GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Fords Ken Block och Mikko Hirvonen är med och lanserar DiRT 3.
PRESSRELEASE

Vid lanseringen av Codemasters TV-spel DiRT 3 i London idag var Ford-föraren Mikko Hirvonen, som för tillfället leder FIA:s rally-VM, det stora dragplåstret tillsammans med Ken Block, stuntföraren som blivit världskändis via sina filmer på nätet.

I den fantasieggande miljön vid det gamla kolkraftverket i Battersea bjöd Hirvonen på en spännande uppvisning med rallybilen Ford Fiesta RS World Rally Car, som ligger etta i VM-tävlingarna.

Block, som är en av rallystjärnorna i DiRT 3 och också varit teknisk konsult för spelutvecklarna, visade upp en rad spektakulära stuntnummer i Ford Focus RS World Rally Car, som han rattade i fjolårets VM. I årets VM kör Block en Fiesta RS WRC för det Ford-stöttade teamet Monster World Rally Team.

DiRT 3 innehåller mer rally än någonsin i spelets historia och rally står för 60 procent av de "karriärvägar" som spelaren kan välja. Fiesta RS WRC är en av hela 10 rallybilar från Ford som förekommer i spelet. I den nya versionen av DiRT finns mer bilar, platser, vägar och tävlingar än någonsin och 50 legendariska bilar från fem årtionden. Delsträckorna tar spelarna mellan tre världsdelar och utmanar deras körförmåga på asfalt, grus och snö och på både torra och våta vägar.

Vid det monumentala före detta kolkraftverket i Battersea i London filmade man en trailer för det nya TV-spelet. De välkända fyra tornen och den speciella gamla industrimiljön passade perfekt som bakgrund för Hirvonen och Block och deras bilkonster.

Bara några timmar efter lanseringen reste Hirvonen och hans Ford Abu Dhabi World Rally Team Fiesta RS WRC till Jordanien för att ladda upp inför rally-VM:s fjärde omgång, som startar på tisdag.

Block, som kör en Fiesta RS WRC i DiRT 3, har blivit världskänd för sin hisnande skicklighet bakom ratten i sin specialbyggda Fiesta i videon Gymkhana THREE, som visats 30 miljoner gånger på YouTube.

I DiRT 3 finns en gymkhanadel som ger spelarna chansen att försöka efterlikna Blocks galna upptåg – i trygg hemmiljö.

Rallybilen Fiesta RS bygger på Fords framgångsrika Fiesta-modell. Hirvonen vann det Svenska Rallyt i februari, då bilen gjorde debut och tog hem alla tre pallplatserna.

Fiesta RS WRC har utvecklats av M-Sport, Fords rally-VM-partner, i samarbete med Ford Europa. Spelutvecklarna bakom DiRT 3 är så angelägna om spelets trovärdighet att de besökte M-Sport i England för att ta reda på mer om tekniken i Fiesta RS WRC, så att den kunde efterliknas i programmet.

Gerard Quinn, ansvarig för motorsport på Ford Europa, deltog i dagens lansering och kommenterade händelsen: ”Ford Fiesta RS WRC leder idag både tillverkar- och förartävlingen i rally-VM. Bilen innehåller de allra senaste tekniska finesserna – tack vare de duktiga ingenjörerna på Ford Europa och M-Sport – och det är fantastiskt roligt att se hur detta återspeglas i DiRT 3. Spelet gör verkligen bilen rättvisa.”

Gehan Pathiraja, spelutvecklare för DiRT 3 på Codemasters, berättade: ”När vi arbetade med DiRT 3 besökte vi Fords rallyhögkvarter M-Sport i England och det gav verkligen en djupare förståelse av hur man utvecklar rallybilar.

Vi fick en bättre bild av varför bilarna beter sig som de gör ute på vägarna. Det handlar till exempel om att konstruktionen och motorplaceringen skiljer sig från vanliga bilar. Vi fick också större kunskaper om de säkerhetsfunktioner som påverkar hur bilen hanterar olyckor och även betyder mycket för stabiliteten.

När vi var klara med bilarna i spelet lät vi Ken Block testa dem för att se till att känslan blev den rätta. Kens synpunkter är otroligt viktiga eftersom han har kört dessa bilar i tävlingssammanhang och är expert på deras vägegenskaper.”

Den 24 maj släpps DiRT 3 i hela världen för PlayStation 3, Xbox 360 och Microsoft Windows.

Publicerad: 2011-04-08 18:49


Världsmästarna gör upp i Karlshamn - 82 ekipage till start i Rally Blekinge.

När anmälan till SM-finalen i rally, Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge, under onsdagskvällen stängde stod det klart att 82 ekipage kommer till start i tävlingen som drar igång nästa fredag med utgångspunkt från First Hotel Carlshamn.

Arrangörerna, Asarums Motorsällskap och Olofströms Motork...

Publicerad: 2019-09-18 20:10


Ekström kör Rally Blekinge i Fabia R5.
© emotorsport.seMattias Ekström är klar för start i Rally Blekinge, årets SM final. Ett av de sista namnen in när anmälan under kvällen stängde. Ihop med co-driver Stefan Bergman sitter de nu i en Skoda Fabia R5 och kör i den Trimmade 4wd klassen.

Starten höjer intresset, vid sidan om bland andra Johan Kristoffe...

Publicerad: 2019-09-18 19:39


Runt Mjölkpallenrallyt i Gnesta.
På lördag bjuder Gnesta MK in till den 14:e upplagan av ”Mjölkpallen rallyt” denna gång med start och mål i Björnlunda och tre specialsträckor på tillsammans 18km på fina vägar av typisk Sörmländsk karaktär.

Det är den femte deltävlingen i årets Trendab Rallycup. Det kommer att bli en sekundstri...

Publicerad: 2019-09-18 09:20


300 Fabia R5 levererade, Skoda presenterar imponerande R5 fakta!
© Skoda Motorsport.Skoda Motorsport har levererat ut 300 bilar från sin R5 fabrik, Finska Printsports ägare Eero Räikkönen besökte Skoda Motorsports nya lokaler där han hämtade Fabia R5 nummer 300.

Fabriken har redan 34 bilar på väg ut från fabriken av den nya EVO modellen som lanserades under året, och föregångar...

Publicerad: 2019-09-17 22:20


Bilsport Rally Cup på gång med 2020, fyra tävlingar klara för jubileumsåret.
Till helgen avgörs årets fjärde deltävling i Bilsport Rally Cup, redan nu är arrangören långt gången i nästa års planer. Fyra tävlingar är redan nu inbokade i kalendern men fler väntas tillkomma.

Start sker med Anderslövsrallyt den 4:e april, fortsätter hittills mot Semesterturen den 11:e juli, E...

Publicerad: 2019-09-17 21:54


Grahn och Nilsson blir första mästarna i Rally Blekinge.
Stora delar av säsongen i 4WD Övriga har handlat om Skåningarna Joachim Grahn och Rickard Nilsson från Simrishamn i en Ford Fiesta WRC. Grahn och Nilsson har efter en något strulig inledning på säsongen tagit tre raka segrar i klassen, och behöver bara rulla över startrampen i Sparbanken i Karlshamn...

Publicerad: 2019-09-17 20:12


Västras FM summeras efter Noratrofen.
I strålande höstväder avgjordes den näst sista deltävlingen i årets mästerskap. Arrangör var Nora MK med Noratrofen som övertog tävlingen den 14 september efter att Vara MK tvingats ställa in.

55 förare representerade Västra Bilsportförbundet. Störst deltagande var det i bilklass 3 - VOC Mekonome...

Publicerad: 2019-09-17 18:47


Oscar vinner Sydsvenska Rallycupen.
Sydsvenska Rallycupen körde sin sjunde och sista deltävling då SMK Hörby arrangerade sin klassiska TV-Svängen för 55:e gången på lördagen. Tävlingen ingick också i DM för Småland.

Hörbys tävling skiljer sig från de flesta andra i Småland och Skåne med en vägkaraktär som för de aktiva tillbaka til...

Publicerad: 2019-09-17 06:05


Åhlin utmanar i SM på nytt, anmäld för Rally Blekinge.
© emotorsport.seSom final av Rally SM körs Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge den 27-28:e september. Totalt finns 68 ekipage anmälda och då är fortfarande en förlängd anmälan öppen, av dessa går 63 för de fyra SM klasserna.

I R5 klassen gör Johan Kristoffersson, Mattias Monelius och Martin Berglund upp om si...

Publicerad: 2019-09-17 05:58


Tre tävlingar klara för Norska Rallymästerskapet 2020!
© Preben Berg, norsk-rally.comIdag presenterade Norska Bilsportförbundet de tre inledande deltävlingarna i Norska Rallymästerskapet 2020. Tre vintertävlingar som man river av på runt en månad.

Säsongen startar den 18:e januari med Sigdalsrallyt hos NMK Sigdal. Serien fortsätter den 1:e februari med svensknära Rally Finnskog s...

Publicerad: 2019-09-17 05:42


Tidigare nyheter:
Grahn och Nilsson blir första mästarna i Rally Blekinge.
Västras FM summeras efter Noratrofen.
Oscar vinner Sydsvenska Rallycupen.
Åhlin utmanar i SM på nytt, anmäld för Rally Blekinge.
Tre tävlingar klara för Norska Rallymästerskapet 2020!
Dyr WRC2 Pro seger för M-Sport med nya Fiesta R5 MK2.
TV-Svängen, en lyckad tävling för Hansen och Johansson.
Åtvidabergs MK redo för lördagens Gruvrundan.
VOC SommarSerie avgjordes med NoraTrofén.
Sex nya WRC starter för Loeb i Hyundai 2020.
Oliver körde hem segern Susquehannock Trail Performance Rally - Higgins mästerskapet.
Holmgren vinnare i söndagens Brukssvängen.
Foto från Bresontrofén.
Haglund vinnare i jämna Bresontrofén, Svenska RallyCupen.
Grahn körde hem TV Svängen.
WRC tabellerna efter Rally Turkey Marmaris.
Stabil insats och viktig utveckling för Tidemand i Turkiet.
Ogier tog segern, närmar sig Tänak i VM tabellen - Tidemand nia i Turkiet.
Ogier mot segern i Turkiet - Tidemand följer Tänaks linjer.
Sekundfight på fina uppländska rallyvägarna i Bresontrofén.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Polkatrofén 28/09


Rally SM:
Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge 27-28/09


Rally VM:
Wales Rally GB 03-06/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Bresontrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK-Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.