Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   
Mats Bilar

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Lundberg Rallysport summerar Rally Sweden.
PRESSRELEASE

Då var det äntligen dags för årets första höjdpunkt - Rally Sweden – även kallat (sedan många år) Svenska Rallyt.
Start i Hagfors fredag morgon (11/2) och målgång i Karlstad lördag kväll. Tävlingen innehöll 8 special sträckor (ss) på totalt 13 mil. Dessa var fördelade med 3 st. på fredagen och 5 st. på lördagen. Vid start på fredag morgon var det fullt snöoväder - på eftermiddagen klarnade det upp och blev allt kallare. Lördagen bjöd på fantastiskt vinterväder. Totalt sett ett underbart vinterrally! Nu skulle vi mäta oss mot 18 deltagare i vår klass – och totalt ca 100 SM ekipage.

SS1 Vargåsen 24.6 km Vi hade bestämt oss för att ladda på hårt från start, vilket vi gjorde. Ungefär mitt på sträckan hann vi ikapp en konkurrent, och innan sträckan var avslutad hade vi passerat ytterligare en medtävlare. Tyvärr är det alltid så att man tappar dyrbara sekunder i samband med omkörningar – vägarna som vi kör på har begränsad framkomlighet – speciellt vad gäller två bilar i bredd!! Förutom detta så hade vi bra fart hela vägen och trots incidenterna var vi 3:a i klassen på sträckan.
SS2 LIKENÄS 20.7 KM Efter föregående sträcka var vi varma i kläderna och på hugget. Kanske lite för optimistiska – för det blev lite mycket sladd på den här sträckan och vi kom ur rytm lite grann. Vi slutade 4:a på den här sträckan.
SS3 LOVHAUGEN 18.8 KM Den här sträckan, som gick i Norge, var vi rädda för innan start. Vi visste att det fanns risk för att den skulle vara hoppig och till delar sönderkörd. Detta visade sig vara rätt. Sträckan var i dåligt skick och vi hade svårt att hålla bilen i rätt spår på den hoppiga vägen. Ca 1 km från mål kom vi i fatt en bil och hade tyvärr svårt att komma förbi. Sekunderna tickade och innan vi var i mål så tappade vi ytterligare sekunder. Trots en viss otur, med tre omkörningar låg vi 4a i klassen efter fredagens sträckor. Gapet till 3:e plats var 23 sek, vilket vi skulle försöka ta tillbaka under lördagen.

SS4 LESJÖFORS 15.0 Km Det är lördag morgon – solen skiner från en klarblå himmel. Det är -21 grader. Nu var vi taggade – och vi skulle försöka öka tempot ytterligare ett snäpp! Sträckan Gick mycket bra – det flöt på utan problem och vi tog 8 av de 23 sek vi skulle ta.
SS5 SÅGEN 14.2 KM De första 5 km är de absolut bästa Daniel och jag har åkt ihop! Allt flöt på kanonbra, underlaget var fantastiskt. När allt gick som allra bäst så försvann motoreffekten helt. Bilen gick knappt alls, och det var inga vackra ord som vi sa i bilen vid denna tidpunkt! Det var bara att bita i det sura äpplet och puttra fram till målet. Efter målgång försökte vi hitta felet – och som tur var hittade vi det direkt. Det var en turboslang som hade lossnat. Fram med verktygsväskan och med hjälp av en mejsel så var felet fixat. Incidenten gjorde att vi tappade c:a 2 min på sträckan.
SS6 Fredriksberg 18.1 km Nu var det ”bara” att försöka ladda om och tänka positivt. Tyvärr sitter det i bakhuvudet vad som hänt, så körningen blir lite avvaktande. Man funderar på om turboslangen sitter kvar och det blir svårt att hålla skärpan hela tiden för oss båda.
SS7 Värmullsåsen 15.4 km Vi kontrollerade slangen och bestämde oss – nu drar vi på igen! Början var OK – men vi kom lite för fort in i en skarp sväng och slog i snövallen och snurrade runt på vägen. Det tog ca 25 sek att vända upp och komma i rätt körriktning igen.
SS8 Superspecialsträckan på Karlstad Travbana 1.9 km Här skulle vi bjuda publiken på underhållning. Sträckan sändes direkt på Viasat Motor. Vi körde två och två på travbanan – och efter ett antal härliga uppställ och långa sladdar, slutade vi med vinst i vår duell mot Hasse Gustavsson.

Summering av tävlingen: Vi blev 5a klassen där totalt 18 deltog i SM fältet. Vi är nöjda med tävlingen och vet att vi har kapacitet att hänga med i toppen. Nu ska bilen plockas ner för en översyn inför nästa SM tävling som går i Åre i mars. STORT TACK till våra fantastiska mekar, Martin, Tobbe och Jocke!


» Pressrelease från Lundberg RallySport.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-02-14 21:12


Västras FM summeras efter Noratrofen.
I strålande höstväder avgjordes den näst sista deltävlingen i årets mästerskap. Arrangör var Nora MK med Noratrofen som övertog tävlingen den 14 september efter att Vara MK tvingats ställa in.

55 förare representerade Västra Bilsportförbundet. Störst deltagande var det i bilklass 3 - VOC Mekonome...

Publicerad: 2019-09-17 18:47


Oscar vinner Sydsvenska Rallycupen.
Sydsvenska Rallycupen körde sin sjunde och sista deltävling då SMK Hörby arrangerade sin klassiska TV-Svängen för 55:e gången på lördagen. Tävlingen ingick också i DM för Småland.

Hörbys tävling skiljer sig från de flesta andra i Småland och Skåne med en vägkaraktär som för de aktiva tillbaka til...

Publicerad: 2019-09-17 06:05


Åhlin utmanar i SM på nytt, anmäld för Rally Blekinge.
© emotorsport.seSom final av Rally SM körs Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge den 27-28:e september. Totalt finns 68 ekipage anmälda och då är fortfarande en förlängd anmälan öppen, av dessa går 63 för de fyra SM klasserna.

I R5 klassen gör Johan Kristoffersson, Mattias Monelius och Martin Berglund upp om si...

Publicerad: 2019-09-17 05:58


Tre tävlingar klara för Norska Rallymästerskapet 2020!
© Preben Berg, norsk-rally.comIdag presenterade Norska Bilsportförbundet de tre inledande deltävlingarna i Norska Rallymästerskapet 2020. Tre vintertävlingar som man river av på runt en månad.

Säsongen startar den 18:e januari med Sigdalsrallyt hos NMK Sigdal. Serien fortsätter den 1:e februari med svensknära Rally Finnskog s...

Publicerad: 2019-09-17 05:42


Dyr WRC2 Pro seger för M-Sport med nya Fiesta R5 MK2.
© M-Sport.Det blev en dyrköpt WRC2 Pro seger för M-Sport i Rallye Turkey Marmaris. För första gången tog den nya R5:an en seger i WRC2 klassen, det var Gus Greensmith som körde hem WRC2 Pro klassen men det blev kostsamt för teamet på flera vis.

En tidig punktering förstörde för britten, men när båda Skoda ...

Publicerad: 2019-09-16 22:04


TV-Svängen, en lyckad tävling för Hansen och Johansson.
TV-Svängen blev en lyckad tävling för Victor Hansen och Victor Johansson. Efter en rakt igenom problemfri tävling blev det vinst i B-Förare trimmat. Dessutom räckte tiden till en 6:e plats totalt och näst snabbaste 2WD-bil.
- Det känns riktigt skönt att lyckas på hemmaplan och att köra utan någr...

Publicerad: 2019-09-16 21:56


Åtvidabergs MK redo för lördagens Gruvrundan.
Nu är det dags igen o köra Gruvrundan. Det är två år sen senaste gången och då ingick den som en deltävling i Svenska Rally Cupen, i år så ingår den i Bilsport Rallycup istället. Denna cup är en onotad cup som funnits i 19 år där vi i år är 4:e deltävlingen av 5.

Från hemmaklubben kommer det att...

Publicerad: 2019-09-16 19:14


VOC SommarSerie avgjordes med NoraTrofén.
Nora MK bjöd på fyra högintensivt specialsträckor som trots att de totalt bara mätte 22 kilometer ändå blev till en jättefin och utslagsgivande tävling. På dessa blev VOC Mekonomen Rallys SommarSerie avgjord. Obligatorisk tävling i serien tillsammans med upp till fem poäng för snabbaste bil på sista...

Publicerad: 2019-09-16 17:24


Sex nya WRC starter för Loeb i Hyundai 2020.
© Hyundai Motorsport.Redan när Sebastien Loeb skrev på kontraktet med Hyundai Motorsport i december 2018 stod det klart att han skulle stanna hos teamet även den kommande säsongen. Efter att hittills ha gjort fem av sina sex kontrakterade WRC starter under 2019 vid sidan om tävlingar bredvid i syfte att utveckla är näst...

Publicerad: 2019-09-15 21:47


Oliver körde hem segern Susquehannock Trail Performance Rally - Higgins mästerskapet.
© Subaru Motorsport USA.Susquehannock Trail Performance Rally kördes under två dagar, 15 sträckor när American Rally Association körde tävling. Smala och tekniska vägar kantade av skog genom Pennsylvanias skogsmarker fördelade på 15 sträckor.

Redan från start drog Subaru Motorsport USA´s båda åkare upp tempot. Oliver So...

Publicerad: 2019-09-15 21:07


Tidigare nyheter:
Holmgren vinnare i söndagens Brukssvängen.
Foto från Bresontrofén.
Haglund vinnare i jämna Bresontrofén, Svenska RallyCupen.
Grahn körde hem TV Svängen.
WRC tabellerna efter Rally Turkey Marmaris.
Stabil insats och viktig utveckling för Tidemand i Turkiet.
Ogier tog segern, närmar sig Tänak i VM tabellen - Tidemand nia i Turkiet.
Ogier mot segern i Turkiet - Tidemand följer Tänaks linjer.
Sekundfight på fina uppländska rallyvägarna i Bresontrofén.
Fyra sträckor kvar, följ avslutningen i Rally Turkey Marmaris.
C-förare Olsson körde hem totalsegern i Noratrofén.
Christoffer Haglund segrade i Bresontrofén.
Olsson snabbast och Johansson bäst för E-Cupen i Klappjakten.
Tidemand nia, Ogier leder, problem för Neuville och Tänak.
Utmaningar och utveckling för Tidemand i Turkiet.
Se Tidemand live på RedBull.TV från ss12 i Rally Turkey.
Följ bl.a. Bresontrofén, TV-Svängen, Noratrofen & Rally Turkiet med Radio & Resultat.
Lappi före Ogier i Turkiet, Tidemand tia.
Tidemand bygger erfarenhet i krävande Rally Turkiet.
Rallyradio från Bresontrofén, deltävling 5 i Svenska RallyCupen.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Polkatrofén 28/09


Rally SM:
Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge 27-28/09


Rally VM:
Wales Rally GB 03-06/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Bresontrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK-Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.