Mats Bilar

   
Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Leif och Toni nöjda över dagens seger och arrangemang.
Eddie och Leif åkte värst, vinnare i Kullingstrofén.

Kullingstrofén blev åter en succé för Västgötaklubben Kullings MS, 185 bilar till start och med rejält antal i de flesta klasserna och även i åskådarleden. Fem intressanta sträckor utpekade för dagens aktiviteter runt Herrljunga och vädret blev långt bättre än vad troligtvis de allra flesta hade väntat sig. SommarCupen och Rally Masters var de stora dragplåstrena i årets arrangemang - det lockar stora och starka startfält, kvalitétsmässigt väl i klass med SM.
Man inledde tävlandet på "klassisk" mark, Karlasträckan, en kort men intensiv och utslagsgivande inledning med alla dess svängar. Eddie Hörbing satte tempot direkt, var 2,3 sekunder före Mats Jonsson som verkar få det allt tuffare att ta segrar även i de mindre tävlingarna, närmast att hänga på under inledningen var Andreas Magnusson och Björn Adolfsson. Efter ännu två sträcksegrar, men ändå "bara" 10,8 sekunder tillgodo ledde Eddie inför avslutningen. Där väntade dock tävlingens två längsta sträckor med 1,6 mil styck. På sträcka fyra drygade Eddie ut sin ledning, var närmare 12 sekunder före näste man, Adolfsson i Skodan, Jonsson var sträckfyra. En rejält utökad ledning även på avslutningen gav Hörbing segern med 35,4 sekunder tillgodo på Jonsson. Magnusson kniper tredjeplatsen sekunden före Adolfsson. I b-klassen var det tätt, Bjørn Bækkevold endast 1,2 sekunder före Kimmo Frondelius och bland c-förarna tog Daniel Arwidson segern.

Många sekundfighter i trimmat 2wd.
Bäst att trampa takten i tvåhjulsdrift var Leif Peterson, inledde med femte snabbaste tid totalt och det dryga tre sekunder före närmste man i klassen, Degerforsåkaren Johan Carlsson. Hans namne, men med klubbadress Tjust MK körde in kort efter som trea. Leif snabbast även på tvåa där Mikael Ericsson följde bakom. Trean tog Ericsson men bröt på sträckan efter med tekniska problem. Jonas Johansson åkte hem ss4 och var näst bäst på avslutningen, just näst bäst blev också placeringen i klassen, 2,7 retliga sekunder bakom vinnande Leif som stundom hade det spännande i kupén. Tobias Ytterbring kör in som trea, +9,8 sekunder. Om platserna efter var det riktigt tätt, Johan Svensson och de båda "Karlsson´arna" inom 0,7 sekund!
En 20:e plats totalt och åtta bland a-förarna - så fort gick det för b-vinnaren Stefan Hanhela i sin vassa VW Golf men som ändå bara vann två av sträckorna. Klasstvåan Jan Onkamo vann en av sträckorna och trean Jörgen Hägglund en annan, 22 respektive 5 sekunder hade de båda för avancemang. Hemmaseger, den enda i tävlingen, blev det för Daniel Hellstadius i c-förarklassen, han hade 42 sekunder till Fredrik Johansson och ytterligare en handfull sekunder till Tobias Nordwall och tätt bakom skuggade två norrmän, Jens E. Eriksen och Oddvar Bakken.

Ford snabbast i grupp E, Norrby vann igen.
Fyra klasser med äldre bilar och bara sju av dem totalt, Lennart Forsberg, Nils Bergquist, Hans Nilsson och Claes Alfredsson vann var sina klasser.
En riktig fortåkare i grupp E är Andreas Norrby som i år verkligen hittat ett riktigt vinnartempo och åker för seger i vilket distrikt han än gästar. Idag blev det närmare 50 sekunder till tvåan Tomi Juntunen som dock hade tio extra sekunder i prickar. Trean i klassen, Reine Vitikainen var bäste c-förare. Som sjua i klassen åkte Carl-Magnus Ivarsson in som bäste a-förare. Bara fyra i VOC a-förare där halvminuten delade Kristoffer Karlsson och Jörgen Sundström. Värmlänningen Mattias Olsson åkte bäst i en betydligt större b-förarklass där 4,3 skiljde till Andreas Björkman. Ännu fyra sekunder till Philip Haag och fjärde bil inom tio sekunder var Peter Elg. Näst största klass mönstrade c-åkarna där hockeyliraren Emil Kåberg med frekvent tävlande nu visar riktiga toppresultat och allt oftare med en hel bil till mål. 6,3 sekunder bakom var Nicklas Gillberg och Erik Eriksson körde in som trea följd av Kjell Hansson och Linus Flodin.
En stor seger i tävlingens sista klass, ungdomsrally. Där vann Årjängs VW Polo åkare Kim Andersson med Joakim Alsin i högerstolen med nästan två minuter till Jim Johansson och Marcus Svensson slutar trea.

* Resultatlista, se
"Resultat".

Publicerad: 2011-07-24 00:22


Oscar vinner Sydsvenska Rallycupen.
Sydsvenska Rallycupen körde sin sjunde och sista deltävling då SMK Hörby arrangerade sin klassiska TV-Svängen för 55:e gången på lördagen. Tävlingen ingick också i DM för Småland.

Hörbys tävling skiljer sig från de flesta andra i Småland och Skåne med en vägkaraktär som för de aktiva tillbaka til...

Publicerad: 2019-09-17 06:05


Åhlin utmanar i SM på nytt, anmäld för Rally Blekinge.
© emotorsport.seSom final av Rally SM körs Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge den 27-28:e september. Totalt finns 68 ekipage anmälda och då är fortfarande en förlängd anmälan öppen, av dessa går 63 för de fyra SM klasserna.

I R5 klassen gör Johan Kristoffersson, Mattias Monelius och Martin Berglund upp om si...

Publicerad: 2019-09-17 05:58


Tre tävlingar klara för Norska Rallymästerskapet 2020!
© Preben Berg, norsk-rally.comIdag presenterade Norska Bilsportförbundet de tre inledande deltävlingarna i Norska Rallymästerskapet 2020. Tre vintertävlingar som man river av på runt en månad.

Säsongen startar den 18:e januari med Sigdalsrallyt hos NMK Sigdal. Serien fortsätter den 1:e februari med svensknära Rally Finnskog s...

Publicerad: 2019-09-17 05:42


Dyr WRC2 Pro seger för M-Sport med nya Fiesta R5 MK2.
© M-Sport.Det blev en dyrköpt WRC2 Pro seger för M-Sport i Rallye Turkey Marmaris. För första gången tog den nya R5:an en seger i WRC2 klassen, det var Gus Greensmith som körde hem WRC2 Pro klassen men det blev kostsamt för teamet på flera vis.

En tidig punktering förstörde för britten, men när båda Skoda ...

Publicerad: 2019-09-16 22:04


TV-Svängen, en lyckad tävling för Hansen och Johansson.
TV-Svängen blev en lyckad tävling för Victor Hansen och Victor Johansson. Efter en rakt igenom problemfri tävling blev det vinst i B-Förare trimmat. Dessutom räckte tiden till en 6:e plats totalt och näst snabbaste 2WD-bil.
- Det känns riktigt skönt att lyckas på hemmaplan och att köra utan någr...

Publicerad: 2019-09-16 21:56


Åtvidabergs MK redo för lördagens Gruvrundan.
Nu är det dags igen o köra Gruvrundan. Det är två år sen senaste gången och då ingick den som en deltävling i Svenska Rally Cupen, i år så ingår den i Bilsport Rallycup istället. Denna cup är en onotad cup som funnits i 19 år där vi i år är 4:e deltävlingen av 5.

Från hemmaklubben kommer det att...

Publicerad: 2019-09-16 19:14


VOC SommarSerie avgjordes med NoraTrofén.
Nora MK bjöd på fyra högintensivt specialsträckor som trots att de totalt bara mätte 22 kilometer ändå blev till en jättefin och utslagsgivande tävling. På dessa blev VOC Mekonomen Rallys SommarSerie avgjord. Obligatorisk tävling i serien tillsammans med upp till fem poäng för snabbaste bil på sista...

Publicerad: 2019-09-16 17:24


Sex nya WRC starter för Loeb i Hyundai 2020.
© Hyundai Motorsport.Redan när Sebastien Loeb skrev på kontraktet med Hyundai Motorsport i december 2018 stod det klart att han skulle stanna hos teamet även den kommande säsongen. Efter att hittills ha gjort fem av sina sex kontrakterade WRC starter under 2019 vid sidan om tävlingar bredvid i syfte att utveckla är näst...

Publicerad: 2019-09-15 21:47


Oliver körde hem segern Susquehannock Trail Performance Rally - Higgins mästerskapet.
© Subaru Motorsport USA.Susquehannock Trail Performance Rally kördes under två dagar, 15 sträckor när American Rally Association körde tävling. Smala och tekniska vägar kantade av skog genom Pennsylvanias skogsmarker fördelade på 15 sträckor.

Redan från start drog Subaru Motorsport USA´s båda åkare upp tempot. Oliver So...

Publicerad: 2019-09-15 21:07


Holmgren vinnare i söndagens Brukssvängen.
© emotorsport.seMSK Hammaren körde Brukssvängen under söndagen, totalt fyra sträckor och en körtid om närmare nio minuter för de snabbaste. Dubbelt Gnesta MK i topp totalt, segern tog Michael Holmgren före Lasse Mothander, bakom i klassen följde c-förare Martin Alarik och b-förare Johan Åkeson.

Trea totalt kör R...

Publicerad: 2019-09-15 20:16


Tidigare nyheter:
Foto från Bresontrofén.
Haglund vinnare i jämna Bresontrofén, Svenska RallyCupen.
Grahn körde hem TV Svängen.
WRC tabellerna efter Rally Turkey Marmaris.
Stabil insats och viktig utveckling för Tidemand i Turkiet.
Ogier tog segern, närmar sig Tänak i VM tabellen - Tidemand nia i Turkiet.
Ogier mot segern i Turkiet - Tidemand följer Tänaks linjer.
Sekundfight på fina uppländska rallyvägarna i Bresontrofén.
Fyra sträckor kvar, följ avslutningen i Rally Turkey Marmaris.
C-förare Olsson körde hem totalsegern i Noratrofén.
Christoffer Haglund segrade i Bresontrofén.
Olsson snabbast och Johansson bäst för E-Cupen i Klappjakten.
Tidemand nia, Ogier leder, problem för Neuville och Tänak.
Utmaningar och utveckling för Tidemand i Turkiet.
Se Tidemand live på RedBull.TV från ss12 i Rally Turkey.
Följ bl.a. Bresontrofén, TV-Svängen, Noratrofen & Rally Turkiet med Radio & Resultat.
Lappi före Ogier i Turkiet, Tidemand tia.
Tidemand bygger erfarenhet i krävande Rally Turkiet.
Rallyradio från Bresontrofén, deltävling 5 i Svenska RallyCupen.
Söndagsrally med Brukssvängen hos MSK Hammaren.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Polkatrofén 28/09


Rally SM:
Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge 27-28/09


Rally VM:
Wales Rally GB 03-06/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Bresontrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK-Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.