Mastertrailer.

   
GNM Sweden AB

   
Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Linda Sjölin satsar högt!
PRESSRELEASE

-"Jag vill nå SM-nivå inom en snar framtid." Så sa Linda i en interljuv med Eskilstuna Kuriren den 4 februari 2011.

Hennes förarkariärr startade den 27 januari 2011 körde hon sin första tävling i Fredriksberg som bestod utav 2 sträckor som gick 2 gånger. Hon lyckades köra in sig på en 7e plats av 9st i klassen - Hon lyckades dessutom köra ifrån 2st A-förare. Hon lyckades även att förbättra sig med ca 17 sekunder på varje sträcka. - Detta var dessutom andra gången hon satt i sin tävlingsbil.

Nästa tävling som gick av stapeln var Hällefors den 6 februari, det var också 2 sträckor som gick 2 gånger. - "Jag bestämde mig redan när jag släppte upp kopplingen vid starten att jag skulle sätta ett rätt högt tempo" Säger Linda. Men tyvärr så vart högerfoten lite för tung och det blev en vallvisit som kostade henne runt 10 sekunder, och så kommer den där tanken "hade det inte hänt... Så hade vi varit 3a i klassen efter första åket." - "Där efter så fick jag inte tillbaka tempot, visst förbättrade jag mig. Men dom andra förbättrade sig betydligt mer." Säger en besviken Linda. Men tyvärr så kunde hon inte undvika jumpoplatsen.

Den 27 februari var det dags för Ludvikas tävling, Skogsrundan. Tävlingen bestod utav 1 sträcka som skulle köras 2 gånger, denna sträcka var på 14.4km. - "Den här gången hade jag bestämt mig för att jag skulle sätta ett tempo som jag känner mig bekväm i och som jag känner att jag klarar av att hantera." Säger Linda dagen innan tävlingen. Men några kilometer in på SS1 så hamnade bakdelen på rallybilen ur spår och fronten sög tag i vallen. - "Jag var helt säker på att vi skulle gå runt och lägga oss på tak." Säger både Linda och kartläsaren Mikael. Men här var inte oflytet slut. -"Nej, tyvärr inte. Några kilometer senare så var det dags igen.. Det var säkert en Höger 2 som nöp och där klev bakvagnen igen ur spår och vi slutade med nosen mot snövallen." Säger Linda.
Men efter lite backning och krångel så var dom på rätt spår igen, - "Vi konstaterade att vi behövde ett par andra bakdäck då det inte fanns så mycket till fäste i dom vi hade." Säger Linda och Mikael.
Nu var det inte långt kvar till mål, men då var det dags igen. - "Jag gick lite för fort in i en höger som smalnade av lite och jag går ut lite för att skära innern, eftersom jag insåg att farten var förhög. Men det var väldigt konstigt plogat där och bakvagnen slog i snövallen på yttern och vips så stod vi ovan på en snövall" Säger en mycket besviken Linda.
Men tur hade dom, i svängen efter så stod ett gäng grabbar som kunde hjälpa dom loss och dom kunde åka i mål. Dock ungefär 12 minuter efter täten. - "Vi bestämde oss att för att inte riskera något på SS2 utan åka igenom för att få SS:mil" Säger Linda. Men i mål så var dom fortfarande ungefär 15 minuter efter täten. - "Det känns enormt surt, eftersom jag var sugen på en bra placering." Säger Linda och suckar.

Men roligheterna slutar inte här. Utan helgen efter var det dags igen, denna gången i Hällefors som bestod utav 1 sträcka som dom skulle köra 3 gånger. Redan på SS1 bevisade Linda att hon kan hänga med täten, hon lyckades köra in på en 4e plats av 6st i klassen. - "Jag var grymt imponerad av min körning och satte ett tempo som jag behärskade och trivdes med." Men sedan började det tråkiga, efter SS1 och ca. 60 bilar som åkt så blev det spårigt. - "Jag kände direkt i starten att det var vingligt och väldigt svårkört, eftersom Golf 1:an inte passar i spåren. Och tyvärr så blev det en liten vallvisit och jag lyckades slå i tummen rätt rejält." Tyvärr så lyckades hon inte förbättra sig tillräckligt mycket, utan den närmsta bakomvarande bil gick om och hon var nu 5:a. - "Inför sista åket bestämde jag mig för att sätta ett lagom tempo eftersom det förmodligen skulle vara ännu mer spårigt. Och eftersom tummen fortfarande gjorde ont så ville jag inte riskera att göra illa den ännu mer." Men hon åkte igenom och försämrade sig dock - precis som alla andra. Men hon lyckades behålla sin 5:e plats och blev alltså 5a av 6st i klassen.

Nu har det skett lite förändringar i teamet och Golf 1:orna är sålda, vad som nu står i garaget som Linda inte är beredd på att avslöja vad det är ännu. Vad det är för bil och det blir inte officiellt förrens vi närmar oss den 16 april då det är dags för nästa tävling.
- "Då har jag en ny tillfällig kartläsare som ska lotsa mig, Charlie Ekström, Eskilstuna. Det ska verkligen bli kul, tror att det är en person som passar väldigt bra tillsammans med mig på en tävling. Då vi båda är enormt tävlingsinriktade."

Nästa tävling som är Gröndalsprinten är en Nationell Rallyspecial på asfalt och grus, banans längd är ca 3.0 mil totalt varav ca 5,5 km SS/SP. Det är 2 st Specialsprov på asfalt och 1 st specialsträcka på grus varav ca 5% asfalt. - "Det är för mig första gången att köra rally på asfalt så det ska bli spännande. Men dom som sett mig köra säger att jag har bra förutsättningar för att köra asfalt då jag åker väldigt fina och raka linjer."


» Pressrelease från Linda Sjölin.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-03-23 19:27


Bara Ogier & Loeb i nya WRC bilar till Rallye Monte Carlo.
© Toyota Gazoo Racing.När WRC säsongen inleds är det bara två förare som kommer med helt nya WRC bilar, det är de främsta WRC åkarna som fått nya bilar till säsongsupptakten. Ny hos Toyota Gazoo Racing är hela besättningen, en helt ny bil får dock bara Sebastien Ogier när han inleder märkets och sin jakt på VM titlar. Så...

Publicerad: 2020-01-21 20:39


Dags för prisutdelning och fest i E-Cupen!
© emotorsport.seDen 22:e februari är det dags att fira av 2019 års pristagare i E-Cupen, då är det Prisutdelning/Årsträff i Gränna Mk:s klubbstuga med start klockan 18:00.
- Vi börjar med möte där vi diskuterar 2019 års serie och
eventuella ändringar inför 2020, därefter prisutdelning som avslutas med mat och ...

Publicerad: 2020-01-21 19:41


Westlund tillbaka efter svåra olyckan, gläds åt comebacken, nöjd med premiären.
© Mattias EkströmI helgen var 18-årige rallytalangen Adam Westlund tillbaka i rallybil efter den otäcka olyckan under sensommaren. Efter en lång rehabilitering var det så äntligen grönt ljus för att åka rally igen, årspremiären gjordes i Norge.
- Nu har jag och teamet varit i Norge och kört första tävlingen efte...

Publicerad: 2020-01-20 22:19


Veckans TV tablå, 8 timmar från Rallye Monte Carlo med start ikväll!
© emotorsport.seIkväll inleds Rallye Monte Carlo för TV-tittarna, då inleder Sveriges Television sin satsning på VM serien med ett halvtimmas magasin inför säsongen och premiären. Sedan får man lugna sig fram till fredag kväll, då kör RedBull TV sitt första av totalt tre sammandrag under helgen som alla går vid 22-...

Publicerad: 2020-01-20 20:12


Videofilmer från WRC förarnas tester inför Rallye Monte Carlo.
© Hyundai Motorsport.I början på december inledde WRC teamen testerna inför säsongspremiären med Rallye Monte Carlo, sedan dess har mängder av mil och dagar lagts, framför allt på teamens nya besättningar för att vara förberedda till premiären.

Värm upp inför helgens VM fest i de franska bergen, teamen har testat på ...

Publicerad: 2020-01-20 19:59


Hirvonen, Hänninen, Thiry - kända namn kör isnoter i Monte Carlo.
© emotorsport.se Rallye Monte Carlo innebär extra bemanning för VM teamen, för att bättra på noterna i snabbt skiftande förhållanden finns ett gäng extra besättningar på plats. Detta för att så sent som möjligt, minimum 70 minuter före sträckan start köra igenom och korrigera eventuella förändringar på underlag åt ...

Publicerad: 2020-01-20 19:36


Varma vindar sätter käppar i hjulen för Nationella mästerskap.
© KNA Rally Finnskog.I Sverige har en mängd tävlingar ställts in, bland annat SM premiären i Sandviken som var helt utan vintervägar. Samma problem drabbar nu Norska Mästerskapet vars andra deltävling, Rally Finnskog med basen i Kongsvinger tar samma beslut. Där saknas vintervägar, även de snösäkra Svullrya-sträckorna h...

Publicerad: 2020-01-20 13:01


Rally GB ersätter Chile i JWRC kalendern.
© M-Sport / JWRC.Rally GB kompletterar Junior WRC kalendern efter Chiles avhopp, precis som 2019 blir det en rafflande final på de svårkörda, lerig och hala Walesiska vägarna.

Som tidigare är det dubbla poäng som gäller i finalen, något som tidigare gjort att minst en handfull ekipage haft chans på den åtråvärda ...

Publicerad: 2020-01-20 12:57


Dacia och Fiat redo för R4 debut i WRC serien, så ser Sandero och 500X R4 ut.
© ASM Motorsport.29-årige fransmannen Raphaël Astier gör till veckan sin nionde VM start, de flesta starterna har skett i Peugeot 208 R2 men även Hyundai i20 R5 och Abarth 124 Rally RGT har gällt. Nu blir det i en Fiat MR 500X R4 från Milano Racing som Rallye Monte Carlo körs med.

I årets VM premiär blir det debu...

Publicerad: 2020-01-19 21:28


Karta, så körs Rallye Monte Carlo sträcka för sträcka.
© M-Sport.Rallye Monte Carlo inleder årets WRC säsong med 16 specialsträckor över fyra dagar - tävlingen blir högintressant med flera skiften mellan teamen under vintern!

Shakedown körs på onsdagens eftermiddag den 22:e januari, två sträckor i mörker inleder så på torsdagens kväll. Fredagen bildas av tre s...

Publicerad: 2020-01-19 20:28


Tidigare nyheter:
Hirvonen, Hänninen, Thiry - kända namn kör isnoter i Monte Carlo.
Varma vindar sätter käppar i hjulen för Nationella mästerskap.
Rally GB ersätter Chile i JWRC kalendern.
Dacia och Fiat redo för R4 debut i WRC serien, så ser Sandero och 500X R4 ut.
Karta, så körs Rallye Monte Carlo sträcka för sträcka.
Jocius redo för Monte Carlo & Rally Sweden i M-Sports Fiesta WRC - men vem är han?
Givande rallypremiär för Kristoffersson, trots problem.
Nya Fiesta R2t levererad i 100 exemplar.
Del 10; Vem kör vad 2020, bl.a. 'Mirage special' & Joel byter VOC mot Dansk Escort MK2:a!
Svenska utmanarna i diket när Östberg körde hem Sigdalsrallyt.
Rovanperä vann Arctic Lapland Rally, Asumaa toppar Finska Mästerskapet.
Del 9; Vem kör vad 2020, bl.a. Olsson med R5 i SM & NM och Bengt utökar BMW åkandet.
Följ Sigdalsrallyt och Arcitc Rally under lördagen!
Rovanperä leder Arctic Rally totalt, Lindholm snabbast i Finska Mästerskapet.
EKS Rally team presenterat, Ekström, Westlund och Thunström som förare.
Lista, 16 Junior WRC förare 2020 - två Svenskar!
Efter dagens besked, totalt 13 vinterrallyn inställda.
SM-premiären Rally Bilmetro ställs in.
Östberg, Ekström, Kristoffersson, tuff kamp till lördagens Sigdalsrally.
Franska Bilsportförbundet ger tre talanger WRC chans 2020!Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2019 22/02


Rally SM:
Rally Bilmetro 31-01/02


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 23-26/01


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.