Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   
GN Motorsport

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Nya rallystjärnan siktar redan mot VM.
PRESSRELEASE

I Rally Sweden var Pontus Tidemand tvåa, endast 2,8 sekunder bakom segrande Mats Jonsson. När årets andra SM-deltävling i avgjordes i Jämtland slog 20-årngen från Charlottenberg till med seger.

Nu jämför många honom med en annan framgångsrik värmlänning, dubbla juniorvärldsmästaren P-G Andersson.
– Jag tvivlar inte på att jag har samma kapacitet som P-G, säger den nya stjärnan.

För många var Pontus Tidemand den stora överraskningen i SM-premiären. I Fäviken Winter Rally visade han att den insatsen inte var någon tillfällighet.

I VM-stjärnan Henning Solbergs Ford Fiesta S2000 fanns han med i toppen från start och när storfavoriten Patrik Sandell bröt på den tredje specialsträckan övertog han ledningen.
– Min första totalseger i SM. Det är en bra insats, men fortfarande rankar jag min seger i den norska Subarucupen förra året som min främsta merit.

Om det blir SM-guld i slutet på den här säsongen hamnar den medaljen på hedersplats i bokhyllan hemma i Charlottenberg. Var så säkra.

Pontus Tidemand och norska kartläsaren Jörgen Nordhagen har inlett SM-säsongen på bästa tänkbara sätt med två raka segrar i sin klass, Otrimmat 4WD.
– Jag kommer att satsa på SM i år, men min målsättning är också att köra någon eller några VM-tävlingar, säger han och avslöjar att Finland och Wales lockar i första hand.

Båda SM-deltävlingarna hittills i år har Tidemand kört i den Ford Fiesta S2000 som ägs av hans styvfar, norrmannen Henning Solberg.

Han hoppas givetvis på en fortsättning i den bilen, men har också en Grupp N-Subaru Impreza hemma i garaget. Hans konkurrenter i SM hoppas säkert att det blir i den sistnämnda Pontus dyker upp i gruspremiären South Swedish Rally i vår. S2000-bilen har de nämligen svårt att hänga med. Dessutom tycker många att Fiestan egentligen skulle ingå i den trimmade, fyrhjulsdrivna klassen.

– Pontus kör väldigt bra, men kommer han till SSR i Subarun och är lika snabb i den skulle han tysta alla kritiker, säger den regerande svenske mästaren Jimmy Joge, som för andra tävlingen i rad blev klasstvåa bakom Tidemand.

Till en andraplats totalt räckte emellertid inte Joges fina körning den här gången. Han blev trea, placeringen bakom Eddie Hörbing från Laxå MK, som kom till start i en Ford Focus WRC -09 från VM-teamet Stobart.

Förhandsfavoriten Patrik Sandell försvann i ledning redan under fredagen då växellådan rasade i hans inhyrda Skoda Fabia WRC. Även premiärvinnaren Mats Jonsson, Forshaga MC, stötte på bekymmer inledningsdagen. Han åkte av och bröt, men startade om och lyckades avancera till andra plats bakom Hörbing i sin SM-klass, Trimmat 4WD.

Kampen om segrarna i de övriga klasserna blev stenhårda och avgjordes inte förrän på tävlingen sista sträcka. I Trimmat 2WD stod Martin Berglund, SMK Gävle, upp och körde och tog sig med knapp marginal förbi Tobias Söderqvist, AMF Årsunda.

Robin Friberg, Ludvika MS, vann Otrimmat 2WD och junior-SM när Andreas Thelaus, Karlstad MC Bil, körde av och bröt i ledning


» Pressrelease från Rally SM.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-03-12 22:16


Persson vassast i Hällefors Höstsprint.
© emotorsport.seHos Hällefors MK var det Höstsprinten under lördagen, totalt fem sträckor kördes och snabbast totalt var Leif Persson, ensam till mål i 4wd klassen och närmast totalt var Emil Karlsson, han 14 sekunder bakom men vinnare av Trimmat 2wd.

I 2wd klassen körde Emil hem segern 9,5 sekund före Peter Hel...

Publicerad: 2019-09-21 22:18


Andervang före Monelius i Siljasvängen.
© emotorsport.seSiljasvängen med totalt sex sträckor, agerade dubbel deltävling i Hälsingeserien där tävlingens tre första sträckor var en deltävling och andra halvan en andra. Totalt snabbast efter ss6 var Stig Andervang, Stig toppade fram till ss4 där Mattias Monelius smet förbi och höll ledningen över ss5. Men p...

Publicerad: 2019-09-21 21:36


Nu lanserar vi Revanschen, för alla er som inte vann.
Vid årets finaltävling Rikspokalen i Örebro kör vi som alla redan vet inte bara final utan också MästarMötet speciellt för alla vinnare av högsta elitklassen vi sett genom åren. Men, vi har känt ett sug även från alla er som tävlade men som inte vann att vara med och utmana alla tidigare hjältar. Dä...

Publicerad: 2019-09-21 14:52


35 åkare ska gasa uppför Tossebergsracet på söndag.
© Mats Myrsell.Söndagsrally med Tossebergsracet hos Fryksdalens MK, där deltävling för Historiska Sprint & Back Cupen. Det handlar om asfalt, 2400 meter som körs tre gånger under dagen.

14 av de 35 ekipagen går för de Historiska klasserna, där ses Hans-Åke Söderqvist, Bo Rönnbäck och Lennart Andersson genom Kla...

Publicerad: 2019-09-21 05:52


Mängder av rallyn, följ flera av lördagens resultat.
© emotorsport.seEn späckad rallylördag, många av arrangörerna kör resultaten live, andra kommer efter avslutad tävling. Största rally är Gruvrundan hos Åtvidabergs MK med 100-talet bilar för Bilsport RallyCup och Smålands samt Östergötlands DM. En bit ifrån, hos Gnesta MK går Runt Mjölkpallen Pokalen i Trendab Rall...

Publicerad: 2019-09-20 23:58


Rådström i R2 ledning i Slovenska Rally Nova Gorica.
© M-Sport / JWRC.Slovenska Mahle Rally Nova Gorica tog sent under fredagens kväll målgång för första etappen, deltävling sju i Mitropa cupen och en rad Slovenska Mästerskap och cuper.
Fem sträckor på 56km avgjordes under fredagen, avslutningen en kort publiksträcka inne i Nova Gorica, omvänd startordning gav sena r...

Publicerad: 2019-09-20 21:44


Myrsell och Johnsen toppar EM i Rally Elba Storico.
© Mats Myrsell.Andra dagen av Rally Elba Storico avslutades tidigt, bara fyra sträckor på dagens program efter torsdagens två inledande sträckor.

I tät totalt är det Alberto Salvini som leder, har nu 6,5 sekund bak till Lucia Da Zanche. 40 sekunder bakom ledaren ses Andrea Volpi och skuggas av Andrea Zivian, An...

Publicerad: 2019-09-20 18:07


Rally Blekinge satsar på den ovana rallypubliken.
På fredag den 27 september startar årets SM-final i rally, Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge, med utgångspunkt från First Hotel Carlshamn. Förutom de 82 ekipage som startar tävlingen, väntas även storpublik vallfärda ut i Blekingeskogarna för att följa uppgörelsen av det spännande mästerskapet.
...

Publicerad: 2019-09-20 06:56


100-talet bilar för Gruvrundan, deltävling i Bilsport Rally Cup.
© emotorsport.seGruvrundan hos Åtvidabergs MK är näst sista deltävling i Bilsport Rally Cup och deltävling för Östergötlands DM, 26km med två olika sträckor, den ena går två gånger och den andra tre.

Drygt 100 bilar på 13 klasser väntar på lördagens start, Emil Friman, Isak Arvidsson, Karljohan Ingesson, Daniel ...

Publicerad: 2019-09-20 05:55


Trendab Rally Cup kör vidare med Runt Mjölkpallen Pokalen.
© emotorsport.seRunt Mjölkpallen Pokalen med Gnesta MK som arrangör för Trendab Rally Cup, 18km special med tre sträckor och närmare 60 startande.
Hälften av 4wd klassen kommer från arrangörsklubben, där bland andra Michael Holmgren och Lars Mothander möter Janne Pettersson och Andreas Abrahamsson.

Ett 20-tal t...

Publicerad: 2019-09-20 05:37


Tidigare nyheter:
100-talet bilar för Gruvrundan, deltävling i Bilsport Rally Cup.
Trendab Rally Cup kör vidare med Runt Mjölkpallen Pokalen.
Tre svenskbilar i lördagens Rally Roskilde.
Svenskarna genom första kvällen i Rally Elba Storico.
Dubbelrace för Hälsingeserien i Siljasvängen.
50-talet åkare till Höstsprinten i Hällefors.
Myrsell och Johnsen redo för Rally Elba Storico, start ikväll!
Tre WRC år för Safari Rallyt, Spansk WRC status hotad - kalendern väntas i oktober.
60-talet åkare i Uddevalla City Race.
Pontus Lönnström kör JWRC 2020!
50-talet rallyåker till Björshultsbanan och Svenska Sprintserien.
Veiby eller Gröndal, NM avgörande i Rally Hedemarken - svenskt på startlinjen!
Världsmästarna gör upp i Karlshamn - 82 ekipage till start i Rally Blekinge.
Ekström kör Rally Blekinge i Fabia R5.
Runt Mjölkpallenrallyt i Gnesta.
300 Fabia R5 levererade, Skoda presenterar imponerande R5 fakta!
Bilsport Rally Cup på gång med 2020, fyra tävlingar klara för jubileumsåret.
Grahn och Nilsson blir första mästarna i Rally Blekinge.
Västras FM summeras efter Noratrofen.
Oscar vinner Sydsvenska Rallycupen.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Polkatrofén 28/09


Rally SM:
Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge 27-28/09


Rally VM:
Wales Rally GB 03-06/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Bresontrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK-Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.