Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   
Mats Bilar

   
GN Motorsport

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Peugeot kör miljöbilsrallyt Oresund Rally!
PRESSRELEASE

När Oresund Rally drar igång nu på lördag den 10 september ställer Peugeot upp med ett av de starkaste startfälten, både när det gäller förare och bilar. ”Vi är med i detta rally för att vinna”, understryker miljöchefen på Peugeot Sverige och Danmark, Jens Andersen. Rallyt är det första i sitt slag och har fokus på miljöeffektiv teknologi samtidigt som det behåller bilkulturen med historiska bilar i vackra omgivningar.

I klassen för el-bilar sitter den välkända tv- och racingprofilen Peter Sundfeldt bakom ratten på elbilen Peugeot iOn med rutinerade Berne Kennborn som co-driver, medan den proffsiga rallyföraren Gert Blomqvist som vanligt föredrar en kvinna i sätet bredvid. Den här gången dock inte livskamraten Lena Lindberg utan Anna Sylvan som är co-driver i Peugeot 508 SW e-HDi i Energy klassen.

I helgen satsar Peugeot Sverige och Danmark på seger i det första regularity rallyt, Oresund Rally, som går över gränsen mellan de båda länderna. Rallyt startar på Bella Centret i Köpenhamn klockan 09.00 på lördag och går förbi Kronborg upp till Nordsjälland för att på söndagen köra över Öresundsbron och fortsätta i sydvästra Skåne med besök på bland annat Malmöhus.

Det är tre klasser, ett klassiskt/turist rally, ett energirally och ett elbilsrally. Peugeot är självklart representerade i samtliga klasser då märket har en lång historia och flera bränslesnåla modeller med nya teknologier.

Oresund Rally handlar inte om att komma först i mål i de olika klasserna, utan det är ett pålitlighetsrally i stil med Rallye Monte Carlo Historique. Detta ställer inte bara stora krav på föraren utan också på co-drivern som närmast ska fungera som en levande räknemaskin på vägen för att säkra att föraren lyckas hålla den påbjudna genomsnittshastigheten.

Kravet för att få ställa upp Energy-klassen är att bilarna har ett maximalt CO2-utsläpp på 120 g/km och detta uppfyller Peugeot-modellerna med bred marginal. Peugeot 308 SW e-HDi släpper ut imponerande 98 gram CO2/km och 508 SW e-HDi har ett CO2-utsläpp på låga 109 gram/km, medan elbilen iOn har 0 gram i utsläpp från avgaspipan.

Peugeotknutna rallyveteranen Gert Blomquist, Stockaryd, ska för första gången tillsammans med rutinerade co-drivern Anna Sylvan göra allt för att ta en av Peugeots två miljöbilar till seger i Öresund Rally den 10-11 september.

För Gert Blomqvist är tävlingen en ny upplevelse eftersom det är ett regularity rally. I normala fall gasar Gert - tillsammans med sin codriver och livskamrat Lena Lindberg - så mycket det går med parets klassiska Peugeot 504 Coupe V6 i historiska tävlingar. Men den här gången ska han i stället köra en Peugeot 508 SW e-HDI miljöbil och hålla en exakt medelhastighet efter en viss bansträckning, någonting som Anna Sylvan däremot är väldigt duktig på. Anna har erfarenhet från många internationella tävlingar, bland annat Monte Carlo rallyt.

Men Peugeot Sverige ställer upp med ytterligare ett ekipage. I den 13 bilar stora Electric Car-klassen siktar välkände motorjournalisten och tävlingsföraren Peter Sundfeldt från Göteborg också på seger med en Peugeot iOn. Peter tävlar tillsammans med codrivern Berne Kennborn, också han från Göteborg.

Peter Sundfeldt har jobbat som programledare och testförare i TV-programmet Motorjournalen i Kanal 5. Han har tävlat i banracing i över 20 år och provat många olika motorsportsdiscipliner i samband med inspelningar för TV-programmet. Det har också blivit många testmil på vägarna genom åren med vanliga bilar och Peter har också ett gäng två- tre- och fyrhjuliga klassiker i garaget som luftas flitigt varje säsong. Men det blir första gången han kör ett regularity-rally. Och dessutom då i en elbil.

Berne Kennborn har som co-driver med sin far, Douglas Kennborn, vunnit fyra klassegrar i Midnattsolsrallyt och kommit klasstvåa en gång i en Porsche 356A Speedster från 1956. Berne har likt Peter heller ingen större erfarenhet av elbilar och ser nyfiket på Öresundrallyt som en intressant utmaning.

Peugeot Danmark ställer upp med ett välkänt tjejteam i rallykretsar, Mona Heilmann och Mie Pedersen i Peugeot iOn. Brian Madsen och Ole Frederiksen kör Energy-klassen i 308 SW e-HDi och den nyligen lanserade och bränsleeffektiva 508 e-HDi körs av motorjournalisten Morten Dam och Hans-Oluf Nielsen.

Peugeots historia går långt tillbaka. Det är därför naturligt att ställa upp i den klassiska turistklassen med ett par av Peugeots ikoner: 504 Cabriolet, som körs av Jens Andersen med hustrun Hanne som co-driver och 504 Coupé, som har Gorm Jacobsen bakom ratten och hustrunBerit som co-driver.

Totalt startar 55 ekipage på lördag i Köpenhamn.


» Pressrelease från Peugeot.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-09-06 21:01


Persson vassast i Hällefors Höstsprint.
© emotorsport.seHos Hällefors MK var det Höstsprinten under lördagen, totalt fem sträckor kördes och snabbast totalt var Leif Persson, ensam till mål i 4wd klassen och närmast totalt var Emil Karlsson, han 14 sekunder bakom men vinnare av Trimmat 2wd.

I 2wd klassen körde Emil hem segern 9,5 sekund före Peter Hel...

Publicerad: 2019-09-21 22:18


Andervang före Monelius i Siljasvängen.
© emotorsport.seSiljasvängen med totalt sex sträckor, agerade dubbel deltävling i Hälsingeserien där tävlingens tre första sträckor var en deltävling och andra halvan en andra. Totalt snabbast efter ss6 var Stig Andervang, Stig toppade fram till ss4 där Mattias Monelius smet förbi och höll ledningen över ss5. Men p...

Publicerad: 2019-09-21 21:36


Nu lanserar vi Revanschen, för alla er som inte vann.
Vid årets finaltävling Rikspokalen i Örebro kör vi som alla redan vet inte bara final utan också MästarMötet speciellt för alla vinnare av högsta elitklassen vi sett genom åren. Men, vi har känt ett sug även från alla er som tävlade men som inte vann att vara med och utmana alla tidigare hjältar. Dä...

Publicerad: 2019-09-21 14:52


35 åkare ska gasa uppför Tossebergsracet på söndag.
© Mats Myrsell.Söndagsrally med Tossebergsracet hos Fryksdalens MK, där deltävling för Historiska Sprint & Back Cupen. Det handlar om asfalt, 2400 meter som körs tre gånger under dagen.

14 av de 35 ekipagen går för de Historiska klasserna, där ses Hans-Åke Söderqvist, Bo Rönnbäck och Lennart Andersson genom Kla...

Publicerad: 2019-09-21 05:52


Mängder av rallyn, följ flera av lördagens resultat.
© emotorsport.seEn späckad rallylördag, många av arrangörerna kör resultaten live, andra kommer efter avslutad tävling. Största rally är Gruvrundan hos Åtvidabergs MK med 100-talet bilar för Bilsport RallyCup och Smålands samt Östergötlands DM. En bit ifrån, hos Gnesta MK går Runt Mjölkpallen Pokalen i Trendab Rall...

Publicerad: 2019-09-20 23:58


Rådström i R2 ledning i Slovenska Rally Nova Gorica.
© M-Sport / JWRC.Slovenska Mahle Rally Nova Gorica tog sent under fredagens kväll målgång för första etappen, deltävling sju i Mitropa cupen och en rad Slovenska Mästerskap och cuper.
Fem sträckor på 56km avgjordes under fredagen, avslutningen en kort publiksträcka inne i Nova Gorica, omvänd startordning gav sena r...

Publicerad: 2019-09-20 21:44


Myrsell och Johnsen toppar EM i Rally Elba Storico.
© Mats Myrsell.Andra dagen av Rally Elba Storico avslutades tidigt, bara fyra sträckor på dagens program efter torsdagens två inledande sträckor.

I tät totalt är det Alberto Salvini som leder, har nu 6,5 sekund bak till Lucia Da Zanche. 40 sekunder bakom ledaren ses Andrea Volpi och skuggas av Andrea Zivian, An...

Publicerad: 2019-09-20 18:07


Rally Blekinge satsar på den ovana rallypubliken.
På fredag den 27 september startar årets SM-final i rally, Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge, med utgångspunkt från First Hotel Carlshamn. Förutom de 82 ekipage som startar tävlingen, väntas även storpublik vallfärda ut i Blekingeskogarna för att följa uppgörelsen av det spännande mästerskapet.
...

Publicerad: 2019-09-20 06:56


100-talet bilar för Gruvrundan, deltävling i Bilsport Rally Cup.
© emotorsport.seGruvrundan hos Åtvidabergs MK är näst sista deltävling i Bilsport Rally Cup och deltävling för Östergötlands DM, 26km med två olika sträckor, den ena går två gånger och den andra tre.

Drygt 100 bilar på 13 klasser väntar på lördagens start, Emil Friman, Isak Arvidsson, Karljohan Ingesson, Daniel ...

Publicerad: 2019-09-20 05:55


Trendab Rally Cup kör vidare med Runt Mjölkpallen Pokalen.
© emotorsport.seRunt Mjölkpallen Pokalen med Gnesta MK som arrangör för Trendab Rally Cup, 18km special med tre sträckor och närmare 60 startande.
Hälften av 4wd klassen kommer från arrangörsklubben, där bland andra Michael Holmgren och Lars Mothander möter Janne Pettersson och Andreas Abrahamsson.

Ett 20-tal t...

Publicerad: 2019-09-20 05:37


Tidigare nyheter:
100-talet bilar för Gruvrundan, deltävling i Bilsport Rally Cup.
Trendab Rally Cup kör vidare med Runt Mjölkpallen Pokalen.
Tre svenskbilar i lördagens Rally Roskilde.
Svenskarna genom första kvällen i Rally Elba Storico.
Dubbelrace för Hälsingeserien i Siljasvängen.
50-talet åkare till Höstsprinten i Hällefors.
Myrsell och Johnsen redo för Rally Elba Storico, start ikväll!
Tre WRC år för Safari Rallyt, Spansk WRC status hotad - kalendern väntas i oktober.
60-talet åkare i Uddevalla City Race.
Pontus Lönnström kör JWRC 2020!
50-talet rallyåker till Björshultsbanan och Svenska Sprintserien.
Veiby eller Gröndal, NM avgörande i Rally Hedemarken - svenskt på startlinjen!
Världsmästarna gör upp i Karlshamn - 82 ekipage till start i Rally Blekinge.
Ekström kör Rally Blekinge i Fabia R5.
Runt Mjölkpallenrallyt i Gnesta.
300 Fabia R5 levererade, Skoda presenterar imponerande R5 fakta!
Bilsport Rally Cup på gång med 2020, fyra tävlingar klara för jubileumsåret.
Grahn och Nilsson blir första mästarna i Rally Blekinge.
Västras FM summeras efter Noratrofen.
Oscar vinner Sydsvenska Rallycupen.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Polkatrofén 28/09


Rally SM:
Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge 27-28/09


Rally VM:
Wales Rally GB 03-06/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Bresontrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK-Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.