Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   
Mats Bilar

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Linda Sjölin satsar högt!
PRESSRELEASE

-"Jag vill nå SM-nivå inom en snar framtid." Så sa Linda i en interljuv med Eskilstuna Kuriren den 4 februari 2011.

Hennes förarkariärr startade den 27 januari 2011 körde hon sin första tävling i Fredriksberg som bestod utav 2 sträckor som gick 2 gånger. Hon lyckades köra in sig på en 7e plats av 9st i klassen - Hon lyckades dessutom köra ifrån 2st A-förare. Hon lyckades även att förbättra sig med ca 17 sekunder på varje sträcka. - Detta var dessutom andra gången hon satt i sin tävlingsbil.

Nästa tävling som gick av stapeln var Hällefors den 6 februari, det var också 2 sträckor som gick 2 gånger. - "Jag bestämde mig redan när jag släppte upp kopplingen vid starten att jag skulle sätta ett rätt högt tempo" Säger Linda. Men tyvärr så vart högerfoten lite för tung och det blev en vallvisit som kostade henne runt 10 sekunder, och så kommer den där tanken "hade det inte hänt... Så hade vi varit 3a i klassen efter första åket." - "Där efter så fick jag inte tillbaka tempot, visst förbättrade jag mig. Men dom andra förbättrade sig betydligt mer." Säger en besviken Linda. Men tyvärr så kunde hon inte undvika jumpoplatsen.

Den 27 februari var det dags för Ludvikas tävling, Skogsrundan. Tävlingen bestod utav 1 sträcka som skulle köras 2 gånger, denna sträcka var på 14.4km. - "Den här gången hade jag bestämt mig för att jag skulle sätta ett tempo som jag känner mig bekväm i och som jag känner att jag klarar av att hantera." Säger Linda dagen innan tävlingen. Men några kilometer in på SS1 så hamnade bakdelen på rallybilen ur spår och fronten sög tag i vallen. - "Jag var helt säker på att vi skulle gå runt och lägga oss på tak." Säger både Linda och kartläsaren Mikael. Men här var inte oflytet slut. -"Nej, tyvärr inte. Några kilometer senare så var det dags igen.. Det var säkert en Höger 2 som nöp och där klev bakvagnen igen ur spår och vi slutade med nosen mot snövallen." Säger Linda.
Men efter lite backning och krångel så var dom på rätt spår igen, - "Vi konstaterade att vi behövde ett par andra bakdäck då det inte fanns så mycket till fäste i dom vi hade." Säger Linda och Mikael.
Nu var det inte långt kvar till mål, men då var det dags igen. - "Jag gick lite för fort in i en höger som smalnade av lite och jag går ut lite för att skära innern, eftersom jag insåg att farten var förhög. Men det var väldigt konstigt plogat där och bakvagnen slog i snövallen på yttern och vips så stod vi ovan på en snövall" Säger en mycket besviken Linda.
Men tur hade dom, i svängen efter så stod ett gäng grabbar som kunde hjälpa dom loss och dom kunde åka i mål. Dock ungefär 12 minuter efter täten. - "Vi bestämde oss att för att inte riskera något på SS2 utan åka igenom för att få SS:mil" Säger Linda. Men i mål så var dom fortfarande ungefär 15 minuter efter täten. - "Det känns enormt surt, eftersom jag var sugen på en bra placering." Säger Linda och suckar.

Men roligheterna slutar inte här. Utan helgen efter var det dags igen, denna gången i Hällefors som bestod utav 1 sträcka som dom skulle köra 3 gånger. Redan på SS1 bevisade Linda att hon kan hänga med täten, hon lyckades köra in på en 4e plats av 6st i klassen. - "Jag var grymt imponerad av min körning och satte ett tempo som jag behärskade och trivdes med." Men sedan började det tråkiga, efter SS1 och ca. 60 bilar som åkt så blev det spårigt. - "Jag kände direkt i starten att det var vingligt och väldigt svårkört, eftersom Golf 1:an inte passar i spåren. Och tyvärr så blev det en liten vallvisit och jag lyckades slå i tummen rätt rejält." Tyvärr så lyckades hon inte förbättra sig tillräckligt mycket, utan den närmsta bakomvarande bil gick om och hon var nu 5:a. - "Inför sista åket bestämde jag mig för att sätta ett lagom tempo eftersom det förmodligen skulle vara ännu mer spårigt. Och eftersom tummen fortfarande gjorde ont så ville jag inte riskera att göra illa den ännu mer." Men hon åkte igenom och försämrade sig dock - precis som alla andra. Men hon lyckades behålla sin 5:e plats och blev alltså 5a av 6st i klassen.

Nu har det skett lite förändringar i teamet och Golf 1:orna är sålda, vad som nu står i garaget som Linda inte är beredd på att avslöja vad det är ännu. Vad det är för bil och det blir inte officiellt förrens vi närmar oss den 16 april då det är dags för nästa tävling.
- "Då har jag en ny tillfällig kartläsare som ska lotsa mig, Charlie Ekström, Eskilstuna. Det ska verkligen bli kul, tror att det är en person som passar väldigt bra tillsammans med mig på en tävling. Då vi båda är enormt tävlingsinriktade."

Nästa tävling som är Gröndalsprinten är en Nationell Rallyspecial på asfalt och grus, banans längd är ca 3.0 mil totalt varav ca 5,5 km SS/SP. Det är 2 st Specialsprov på asfalt och 1 st specialsträcka på grus varav ca 5% asfalt. - "Det är för mig första gången att köra rally på asfalt så det ska bli spännande. Men dom som sett mig köra säger att jag har bra förutsättningar för att köra asfalt då jag åker väldigt fina och raka linjer."


» Pressrelease från Linda Sjölin.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-03-23 19:27


Haglund vinnare i jämna Bresontrofén, Svenska RallyCupen.
© emotorsport.seHaglund vinnare i jämna Bresontrofén, Svenska RallyCupen!
Rasbo MK och flera Upplandsklubbar arrangerade Bresontrofén, femte deltävling för Svenska RallyCupen med basen ute på Tierp Arena. Klubbarna bjöd på några av de finaste och hårdaste Uppländska rallyvägarna – gott betyg från både tävlande och...

Publicerad: 2019-09-15 16:29


Grahn körde hem TV Svängen.
© emotorsport.seSex sträckor avgjorde TV-Svängen hos SMK Hörby, tre raka sträcksegrar för Joachim Grahn från start. För den andra halvan var man tre förare att dela om sträcksegrarna, först Robin Adolfsson följd av Grahn och så Mattis Olsson på sista sträckan.
Joachim Grahn och co-driver Rickard Nilsson säkrade se...

Publicerad: 2019-09-15 16:03


WRC tabellerna efter Rally Turkey Marmaris.
© M-Sport.För timmans sedan tog Rally Turkey Marmaris målgång, årets elfte av 14 deltävlingar i WRC serien. Sebastien Ogier tog segern före Esapekka Lappi, bra för Citroen Racing i team mästerskapet när de jagar som trea.

För Ogier innebar segern också avancemang i VM, upp som tvåa och 17 poäng bakom Ott T...

Publicerad: 2019-09-15 14:35


Stabil insats och viktig utveckling för Tidemand i Turkiet.
© M-Sport.Efter ett sju månader långt uppehåll från rally-VM, gjorde Pontus Tidemand comeback i det turkiska eventet. Han vet var han vill nå långsiktigt, bygger erfarenhet från grunden och värdesätter varje kilometer.
- Jag siktade på att göra en solid insats och det känner jag är precis vad vi har gjor...

Publicerad: 2019-09-15 14:09


Ogier tog segern, närmar sig Tänak i VM tabellen - Tidemand nia i Turkiet.
© Citroen Racing.Dubbelseger för Citroen Racing i Rally Turkey Marmaris, ett år som hittills varit tufft för teamet. När WRC kollegorna i fighten om medaljerna tappade poäng kunde Ogier närma sig i VM efter seger, fransmannen nu 17 poäng bakom Ott Tänak som fortsatt tippar VM tabellen.

För Tänak var det elektrisk...

Publicerad: 2019-09-15 13:29


Ogier mot segern i Turkiet - Tidemand följer Tänaks linjer.
© emotorsport.seEn sträcka kvar av Rally Turkey Marmaris där Sebastien Ogier nu har 19 sekunder till Esapekka Lappi som snurrade på näst sista sträckan. Marginalen till trean Andreas Mikkelsen är dock stor, 38 sekunder har norrmannen fram till Lappi trots en sträckseger.

Teemu Suninen kan inte nå fram till palle...

Publicerad: 2019-09-15 11:10


Sekundfight på fina uppländska rallyvägarna i Bresontrofén.
© emotorsport.seRasbo MK ihop med Upplandsklubbarna körde Bresontrofén under lördagen, endast 130-talet bilar till start när klubben bjöd på några av de finaste och hårdaste Uppländska rallyvägarna - bra betyg från både tävlande och publik!

Start och Mål på Tierp Arena - Haglund tog segern.
De tävlande i...

Publicerad: 2019-09-15 10:27


Fyra sträckor kvar, följ avslutningen i Rally Turkey Marmaris.
© M-Sport.Fyra sträckor på 38,6km kvarstår av Rally Turkey Marmaris under söndagen, första och sista sträckan den samma. Då den 7,05km långa Marmaris som vid 12:18 inleds som powerstage - också direktsänd i Sveriges Television.

Sebastien Ogier går för segern följd av teamkollegan Esapekka Lappi, inleder da...

Publicerad: 2019-09-14 23:22


C-förare Olsson körde hem totalsegern i Noratrofén.
© emotorsport.se Stenungsunds MS åkaren Mattias Olsson i en Ford Fiesta R5 öppnade bäst i Noratrofén som avgjordes med fyra sträckor, toppade inledningen men var nästan infångad av Pontus Lönnström som den här gången körde Volvo 240. Men Mattias laddade om, drog ifrån på avslutningen och vann totalt 7,1 sekund före...

Publicerad: 2019-09-14 22:59


Christoffer Haglund segrade i Bresontrofén.
Det blev Christoffer Haglund, SMK Nyköping, som tog hem segern i rallytävlingen Bresontrofén, som på lördagen arrangerades av Rasbo MK och övriga rallyklubbar i Uppland med start och mål vid Tierps Arena.

Segern blev dock ganska knapp, bara 6,2 sekunder före Stig Andervang, MK Rimo och ytterligar...

Publicerad: 2019-09-14 20:48


Tidigare nyheter:
Olsson snabbast och Johansson bäst för E-Cupen i Klappjakten.
Tidemand nia, Ogier leder, problem för Neuville och Tänak.
Utmaningar och utveckling för Tidemand i Turkiet.
Se Tidemand live på RedBull.TV från ss12 i Rally Turkey.
Följ bl.a. Bresontrofén, TV-Svängen, Noratrofen & Rally Turkiet med Radio & Resultat.
Lappi före Ogier i Turkiet, Tidemand tia.
Tidemand bygger erfarenhet i krävande Rally Turkiet.
Rallyradio från Bresontrofén, deltävling 5 i Svenska RallyCupen.
Söndagsrally med Brukssvängen hos MSK Hammaren.
Nora är slagfältet för finalbataljen i SommarSerien 2019.
Tänak allt närmare förlängning med Toyota, inte överrens med Hyundai.
Tidemand tia efter punktering, Lappi leder.
Full fart i lördagens Bresontrofén, 130 bilar och sex sträckor.
Sex stentuffa sträckor på 16 mil väntar Tidemand och WRC gänget.
Rallyklassiker och Sydsvenska serierna i stora TV-Svängen.
Tidemand trea totalt på ss1 i Rally Turkey!
Tidemand startar som 4:e bil på ss1 i Rally Turkey.
En timma till start, Rally Turkey inleder med publiksträcka 19:08.
Näst sista deltävlingen i 1300 RallyCup 2019.
Tidemand tia på shakedown.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Polkatrofén 28/09


Rally SM:
Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge 27-28/09


Rally VM:
Rally Turkey Marmaris 12-15/09


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Bresontrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK-Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.