Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Tummen upp från unge Pontus Tidemand, arkivfoto. Nu leder han Fäviken Winter Rally stort!
Händelserikt i nya Fäviken Winter Rally - favoriterna försvann.

Det har verkligen varit en händelserik start på årets andra SM deltävling, Fäviken Winter Rally. Mästare som kört av, älg på vägen, ny WRC Focus på startlinjen, väntat toppnamn som sålde bilen och en ung talang som totalleder.
Tre sträckor inledde tävlingen under fredagen, några är fortfarande långt ifrån att nå slutmålet för dagen.
Patrik Sandell inledde som väntat snabbast, rutinen och materialet tog ut sin rätt, Patrik slog Mats Jonsson på inledningen, Mats delade för övrigt tid med unge super2000 åkaren Pontus Tidemand. Patrik utökade ledningen på ss2 och var lyrisk över såväl bil, vägar som arrangemang när han klockade in för service. Då skiljde 27 sekunder till Mats Jonsson, men bara 17 till Pontus som fått upp farten. Eddie Hörbing höll fjärdeplatsen, han kom för övrigt till start i en Ford Focus WRC årsmodell 2009 med Stobartfärgerna kvar - d.v.s. en av de bilar som kördes i VM serien förra året!
På ss3 hände saker, de dryga 27km tog hårt på startfältet, först att bryta var Patrik Sandell
Växellådan låste sig, vi står på sträckan och får helt enkelt inte i någon växel hur vi än testar. Bröt gjorde också mäster Jonsson - man han planterade Escorten i en snödriva. Istället toppar Pontus Tidemand resultatlistan efter dag1, 48,8 sekunder före Eddie Hörbing som där med leder trimmat 4wd. Tvåa i klassen är totalåttan Kjell Sandberg följd av Urban Eriksson, säkert ångrar några av de som avstod denna väntat fina och tuffa tävling att de inte kom till start.

Stora marginaler i topp, men jämnare bakom.
Att Pontus skulle toppa otrimmat 4wd är inte oväntat, inte heller att Jimmy Joge är tvåa, men att marginalen redan skulle vara 1 minut och 24 sekunder är mer oroande. Där efter skiljer 35 sekunder till Patrik Johansson och bara ytterligare sju till Ramona Karlsson. Niklas Hägg och Kristian Johansson jagar tätt bakom och först som sjua är hemmahoppet Joakim Nyman. Bland de som försvunnit ser vi bl.a. Cemoni Ohlson och Richard Göransson, den sistnämnde med tekniska problem. I övrigt vad det gäller 4wd är Litauern Deividas Jocius sensationellt 12:a totalt och ledare i sin NEZ klass. En som försvann tidigt i premiären var Per-Arne Sääv, lika så nu med besök i diket redan på ss2.

Berglund toppar trimmat 2wd.
Det går ruskigt fort i trimmat 2wd, Martin Berglund toppar där en jämn klass med bara ett par sekunder tillgodo på Tobias Söderqvist, Årsundaföraren ledde dock klassen inför kvällsavslutningen. Peter Zachrisson är inte långt bakom, kanske passar vägarna delvis den större Volvon. Vännäsåkaren Jörgen Jonasson i en VW Golf 4 KitCar kör in som klassfyra följd av Leif Peterson, den sistnämnde med ny kartläsare för helgen, Conny Sundqvist. En som väntades tillhöra toppen var Johan Holmberg som åkt både mycket och snabbt, åkte tyvärr av i premiären och sålde nu bilen före start – alltså en konkurrent mindre om medaljerna.

Friberg toppar otrimmat.
När det gäller SM klassen för otrimmat 2wd är det Robin Friberg som åker fortast, klassen nykomling för året visar direkt fart och resultat. Efter kvällens sträckor har han snott åt sig en marginal på knappt sju sekunder till Tobias Bergetorp och ännu 20 till Nils Fransson. Annars så är Norske Petter Kristiansen snabbast med otrimmad 2wd bil, han åker i NEZ klassen och leder den, är samtidigt 4,7 sekunder före Friberg i totallistan.

Totalt rapporteras nu 10-talet ekipage som brutna, de väntas där med inte starta om under lördagen – lägg där till några som jobbar för omstart. Det har varit en tuff inledning.

Följ rallyt via Live resultat och Rallyradio - se länkar på startsidan i vår "Aktuellt ruta".

* Resultatlista, se
"Rally".

Publicerad: 2011-03-11 22:57


WebTV & Resultat från Slottssprinten Rally-Light!
© emotorsport.seSlottssprinten Rally-Light, ett helt publikfritt rally med en sträcka om 2,5km som körs tre gånger. Extra spänning när bara de två snabbaste åken räknas samman.

För att den uteblivna publiken ändå ska få en skymt av tävlingen så sänds det sista partiet live med tre kameror som går ut i Web TV sä...

Publicerad: 2020-07-10 19:55


Rådström visade klass på shakedown, dags för start i Rally Bohemia.
© Rådström Motorsport.Försenad start på Tjeckiska Mästerskapet när Rally Bohemia körs i helgen, på Skodas hemmaplan är Jan Kopecky favorit på märkets hemmaplan, han var tvåa på shakedown bakom Österrikaren Simon Wagner. Topp fyra körde alla senaste versionen av Skoda Fabia R5 där Filip Mares och Petr Semerad var bakom. I...

Publicerad: 2020-07-10 18:54


Nystart av säsongen, Victor & Jonas redo för Slottssprinten.
© Victor Karlsson.På Lördag är teamet på plats i Katrineholm där den populära tävlingen Slottssprinten ska avgöras på Ericsbergs Slott. En specialsträcka om 2,5km ska köras tre gånger där de två bästa tiderna räknas - tävlingen blir även lite av en nystart på säsongen 2020 eftersom det är 4,5 månad sedan vi kunnat tä...

Publicerad: 2020-07-10 14:35


Takamotos WRC-program klart, startar i Rally Estonia, avslutar i Rally Japan.
© Toyota Gazoo Racing.Efter Rallye Monte Carlo och Rally Sweden fick Takamoto Katsuta ett avbrott i tävlandet med Toyota Yaris WRC, ingen WRC start var planerad i Rally Mexico.

Sedan dess har inga tävlingar körts men nu när WRC serien vaknar upp och gör omstart kommer Takamoto köra Rally Estonia i september. Samtidigt...

Publicerad: 2020-07-10 10:50


Solberg gör asfaltdebut i Rom, kör EM premiären.
© Oliver Solberg Media Office.Oliver Solberg har vunnit på den högsta nivån i europeiska och amerikanska rallyn, men den framgången har alltid varit på grus. Senare denna månad kommer den 18-åriga Monster Energy-backade föraren att göra debut på asfalt när han startar Rally di Roma Capitale.

Lyckligtvis för Oliver åtnjöt ha...

Publicerad: 2020-07-10 10:42


Datumen klara för Midnattssolsrallyt 2021!
© emotorsport.seUnder onsdagen skulle årets Midnattssolsrallyt startat och pågått fram till lördag, men det blev inget av det när Corona pandemin slog till. Dels riktar sig rallyt till de äldre och intresset är stort bland dem som åldersmässigt närmar sig riskgruppen. Dels lockar rallyt numera utländskt deltagande,...

Publicerad: 2020-07-09 22:32


Publikfri men livesänd Slottssprinten Rally-Light på lördag med 70 åkare.
© emotorsport.seEn rejäl gallring krävdes för Katrineholm MK när de bjöd in till Slottssprinten Rally-Light. Den stora tävlingen fick ställas in, men när det gick att arrangera efter de gällande riktlinjerna valde klubben att göra en mindre version av sin tilltänkta sommarklassiker vid Ericsbergs Slott.

De 140-...

Publicerad: 2020-07-09 22:02


Dennis Rådström och Johan Johansson värmer upp inför Rally-EM i Tjeckien.
© Vandraq Studio.Värmländska rallyföraren Dennis Rådström och hans kartläsare Johan Johansson från Valdemarsvik har den senaste veckan befunnit sig i Tjeckien som uppladdning inför årets Junior-EM i rally, som startar helgen den 24-26 juli i den Italienska huvudstaden Rom. Dennis och Johan, som tävlar för det tjecki...

Publicerad: 2020-07-09 12:46


Rallysporten på Gotland igång, Sommarspecial på lördag.
© Sunnyside Experience.Rallysäsongen på Gotland drar igång med Sommarspecialen hos Gotlands MFBK, men som för så många klubbar så får ingen publik finnas på plats. Det är två sträckor som ska köras dubbelt under dagen. Totalt ett 40-tal bilar där Christoffer Lilja är ensam i Ungdomsrally som är först ut i listan.

När d...

Publicerad: 2020-07-08 22:17


SMK Hörby, TV-Svängen ställs in för första gång sedan 1965.
Det blir ingen 56:e upplaga av SMK Hörbys rallyklassiker TV-Svängen i september. Detta tunga beslut fattades i går och anledningen är den pågående Corona-pandemin.

Med detta följer SMK Hörby i samma fotspår som de flesta av landets arrangörer, och väljer att följa Polisens/FHM/RF/SBF:s regelverk ...

Publicerad: 2020-07-08 14:37


Tidigare nyheter:
TV-Svängen ställer in, ingen Historisk RM serie 2020.
Kalendern för Supercupen 2021 klar!
Vi ser tillbaka, foto från Midnattssolsrallyts senaste 11 år!
14 tävlingar i kalendern, antalet inbjudningar ökar!
Katsuta gör WRC start i Finland, kör Kokkola 400 Juhlaralli.
Fem tävlingar klara för Bilsport Rally Cup 2021.
M-Sport visar upp bilarna inför comebacken efter Corona pandemin.
Fler foto i arkivet, nu Kvarnrundan & Sapa Rallyt 2000.
Rallyrapport världen runt, så gick det i några av helgens rallyn.
Ny häftig designidé på Ford Puma WRC 2022!
Solklar seger för Tänak, perfekt genrep inför Rally Estonia.
VOC SverigeSerie 2020 måste tyvärr ställas in!
Carlsson avslutar årets rallysäsong, siktar på 2021.
Peugeot 208 Rally4 debuterar i helgen, 100 bilar sålda av R2 ersättaren.
WRC kalendern 2020 klar, återstart i Estland!
Fogdeby Rally med 2 startande till Slottssprinten!
M-Sport följer Hyundai, gör WRC comeback i Rally di Roma Capitale.
Nya problem för Rally EM, Barum Czech Rally Zlin ställs in.
Väntans tider för Tom Kristensson om fortsättningen av årets JWRC.
Fyra WRC förare klara för 2021, så är läget i teamen.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
South Swedish Rally 31-01/08


Rally VM:
Rally Estonia 04-06/09


Svenska RallyCupen:
MECA Kullingstrofén 01/08
Foto från:
Arkivet 1997->.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.