Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Trion i topp - segraren Mats Jonsson tillsammans med Pontus Tidemand, Patrik Johansson och dess kartläsare.
Så slutade SM fighterna i Hässleholm.

Tio sträckor blev nio då den första av två inledande sträckorna på fredagen ströks. Pontus Tidemand ledde då Snapphanerallyt 2011 totalt, före Ingemar Svensson. Strul med tidtagningen var orsaken till den strukna sträckan.
Lördagen började med härligt soligt väder men säg den glädje som varade för åskådarna i skogen. Jimmy Joge var den som försvann direkt, en bit in på ss1 fastnade man med stukad bil mellan ett par stenmurar, stoppade bakomvarande som bildar kö innan man hunnit stoppa sträckan. De drabbade fick sedan idealtid och tävlingen fortsatte, om än försenat och förvirrat – att man från arrangörshåll både via radio och funktionärer utefter sträckan meddelar att man håller starten på en av de efterföljande sträckorna för att takta ihop startfältet var vettigt. Men att sedan bara minuter efter släpper bilar i full fart är ett vågat beslut!
Näste att försvinna ur tävlingen var Åke Jacobsson men där med turboproblem - näste Focus med problem var Jonas Wigren som även han bröt med tekniskt och inför första servicen försvann också Eddie Hörbing, han med växellådsproblem.
Inför servicen körde Mats Jonsson till seger på två av sträckorna och den sista plockade Ingemar Svensson som var het i helgen med snabba tider innan han senare bröt – då fyra totalt. En andra vända på morgonens tre sträckor inför långservice och lunchuppehåll där Jonsson åter vann två sträckor, den tredje gick till Kristian Johansson - även han med framgång i helgen och snabba tider. Totalt hade ledande Jonsson nu 10 sekunder till unge Tidemand som satsade friskt. Ytterligare 11 sekunder till Kristian Johansson och Ingemar Svensson som näst intill delade tid.
Efter servicen skulle det avgöras, två "långsträckor" av krävande typ - Tidemand halverade avståndet till Mats på ss9 - avslutningen plockade han ännu en sekund men slutar 4,4 sekunder från totalvinnaren - trots det tar han ett rejält grepp om ädlaste SM medaljen inför avslutningen. Kristian Johansson tappade en placering på avslutningen, är ändå nöjd som fyra totalt och trea i klassen - ett framsteg efter en motig säsongsinledning. Tredjeplatsen går istället till Patrik Johansson som åkt fort i helgen, tappade mest tid på inledande asfalten men också på avslutningen mot dem före - är 28 sekunder bakom. Jocke Nyman öppnade tamt men svarade upp mot slutet på förväntningarna, blir femma - 40-talet sekunder från segern. Hans-Erik Weng och Per-Arne Sääv följde bakom - den sistnämnde utan den riktiga farten som återfanns förra säsongen.

© Ericsson-MotorsportLeif från start till mål i trimmat.
För tvåhjulsdrift åkte Leif Peterson till topp på fredagens enda sträcka, det samma för otrimmat gjorde Robin Friberg. Efter tre sträckor på lördagen och inför första servicen hade Leif åkt till sig 13 sekunder till Peter Zachrisson som följdes av Martin Berglund och Tobias Söderqvist. Efter tre sträckor och sista servicen hade Leif fortsatt ledning - nu 22 sekunder före Peter. Bakom hade man bara inbördes bytt plats. Efter de två avslutande längre sträckorna hade Leif drygat ut och fastställt segermarginalen till 31,5 sekunder till Zachrisson. Leif släppte bara två sträcksegrar i klassen, en till Söderqvist och en till Niklas Karlsson. Bakom var det tätare då Söderqvist närmat sig VärmlandsVolvon och är bara 1,3 sekund efter vid målgång. Martin Berglund hängde inte riktigt med i tempot, är fyra följd av Johan Holmberg. Niklas Karlsson följde bakom som SM sexa men samtidigt tvåa i JSM.

© Ericsson-MotorsportNorrmännen utmanade Friberg.
Robin Friberg är den som visar mest fart i otrimmade klassen, det är också han som åker vildast, han ledde efter fredagens sträcka före Anton Eriksson. Han fortsatte hålla täten efter tre morgonsträckor, hade Norske Petter Kristiansen närmast sig och som SM tvåa låg Nils Fransson. De båda i toppen bytte plats inför sista servicen, där nu Steve Røkland åkt upp till tredjeplats - tvåa i SM var fortsatt Fransson. Omkastning efter de två sista sträckorna, Røkland åkte nu hem till Norge med största pokalerna i klassen, 2,7 sekunder före Friberg som ändå kunde triumfera i SM klassen som vinnare. Tredjeplats tog Petter Kristiansen medan fyran Jonas Olsson gick till andraplats i SM-klassen följd av Nils Fransson och Linus Johansson.

Så gick det vid sidan om SM.
I klasserna vid sidan om SM och Topdriver hittar vi Mats Andersson som vinnare i 2wd före Martin Nilsson.
Bland klassikerna var Göran Jonasson snabbast, bakom i mer otrimmad bil slutade Thomas Theorin följd av Hans Nilsson.


* Resultatlista, se
"Resultat".

Publicerad: 2011-08-14 10:39


Världsmästarna gör upp i Karlshamn - 82 ekipage till start i Rally Blekinge.

När anmälan till SM-finalen i rally, Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge, under onsdagskvällen stängde stod det klart att 82 ekipage kommer till start i tävlingen som drar igång nästa fredag med utgångspunkt från First Hotel Carlshamn.

Arrangörerna, Asarums Motorsällskap och Olofströms Motork...

Publicerad: 2019-09-18 20:10


Ekström kör Rally Blekinge i Fabia R5.
© emotorsport.seMattias Ekström är klar för start i Rally Blekinge, årets SM final. Ett av de sista namnen in när anmälan under kvällen stängde. Ihop med co-driver Stefan Bergman sitter de nu i en Skoda Fabia R5 och kör i den Trimmade 4wd klassen.

Starten höjer intresset, vid sidan om bland andra Johan Kristoffe...

Publicerad: 2019-09-18 19:39


Runt Mjölkpallenrallyt i Gnesta.
På lördag bjuder Gnesta MK in till den 14:e upplagan av ”Mjölkpallen rallyt” denna gång med start och mål i Björnlunda och tre specialsträckor på tillsammans 18km på fina vägar av typisk Sörmländsk karaktär.

Det är den femte deltävlingen i årets Trendab Rallycup. Det kommer att bli en sekundstri...

Publicerad: 2019-09-18 09:20


300 Fabia R5 levererade, Skoda presenterar imponerande R5 fakta!
© Skoda Motorsport.Skoda Motorsport har levererat ut 300 bilar från sin R5 fabrik, Finska Printsports ägare Eero Räikkönen besökte Skoda Motorsports nya lokaler där han hämtade Fabia R5 nummer 300.

Fabriken har redan 34 bilar på väg ut från fabriken av den nya EVO modellen som lanserades under året, och föregångar...

Publicerad: 2019-09-17 22:20


Bilsport Rally Cup på gång med 2020, fyra tävlingar klara för jubileumsåret.
Till helgen avgörs årets fjärde deltävling i Bilsport Rally Cup, redan nu är arrangören långt gången i nästa års planer. Fyra tävlingar är redan nu inbokade i kalendern men fler väntas tillkomma.

Start sker med Anderslövsrallyt den 4:e april, fortsätter hittills mot Semesterturen den 11:e juli, E...

Publicerad: 2019-09-17 21:54


Grahn och Nilsson blir första mästarna i Rally Blekinge.
Stora delar av säsongen i 4WD Övriga har handlat om Skåningarna Joachim Grahn och Rickard Nilsson från Simrishamn i en Ford Fiesta WRC. Grahn och Nilsson har efter en något strulig inledning på säsongen tagit tre raka segrar i klassen, och behöver bara rulla över startrampen i Sparbanken i Karlshamn...

Publicerad: 2019-09-17 20:12


Västras FM summeras efter Noratrofen.
I strålande höstväder avgjordes den näst sista deltävlingen i årets mästerskap. Arrangör var Nora MK med Noratrofen som övertog tävlingen den 14 september efter att Vara MK tvingats ställa in.

55 förare representerade Västra Bilsportförbundet. Störst deltagande var det i bilklass 3 - VOC Mekonome...

Publicerad: 2019-09-17 18:47


Oscar vinner Sydsvenska Rallycupen.
Sydsvenska Rallycupen körde sin sjunde och sista deltävling då SMK Hörby arrangerade sin klassiska TV-Svängen för 55:e gången på lördagen. Tävlingen ingick också i DM för Småland.

Hörbys tävling skiljer sig från de flesta andra i Småland och Skåne med en vägkaraktär som för de aktiva tillbaka til...

Publicerad: 2019-09-17 06:05


Åhlin utmanar i SM på nytt, anmäld för Rally Blekinge.
© emotorsport.seSom final av Rally SM körs Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge den 27-28:e september. Totalt finns 68 ekipage anmälda och då är fortfarande en förlängd anmälan öppen, av dessa går 63 för de fyra SM klasserna.

I R5 klassen gör Johan Kristoffersson, Mattias Monelius och Martin Berglund upp om si...

Publicerad: 2019-09-17 05:58


Tre tävlingar klara för Norska Rallymästerskapet 2020!
© Preben Berg, norsk-rally.comIdag presenterade Norska Bilsportförbundet de tre inledande deltävlingarna i Norska Rallymästerskapet 2020. Tre vintertävlingar som man river av på runt en månad.

Säsongen startar den 18:e januari med Sigdalsrallyt hos NMK Sigdal. Serien fortsätter den 1:e februari med svensknära Rally Finnskog s...

Publicerad: 2019-09-17 05:42


Tidigare nyheter:
Grahn och Nilsson blir första mästarna i Rally Blekinge.
Västras FM summeras efter Noratrofen.
Oscar vinner Sydsvenska Rallycupen.
Åhlin utmanar i SM på nytt, anmäld för Rally Blekinge.
Tre tävlingar klara för Norska Rallymästerskapet 2020!
Dyr WRC2 Pro seger för M-Sport med nya Fiesta R5 MK2.
TV-Svängen, en lyckad tävling för Hansen och Johansson.
Åtvidabergs MK redo för lördagens Gruvrundan.
VOC SommarSerie avgjordes med NoraTrofén.
Sex nya WRC starter för Loeb i Hyundai 2020.
Oliver körde hem segern Susquehannock Trail Performance Rally - Higgins mästerskapet.
Holmgren vinnare i söndagens Brukssvängen.
Foto från Bresontrofén.
Haglund vinnare i jämna Bresontrofén, Svenska RallyCupen.
Grahn körde hem TV Svängen.
WRC tabellerna efter Rally Turkey Marmaris.
Stabil insats och viktig utveckling för Tidemand i Turkiet.
Ogier tog segern, närmar sig Tänak i VM tabellen - Tidemand nia i Turkiet.
Ogier mot segern i Turkiet - Tidemand följer Tänaks linjer.
Sekundfight på fina uppländska rallyvägarna i Bresontrofén.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Polkatrofén 28/09


Rally SM:
Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge 27-28/09


Rally VM:
Wales Rally GB 03-06/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Bresontrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK-Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.