Mats Bilar

   
GNM Sweden AB

   
Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Tummen upp från unge Pontus Tidemand, arkivfoto. Nu leder han Fäviken Winter Rally stort!
Händelserikt i nya Fäviken Winter Rally - favoriterna försvann.

Det har verkligen varit en händelserik start på årets andra SM deltävling, Fäviken Winter Rally. Mästare som kört av, älg på vägen, ny WRC Focus på startlinjen, väntat toppnamn som sålde bilen och en ung talang som totalleder.
Tre sträckor inledde tävlingen under fredagen, några är fortfarande långt ifrån att nå slutmålet för dagen.
Patrik Sandell inledde som väntat snabbast, rutinen och materialet tog ut sin rätt, Patrik slog Mats Jonsson på inledningen, Mats delade för övrigt tid med unge super2000 åkaren Pontus Tidemand. Patrik utökade ledningen på ss2 och var lyrisk över såväl bil, vägar som arrangemang när han klockade in för service. Då skiljde 27 sekunder till Mats Jonsson, men bara 17 till Pontus som fått upp farten. Eddie Hörbing höll fjärdeplatsen, han kom för övrigt till start i en Ford Focus WRC årsmodell 2009 med Stobartfärgerna kvar - d.v.s. en av de bilar som kördes i VM serien förra året!
På ss3 hände saker, de dryga 27km tog hårt på startfältet, först att bryta var Patrik Sandell
Växellådan låste sig, vi står på sträckan och får helt enkelt inte i någon växel hur vi än testar. Bröt gjorde också mäster Jonsson - man han planterade Escorten i en snödriva. Istället toppar Pontus Tidemand resultatlistan efter dag1, 48,8 sekunder före Eddie Hörbing som där med leder trimmat 4wd. Tvåa i klassen är totalåttan Kjell Sandberg följd av Urban Eriksson, säkert ångrar några av de som avstod denna väntat fina och tuffa tävling att de inte kom till start.

Stora marginaler i topp, men jämnare bakom.
Att Pontus skulle toppa otrimmat 4wd är inte oväntat, inte heller att Jimmy Joge är tvåa, men att marginalen redan skulle vara 1 minut och 24 sekunder är mer oroande. Där efter skiljer 35 sekunder till Patrik Johansson och bara ytterligare sju till Ramona Karlsson. Niklas Hägg och Kristian Johansson jagar tätt bakom och först som sjua är hemmahoppet Joakim Nyman. Bland de som försvunnit ser vi bl.a. Cemoni Ohlson och Richard Göransson, den sistnämnde med tekniska problem. I övrigt vad det gäller 4wd är Litauern Deividas Jocius sensationellt 12:a totalt och ledare i sin NEZ klass. En som försvann tidigt i premiären var Per-Arne Sääv, lika så nu med besök i diket redan på ss2.

Berglund toppar trimmat 2wd.
Det går ruskigt fort i trimmat 2wd, Martin Berglund toppar där en jämn klass med bara ett par sekunder tillgodo på Tobias Söderqvist, Årsundaföraren ledde dock klassen inför kvällsavslutningen. Peter Zachrisson är inte långt bakom, kanske passar vägarna delvis den större Volvon. Vännäsåkaren Jörgen Jonasson i en VW Golf 4 KitCar kör in som klassfyra följd av Leif Peterson, den sistnämnde med ny kartläsare för helgen, Conny Sundqvist. En som väntades tillhöra toppen var Johan Holmberg som åkt både mycket och snabbt, åkte tyvärr av i premiären och sålde nu bilen före start – alltså en konkurrent mindre om medaljerna.

Friberg toppar otrimmat.
När det gäller SM klassen för otrimmat 2wd är det Robin Friberg som åker fortast, klassen nykomling för året visar direkt fart och resultat. Efter kvällens sträckor har han snott åt sig en marginal på knappt sju sekunder till Tobias Bergetorp och ännu 20 till Nils Fransson. Annars så är Norske Petter Kristiansen snabbast med otrimmad 2wd bil, han åker i NEZ klassen och leder den, är samtidigt 4,7 sekunder före Friberg i totallistan.

Totalt rapporteras nu 10-talet ekipage som brutna, de väntas där med inte starta om under lördagen – lägg där till några som jobbar för omstart. Det har varit en tuff inledning.

Följ rallyt via Live resultat och Rallyradio - se länkar på startsidan i vår "Aktuellt ruta".

* Resultatlista, se
"Rally".

Publicerad: 2011-03-11 22:57


Solberg klar för Skoda Fabia R5 i WRC3 med stöd av fabriken.
© Skoda Motorsport.Idag blev det officiellt att Oliver Solberg och Aaron Johnston byter VW mot Skoda när man inleder tävlandet i WRC3 klassen. Efter en stark insats i Rallye Monte Carlo med teamets egna VW Polo GTI R5 blir det nu bilbyte till kommande Rally Sweden när WRC3 satsningen startar.

Ett byte som redan var...

Publicerad: 2020-01-27 16:54


Team Ramudden anmält till teammästerskapet, Pontus, Victor och Fredrik kör!
© Team Ramudden.Vi är glada att få offentliggöra vårt 3 bils till Teammästerskapet 2020. Vi tycker att idén med ett teammästerskap är toppen och gör nu allt för att vara så förberedda som möjligt.

De 3 ekipage som ingår i teamet är:
Pontus Lönnström och Stefan Gustavsson som parallellt med sitt JWRC äventyr sk...

Publicerad: 2020-01-27 16:42


Ingen Loeb i Sverige, Breen ersätter.
© Hyundai Motorsport.Redan till årets andra deltävling väljer Hyundai Motorsport att kasta om i föraruppställningen. Ut från Rally Sweden går Sebastien Loeb och in kommer Craig Breen i teamets tredje bil. Kvar är Thierry Neuville och Ott Tänak i teamet inför den Svenska deltävlingen i mitten av februari.

Veckans test...

Publicerad: 2020-01-27 16:11


Ingen ersättningstävling för Rally-SM i vinter.
I förra veckan aviserade Rally Bilmetro i Sandviken att de jobbade för ett ersättningsdatum den 13-14 mars för sin SM-deltävling i Rally som skulle körts kommande helg, men som ställdes in på grund av vinterbrist i området.
Nu står det klart att tävlingen inte kommer kunna köras i mars heller, och ...

Publicerad: 2020-01-26 22:22


0,016 sekunder till Neuvilles fördel, gav en extra poäng i Monaco!
© Hyundai Motorsport.Thierry Neuville hade marginalerna på sin sida, när TV bilderna från powerstage i Rallye Monte Carlo kablades ut sågs rallyvinnaren Neuville och tvåan Sebastien Ogier gå i mål på samma tid.

I tabellerna blev så Neuville den som fick de fem bonuspoängen, när tiderna visades i sin helhet och signer...

Publicerad: 2020-01-26 22:15


McKenna körde hem Sno*Drift Rally, nu väntar WRC äventyr i Mexico.
© American Rally Association.Barry McKenna i Ford Fiesta R5 vann fem av fredagens sex sträckor i Sno* Drift Rally, premiären för American Rally Association 2020. Ute på ss2 toppade Piotr Fetela i en Ford Fiesta Prototyp från Dytko, men han fick sen nöja sig med att vara tvåa på sträckorna helgen ut.

Irländske New York bon Mc...

Publicerad: 2020-01-26 20:07


Rally VD´n och FIA generalen lugnar oroade, Rally Sweden helt enligt planen.
© emotorsport.seMånga har bevisligen varit oroliga för Rally Sweden, trots att det nu är 2,5 vecka tills det ens är dags för tävling. En oro som också skapar en massa extraarbetet för arrangören som jobbar stenhårt med att åter leverera en VM fest i världsklass.

Väderprognoserna visar kallare och kallare och man...

Publicerad: 2020-01-26 19:54


Historisk målgång för M-Sport, 250 raka tävlingar med poäng!
© M-Sport.Starten på Rallye Monte Carlo blev inte vad M-Sport Ford WRT hade hoppats, när fronten fylldes med löv gick motorerna varma och förarna fick lugna sig. Men problemet löstes till fredagen och under resten av rallyt har bilarna hittat allt mer fart. När Esapekka Lappi och Teemu Suninen tog målgång var...

Publicerad: 2020-01-26 19:30


Solberg genomförde Monte Carlo Rallyt, summerar rallyt.
© Oliver Solberg.En slutlig 25:e plast totalt för Oliver Solberg och Aaron Johnston, genomfört rally och en nöjd pappa Petter i teamets lastbil efter målgång - minst lika nöjd var Oliver själv.
- Mitt första Rallye Monte Carlo är avslutat, mitt första asfaltrally någonsin. Vi körde var enda sträcka, samlade 30 m...

Publicerad: 2020-01-26 14:12


WRC tabellerna efter Rallye Monte Carlo.
© Hyundai Motorsport.Efter Rallye Monte Carlos sista specialsträcka, den 13km långa La Cabanette - Col de Braus 2 kunde poängen fördelas i årets första VM deltävling. Thierry Neuville och Hyundai Motorsport åker hem med flest poäng efter premiären, de toppar båda mästerskapen inför fortsättningen i Rally Sweden som 2,5 ...

Publicerad: 2020-01-26 13:47


Tidigare nyheter:
Neuville vinner Rallye Monte Carlo före Ogier och Evans!
Neuville har greppet om segern i Rallye Monte Carlo.
Neuville ny Monte Carlo ledare, Veiby i diket med två sträckor kvar.
Ida co-driver till Catie Munnings i JWRC premiären.
Följ söndagens fyra avgörande sträckor i Rallye Monte Carlo.
Östberg leder, Andersson tvåa i WRC2 & Solberg jagar erfarenheter.
Gröndal vann Lygnasprinten, Skoglund bäst från Svenska sidan.
Evans leder, Ogier och Neuville inom 6,4 sekunder i Rallye Monte Carlo.
Evans ny ledare i Rallye Monte Carlo, dubbelt Toyota.
Häng med i Monte Carlo, Lygnasprinten och Sno* Drift Rally.
Finska Vaakuna-Ralli kan köras, vintern tillbaka!
Inställt i Lettland, vårväder stoppar Rally Sarma.
Följ lördagens fyra sträckor i Rallye Monte Carlo, två live i TV.
Östberg och Veiby i WRC2 topp, Solberg snabbast utanför VM.
Inställda Rally SM premiären jobbar för nytt datum!
Ogier leder Rallye Monte Carlo, snabb under första dagen.
Tänak och Järveoja oskadda efter morgonens krasch.
Evans leder Rallye Monte Carlo, avåkning för Tänak.
TV-tablån för Rallye Monte Carlo, SVT & RedBull TV.
Fyra Svenska ekipage i lördagens Lygnasprinten.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2019 22/02


Rally SM:
Rally Bilmetro 31-01/02


Rally VM:
Rally Sweden 13-16/02


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.