GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Under 'Happy People Racing' tävlar Cemoni Ohlsson. Och vem blir inte glad av den yviga och snabba körstilen?
Många vinnare i vintrigt Bergslagsrally.

I perfekt och underbart vinterväder avgjordes Bergslagsrallyt runt Kopparberg över fyra sträckor, totalt över åtta mil vilket gav ett rejält rally för pengarna. Totalt kom 139 ekipage till start och de allra flesta med viktiga mål för dagen. Först 13 deltagare i populära Suzuki Cup som tävlade om de inledande och viktiga poängen. För en andra deltävling anlände Klassiska och Historiska RallyCuperna och i de trimmade klasserna var det flera som jagade SM formen.

Hörbing före Nyman.
Tävlingen startade med en utmaning, 25km med namnet Björnjägarn och det skulle visa sig att det tog på materialet, totalt 22 av de 40 ekipage som försvann under dagen gjorde det ihop med den inledande sträckan. Snabbast var inte alls oväntat Eddie Hörbing som slog Markus Hällbo med 15 sekunder, ännu åtta sekunder till tredjeplacerade Jocke Nyman som nu gjorde första tävlingen med den Mitsubishi Lancer EVO X han ska SM tävla med under året. Ny sträckseger för Eddie på sträcka tvåa, nio sekunder före Richard Göransson som verkligen visade klass. Cemoni Ohlsson tappade tid på ss1 men var nu sträcktrea, något han förbättrade till näst sista där han var tvåa bakom Eddie. Jocke Nyman hämtade fart och slog till som tvåa på tredjesträckan och slutar just tvåa, 1 minut och 26 sekunder bakom Eddie Hörbing. Jan Björe som körde både yvigt och snyggt med en Subaru Impreza tar hand om tredjeplatsen följd av Cemoni Ohlsson. Bland de som försvann i klassen ses Richard Göransson som bröt med tekniska problem på sista sträckan, Ramona Karlsson hamnade i snövallen och Jennie-Lee Hermansson bröt på service med bromsproblem. 15:e plats totalt blev det för Norske Bjørn Bækkevold som var snabbaste b-förare och några platser bakom slutar c-vinnaren Kimmo Frondelius.

Opelåkarna snabbast i A-2wd.
När det gäller 2wd var det Magnus Henriksson som öppnade starkast följd av b-föraren Robin Friberg. Roine Björk tog över ledningen efter ss2 där Moras fortåkare Erik Lindroth nu var tvåa, bara fyra sekunder bakom, men det var tätt, Nicklas Karlsson och Peter Hellström var båda nära. Roine tappade till tredjeplatsen på ss3. Avslutningen blev en forcering av Lindroth som tog sträcksegern och segern i klassen, två sekunder skiljde totalt till Nicklas Karlsson och ytterligare 16 till Peter Hellström. I b-förarklassen imponerade Jörgen Hägglund som plockade klassegern och en 17:e plats totalt. Segermarginalen blev närmare minuten till Andreas Dahl. Patrik Backman tog segern i en tunn 2wd klass för c-förare.
46:e plats totalt blev det för ungdomsvinnaren Anton Alkberg. John Hedlund vinner c-förare grupp E och Emil Carlsson tar elitklassen. För Volvo Original tar Anders Larsson c-förarsegern.

Östmark bäst i Suzuki.
Niklas Östmark tog hand om segern för Suzuki Cup som startade året med denna tävling, 19 sekunder skiljde till tvåan Ola Strömberg. Trea och minuten bakom segraren var Niklas Pettersson.

Andra ronden för Rallyklassikerna.
Snabbaste klassiker, och ende med fyrhjulsdrift, var Arne Bäckström som vann klassen 1 minut och 30 sekunder före Bosse Sundin. Tredje snabbaste klassiker och vinnare av sin klass var Mats Myrsell som vann halvminuten före Erik Uppsäll och med Joachim Nilsson bara sekunder bakom sig. Waxholmsförarna Anders Olsson och Lasse Drotz följde där efter i klassen. Per-Henrik Hedberg tog hem klass 5 bland de äldre bilarna, där Lasse Jönsson tvåa och Karl-Olov Ölmin trea. Hans Åke Söderqvist vann klass3, "Cortinaklassen" gick till Björn Sjunning och Gunnar Asplund var bäst i klass7 - samtliga också ensamma i klasserna. Jonas Gustafsson var 47 sekunder före Patrik Dybeck och Jan-Erik Eriksson i "Saabklassen". Klasseger blev det också för Pelle Jonsson i sin Opel Kadett Rally.

* Resultatlista, se
"Rally".

Publicerad: 2011-01-30 11:58


Oscar vinner Sydsvenska Rallycupen.
Sydsvenska Rallycupen körde sin sjunde och sista deltävling då SMK Hörby arrangerade sin klassiska TV-Svängen för 55:e gången på lördagen. Tävlingen ingick också i DM för Småland.

Hörbys tävling skiljer sig från de flesta andra i Småland och Skåne med en vägkaraktär som för de aktiva tillbaka til...

Publicerad: 2019-09-17 06:05


Åhlin utmanar i SM på nytt, anmäld för Rally Blekinge.
© emotorsport.seSom final av Rally SM körs Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge den 27-28:e september. Totalt finns 68 ekipage anmälda och då är fortfarande en förlängd anmälan öppen, av dessa går 63 för de fyra SM klasserna.

I R5 klassen gör Johan Kristoffersson, Mattias Monelius och Martin Berglund upp om si...

Publicerad: 2019-09-17 05:58


Tre tävlingar klara för Norska Rallymästerskapet 2020!
© Preben Berg, norsk-rally.comIdag presenterade Norska Bilsportförbundet de tre inledande deltävlingarna i Norska Rallymästerskapet 2020. Tre vintertävlingar som man river av på runt en månad.

Säsongen startar den 18:e januari med Sigdalsrallyt hos NMK Sigdal. Serien fortsätter den 1:e februari med svensknära Rally Finnskog s...

Publicerad: 2019-09-17 05:42


Dyr WRC2 Pro seger för M-Sport med nya Fiesta R5 MK2.
© M-Sport.Det blev en dyrköpt WRC2 Pro seger för M-Sport i Rallye Turkey Marmaris. För första gången tog den nya R5:an en seger i WRC2 klassen, det var Gus Greensmith som körde hem WRC2 Pro klassen men det blev kostsamt för teamet på flera vis.

En tidig punktering förstörde för britten, men när båda Skoda ...

Publicerad: 2019-09-16 22:04


TV-Svängen, en lyckad tävling för Hansen och Johansson.
TV-Svängen blev en lyckad tävling för Victor Hansen och Victor Johansson. Efter en rakt igenom problemfri tävling blev det vinst i B-Förare trimmat. Dessutom räckte tiden till en 6:e plats totalt och näst snabbaste 2WD-bil.
- Det känns riktigt skönt att lyckas på hemmaplan och att köra utan någr...

Publicerad: 2019-09-16 21:56


Åtvidabergs MK redo för lördagens Gruvrundan.
Nu är det dags igen o köra Gruvrundan. Det är två år sen senaste gången och då ingick den som en deltävling i Svenska Rally Cupen, i år så ingår den i Bilsport Rallycup istället. Denna cup är en onotad cup som funnits i 19 år där vi i år är 4:e deltävlingen av 5.

Från hemmaklubben kommer det att...

Publicerad: 2019-09-16 19:14


VOC SommarSerie avgjordes med NoraTrofén.
Nora MK bjöd på fyra högintensivt specialsträckor som trots att de totalt bara mätte 22 kilometer ändå blev till en jättefin och utslagsgivande tävling. På dessa blev VOC Mekonomen Rallys SommarSerie avgjord. Obligatorisk tävling i serien tillsammans med upp till fem poäng för snabbaste bil på sista...

Publicerad: 2019-09-16 17:24


Sex nya WRC starter för Loeb i Hyundai 2020.
© Hyundai Motorsport.Redan när Sebastien Loeb skrev på kontraktet med Hyundai Motorsport i december 2018 stod det klart att han skulle stanna hos teamet även den kommande säsongen. Efter att hittills ha gjort fem av sina sex kontrakterade WRC starter under 2019 vid sidan om tävlingar bredvid i syfte att utveckla är näst...

Publicerad: 2019-09-15 21:47


Oliver körde hem segern Susquehannock Trail Performance Rally - Higgins mästerskapet.
© Subaru Motorsport USA.Susquehannock Trail Performance Rally kördes under två dagar, 15 sträckor när American Rally Association körde tävling. Smala och tekniska vägar kantade av skog genom Pennsylvanias skogsmarker fördelade på 15 sträckor.

Redan från start drog Subaru Motorsport USA´s båda åkare upp tempot. Oliver So...

Publicerad: 2019-09-15 21:07


Holmgren vinnare i söndagens Brukssvängen.
© emotorsport.seMSK Hammaren körde Brukssvängen under söndagen, totalt fyra sträckor och en körtid om närmare nio minuter för de snabbaste. Dubbelt Gnesta MK i topp totalt, segern tog Michael Holmgren före Lasse Mothander, bakom i klassen följde c-förare Martin Alarik och b-förare Johan Åkeson.

Trea totalt kör R...

Publicerad: 2019-09-15 20:16


Tidigare nyheter:
Foto från Bresontrofén.
Haglund vinnare i jämna Bresontrofén, Svenska RallyCupen.
Grahn körde hem TV Svängen.
WRC tabellerna efter Rally Turkey Marmaris.
Stabil insats och viktig utveckling för Tidemand i Turkiet.
Ogier tog segern, närmar sig Tänak i VM tabellen - Tidemand nia i Turkiet.
Ogier mot segern i Turkiet - Tidemand följer Tänaks linjer.
Sekundfight på fina uppländska rallyvägarna i Bresontrofén.
Fyra sträckor kvar, följ avslutningen i Rally Turkey Marmaris.
C-förare Olsson körde hem totalsegern i Noratrofén.
Christoffer Haglund segrade i Bresontrofén.
Olsson snabbast och Johansson bäst för E-Cupen i Klappjakten.
Tidemand nia, Ogier leder, problem för Neuville och Tänak.
Utmaningar och utveckling för Tidemand i Turkiet.
Se Tidemand live på RedBull.TV från ss12 i Rally Turkey.
Följ bl.a. Bresontrofén, TV-Svängen, Noratrofen & Rally Turkiet med Radio & Resultat.
Lappi före Ogier i Turkiet, Tidemand tia.
Tidemand bygger erfarenhet i krävande Rally Turkiet.
Rallyradio från Bresontrofén, deltävling 5 i Svenska RallyCupen.
Söndagsrally med Brukssvängen hos MSK Hammaren.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Polkatrofén 28/09


Rally SM:
Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge 27-28/09


Rally VM:
Wales Rally GB 03-06/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Bresontrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK-Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.