GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
   
.......................... MISSA INTE RALLY GOTLAND 2020 ...........................

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER

  RALLY SWEDEN       2020© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Fords Ken Block och Mikko Hirvonen är med och lanserar DiRT 3.
PRESSRELEASE

Vid lanseringen av Codemasters TV-spel DiRT 3 i London idag var Ford-föraren Mikko Hirvonen, som för tillfället leder FIA:s rally-VM, det stora dragplåstret tillsammans med Ken Block, stuntföraren som blivit världskändis via sina filmer på nätet.

I den fantasieggande miljön vid det gamla kolkraftverket i Battersea bjöd Hirvonen på en spännande uppvisning med rallybilen Ford Fiesta RS World Rally Car, som ligger etta i VM-tävlingarna.

Block, som är en av rallystjärnorna i DiRT 3 och också varit teknisk konsult för spelutvecklarna, visade upp en rad spektakulära stuntnummer i Ford Focus RS World Rally Car, som han rattade i fjolårets VM. I årets VM kör Block en Fiesta RS WRC för det Ford-stöttade teamet Monster World Rally Team.

DiRT 3 innehåller mer rally än någonsin i spelets historia och rally står för 60 procent av de "karriärvägar" som spelaren kan välja. Fiesta RS WRC är en av hela 10 rallybilar från Ford som förekommer i spelet. I den nya versionen av DiRT finns mer bilar, platser, vägar och tävlingar än någonsin och 50 legendariska bilar från fem årtionden. Delsträckorna tar spelarna mellan tre världsdelar och utmanar deras körförmåga på asfalt, grus och snö och på både torra och våta vägar.

Vid det monumentala före detta kolkraftverket i Battersea i London filmade man en trailer för det nya TV-spelet. De välkända fyra tornen och den speciella gamla industrimiljön passade perfekt som bakgrund för Hirvonen och Block och deras bilkonster.

Bara några timmar efter lanseringen reste Hirvonen och hans Ford Abu Dhabi World Rally Team Fiesta RS WRC till Jordanien för att ladda upp inför rally-VM:s fjärde omgång, som startar på tisdag.

Block, som kör en Fiesta RS WRC i DiRT 3, har blivit världskänd för sin hisnande skicklighet bakom ratten i sin specialbyggda Fiesta i videon Gymkhana THREE, som visats 30 miljoner gånger på YouTube.

I DiRT 3 finns en gymkhanadel som ger spelarna chansen att försöka efterlikna Blocks galna upptåg – i trygg hemmiljö.

Rallybilen Fiesta RS bygger på Fords framgångsrika Fiesta-modell. Hirvonen vann det Svenska Rallyt i februari, då bilen gjorde debut och tog hem alla tre pallplatserna.

Fiesta RS WRC har utvecklats av M-Sport, Fords rally-VM-partner, i samarbete med Ford Europa. Spelutvecklarna bakom DiRT 3 är så angelägna om spelets trovärdighet att de besökte M-Sport i England för att ta reda på mer om tekniken i Fiesta RS WRC, så att den kunde efterliknas i programmet.

Gerard Quinn, ansvarig för motorsport på Ford Europa, deltog i dagens lansering och kommenterade händelsen: ”Ford Fiesta RS WRC leder idag både tillverkar- och förartävlingen i rally-VM. Bilen innehåller de allra senaste tekniska finesserna – tack vare de duktiga ingenjörerna på Ford Europa och M-Sport – och det är fantastiskt roligt att se hur detta återspeglas i DiRT 3. Spelet gör verkligen bilen rättvisa.”

Gehan Pathiraja, spelutvecklare för DiRT 3 på Codemasters, berättade: ”När vi arbetade med DiRT 3 besökte vi Fords rallyhögkvarter M-Sport i England och det gav verkligen en djupare förståelse av hur man utvecklar rallybilar.

Vi fick en bättre bild av varför bilarna beter sig som de gör ute på vägarna. Det handlar till exempel om att konstruktionen och motorplaceringen skiljer sig från vanliga bilar. Vi fick också större kunskaper om de säkerhetsfunktioner som påverkar hur bilen hanterar olyckor och även betyder mycket för stabiliteten.

När vi var klara med bilarna i spelet lät vi Ken Block testa dem för att se till att känslan blev den rätta. Kens synpunkter är otroligt viktiga eftersom han har kört dessa bilar i tävlingssammanhang och är expert på deras vägegenskaper.”

Den 24 maj släpps DiRT 3 i hela världen för PlayStation 3, Xbox 360 och Microsoft Windows.

Publicerad: 2011-04-08 18:49


PAKA Enginering med tre bilar till teammästerskapet.
© emotorsport.seJonna Eson Brådhe, Dan Johannesson & Joachim Carlström är dom tre förarna som ingår i teamet. Alla tävlande i varsin Mitsubishi Mirage.

För Jonna blir det premiär i 4WD medans Dan & Joachim kommer med flera års erfarenhet i 4WD.

Vi alla ser framemot denna satsning vi gör tillsammans som te...

Publicerad: 2020-02-24 19:32


Stor succé för teammästerskap i Rally-SM.
Inför årets säsong presenterade SM-arrangören MAS, Motorarrangörerna i Sverige, att de instiftar ett mästerskap för team i Rally-SM. Det nya mästerskapet har redan blivit populärt bland de tävlande, och inför nästa veckas premiär i Rally Vännäs är det hela 12 team som anmält sig till teammästerskap...

Publicerad: 2020-02-24 16:57


East African Mini Safari Classic Rally körs i december.
© McKlein / EASR.Förra året avgjordes stora East African Safari Classic Rally, åtta dagars tävlande på utmanade vägar i klassiska rallybilar. Tävlingen körs vart annat år, därför väntar nästa upplaga först i december 2021.

Men för att hålla igång organisationen körs nu åter East African Mini Safari Classic Rally,...

Publicerad: 2020-02-23 18:55


Heller fjärde namn för M-Sport i WRC2/3.
Adrien Fourmaux och Rhys Yates kör WRC2 serien för M-Sport, i WRC3 klassen ses Massimo "Pedro" Pedretti med drift från M-Sport. Nu får man in en fjärde förare under teamets tak, en andra i WRC3 klassen.

Alberto Heller från Chile satsar nu på WRC3 serien med Ford Fiesta R5 MKII, säsongen inleds re...

Publicerad: 2020-02-23 18:43


Videospecial, tillbakablick på Rally Sweden 2020.
© Hyundai Motorsport.För en vecka sedan avslutades Rally Sweden, nio sträckor kördes under dagarna tre, både is, snö och sista dagen lera mötte de tävlande när vädret var en hård motståndare. För den som vill återuppleva den svenska VM festen finns vår "WebTV & Video" avdelning välfylld med videoklipp från tävlingen.

...

Publicerad: 2020-02-23 18:35


Fernandez siktar på WRC2 program med Toksport WRT.
Nu 30-årige Emilio Fernández från Chile körde 2018 Junior WRC serien och slutade sjua, bytte till Skoda Fabia R5 och tävlande på hemmaplan under fjolåret.

Nu satsar Emilio internationellt igen, siktet ligger på WRC2 serien ihop med Toksport WRT, samma team som Pontus Tidemand körde första deltävl...

Publicerad: 2020-02-23 11:40


Drive VXO Motorsport anmäler team i Rally-SM!
© emotorsport.seDrive VXO Motorsport som hittills varit ett enbilsteam med Hans Bååth och Andreas Sigfridsson i en BMW M3, trimmat 2WD, växlar upp till säsongen 2020.

I teamet ingår från och med premiären i Rally Vännäs även Emrik Smedberg/Carl Eriksson i en Honda Civic Type-R, otrimmat 2WD och Robin Adolfsson/N...

Publicerad: 2020-02-22 21:40


Andervang vann totalt i Jämtnatta, många jagade SM tempot.
© Anders Westlund.Jämtlands MK arrangerade Jämtnatta över två fina specialsträckor på lördagen. Klassiska I5 skogen på 13,6km kördes som första och sista sträcka, mellan gick 7,1km långa Västerkälen. Totalt 44 ekipage till start varav några passade på att få lite extra mil inför stundande SM premiär.

Stig Andervan...

Publicerad: 2020-02-22 21:02


Veiby snabbast i Norska fjälläventyret, svenska klassegrar i Numedalsrally.
© Marianne Ihlen. En strulig dag i Numedalsrallyt, åtta sträckor blev sju, när transporten över fjället till Smådøla stängdes. Istället fick ss7, Jønndalen agera powerstage. Ytterligare en sträcka ströks för flera klasser, där blev det idealtider.

Det blev fem sträcksegrar för Ole-Christian Veiby och Jonas Anders...

Publicerad: 2020-02-22 20:06


VOC seger totalt i Lappkastet, Widgren snabbast.
Lycksele Motorklubb var snabba att avverka sin tävling för helgen, Lappkastet, med bara 12 deltagare inklusive en debutant avgjordes tävlingen med totalt fyra sträckor och en körtid om 15 minuter för de snabbaste.

VOC åkare Robert Widgren avverkade tävlingen på 15:15 minut och vann totalt, åtta s...

Publicerad: 2020-02-22 14:48


Tidigare nyheter:
Andervang vann totalt i Jämtnatta, många jagade SM tempot.
Veiby snabbast i Norska fjälläventyret, svenska klassegrar i Numedalsrally.
VOC seger totalt i Lappkastet, Widgren snabbast.
FIA Rally Star, ny FIA satsning på rallyjuniorer världen runt.
Adam Westlund redo för Jämtnatta, visar upp årets bil!
Regn, fortkörningar och stopp för snöstorm, allt händer i Numedalsrallyt.
Renproblem för Rally Vännäs, stuvar om i programmet för lördagen.
Radio & Resultat, Numedalsrallyt & Jämtnatta två tävlingar att följa!
Sunnyside Experience med Ford Fiesta WRC?
50-talet ekipage till Jämtnatta.
Flera Svenskbilar i lördagens Numedalsrally.
Sierra, Delta, 911 och 997, fullspäckad rallysäsong väntar Myrsell!
WRC comeback för Villagra, satsar mot Toyota Yaris WRC i Rally Argentina.
5ss på 4 mil, Finspångs MS redo Finspångsrundan 23:e maj!
Märkesdemo Rallyteam kör för vinst i SM seriens teammästerskap.
Tidsplan och Karta för Neste Rally Finland 2020.
Svalt intresse för lördagens Lappnatta.
Många vill göra vårpremiär i Anderslövsrallyt, redan 145 anmälda!
Danska och Norska WRC åkare anmälda till Hässleholms GP.
Tabelläget i WRC2/3 efter Rally Sweden.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
Rally Vännäs 28-29/02


Rally VM:
Rally Guanajuato Mexico 12-15/03


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.