Mats Bilar

   
GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

EVO Challenge summerar deltävling 2.
PRESSRELEASE

* Fäviken Winter Rally 11 & 12 March 2011
* Jimmy Joge tog säsongens andra seger
* Patrik Johansson tvåa
* Jocke Nyman kämpade till sig tredjeplatsen
* Sex tävlande i Evolution Challenge bland topp-tio
* 15 Mitsubishi-team startade i Jämtland

Jimmy Joge med co-driver John Stigh följde upp succén från premiären och vann andra deltävlingen av Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden, Fäviken Winter Rally. Efter fredagens tre sträckor var han i ledning, och den kunde han försvara under lördagens fyra sträckor. Segermarginalen till Patrik Johansson/Jesper Johansson blev 21,7 sekunder. Trea Jocke Nyman/Bo Holmstrand som körde hårt andra dagen efter en långsam inledning.

Helt nya Fäviken Winter Rally ingick som andra deltävling i både Evolution Challenge och Rally-SM. 15 Mitsubishi-ekipage kom till start, inte mindre än 17 procent av totalt 88 bilar i fältet. Med Fäviken som bas, på andra sidan berget vid skidorten Åre, så kördes tre sträckor på fredagen och fyra på lördagen.

Tävlingen startade med en publiksträcka på 2,2 km framför hundratals skidåkare som tillbringat en dag i backen. Bilarna passerade genom byn, och körde sedan på isen nedanför.

Snabbast var Joge/Stigh, halvsekunden fore Nyman/Holmstrand med Niklas Hägg/Emil Eklund trea. SS2 var mer traditionell vid Fäviken innan det var dags för första service. Joge/Stigh hade då en ledning på 16,5 sekunder.

Fredagens tredje och sista sträcka var också den längsta och krokigaste på 27 km. Nyman/Holmstrand hade inte hittat rytmen och var besvikna över att bara vara sexa. Joge/Stigh hade däremot inga problem alls, utan gick till nattvila som trea totalt i tävlingen. Evo Challenge ledde de med 34 sekunder före Johansson/Johansson som i sin tur var åtta sekunder före Ramona Karlsson/Miriam Wlafridsson.

Hägg/Eklund var fyra och lite missnöjda över att inte vara snabbare. Endast en sekund bakom sig hade de Kristian Johansson/Fredrik Livh som var nöjda med att ha tätkänning.
För andra blev sträckan svår: Daniel Johansson/Stefan Ahl körde punktering och klippte en snövall och fick utnyttja superrally-reglerna för att starta om på lördagen, medan Jochim Carlström/Jörgen Norman hade problem med bromsarna.

Cemoni Ohlsson/Göran Lönnmark hade bekymmer med generatorn och Johan Rudengren/Christer Johansson otur från premiären hängde kvar. De fick ge upp med fel på avgassystemet. Även Richard Göransson/Anders Fredriksson fick ge upp efter ett besök i snön som slog sönder oljekylningen. Trist avslutning för STCC-mästaren som nu går från rally till racing igen för att försvara sin titel.

Lördagen bjöd på sol och första sträckan var samma som avslutade fredagen. Den här gången var det Jan-Erik Folkesson/Marie Andersson som fick problem och åkte av på samma ställe som SM-suveränen Mats Jonsson gjorde kvällen innan.

Nyman/Holmstrand tog revansch och var nu snabbaste Mitsubishi-bil. Det betydde att endast 26 sekunder skilde mellan Johansson/Johansson på andra plats bakom Joge/Stigh och Johansson/Livh som var sexa.

Sträcka sex innehöll en serie lyft, innan det åter var dags för service i Fäviken. Anders Jonasson/Jörgen Lindahl hoppade långt, men landade illa och skadade radiatorn.
Det fixades av mekanikerna på servicen, men på sträckan efter tappade de turbotrycket och fick kryssa långsamt till mål. Därmed kom Hans-Erik Weng/Henrik Hulterskog ifatt och Jonasson släppte sportsligt förbi dem.

Carlström/Norman hade otur på sista sträckan då motorn stannade, men tur att vägen just där gick intill servicen så de kunde knuffa bilen dit.

Med vinna eller försvinna i blick satte Nyman/Holmstrand snabbaste tid av Mitsubishi-teamen på sista sträckan. Därmed puttade han ner Karlsson/Walfridsson till fjärde plats.

Tack vare det försprång Joge/Stigh hade sedan första dagen kunde de köra sista sträckan utan att ta några risker. Tillbaka i Fäviken var de 21,7 sekunder före Johansson/Johansson.

“Jag är väldigt nöjd med två segrar på två deltävlingar”, säger Joge. ”Vi laddade hårt på fredagen för att försöka ha lite marginal, och det fungerade. Sedan kunde vi kontrollera avståndet till de andra. Jag är också nöjd med bilen som fungerade perfekt under hela tävlingen.”

Nu är det tio veckors uppehåll till den tredje deltävlingen, South Swedish Rally i Ljungby den 2-3 juni. Där är det dags för grus.

2011 års Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden supportras av: Mitsubishi Motors Sweden, Pirelli däck, Sunoco bränslen, Öhlins stötdämpare, Speedline Corse PPE fälgar, Endless bromsbelägg, Drenth växellådor, PIAA extraljus, Sparco racekläder, MPart, RPM Promotions och Raceconsulting rally resultatservice.

Evolution Challenge Sweden – Resultat deltävling 2
1 Jimmy Joge (Tjällmo)/John Stigh (Skänninge) 1:18:12.2
2 Patrik Johansson (Växjö)/Jesper Johansson (Ryd) 1:18:33.9
3 Jocke Nyman (Östersund)/Bo Holmstrand (Herrljunga) 1:18:35.2
4 Ramona Karlsson (Falköping)/Miriam Walfridsson (Torsby) 1:18:52.0
5 Kristian Johansson (Viskafors)/Fredrik Livh (Forserum) 1:18.57.3
6 Niklas Hägg (Ilsbo)/Emil Eklund 1:19:18.8
7 Hans-Erik Weng (Säffle)/Henrik Hulterskog (Stensjön) 1:20:19.7
8 Anders Jonasson (Växjö)/Jörgen Lindahl (Ryd) 1:23:04.1
9 Christian Larsson (Gamleby)/Stefan Ottosson 1:25:02.5
10 Daniel Johansson (Stockholm)/Stefan Ahl 1:31:56.4

Brutna

SS3 Richard Göransson (Örebro)/Anders Fredriksson (Årjäng) Oljekylaren
SS3 Cemoni Ohlson (Österbymo)/Göran Lönnmark (Stjärnhov) Generator
SS3 Johan Rudengren (Eskilstuna)/Christer Johansson Avgasrör
SS4 Jan-Erik Folkesson (Örebro)/Marie Andersson (Garphyttan) Fast i snövall
SS7 Joachim Carlström (Rockneby)/Jörgen Norman (Torsås) Motor

Mästerskapet efter deltävling 2
Förare
1 Jimmy Joge 24
2= Jocke Nyman 18
2= Patrik Johansson 18
4 Anders Jonasson 10
5= Niclas Hägg 7
5= Ramona Karlsson 7
7= Jan-Erik Folkesson 6
7= Daniel Johansson 6
7= Kristian Johansson 6
10 Hans-Erik Weng 5
11 Jennie-Lee Hermansson 4
12 Joachim Carlström 3
13 Christian Larsson 2

Co-drivers
1 John Stigh 24
2= Bo Holmstrand 18
2= Jesper Johansson 18
4 Jörgen Lindahl 10
5 Miriam Walfridsson 7
6= Marie Andersson 6
6= Fredrik Livh 6
6= Stefan Ahl 6
9= Emil Eklund 5
9= Henrik Hulterskog 5
11 Ola Persson 4
12 Jörgen Norman 3
13=Morgan Ohlsson 2
13=Stefan Ottosson 2


» Pressrelease från Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-03-18 13:07


Världsmästarna gör upp i Karlshamn - 82 ekipage till start i Rally Blekinge.

När anmälan till SM-finalen i rally, Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge, under onsdagskvällen stängde stod det klart att 82 ekipage kommer till start i tävlingen som drar igång nästa fredag med utgångspunkt från First Hotel Carlshamn.

Arrangörerna, Asarums Motorsällskap och Olofströms Motork...

Publicerad: 2019-09-18 20:10


Ekström kör Rally Blekinge i Fabia R5.
© emotorsport.seMattias Ekström är klar för start i Rally Blekinge, årets SM final. Ett av de sista namnen in när anmälan under kvällen stängde. Ihop med co-driver Stefan Bergman sitter de nu i en Skoda Fabia R5 och kör i den Trimmade 4wd klassen.

Starten höjer intresset, vid sidan om bland andra Johan Kristoffe...

Publicerad: 2019-09-18 19:39


Runt Mjölkpallenrallyt i Gnesta.
På lördag bjuder Gnesta MK in till den 14:e upplagan av ”Mjölkpallen rallyt” denna gång med start och mål i Björnlunda och tre specialsträckor på tillsammans 18km på fina vägar av typisk Sörmländsk karaktär.

Det är den femte deltävlingen i årets Trendab Rallycup. Det kommer att bli en sekundstri...

Publicerad: 2019-09-18 09:20


300 Fabia R5 levererade, Skoda presenterar imponerande R5 fakta!
© Skoda Motorsport.Skoda Motorsport har levererat ut 300 bilar från sin R5 fabrik, Finska Printsports ägare Eero Räikkönen besökte Skoda Motorsports nya lokaler där han hämtade Fabia R5 nummer 300.

Fabriken har redan 34 bilar på väg ut från fabriken av den nya EVO modellen som lanserades under året, och föregångar...

Publicerad: 2019-09-17 22:20


Bilsport Rally Cup på gång med 2020, fyra tävlingar klara för jubileumsåret.
Till helgen avgörs årets fjärde deltävling i Bilsport Rally Cup, redan nu är arrangören långt gången i nästa års planer. Fyra tävlingar är redan nu inbokade i kalendern men fler väntas tillkomma.

Start sker med Anderslövsrallyt den 4:e april, fortsätter hittills mot Semesterturen den 11:e juli, E...

Publicerad: 2019-09-17 21:54


Grahn och Nilsson blir första mästarna i Rally Blekinge.
Stora delar av säsongen i 4WD Övriga har handlat om Skåningarna Joachim Grahn och Rickard Nilsson från Simrishamn i en Ford Fiesta WRC. Grahn och Nilsson har efter en något strulig inledning på säsongen tagit tre raka segrar i klassen, och behöver bara rulla över startrampen i Sparbanken i Karlshamn...

Publicerad: 2019-09-17 20:12


Västras FM summeras efter Noratrofen.
I strålande höstväder avgjordes den näst sista deltävlingen i årets mästerskap. Arrangör var Nora MK med Noratrofen som övertog tävlingen den 14 september efter att Vara MK tvingats ställa in.

55 förare representerade Västra Bilsportförbundet. Störst deltagande var det i bilklass 3 - VOC Mekonome...

Publicerad: 2019-09-17 18:47


Oscar vinner Sydsvenska Rallycupen.
Sydsvenska Rallycupen körde sin sjunde och sista deltävling då SMK Hörby arrangerade sin klassiska TV-Svängen för 55:e gången på lördagen. Tävlingen ingick också i DM för Småland.

Hörbys tävling skiljer sig från de flesta andra i Småland och Skåne med en vägkaraktär som för de aktiva tillbaka til...

Publicerad: 2019-09-17 06:05


Åhlin utmanar i SM på nytt, anmäld för Rally Blekinge.
© emotorsport.seSom final av Rally SM körs Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge den 27-28:e september. Totalt finns 68 ekipage anmälda och då är fortfarande en förlängd anmälan öppen, av dessa går 63 för de fyra SM klasserna.

I R5 klassen gör Johan Kristoffersson, Mattias Monelius och Martin Berglund upp om si...

Publicerad: 2019-09-17 05:58


Tre tävlingar klara för Norska Rallymästerskapet 2020!
© Preben Berg, norsk-rally.comIdag presenterade Norska Bilsportförbundet de tre inledande deltävlingarna i Norska Rallymästerskapet 2020. Tre vintertävlingar som man river av på runt en månad.

Säsongen startar den 18:e januari med Sigdalsrallyt hos NMK Sigdal. Serien fortsätter den 1:e februari med svensknära Rally Finnskog s...

Publicerad: 2019-09-17 05:42


Tidigare nyheter:
Grahn och Nilsson blir första mästarna i Rally Blekinge.
Västras FM summeras efter Noratrofen.
Oscar vinner Sydsvenska Rallycupen.
Åhlin utmanar i SM på nytt, anmäld för Rally Blekinge.
Tre tävlingar klara för Norska Rallymästerskapet 2020!
Dyr WRC2 Pro seger för M-Sport med nya Fiesta R5 MK2.
TV-Svängen, en lyckad tävling för Hansen och Johansson.
Åtvidabergs MK redo för lördagens Gruvrundan.
VOC SommarSerie avgjordes med NoraTrofén.
Sex nya WRC starter för Loeb i Hyundai 2020.
Oliver körde hem segern Susquehannock Trail Performance Rally - Higgins mästerskapet.
Holmgren vinnare i söndagens Brukssvängen.
Foto från Bresontrofén.
Haglund vinnare i jämna Bresontrofén, Svenska RallyCupen.
Grahn körde hem TV Svängen.
WRC tabellerna efter Rally Turkey Marmaris.
Stabil insats och viktig utveckling för Tidemand i Turkiet.
Ogier tog segern, närmar sig Tänak i VM tabellen - Tidemand nia i Turkiet.
Ogier mot segern i Turkiet - Tidemand följer Tänaks linjer.
Sekundfight på fina uppländska rallyvägarna i Bresontrofén.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Polkatrofén 28/09


Rally SM:
Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge 27-28/09


Rally VM:
Wales Rally GB 03-06/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Bresontrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK-Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.