Carless Racing Fuels.

   
GNM Sweden AB

   
Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Björn Adolfsson är en av de väntade toppnamnen i tävlingen.
Stor Gästabudstrofé bjuder på sex sträckor och 200 bilar.

Två rallyn lite längre söder ut tävlar om uppmärksamheten, dels är det Gästabudstrofén som SMK Nyköping arrangerar. De har deltävling för Södermanland / Västmanlands DM serier, VOC Sverigeserien, Suzuki Cup, AutoExperten RallyCup och 7-klubbars serien. Här har man skrapat ihop 17,5 mil totalt varav ca 48km är special fördelat på 6 olika sträckor.
205 bilar drog man till sin anmälningslista, åter ett riktigt stort startfält för klubben som ofta har bra arrangemang men har också hjälp av alla de serier och cuper som ingår. Imponerande stor är ungdomsrally med 16 anmälda ekipage, riktigt kul för de tävlande som får känna på en tuff klass och många att byta erfarenheter med. Emil Bergkvist och Daniel Budin är två som brukar ha bra tempo, så säkert även på lördag - intressant blir att se vilka fler som hänger på. 13 i efterföljande Appendix K klass med såväl Amazoner som Saab Turbo. Med risk för att bli tjatig så får Ola Strömberg och Niklas Östmark vara heta kandidater om segern i Suzuki Cup, men 11 bilar och tufft motstånd väntar.
De båda namne, Niklas Carlson, den ene med C och den andra med K tillsammans med Brage Lundmark och Fredrik Menck får gälla som storfavoriter i Volvo Original och dess a-förarklass. Peter Elg, Emil Fransson och Oscar Johansson är snabba VOC åkare, striden om B och siktet mot att slå så många a-förare som möjligt, även om de väntas vara snabbast är det en annan som får uppmärksamheten - Kenny Bräck. Han startar med en Volvo Originalbil som sista träning inför Midnattssolsrallyt. Alexander Cruse blev utesluten vid efterkontroll i Växjö, är med även nu och siktar säkert på nya framgångar tillsammans med 25 andra c-förare.

Täta resultat att vänta i trimmat.
27 bilar ut i nästa klass, trimmat 2wd för a-förare som ser ut att bli jämn, Mattias Jirvelius är en av fortåkarna tillsammans med Victor Henriksson som åker grupp N Fiesta, frågan är hur långt hemmaåkarna räcker, bl.a. Patrik Larsson och Janne Pettersson eller fränt åkande Jens Branteström. Med i klassen är Leif Asterhag som säkert försöker få upp farten inför kommande veckas stortävling.
Först som åttonde klass i listan hittar vi 4wd som kämpar om totalsegern - Björn Adolfsson, Jari Saarinen och Ingemar Svensson kan tillhöra toppen, lika så hemmaåkaren Eric Johansson. Samlad skara grupp E med 14 bilar, en a-förare, tre i b- och resterande c-förare. 19 ut i b-förare 2wd, där ser man bland andra Stefan Hanhela som brukar åka fort och snyggt, en annan är Jonathan Emanuelsson. Sammanslagen 4wd klass för b- och c-förare med nästan jämn fördelning bland de nio, Oscar Ortfeldt åker Mitsubishi, andra i klassen är Pierre Tolf och Algot Öberg. Johan Stenberg är en lokal förare, brukar åka hemmatävlingen i bra bilar, är denna gång anmäld i en Citroen, frågan är om det är som en kul grej för publicitet eller om han verkligen kommer till start i en fyrhjulsdriven Citroen, d.v.s. WRC vagn. Avslutar tävlingen och listan gör c-förare i 2wd, 17 till antalet är de i alla fall och det i en skön blandning bilar med allt från Toyota Starlet till Mercedes 190.

* Anmälningslista, se
"Inbjudningar".

Publicerad: 2011-07-07 17:12


Solberg klar för Skoda Fabia R5 i WRC3 med stöd av fabriken.
© Skoda Motorsport.Idag blev det officiellt att Oliver Solberg och Aaron Johnston byter VW mot Skoda när man inleder tävlandet i WRC3 klassen. Efter en stark insats i Rallye Monte Carlo med teamets egna VW Polo GTI R5 blir det nu bilbyte till kommande Rally Sweden när WRC3 satsningen startar.

Ett byte som redan var...

Publicerad: 2020-01-27 16:54


Team Ramudden anmält till teammästerskapet, Pontus, Victor och Fredrik kör!
© Team Ramudden.Vi är glada att få offentliggöra vårt 3 bils till Teammästerskapet 2020. Vi tycker att idén med ett teammästerskap är toppen och gör nu allt för att vara så förberedda som möjligt.

De 3 ekipage som ingår i teamet är:
Pontus Lönnström och Stefan Gustavsson som parallellt med sitt JWRC äventyr sk...

Publicerad: 2020-01-27 16:42


Ingen Loeb i Sverige, Breen ersätter.
© Hyundai Motorsport.Redan till årets andra deltävling väljer Hyundai Motorsport att kasta om i föraruppställningen. Ut från Rally Sweden går Sebastien Loeb och in kommer Craig Breen i teamets tredje bil. Kvar är Thierry Neuville och Ott Tänak i teamet inför den Svenska deltävlingen i mitten av februari.

Veckans test...

Publicerad: 2020-01-27 16:11


Ingen ersättningstävling för Rally-SM i vinter.
I förra veckan aviserade Rally Bilmetro i Sandviken att de jobbade för ett ersättningsdatum den 13-14 mars för sin SM-deltävling i Rally som skulle körts kommande helg, men som ställdes in på grund av vinterbrist i området.
Nu står det klart att tävlingen inte kommer kunna köras i mars heller, och ...

Publicerad: 2020-01-26 22:22


0,016 sekunder till Neuvilles fördel, gav en extra poäng i Monaco!
© Hyundai Motorsport.Thierry Neuville hade marginalerna på sin sida, när TV bilderna från powerstage i Rallye Monte Carlo kablades ut sågs rallyvinnaren Neuville och tvåan Sebastien Ogier gå i mål på samma tid.

I tabellerna blev så Neuville den som fick de fem bonuspoängen, när tiderna visades i sin helhet och signer...

Publicerad: 2020-01-26 22:15


McKenna körde hem Sno*Drift Rally, nu väntar WRC äventyr i Mexico.
© American Rally Association.Barry McKenna i Ford Fiesta R5 vann fem av fredagens sex sträckor i Sno* Drift Rally, premiären för American Rally Association 2020. Ute på ss2 toppade Piotr Fetela i en Ford Fiesta Prototyp från Dytko, men han fick sen nöja sig med att vara tvåa på sträckorna helgen ut.

Irländske New York bon Mc...

Publicerad: 2020-01-26 20:07


Rally VD´n och FIA generalen lugnar oroade, Rally Sweden helt enligt planen.
© emotorsport.seMånga har bevisligen varit oroliga för Rally Sweden, trots att det nu är 2,5 vecka tills det ens är dags för tävling. En oro som också skapar en massa extraarbetet för arrangören som jobbar stenhårt med att åter leverera en VM fest i världsklass.

Väderprognoserna visar kallare och kallare och man...

Publicerad: 2020-01-26 19:54


Historisk målgång för M-Sport, 250 raka tävlingar med poäng!
© M-Sport.Starten på Rallye Monte Carlo blev inte vad M-Sport Ford WRT hade hoppats, när fronten fylldes med löv gick motorerna varma och förarna fick lugna sig. Men problemet löstes till fredagen och under resten av rallyt har bilarna hittat allt mer fart. När Esapekka Lappi och Teemu Suninen tog målgång var...

Publicerad: 2020-01-26 19:30


Solberg genomförde Monte Carlo Rallyt, summerar rallyt.
© Oliver Solberg.En slutlig 25:e plast totalt för Oliver Solberg och Aaron Johnston, genomfört rally och en nöjd pappa Petter i teamets lastbil efter målgång - minst lika nöjd var Oliver själv.
- Mitt första Rallye Monte Carlo är avslutat, mitt första asfaltrally någonsin. Vi körde var enda sträcka, samlade 30 m...

Publicerad: 2020-01-26 14:12


WRC tabellerna efter Rallye Monte Carlo.
© Hyundai Motorsport.Efter Rallye Monte Carlos sista specialsträcka, den 13km långa La Cabanette - Col de Braus 2 kunde poängen fördelas i årets första VM deltävling. Thierry Neuville och Hyundai Motorsport åker hem med flest poäng efter premiären, de toppar båda mästerskapen inför fortsättningen i Rally Sweden som 2,5 ...

Publicerad: 2020-01-26 13:47


Tidigare nyheter:
Neuville vinner Rallye Monte Carlo före Ogier och Evans!
Neuville har greppet om segern i Rallye Monte Carlo.
Neuville ny Monte Carlo ledare, Veiby i diket med två sträckor kvar.
Ida co-driver till Catie Munnings i JWRC premiären.
Följ söndagens fyra avgörande sträckor i Rallye Monte Carlo.
Östberg leder, Andersson tvåa i WRC2 & Solberg jagar erfarenheter.
Gröndal vann Lygnasprinten, Skoglund bäst från Svenska sidan.
Evans leder, Ogier och Neuville inom 6,4 sekunder i Rallye Monte Carlo.
Evans ny ledare i Rallye Monte Carlo, dubbelt Toyota.
Häng med i Monte Carlo, Lygnasprinten och Sno* Drift Rally.
Finska Vaakuna-Ralli kan köras, vintern tillbaka!
Inställt i Lettland, vårväder stoppar Rally Sarma.
Följ lördagens fyra sträckor i Rallye Monte Carlo, två live i TV.
Östberg och Veiby i WRC2 topp, Solberg snabbast utanför VM.
Inställda Rally SM premiären jobbar för nytt datum!
Ogier leder Rallye Monte Carlo, snabb under första dagen.
Tänak och Järveoja oskadda efter morgonens krasch.
Evans leder Rallye Monte Carlo, avåkning för Tänak.
TV-tablån för Rallye Monte Carlo, SVT & RedBull TV.
Fyra Svenska ekipage i lördagens Lygnasprinten.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2019 22/02


Rally SM:
Rally Bilmetro 31-01/02


Rally VM:
Rally Sweden 13-16/02


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.