Mats Bilar

   
GNM Sweden AB

   
Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Andra halvan av årets rally-SM inleds i Hässleholm.
PRESSRELEASE

AM Snapphanerally, som arrangeras av Hässleholms Motorklubb kommande Fredag/Lördag markerar att årets Svenska Mästerskap i rally nu går in på sin andra halva. Hela femtiofem ekipage är anmälda i SM-delen av rallyt och tillsammans med de tjugofem som ställer upp i Snapphaneklasserna och i avdelningen för Klassiska bilar, lovar evenmanget att bjuda på det bästa som finns av skogsåkare på högsta nivå i landet.

Det är fjortonde gången som HLMK står som arrangör för ett SM-rallyt och i år kan man gratulera både sig själva och publiken till att striden om SM-gulden är mycket hård i flera av klasserna. Och att det kommer att laddas för fullt på de tio specialsträckorna om totalt 87 kilometer, allt för att kamma hem värdefulla poäng inför sista delen av SM, är helt klart.

I klassen för trimmade 2WD har en förare dragit ifrån ordentligt i sammandraget: Martin Berglund, SMK Gävle i sin VW Golf III (Martin har vunnit samtliga tre deltävlingar i mästerskapet, hittills) men i avdelningarna för ”trimmat” respektive ”otrimmat” 4WD är det desto öppnare vad gäller slutsegern.
I den förstnämnda kategorien är det Eddie Hörbing, Laxå MK, i Ford Focus WRC och ”evigt unge” Mats Jonsson, Forshaga MC, med sin Ford Escort WRC som slåss om topplatsen. Hörbing leder inför AM Snapphanerally på 42 poäng medan Mats Jonsson, som vunnit rallyt hela tio gånger tidigare och närmast räknar skogsvägarna runt Hässleholms som sin hemmabana, har kört samman 39 poäng så här långt.

Minst lika intressant är det i den otrimmade fyrhjulsdrivna klassen. Där leder, i nuläget, årets stora överraskning, unge Pontus Tidemand från SMK Eda, som kör den Ford Fiesta S2000 som tidigare rattats av Hening Solberg. Pontus har vunnit en av årets tävlingar, Fäviken Winter Rally och komit tvåa i de andra två. I South Swedish Rally hade han en våldsam batalj med SMK Motalas jimmy Joge, i Mitsubishi Lancer Evo X men fick se sig slagen med 1,8 sekunder! - Och detta efter tre dagar och tretton mils specialsträckekörning!
I sammandraget leder Pontus på 42 poäng före Jimmys 39 men att anta att Joge tänker försöka ändra på förhållandena under AM Snapphanerally är kanske inte så svårt.

Hemmaklubbens färger i SM-delen av rallyt försvaras av Jonas Olsson, med co-driver Mikael Jönsson i Ford Fiesta ST. De tävlar i kategorien för ”otrimmat” 2WD och fjärdeplatsen i klassen i Southswedish Rally visar, med tydlighet, vad de är kapabla till.

Första bil ut på den Superstage som inleder rallyt och som körs med SS 1 och SS2 på Garnisonen, lämnar startrampen på Stortorget på fredag klockan 18.00. Målgång för första etappen av rallyt sker på Hässleholmsgården från klockan 19.30, då första startande går i mål. På lördagmorgonen 08.00 inleds andra etappen av AM Snapphanerally. Efter sex sträckor blir det målgång och lunchpaus på Hässleholmsgården, innan man kör de avslutande två sträckorna (start på SS9 klockan 13.55) och går i mål på Stortorget klockan 16.00. Här blir det också prisutdelning.

Som vanligt står Hässleholms Motorklubb för nytänkande och framsynthet i sin tävlingsverksamhet och i år har man premiär för ett nytt säkerhetssystem, allt för att trygga de tävlande i AM Snapphanerally. För första gången utrustar man bilarna i SM-delen av rallyt med ett GPS-relaterat system för spårning, vilket är kopplat till en telefon där säkerhetsövervakare i rallyhögkvarteret kan komma i kontakt med en rallybil som av någon anledning stannat på en sträcka. Varje rallyekipage markeras som en liten rörlig prick på en datoriserad karta och om någon får stopp – avåkning, mekaniskt problem eller av vilken anledning det vara månde – måste besättningen i den aktuella bilen trycka på en ”serviceknapp” inom en fixerad tidsrymd. Detta för att meddela att ”det är ingen fara”. Sker inte detta söker personalen vid kontrolldatorn kontakt med ekipaget via den telefon som också är en del av utrustningen. Får man inte kontakt och kan man inte konstatera att allt är OK, larmas räddningstjänsten till den plats där man ser att bilen stannat.

Ett likartat system används redan i dag i rally-VM och även på andra håll och i nationella rallyn har man börjat intressera sig för det system som HLMK nu är först att prova i Sverige i ”skarpt läge”.

Publicerad: 2011-08-06 18:47


Förberedelserna inför Rally Sweden går enligt plan.
© Rally Sweden.Hela organisation bakom Rally Sweden arbetar för högtryck med förberedelserna inför andra deltävlingen i FIA World Rally Championship, som genomförs i Värmland samt även på andra sidan norska gränsen.

Trots den senaste tidens varma väder så känner sig arrangörerna trygga i att de gällande väderpr...

Publicerad: 2020-01-29 05:35


Blomqvist kör Audi Quattro i GP Ice Race på Zell am See.
© emotorsport.seGP Ice Race på Österrikiska Zell am See lockar årligen stora mängder bilälskare, i år är inget undantag. Till helgen avgörs eventet med uppvisning och små tävlingar med en mängd tävlingsfordon.

En rallyutmaning med R5 bilar från VW och Skoda, Audi RS5 DTM, Audi Sport Quattro S1 eller VW Golf 2 fö...

Publicerad: 2020-01-28 21:22


Loebs förklarar, hans egna beslut att skippa Rally Sweden.
© Hyundai Motorsport.Sebastien Loeb var inte att känna igen i Rallye Monte Carlo, nådde inte de resultat som väntades av fransmannen. När han så under söndagen åkte av, körde slut på däcken och tappade två placeringar var intresset för rally inte på topp. Beslutet om hans däckval var också hans egna, och gick emot teame...

Publicerad: 2020-01-28 21:20


Svenskt bland de fem ekipagen i Hyundais juniorsatsning i WRC, WRC2 & WRC3.
© Hyundai Motorsport.Ole Christian Veiby tillsammans med co-driver Jonas Andersson och ryske föraren Nikolay Gryazin inledde sitt tävlande för Hyundai Motorsport i Rallye Monte Carlo, idag presenterar företaget en fortsättning på sin juniorsatsning på fem ekipage.

Två av dem är Veiby / Andersson och Gryazin som kör f...

Publicerad: 2020-01-28 05:31


Reinis Nitiss utmanar i Finska Mästerskapet, 130 bilar till SM Vaakuna-Ralli Mikkeli.
© Reinis Nitiss.127 ekipage stängde anmälan på till Finska Mästerskapets andra deltävling, SM Vaakuna-Ralli Mikkeli en tävling som länge var hotad. I fredags tog arrangören beslut att köra och då gick man från 20-talet anmälda till fullt hus under måndagens kväll!

Senaste natten vräkte snön ned över området prec...

Publicerad: 2020-01-28 05:19


Proton jagar WRC2/3 satsning, inleder med Brittiska Mästerskapet.
© Proton Motorsport.Brittiska Rally Mästerskapet inleds den 8:e februari, då körs Visit Conwy Cambrian Rally i Llandudno, norra Wales. Comeback i mästerskapet blir det för Malaysiska Proton som genom Mellors Elliot Motorsport startar med Proton Iriz R5.

Bakom ratten sitter Ollie Mellors som tidigare kört Proton Satr...

Publicerad: 2020-01-27 21:39


WRC aktuelle Breen värmer upp i BMW M3, möter Hirvonen, Meeke och Matton.
© emotorsport.seTill helgen, fredag till söndag, avgörs Legend Boucle Bastogne, Belgisk rallyuppvisning med gamla bilar. Sedvanligt ses forna WRC åkare på startlinjen, i år Mikko Hirvonen och Kris Meeke - och nu igen högaktuelle Craig Breen som sent fick en plats till Rally Sweden för Hyundai Motorsport.

Craig o...

Publicerad: 2020-01-27 20:40


Startfältet har växt, 55 ekipage till Rally Sweden när Belgiska Hyundai satsar på WRC3.
© emotorsport.seDen Svenska VM arrangören fick vänta med att släppa den seedade listan för Rally Sweden tills efter Rallye Monte Carlo, detta på uppmaning av FIA enligt arrangören. Anledningen var högst troligt Hyundai Motorsports val att byta ut Sebastien Loeb mot Craig Breen, ett beslut teamet av naturliga skäl v...

Publicerad: 2020-01-27 20:03


Solberg klar för Skoda Fabia R5 i WRC3 med stöd av fabriken.
© Skoda Motorsport.Idag blev det officiellt att Oliver Solberg och Aaron Johnston byter VW mot Skoda när man inleder tävlandet i WRC3 klassen. Efter en stark insats i Rallye Monte Carlo med teamets egna VW Polo GTI R5 blir det nu bilbyte till kommande Rally Sweden när WRC3 satsningen startar.

Ett byte som redan var...

Publicerad: 2020-01-27 16:54


Team Ramudden anmält till teammästerskapet, Pontus, Victor och Fredrik kör!
© Team Ramudden.Vi är glada att få offentliggöra vårt 3 bils till Teammästerskapet 2020. Vi tycker att idén med ett teammästerskap är toppen och gör nu allt för att vara så förberedda som möjligt.

De 3 ekipage som ingår i teamet är:
Pontus Lönnström och Stefan Gustavsson som parallellt med sitt JWRC äventyr sk...

Publicerad: 2020-01-27 16:42


Tidigare nyheter:
Startfältet har växt, 55 ekipage till Rally Sweden när Belgiska Hyundai satsar på WRC3.
Solberg klar för Skoda Fabia R5 i WRC3 med stöd av fabriken.
Team Ramudden anmält till teammästerskapet, Pontus, Victor och Fredrik kör!
Ingen Loeb i Sverige, Breen ersätter.
Ingen ersättningstävling för Rally-SM i vinter.
0,016 sekunder till Neuvilles fördel, gav en extra poäng i Monaco!
McKenna körde hem Sno*Drift Rally, nu väntar WRC äventyr i Mexico.
Rally VD´n och FIA generalen lugnar oroade, Rally Sweden helt enligt planen.
Historisk målgång för M-Sport, 250 raka tävlingar med poäng!
Solberg genomförde Monte Carlo Rallyt, summerar rallyt.
WRC tabellerna efter Rallye Monte Carlo.
Neuville vinner Rallye Monte Carlo före Ogier och Evans!
Neuville har greppet om segern i Rallye Monte Carlo.
Neuville ny Monte Carlo ledare, Veiby i diket med två sträckor kvar.
Ida co-driver till Catie Munnings i JWRC premiären.
Följ söndagens fyra avgörande sträckor i Rallye Monte Carlo.
Östberg leder, Andersson tvåa i WRC2 & Solberg jagar erfarenheter.
Gröndal vann Lygnasprinten, Skoglund bäst från Svenska sidan.
Evans leder, Ogier och Neuville inom 6,4 sekunder i Rallye Monte Carlo.
Evans ny ledare i Rallye Monte Carlo, dubbelt Toyota.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2019 22/02


Rally SM:
Rally Bilmetro 31-01/02


Rally VM:
Rally Sweden 13-16/02


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.