.......................... MISSA INTE RALLY GOTLAND 2020 ...........................

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER

  RALLY SWEDEN       2020© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Lundberg Rallysport summerar Rally Sweden.
PRESSRELEASE

Då var det äntligen dags för årets första höjdpunkt - Rally Sweden – även kallat (sedan många år) Svenska Rallyt.
Start i Hagfors fredag morgon (11/2) och målgång i Karlstad lördag kväll. Tävlingen innehöll 8 special sträckor (ss) på totalt 13 mil. Dessa var fördelade med 3 st. på fredagen och 5 st. på lördagen. Vid start på fredag morgon var det fullt snöoväder - på eftermiddagen klarnade det upp och blev allt kallare. Lördagen bjöd på fantastiskt vinterväder. Totalt sett ett underbart vinterrally! Nu skulle vi mäta oss mot 18 deltagare i vår klass – och totalt ca 100 SM ekipage.

SS1 Vargåsen 24.6 km Vi hade bestämt oss för att ladda på hårt från start, vilket vi gjorde. Ungefär mitt på sträckan hann vi ikapp en konkurrent, och innan sträckan var avslutad hade vi passerat ytterligare en medtävlare. Tyvärr är det alltid så att man tappar dyrbara sekunder i samband med omkörningar – vägarna som vi kör på har begränsad framkomlighet – speciellt vad gäller två bilar i bredd!! Förutom detta så hade vi bra fart hela vägen och trots incidenterna var vi 3:a i klassen på sträckan.
SS2 LIKENÄS 20.7 KM Efter föregående sträcka var vi varma i kläderna och på hugget. Kanske lite för optimistiska – för det blev lite mycket sladd på den här sträckan och vi kom ur rytm lite grann. Vi slutade 4:a på den här sträckan.
SS3 LOVHAUGEN 18.8 KM Den här sträckan, som gick i Norge, var vi rädda för innan start. Vi visste att det fanns risk för att den skulle vara hoppig och till delar sönderkörd. Detta visade sig vara rätt. Sträckan var i dåligt skick och vi hade svårt att hålla bilen i rätt spår på den hoppiga vägen. Ca 1 km från mål kom vi i fatt en bil och hade tyvärr svårt att komma förbi. Sekunderna tickade och innan vi var i mål så tappade vi ytterligare sekunder. Trots en viss otur, med tre omkörningar låg vi 4a i klassen efter fredagens sträckor. Gapet till 3:e plats var 23 sek, vilket vi skulle försöka ta tillbaka under lördagen.

SS4 LESJÖFORS 15.0 Km Det är lördag morgon – solen skiner från en klarblå himmel. Det är -21 grader. Nu var vi taggade – och vi skulle försöka öka tempot ytterligare ett snäpp! Sträckan Gick mycket bra – det flöt på utan problem och vi tog 8 av de 23 sek vi skulle ta.
SS5 SÅGEN 14.2 KM De första 5 km är de absolut bästa Daniel och jag har åkt ihop! Allt flöt på kanonbra, underlaget var fantastiskt. När allt gick som allra bäst så försvann motoreffekten helt. Bilen gick knappt alls, och det var inga vackra ord som vi sa i bilen vid denna tidpunkt! Det var bara att bita i det sura äpplet och puttra fram till målet. Efter målgång försökte vi hitta felet – och som tur var hittade vi det direkt. Det var en turboslang som hade lossnat. Fram med verktygsväskan och med hjälp av en mejsel så var felet fixat. Incidenten gjorde att vi tappade c:a 2 min på sträckan.
SS6 Fredriksberg 18.1 km Nu var det ”bara” att försöka ladda om och tänka positivt. Tyvärr sitter det i bakhuvudet vad som hänt, så körningen blir lite avvaktande. Man funderar på om turboslangen sitter kvar och det blir svårt att hålla skärpan hela tiden för oss båda.
SS7 Värmullsåsen 15.4 km Vi kontrollerade slangen och bestämde oss – nu drar vi på igen! Början var OK – men vi kom lite för fort in i en skarp sväng och slog i snövallen och snurrade runt på vägen. Det tog ca 25 sek att vända upp och komma i rätt körriktning igen.
SS8 Superspecialsträckan på Karlstad Travbana 1.9 km Här skulle vi bjuda publiken på underhållning. Sträckan sändes direkt på Viasat Motor. Vi körde två och två på travbanan – och efter ett antal härliga uppställ och långa sladdar, slutade vi med vinst i vår duell mot Hasse Gustavsson.

Summering av tävlingen: Vi blev 5a klassen där totalt 18 deltog i SM fältet. Vi är nöjda med tävlingen och vet att vi har kapacitet att hänga med i toppen. Nu ska bilen plockas ner för en översyn inför nästa SM tävling som går i Åre i mars. STORT TACK till våra fantastiska mekar, Martin, Tobbe och Jocke!


» Pressrelease från Lundberg RallySport.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-02-14 21:12


Hansen inför Rally Vännäs, säsongspremiär med Team Nybe.
Till helgen är det dags för årets första deltävling i Rally-SM, Rally Vännäs. Victor Hansen och Victor Johansson kommer till start i samma Peugeot 208 R2 som förra säsongen. Nytt för året är att man kommer att köra i Team Nybes färger.
- Vi kommer att ingå i Team Nybe och bli teamkompisar med J...

Publicerad: 2020-02-25 22:08


Sommarens Rally Estonia ställs in efter dispyt med egna förbundet.
© Blackhole Studio / Rally Estonia. Rally Estonia ställs in, den Estniska tävlingen som förra året fick nya
marknadsförings statusen från WRC promotorn försvinner nu ur årets
kalender. Statusen som "promotion rally" är inte det samma som
observationstävling vilket en arrangör har för framtida WRC arrangemang, här handlar det om ren...

Publicerad: 2020-02-25 22:08


SM premiär i Rally Vännäs, 29 4wd ekipage i två klasser redo för start.
© emotorsport.se 70 SM ekipage i Rally Vännäs när 4 klasser gör upp om poängen i premiären, tävlingen blir den enda på snö och is för säsongen. Här går vi igenom startfältet bland de 29 fyrhjulsdrivna ekipagen i två klasser.

14 bilar går ut i Trimmat 4wd där R5 bilarna återfinns, de sex främsta i förra årets tab...

Publicerad: 2020-02-25 21:48


EM svenskar avstår rallystart till följd av Corona viruset.
© Mats Myrsell.Utbrottet av Coronaviruset i världen har ställt till det, redan tidigt ställde Formel E serien in sin deltävling i Kina i mars. Även Formel 1 utvärdera och följer läget inför sin deltävling i Kina i april.

Vidare har stora simtävlingar och fotbollsmatcher i Italienska högsta ligan ställts in. Fle...

Publicerad: 2020-02-25 20:44


Full fart hos EKS, driver Fabia R5 åt Albert von Thurn und Taxis i Vännäs.
© EKS. Mattias Ekströms EKS team i Rally SM körs med tre bilar, som förare ses Mattias och Stefan Bergman i en Skoda Fabia R5 Evo, i den andra ses Thomas Thunström och Tom Törngren. För R2 klassen i mästerskapet går också Adam Westlund och David Arhusiander i en Ford Fiesta R2t.

Till Rally Vännäs ses e...

Publicerad: 2020-02-25 20:33


Fogdeby Rally taggade för SM start i Vännäs.
© Alexander Fogdeby.Det närmar sig sista helgen i februari vilket betyder SM premiär i Vännäs. Alexander Fogdeby, Dennis Norén och teamet är mycket laddade för att äntligen dra igång säsongen igen efter ett lite väl långt uppehåll på grund av de milda vädret som råder runt om i Sverige.

Men uppe i skogarna runt Vän...

Publicerad: 2020-02-25 19:22


Kajetanowicz går för full WRC3 säsong, startar i Mexico.
© Lotos Rally Team.Polske Kajetan Kajetanowicz satsar på WRC3 säsong, inleder med Rally Mexico i en Skoda Fabia R5 Evo med drift från Spanska RaceSeven.

Någon full kalender för Kajetan och co-driver Maciej Szczepaniak har inte presenterats, men han och teamet är klara för de sju möjliga starterna under en säsong.
...

Publicerad: 2020-02-25 16:51


Tidemand till start i Rally Mexico.
© Honza Fronek.Efter framgångarna i Rally Sweden låter inte fortsättningen vänta på sig för Pontus Tidemand och kartläsaren Patrik Barth. Nu står det klart att de och teamet Toksport World Rally Team redan om några veckor är tillbaka i rally-VM, då i Rally Mexico.
- Teamet var väldigt nöjda med vår insats i Sv...

Publicerad: 2020-02-25 15:39


Mattias Adielsson redo för Rally-SM 2020.
Göteborgaren Mattias Adielsson kommer tillsammans med sin kartläsare Andreas Johansson under 2020 satsa på Rally-SM. De kommer göra satsningen i den tuffa R5 klassen med en Skoda Fabia. Första deltävlingen blir redan till helgen i Vännäs.
- Det är några år sedan vi planerade för en hel säsong hemma...

Publicerad: 2020-02-25 06:49


Så körs SM premiären, tidsplan för Rally Vännäs.
© emotorsport.se70 bilar gör upp om de första Rally SM poängen 2020, ytterligare 14 ekipage för inbjudningsklassen, den otrimmade R1 utanför SM när Rally Vännäs inleds på fredagens kväll.

Vid klockan 19:10 går först bil ut på 2,28km långa Liljaskolan sträckan, vid 20:39 rullar andra varvet igång på sträckan.

...

Publicerad: 2020-02-24 20:54


Tidigare nyheter:
Fina priser att hämta i Peugeot Rally Cup Iberica, körs med nya Peugeot 208 Rally4.
Axelsson i väntan på SM premiär, ny design på bilen.
PAKA Enginering med tre bilar till teammästerskapet.
Stor succé för teammästerskap i Rally-SM.
East African Mini Safari Classic Rally körs i december.
Heller fjärde namn för M-Sport i WRC2/3.
Videospecial, tillbakablick på Rally Sweden 2020.
Fernandez siktar på WRC2 program med Toksport WRT.
Drive VXO Motorsport anmäler team i Rally-SM!
Andervang vann totalt i Jämtnatta, många jagade SM tempot.
Veiby snabbast i Norska fjälläventyret, svenska klassegrar i Numedalsrally.
VOC seger totalt i Lappkastet, Widgren snabbast.
FIA Rally Star, ny FIA satsning på rallyjuniorer världen runt.
Adam Westlund redo för Jämtnatta, visar upp årets bil!
Regn, fortkörningar och stopp för snöstorm, allt händer i Numedalsrallyt.
Renproblem för Rally Vännäs, stuvar om i programmet för lördagen.
Radio & Resultat, Numedalsrallyt & Jämtnatta två tävlingar att följa!
Sunnyside Experience med Ford Fiesta WRC?
50-talet ekipage till Jämtnatta.
Flera Svenskbilar i lördagens Numedalsrally.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
Rally Vännäs 28-29/02


Rally VM:
Rally Guanajuato Mexico 12-15/03


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.