Mats Bilar

   
GNM Sweden AB

   
Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Tävlingsrapport Suzuki Cup deltävling #3.
PRESSRELEASE

I lördags avgjordes Oknörundan i Blomstermåla dit cupen hade förlagt sin tredje deltävling. För ovanlighetens skull hade cupledningen valt att plocka med en o-notad tävling i serien vilket visade sig vara ett lyckat drag.

Att O-notat kom att påverka resultatet i tävling blev uppenbart, för vissa var det upp o för andra ner. Mest ner denna helg var det dock för Team Jäder som redan några kilometer in på SS1 parkerade sin bil hårt mot ett träd och fick kasta in handduken. Besättningen fick för säkerhets skull uppsöka Kalmar lasarett för kontroll men är på benen igen, lite jobb med bilen kvar bara.

På SS 1 skulle det direkt visa sig vartåt trenderna för dagen pekade, Niklas Pettersson, Niklas Östmark och Ola Strömberg ryckte direkt, ingen annan var närmare än 10 sekunder efter och snabbast av alla var Niklas Pettersson, 6 sek före den jagande duon. På SS2 blev det jämnare då vi hade fyra bilar i mål inom 3 sekunder för nu hade Lasse Jonsson tjurat till över de o-notade vägarna och hängde på i täten, men det var en engångsföreteelse skulle det visa sig, Lasse behöver noterna, det fick vi bevis på denna dag, han slutade fyra i tävlingen.

På långsträckan SS3 stod alla upp och körde för den representerade ju mer än halva tävlingen och här skulle det avgöras, trodde vi. Denna gång klev Niklas Östmark ur topptrion fram och vann sträckan några sekunder före Ola S, Niklas P var kanske överladdad för nu tappade han hela 8 sekunder. Dock blev det ju bra för spänningens skull, nu skilde det nämligen ”hela” 1,5 sekunder mellan ettan och trean! Suzuki Cupen är inte bara billig och rolig, den är stenhård också!

Det innebar att på startlinjen till SS4 stod tre mycket taggade och nervösa förare redo för de avgörande momenten och den i trion som fick ge sig först var Niklas Östmark som här tappade segerchanserna. Innan slutavgörandet på SS5 hade alltså unga Niklas P ett par sekunders ledning före rutinerade Ola S, betänk att det skiljer dryga 40 år, och ungefär lika mycket i hårlängd mätt i cm, mellan denna tävlings två giganter!

Vad hände då, jo Ola Strömberg tog fram all sin rutin och sitt kunnande och åkte, som flera i publiken sa, som i fornstora dagar, och slog till med en sträckseger på fem sekunder och därmed var saken klar. Segrare i Oknörundan, och på en imponerande 17:e plats i totallistan, blev således Ola Strömberg och Brittmarie Ålund, stort grattis.

Cupen höll sedan sedvanlig prisutdelning med, som vi nu vant oss vid, många avundsjuka blickar från de övriga tävlande som ännu inte gett sig in i vår gemenskap. Det delades ut både presentkort, kontanter och varor till ett sammanlagt värde på över 20000kr!

Gullabo Däckfynd och Miranda delade ut rallydäck, UBD bromsoksrenoveringar, Östmarks Bildemontering och Blästermäster sina riktade ekonomiska bidrag. Alla deltagarna fick andelslotter i rallyresorna som Rallytravels ställer till cupens förfogande och segraren Ola S gick hem med ett super flott Pergo golv, bara för att nämna några som bidragit till det dignande prisbordet.
Nästa deltävling blir Gästabudstrofen i Nyköping den 9/7, väl mött där.


» Pressrelease från Suzuki 1300 RallyCup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-05-31 15:16


Solberg klar för Skoda Fabia R5 i WRC3 med stöd av fabriken.
© Skoda Motorsport.Idag blev det officiellt att Oliver Solberg och Aaron Johnston byter VW mot Skoda när man inleder tävlandet i WRC3 klassen. Efter en stark insats i Rallye Monte Carlo med teamets egna VW Polo GTI R5 blir det nu bilbyte till kommande Rally Sweden när WRC3 satsningen startar.

Ett byte som redan var...

Publicerad: 2020-01-27 16:54


Team Ramudden anmält till teammästerskapet, Pontus, Victor och Fredrik kör!
© Team Ramudden.Vi är glada att få offentliggöra vårt 3 bils till Teammästerskapet 2020. Vi tycker att idén med ett teammästerskap är toppen och gör nu allt för att vara så förberedda som möjligt.

De 3 ekipage som ingår i teamet är:
Pontus Lönnström och Stefan Gustavsson som parallellt med sitt JWRC äventyr sk...

Publicerad: 2020-01-27 16:42


Ingen Loeb i Sverige, Breen ersätter.
© Hyundai Motorsport.Redan till årets andra deltävling väljer Hyundai Motorsport att kasta om i föraruppställningen. Ut från Rally Sweden går Sebastien Loeb och in kommer Craig Breen i teamets tredje bil. Kvar är Thierry Neuville och Ott Tänak i teamet inför den Svenska deltävlingen i mitten av februari.

Veckans test...

Publicerad: 2020-01-27 16:11


Ingen ersättningstävling för Rally-SM i vinter.
I förra veckan aviserade Rally Bilmetro i Sandviken att de jobbade för ett ersättningsdatum den 13-14 mars för sin SM-deltävling i Rally som skulle körts kommande helg, men som ställdes in på grund av vinterbrist i området.
Nu står det klart att tävlingen inte kommer kunna köras i mars heller, och ...

Publicerad: 2020-01-26 22:22


0,016 sekunder till Neuvilles fördel, gav en extra poäng i Monaco!
© Hyundai Motorsport.Thierry Neuville hade marginalerna på sin sida, när TV bilderna från powerstage i Rallye Monte Carlo kablades ut sågs rallyvinnaren Neuville och tvåan Sebastien Ogier gå i mål på samma tid.

I tabellerna blev så Neuville den som fick de fem bonuspoängen, när tiderna visades i sin helhet och signer...

Publicerad: 2020-01-26 22:15


McKenna körde hem Sno*Drift Rally, nu väntar WRC äventyr i Mexico.
© American Rally Association.Barry McKenna i Ford Fiesta R5 vann fem av fredagens sex sträckor i Sno* Drift Rally, premiären för American Rally Association 2020. Ute på ss2 toppade Piotr Fetela i en Ford Fiesta Prototyp från Dytko, men han fick sen nöja sig med att vara tvåa på sträckorna helgen ut.

Irländske New York bon Mc...

Publicerad: 2020-01-26 20:07


Rally VD´n och FIA generalen lugnar oroade, Rally Sweden helt enligt planen.
© emotorsport.seMånga har bevisligen varit oroliga för Rally Sweden, trots att det nu är 2,5 vecka tills det ens är dags för tävling. En oro som också skapar en massa extraarbetet för arrangören som jobbar stenhårt med att åter leverera en VM fest i världsklass.

Väderprognoserna visar kallare och kallare och man...

Publicerad: 2020-01-26 19:54


Historisk målgång för M-Sport, 250 raka tävlingar med poäng!
© M-Sport.Starten på Rallye Monte Carlo blev inte vad M-Sport Ford WRT hade hoppats, när fronten fylldes med löv gick motorerna varma och förarna fick lugna sig. Men problemet löstes till fredagen och under resten av rallyt har bilarna hittat allt mer fart. När Esapekka Lappi och Teemu Suninen tog målgång var...

Publicerad: 2020-01-26 19:30


Solberg genomförde Monte Carlo Rallyt, summerar rallyt.
© Oliver Solberg.En slutlig 25:e plast totalt för Oliver Solberg och Aaron Johnston, genomfört rally och en nöjd pappa Petter i teamets lastbil efter målgång - minst lika nöjd var Oliver själv.
- Mitt första Rallye Monte Carlo är avslutat, mitt första asfaltrally någonsin. Vi körde var enda sträcka, samlade 30 m...

Publicerad: 2020-01-26 14:12


WRC tabellerna efter Rallye Monte Carlo.
© Hyundai Motorsport.Efter Rallye Monte Carlos sista specialsträcka, den 13km långa La Cabanette - Col de Braus 2 kunde poängen fördelas i årets första VM deltävling. Thierry Neuville och Hyundai Motorsport åker hem med flest poäng efter premiären, de toppar båda mästerskapen inför fortsättningen i Rally Sweden som 2,5 ...

Publicerad: 2020-01-26 13:47


Tidigare nyheter:
Neuville vinner Rallye Monte Carlo före Ogier och Evans!
Neuville har greppet om segern i Rallye Monte Carlo.
Neuville ny Monte Carlo ledare, Veiby i diket med två sträckor kvar.
Ida co-driver till Catie Munnings i JWRC premiären.
Följ söndagens fyra avgörande sträckor i Rallye Monte Carlo.
Östberg leder, Andersson tvåa i WRC2 & Solberg jagar erfarenheter.
Gröndal vann Lygnasprinten, Skoglund bäst från Svenska sidan.
Evans leder, Ogier och Neuville inom 6,4 sekunder i Rallye Monte Carlo.
Evans ny ledare i Rallye Monte Carlo, dubbelt Toyota.
Häng med i Monte Carlo, Lygnasprinten och Sno* Drift Rally.
Finska Vaakuna-Ralli kan köras, vintern tillbaka!
Inställt i Lettland, vårväder stoppar Rally Sarma.
Följ lördagens fyra sträckor i Rallye Monte Carlo, två live i TV.
Östberg och Veiby i WRC2 topp, Solberg snabbast utanför VM.
Inställda Rally SM premiären jobbar för nytt datum!
Ogier leder Rallye Monte Carlo, snabb under första dagen.
Tänak och Järveoja oskadda efter morgonens krasch.
Evans leder Rallye Monte Carlo, avåkning för Tänak.
TV-tablån för Rallye Monte Carlo, SVT & RedBull TV.
Fyra Svenska ekipage i lördagens Lygnasprinten.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2019 22/02


Rally SM:
Rally Bilmetro 31-01/02


Rally VM:
Rally Sweden 13-16/02


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.