad händer 2011?
- Jag har tänkt att fortsätta ett tag till med Golfen, bilen har ju visat sig både snabb och tillförlitlig.
Motorn är i skrivande stund på genomgång och renovering hos "Nille". I övrigt går jag igenom allt och byter det som är slitet.
Vilka tävlingar hittar vi dig i?
- Någon SM satsning är det inte tal om, då det tar alldeles för mycket tid och pengar. Konkurrensen i DM för Södermanland/Västmanland har ju dessutom visat sig minst lika tuff, såväl Ytterbring, jag som Fredrik Eriksson var före SM-åkarna i Katrineholm. Tanken är att åka när plånboken tillåter och andan faller på. Dock skall jag försöka bevaka DM-segern från 2010.
Hur förbereder ni er?
Några tester finns det inte utrymme för, men några mindre vinterrallyn, som jag älskar, innan DM-säsongen drar igång, hoppas jag hinna med.

Det är mest i racing vi ser Tony Ring, men några somrar har vi också hittat honom i Midnattssolsrallyt. Vad händer 2011?
- Ja, jag är ju betydligt mer racingåkare än rallyförare, men lite kort. Planerna är att tävla med Ferraris nya GT bil, Ferrari 458. På önskelistan finns ett antal stora internationella lopp bl.a. 24 timmars på Le Mans.
Får vi se dig något i rally Sabben?
- Vad det gäller rally så är det förståss Midnattssolsrallyt som gäller om vi får en plats. Som vanligt är det bara på skoj även om vi förra året lyckades bli sjua i regularityklassen så sakta men säkert börjar vi lära oss hur det går till. Ska tilläggas att jag för att göra det lite svårare hade en kartläsare från Holland förra året så all navigation körde vi på holländska.
Många undrar varför vi inte kör fullfartsklassen men för mig är Midnattssolsrallyt min sommarsemester och jag vill bara garva och ha kul, kör jag fullfart blir det bara ytterligare en tävlingshelg där man måste förbereda sig och fokusera.
Om du åker i år, vad blir det då för bil?
- Vad det blir för bil är inte klart men risken är stor att det som vanligt blir en Saab, inte minst på grund av den holländska inblandningen, nye kartläsaren är bästis med Victor Muller som jag också känner från mina år i Holland.

I en ylandes svart Saab V4 brukar vi se Kjell Svensson, blir det så även i år?
- Inför 2011 så ser det i dagsläget väldigt mörkt ut. Vi har näst intill ingen finansiering klar för året, förutom Midnattssolsrallyt som kanske löser sig. Vi jobbar hårt för att kunna få ihop en ekonomi men skulle det inte lyckas så får bilarna annars stå i år.
Och året som gick var motigt?
- Ja 2010 var ett strul år som startade med en trädkrash som följdes upp med motorras. Den nya motorn fick vi inte att fungera förrän till hösten. Vi brukar lägga på nya däck en gång om året och det till Marknadsnatta och då brukar tiderna och resultaten komma, så även i år.
Tyvärr fick bilen åter stryk i sista tävlingen Novemberskölden då vi med flera lyckades träffa en sten i vägkanten på ss 1. Motivationen är väl i dagsläget inte på topp men vi får se vart den hamnar.
Men det blir i Saaben vi ser er om det blir tävlande?
- Vi fortsätter i så fall med den svarta V4:an så länge den orkar med. Den skulle behöva ett karossbyte då inget längre sitter där det ska. Mycket svetstråd har gått åt för att laga utmattnings sprickor. Men så länge bilen rullar och tak med mera är helt så får den hänga med.
Och det gula står kvar?
- Den gula V4:an som vi har kvar görs i ordning så den är startklar när den tiden kommer.

Växjöåkaren Oskar Nilsson har vi sett vilt gasandes med en liten Toyota Starlet, vad blir det nu?
- Starleten såldes i höstas så det blir en del förändringar. Planen är att lära sig den ny bilen så fort som möjligt, så vi kan vara med och slåss om topplaceringar i B-Grp.H. Det kommer bli riktigt kämpigt eftersom motståndet är väldigt tufft.
Men vad är det för ny bil?
- Det blir en nybyggd 940 Grupp H som jag och min kartläsare Stefan Fransson jobbar för fullt med. Vi hoppas och tror att den är klar i mitten på mars, så det kommer bli rätt tufft att hinna testa bilen ordentligt innan första tävlingen.
Vilka tävlingar, cuper, mästerskap ska du åka när bilen blir klar?
- Vi har tänkt åka Smålands DM och SydSvenskaRallyCupen.

Tidigare delar i serien "Vem kör vad i rallyskogen 2011:"
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2011, del1!".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2011, del2!".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2011, del3!".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2011, del4!".

Publicerad: 2011-01-16 19:43


Foto från Gruvrundan!
© emotorsport.seGruvrundan hos Åtvidabergs MK, femte deltävling för Bilsport Rally Cup och deltävling i både Östergötlands och Smålands DM serier. Två sträckor, totalt fem när Åtvidabergs MK bjöd på fin underhållning i skogen ihop med de 100-talet startande.

Johan Svensson körde hem segern totalt, vann A-förarna...

Publicerad: 2019-09-22 16:40


Johnsen körde hem EM klassen i Rally Elba - Myrsell bröt.
© Anders Johnsen.Upp och ned för de Svenska i Rally Elba Storico, in som tia totalt i tävlingen inkluderat det Italienska Mästerskapet - samtidigt trea totalt av de tävlandes för EM var Anders och Ingrid Johnsen som också vann klassen.

I klassen hade de tät kamp, nio sekunder till Paolo Pasutti, ned till trean Ma...

Publicerad: 2019-09-22 13:41


Veiby / Andersson Norska Mästare - vann Rally Hedemarken.
© Rally NM.I Norge avgjordes NM serien med Rally Hedemarken hos NMK Hamar, totalt 11 sträckor kördes och från start fram till ss6 körde Ole Christian Veiby och Jonas Andersson hem sträcksegrarna. Dit hade de kört upp en ledning på 32 sekunder till Anders Grøndal som hade hård kamp med Frank Tore Larsen om plat...

Publicerad: 2019-09-22 11:29


Hegelund snabbast i Rally Roskilde - två Svenskar till mål.
Rally Roskilde, deltävling i Danska Mästerskapet och Svenska åkare på plats, åtta sträckor och en körtid om endast 34 minuter under lördagen. Snabbast var Esben Hegelund i en Citroen Ds3 WRC, hade vid målgång närmare halvminuten till Kristian Poulsen i Skoda Fabia R5. Just Skoda var det som gällde b...

Publicerad: 2019-09-22 11:02


Rådström snabbaste R2 åkare i Slovenien, nia totalt i Rally Nova Gorica.
© Rådström Motorsport.Slovenska Mahle Rally Nova Gorica slutade med Svenskt som nia totalt, då i en Ford Fiesta R2t. På plats fanns Dennis Rådström och Johan Johansson för att testa tempot på asfalt, de ledde R2 klassen från start och tog sju av 11 sträcksegrar i tävlingen i en Fiesta R2t av senaste modell från IK Sport...

Publicerad: 2019-09-22 10:06


Så gick det i Runt Mjölkpallen Pokalen.
© emotorsport.seLars Mothander i Toyota Celica var snabbast totalt i Runt mjölkpallen pokalen hos Gnesta MK under lördagen, tre sträckor avverkades. Knappt fyra sekunder skiljde ned till Michael Holmgren totalt och i 4wd klassen. Johan Åkeson och Martin Alarik följde i klassen som bästa B- och C-förare.

Trea tot...

Publicerad: 2019-09-22 09:14


Varm, dammig och härlig attack, de tävlande laddade hårt i Gruvrundan.
© emotorsport.seFjärde deltävling för Bilsport RallyCup, samtidigt Smålands och Östergötlands DM som körde på två sträckor körde under dagen, den ena nyttjades tre gånger och den andra två. Åtvidabergs MK stod för arrangemanget och sträckorna höll hög klass, krokigt och hög attackvilja från de tävlande som bjöd pub...

Publicerad: 2019-09-22 07:11


Uddevalla City Race avgjorde Asfaltcupen.
© emotorsport.seSju av åtta sträcksegrar knep Mattias Olsson i Uddevalla City Race, det handlade om asfalt i Uddevalla med MK Trophy som arrangör. Final i Asfaltcupen och deltävling i Mega Rally Cup, Fiesta R5 åkaren från Stenungsunds MS tog ledningen redan på ss1 och släppte den aldrig ifrån sig, med Joakim Johann...

Publicerad: 2019-09-22 06:38


Persson vassast i Hällefors Höstsprint.
© emotorsport.seHos Hällefors MK var det Höstsprinten under lördagen, totalt fem sträckor kördes och snabbast totalt var Leif Persson, ensam till mål i 4wd klassen och närmast totalt var Emil Karlsson, han 14 sekunder bakom men vinnare av Trimmat 2wd.

I 2wd klassen körde Emil hem segern 9,5 sekund före Peter Hel...

Publicerad: 2019-09-21 22:18


Andervang före Monelius i Siljasvängen.
© emotorsport.seSiljasvängen med totalt sex sträckor, agerade dubbel deltävling i Hälsingeserien där tävlingens tre första sträckor var en deltävling och andra halvan en andra. Totalt snabbast efter ss6 var Stig Andervang, Stig toppade fram till ss4 där Mattias Monelius smet förbi och höll ledningen över ss5. Men p...

Publicerad: 2019-09-21 21:36


Tidigare nyheter:
Nu lanserar vi Revanschen, för alla er som inte vann.
35 åkare ska gasa uppför Tossebergsracet på söndag.
Mängder av rallyn, följ flera av lördagens resultat.
Rådström i R2 ledning i Slovenska Rally Nova Gorica.
Myrsell och Johnsen toppar EM i Rally Elba Storico.
Rally Blekinge satsar på den ovana rallypubliken.
100-talet bilar för Gruvrundan, deltävling i Bilsport Rally Cup.
Trendab Rally Cup kör vidare med Runt Mjölkpallen Pokalen.
Tre svenskbilar i lördagens Rally Roskilde.
Svenskarna genom första kvällen i Rally Elba Storico.
Dubbelrace för Hälsingeserien i Siljasvängen.
50-talet åkare till Höstsprinten i Hällefors.
Myrsell och Johnsen redo för Rally Elba Storico, start ikväll!
Tre WRC år för Safari Rallyt, Spansk WRC status hotad - kalendern väntas i oktober.
60-talet åkare i Uddevalla City Race.
Pontus Lönnström kör JWRC 2020!
50-talet rallyåker till Björshultsbanan och Svenska Sprintserien.
Veiby eller Gröndal, NM avgörande i Rally Hedemarken - svenskt på startlinjen!
Världsmästarna gör upp i Karlshamn - 82 ekipage till start i Rally Blekinge.
Ekström kör Rally Blekinge i Fabia R5.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Polkatrofén 28/09


Rally SM:
Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge 27-28/09


Rally VM:
Wales Rally GB 03-06/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Gruvrundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bresontrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.