GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Sebastien Ogier fick chansen att vinna i Portugal.
Ännu en felfri helg för Citroenteamet - dubbelseger i Portugal.

Under eftermiddagen Svensk tid avslutades så det Portugisiska VM rallyt, den tredje deltävlingen för året, en dag som åter gått i Citroens färger.
Tre av fyra sträckor har förare i det Franska märket varit snabbast på, Petter Solberg är den som tagit två sträcksegrar. Petter är den av Citroenförarna som haft mest otur under helgen, punkteringar har förstört ett givet toppresultat för norrmannen - annars är facit sex sträcksegrar och en sjätteplats totalt, halvminuten före Kimi Räikkönen som gjort en stabil insats.
I toppen av rallyt är det två förare som regerat, Sebastien Ogier och Loeb - de båda fabriksförarna har haft ett säkert grepp om segern sedan Fordåkarna haft problem. Mikko Hirvonen har drabbats av både punkteringar och trasig drivaxel vilket gav honom en fjärdeplats, kanske med lite hjälp av Matthew Wilson som annars länge just ägde fjärdeplatsen efter en problemfri resa.
Tredjeplatsen går till Jari-Matti Latvala som vid målgång hade närmare 3 minuter till tvåan Loeb - orsaken är som för teamkollegan - punkteringar och trasig drivaxel! Att Sebastien Loeb inte nådde ända fram kan nog delvis tillskrivas Mikko Hirvonen, det var i dammet av honom som sekunderna försvann under fredagen då Mikko tvingats stanna för ett däckbyte.
Federico Villagra, Henning Solberg och Dennis Kuipers tog de resterande poängplatserna.
En som haft en strålande säsongsstart är Mads Östberg men nu hopade sig problemen rejält, först ett besök i barriären på inledande publiksträckan, både ett hjul och två tappade minuter blev resultatet. Strax efter start på fredagens första sträcka fortsatte problemen då växellådan gav upp. Flera problem har drabbat det Svensk/Norska ekipaget som nådde målgång som 31:a totalt.

En VM poäng till Sverige i PWRC.
Just utanför topp 10 slutar Hayden Paddon - det som vinnare i grupp N VM klassen, PWRC. Trots en del egna problem är segermarginalen en av de större på länge vilket tyder på ett tufft rally för de som tvingats ta risker. Tvåan Jukka Ketomäki är åtta minuter bakom men säkrar sköna poäng. Tredjeplatsen går till Martin Semerad, den unge Tjecken som segrade i premiären. Som tia och med en poäng på två körda deltävlingar hittar vi Patrik Flodin, han inledde tävlingen med en rullning som kostade dyrbar tid - är halvtimman efter vid målgång. Det har varit en tung helg för flera av de nordiska ekipagen, en annan av favoriterna i årets PWRC serie - Norske Anders Gröndal låg länge med i täten men rullade rejält nedför ett stup under avslutningen på lördagen och där var omstart omöjlig. Både Anders och Patrik får nu en tuff uppförsbacke att vända inför fortsättningen i serien.

Andraplats för Victor i WRC Academy.
Någon sista sträcka på söndagen för WRC Academy blev det inte, de körde bara de första dagarna. De slopade här helt tredje dagen, de kör nämligen inte hela tävlingsbanan, tidigare har det varit sagt att man ibland hoppar över eftermiddagens andra vändor på sträckorna men nu hoppade man istället hela sista dagen.
Där blev det en andraplats för Victor Henriksson som var 16 sekunder bakom vinnande Egon Kaur men samtidigt flera minuter för Christian Riedemann. Calle Ward bröt redan under fredagen med motorhaveri. Fredrik Åhlin bröt bara någon sträcka från målgången med trasig hjulupphängning, materialet var helt enkelt utmattat efter de tuffa sträckorna.

* Resultatlista, se
"Resultat".

Publicerad: 2011-03-27 17:29


Tre svenskbilar i lördagens Rally Roskilde.
© emotorsport.sePå lördag avgörs Danska Rally Roskilde, totalt nio sträckor på åtta mil avverkas söder om Roskilde, allt på asfalt och ett par av sträckorna är varvlopp. Tävlingen rullar iväg efter klockan 12 och första bilarna beräknas nå slutmålet vid 19-tiden på kvällen.

En av Svenskarna till tävlingen är VOC...

Publicerad: 2019-09-19 23:04


Svenskarna genom första kvällen i Rally Elba Storico.
© Mats Myrsell.De två inledande sträckorna i Rally Elba Storico är avverkade för täten i EM klasserna, av de EM tävlande ses Mats Myrsell som trea totalt bakom Luigi Battistolli i Lancia Delta Integrale och Andrea Zivian i Audi Quattro efter första sträckan.

Preliminärt då alla ännu inte genomfört den andra str...

Publicerad: 2019-09-19 22:15


Dubbelrace för Hälsingeserien i Siljasvängen.
© emotorsport.seHälsingeserien rullar på med dubbla tävlingar hos SMK Hälsinge där Siljasvängen arrangeras. Totalt 6 sträckor på 32km, två deltävlingar när tävlingen delas på mitten, omstart är möjlig på ss4 för dagens andra deltävling - närmare 60 bil till start!

I 4wd ses flitigt tävlande Stig Andervang, snabb...

Publicerad: 2019-09-19 19:45


50-talet åkare till Höstsprinten i Hällefors.
© emotorsport.seVästras Rallysprint Cup kör vidare med Höstsprinten hos Hällefors MK under lördagen, sprint med 5ss över 14km ska avverkas där 50-talet bilar väntas starta - anmälan stängde för bara några minuter sedan.

För fyrhjulsdrift ses Roger Gustafsson, Leif Persson och Andreas Lomarker i Mitsubishi. Två b...

Publicerad: 2019-09-19 18:43


Myrsell och Johnsen redo för Rally Elba Storico, start ikväll!
© Mats Myrsell.Ikväll startar Rallye Elba Storico, åttonde deltävlingen i FIA Historic Sporting Rally Championship. Från Capoliveri går tävlingen igång på torsdag kväll med två sträckor på lika många mil. Fredagen går vidare med fyra sträckor på sex mil, avslutning på lördagen där fyra sträckor på 5,6 mil ska ta t...

Publicerad: 2019-09-19 09:26


Tre WRC år för Safari Rallyt, Spansk WRC status hotad - kalendern väntas i oktober.
© emotorsport.seWRC kalendern får vänta tills oktober, FIA och WRC Promotorn är inte klara med de 14 deltävlingarna och ändringar utefter det första utkastet är att vänta. Ryktena är fler än vad det finns deltävlingar, klart är att det åter blir 14 deltävlingar och att Tour de Corse inte gjort något större motstånd...

Publicerad: 2019-09-19 05:45


60-talet åkare i Uddevalla City Race.
Uddevalla City Race körs med MK Trophy som arrangör, där näst sista deltävling i Mega Rally Cup och final för Asfalt Cupen. 16km är uppdelat på fyra sträckor som går dubbelt.

Ett 60-tal åkare och en mängd klasser, ensam A-förare i 4wd är Rolf Grybb i Citroen Ds3 R5, Urban Andersson som b-förare ...

Publicerad: 2019-09-19 05:33


Pontus Lönnström kör JWRC 2020!
© Privat.Pontus Lönnström kommer att satsa på junior-VM i rally nästa år. Tävlingarna går samtidigt med rally-VM, WRC, men juniorerna tävlar vid färre tillfällen. Förarna i JVM kör identiska bilar, Ford Fiesta R2t, och mekaniker, däck m m lottas ut på de olika förarna inför varje tävling. Allt för att föruts...

Publicerad: 2019-09-18 22:39


50-talet rallyåker till Björshultsbanan och Svenska Sprintserien.
© emotorsport.seSMK Nyköping kör deltävlingar i Svenska Sprintserien på Björshultsbanan under helgen, två deltävlingar och drygt 60 anmälda bil, av dem närmare 50 rallyekipage.

Största klass med 27 deltagare är Trimmat 2wd där Mikael Lundberg och Göran "Lillen" Andersson är två av A-förarna med högt tempo i spri...

Publicerad: 2019-09-18 21:49


Veiby eller Gröndal, NM avgörande i Rally Hedemarken - svenskt på startlinjen!
© emotorsport.seNorska Mästerskapet tar final i Hamar, där Rally Hedemarken med NMK Hamar som arrangör. 10 mil special på totalt 11 sträckor, flera klassiska fina och utslagsgivande etapper - bland annat närmare 11km långa Rokosjøen med klassiska Engseth hoppet och de efterföljande lyften på snabb väg!

70 bilar ...

Publicerad: 2019-09-18 21:21


Tidigare nyheter:
Pontus Lönnström kör JWRC 2020!
50-talet rallyåker till Björshultsbanan och Svenska Sprintserien.
Veiby eller Gröndal, NM avgörande i Rally Hedemarken - svenskt på startlinjen!
Världsmästarna gör upp i Karlshamn - 82 ekipage till start i Rally Blekinge.
Ekström kör Rally Blekinge i Fabia R5.
Runt Mjölkpallenrallyt i Gnesta.
300 Fabia R5 levererade, Skoda presenterar imponerande R5 fakta!
Bilsport Rally Cup på gång med 2020, fyra tävlingar klara för jubileumsåret.
Grahn och Nilsson blir första mästarna i Rally Blekinge.
Västras FM summeras efter Noratrofen.
Oscar vinner Sydsvenska Rallycupen.
Åhlin utmanar i SM på nytt, anmäld för Rally Blekinge.
Tre tävlingar klara för Norska Rallymästerskapet 2020!
Dyr WRC2 Pro seger för M-Sport med nya Fiesta R5 MK2.
TV-Svängen, en lyckad tävling för Hansen och Johansson.
Åtvidabergs MK redo för lördagens Gruvrundan.
VOC SommarSerie avgjordes med NoraTrofén.
Sex nya WRC starter för Loeb i Hyundai 2020.
Oliver körde hem segern Susquehannock Trail Performance Rally - Higgins mästerskapet.
Holmgren vinnare i söndagens Brukssvängen.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Polkatrofén 28/09


Rally SM:
Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge 27-28/09


Rally VM:
Wales Rally GB 03-06/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Bresontrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK-Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.