.......................... MISSA INTE RALLY GOTLAND 2020 ...........................

   
Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER

  RALLY SWEDEN       2020© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Peugeot kör miljöbilsrallyt Oresund Rally!
PRESSRELEASE

När Oresund Rally drar igång nu på lördag den 10 september ställer Peugeot upp med ett av de starkaste startfälten, både när det gäller förare och bilar. ”Vi är med i detta rally för att vinna”, understryker miljöchefen på Peugeot Sverige och Danmark, Jens Andersen. Rallyt är det första i sitt slag och har fokus på miljöeffektiv teknologi samtidigt som det behåller bilkulturen med historiska bilar i vackra omgivningar.

I klassen för el-bilar sitter den välkända tv- och racingprofilen Peter Sundfeldt bakom ratten på elbilen Peugeot iOn med rutinerade Berne Kennborn som co-driver, medan den proffsiga rallyföraren Gert Blomqvist som vanligt föredrar en kvinna i sätet bredvid. Den här gången dock inte livskamraten Lena Lindberg utan Anna Sylvan som är co-driver i Peugeot 508 SW e-HDi i Energy klassen.

I helgen satsar Peugeot Sverige och Danmark på seger i det första regularity rallyt, Oresund Rally, som går över gränsen mellan de båda länderna. Rallyt startar på Bella Centret i Köpenhamn klockan 09.00 på lördag och går förbi Kronborg upp till Nordsjälland för att på söndagen köra över Öresundsbron och fortsätta i sydvästra Skåne med besök på bland annat Malmöhus.

Det är tre klasser, ett klassiskt/turist rally, ett energirally och ett elbilsrally. Peugeot är självklart representerade i samtliga klasser då märket har en lång historia och flera bränslesnåla modeller med nya teknologier.

Oresund Rally handlar inte om att komma först i mål i de olika klasserna, utan det är ett pålitlighetsrally i stil med Rallye Monte Carlo Historique. Detta ställer inte bara stora krav på föraren utan också på co-drivern som närmast ska fungera som en levande räknemaskin på vägen för att säkra att föraren lyckas hålla den påbjudna genomsnittshastigheten.

Kravet för att få ställa upp Energy-klassen är att bilarna har ett maximalt CO2-utsläpp på 120 g/km och detta uppfyller Peugeot-modellerna med bred marginal. Peugeot 308 SW e-HDi släpper ut imponerande 98 gram CO2/km och 508 SW e-HDi har ett CO2-utsläpp på låga 109 gram/km, medan elbilen iOn har 0 gram i utsläpp från avgaspipan.

Peugeotknutna rallyveteranen Gert Blomquist, Stockaryd, ska för första gången tillsammans med rutinerade co-drivern Anna Sylvan göra allt för att ta en av Peugeots två miljöbilar till seger i Öresund Rally den 10-11 september.

För Gert Blomqvist är tävlingen en ny upplevelse eftersom det är ett regularity rally. I normala fall gasar Gert - tillsammans med sin codriver och livskamrat Lena Lindberg - så mycket det går med parets klassiska Peugeot 504 Coupe V6 i historiska tävlingar. Men den här gången ska han i stället köra en Peugeot 508 SW e-HDI miljöbil och hålla en exakt medelhastighet efter en viss bansträckning, någonting som Anna Sylvan däremot är väldigt duktig på. Anna har erfarenhet från många internationella tävlingar, bland annat Monte Carlo rallyt.

Men Peugeot Sverige ställer upp med ytterligare ett ekipage. I den 13 bilar stora Electric Car-klassen siktar välkände motorjournalisten och tävlingsföraren Peter Sundfeldt från Göteborg också på seger med en Peugeot iOn. Peter tävlar tillsammans med codrivern Berne Kennborn, också han från Göteborg.

Peter Sundfeldt har jobbat som programledare och testförare i TV-programmet Motorjournalen i Kanal 5. Han har tävlat i banracing i över 20 år och provat många olika motorsportsdiscipliner i samband med inspelningar för TV-programmet. Det har också blivit många testmil på vägarna genom åren med vanliga bilar och Peter har också ett gäng två- tre- och fyrhjuliga klassiker i garaget som luftas flitigt varje säsong. Men det blir första gången han kör ett regularity-rally. Och dessutom då i en elbil.

Berne Kennborn har som co-driver med sin far, Douglas Kennborn, vunnit fyra klassegrar i Midnattsolsrallyt och kommit klasstvåa en gång i en Porsche 356A Speedster från 1956. Berne har likt Peter heller ingen större erfarenhet av elbilar och ser nyfiket på Öresundrallyt som en intressant utmaning.

Peugeot Danmark ställer upp med ett välkänt tjejteam i rallykretsar, Mona Heilmann och Mie Pedersen i Peugeot iOn. Brian Madsen och Ole Frederiksen kör Energy-klassen i 308 SW e-HDi och den nyligen lanserade och bränsleeffektiva 508 e-HDi körs av motorjournalisten Morten Dam och Hans-Oluf Nielsen.

Peugeots historia går långt tillbaka. Det är därför naturligt att ställa upp i den klassiska turistklassen med ett par av Peugeots ikoner: 504 Cabriolet, som körs av Jens Andersen med hustrun Hanne som co-driver och 504 Coupé, som har Gorm Jacobsen bakom ratten och hustrunBerit som co-driver.

Totalt startar 55 ekipage på lördag i Köpenhamn.


» Pressrelease från Peugeot.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-09-06 21:01


Karta, så köra Rally Guanajuato Mexico.
© Toyota Gazoo Racing.Under torsdagen utlovas anmälningslistan till Rally Guanajuato Mexico enligt arrangören, 20-30 bilar är att vänta. Tävlingen körs 12-15 mars, inleder med publiksträckan Monster Energy Street Stage GTO två gånger under fredagens tidiga morgon svensk tid.

Strax efter klockan 16 på fredagen startar...

Publicerad: 2020-02-19 20:29


Så körs Numedalsrallyt, karta inför helgens NM rally.
© Preben Berg, norsk-rally.comUt från Rödberg hotell klockar bilarna i Numedalsrallyt klockan 8 på lördag morgon, under dagen väntar totalt åtta sträckor när Norska Mästerskapets andra deltävling avgörs.

Flera Svenskar på startlinjen som vi berättade igår, arrangören har också släppt kartan på webben, nedan finns tävlingen i ...

Publicerad: 2020-02-18 22:36


Filmspecial med Rovanperä, från Starlet som 8-åring till pallen i Rally Sweden.
© Toyota Gazoo Racing.Kalle Rovanperä kom till Rally Sweden med en femteplats i bagaget från svåra Rallye Monte Carlo, där satte han knappt ett hjul fel och tog sig igenom med en bra placering. Han är 19 år och hade börjar köra bil som 8-åring hemma i Finland.

Sedan dess har han kört bil, bil intresset har varit stort...

Publicerad: 2020-02-18 21:58


Hyundai utökar, även Gryazin följer Tänak och Sordo i Rali Serras de Fafe.
Portugisiska Rali Serras de Fafe i rallytokiga Fafe regionen får en perfekt uppvärmning inför det Portugisiska VM Rallyt senare i vår.

Sedan tidigare är det klart att Ott Tänak och Dani Sordo kör Hyundai i20 WRC i tävlingen som avgörs 28-29:e februari. Planen är uppvärmning inför Rally Mexico me...

Publicerad: 2020-02-18 21:33


Mattias Adielsson satsar på Svenska juniorer i Rally-SM, bilder eget team.
© emotorsport.seFör att stötta svensk rallysports ungdom och hjälpa unga förare framåt tar nu den erfarna rallyföraren Mattias Adielsson initiativet till att starta sitt egna juniorteam i Rally SM. Mattias Adielsson Junior Team.
- Jag har hela tiden strävat efter att kunna ge någonting tillbaka till den generat...

Publicerad: 2020-02-18 18:48


Nya möten, WRC eller vässad R5 motor i framtidens WRC bilar?
© M-Sport.I veckan ska nästa möte mellan FIA och bilfabrikanterna äga rum i jakten på 2022 års nya WRC reglemente, FIAs tekniska delegation har fått fram en hybridlösning som ska presenteras, så väl batteri, styrning och motorer som ska implementeras i bilarna - samma för allt team.

Den stora frågan är nu ...

Publicerad: 2020-02-17 22:33


Veiby & Andersson utmanar i NM med i20 R5 - flera Svenskbilar till Numedalsrallyt.
© Hyundai Motorsport.På lördag är det dags för stor vinterfinal i Norge, Numedalsrallyt med NMK Nore og Uvdal som arrangör. Närmare 11 mil på 8 sträckor väntar de 120 startande på fjällvägarna!

11 bilar i R5 klassen där Ole Christian Veiby och Jonas Andersson ska ta sig i kast med NM serien, de kör här en Hyundai i20...

Publicerad: 2020-02-17 21:01


Ciesla lämnar WRC promotorn i sommar.
Under Rally Sweden började ryktens cirkulera att Oliver Ciesla skulle lämna sin post hos WRC Promotorn. Ciesla har under åtta år lyft WRC serien, sedan Sportsman Media och RedBull Media House skapade bolaget WRC Promotor har han basat över verksamheten.

I en intervju med David Evans, den numera D...

Publicerad: 2020-02-17 20:52


Johan bäste svensk och på pallen.
Med en tuff satsning på sista sträckan tog Johan Kristoffersson hem titeln som bäste svensk i Rally Sweden och ordnade en pallplats i WRC 3-klassen.
- Känns väldigt bra att få avsluta med en sträckseger och ta en pallplats för andra året på raken.

Den sista dagen i det svenska VM-rallyt b...

Publicerad: 2020-02-17 20:03


Jonasson tog hem Ängersjörundan.
© Anders Blomqvist.I norr råder det fin vinter och perfekta rallyvägar, men där är startfälten små, Ängersjörundan hos Umeå AK avgjordes under söndagen med 20-talet startande för fyra sträckor.

33 sekunders marginal i 4wd klassen hade vinnande Jörgen Jonasson till tvåan Marcus Nilsson. 21 sekunder skiljde Magnus Åb...

Publicerad: 2020-02-17 19:37


Tidigare nyheter:
Nya möten, WRC eller vässad R5 motor i framtidens WRC bilar?
Veiby & Andersson utmanar i NM med i20 R5 - flera Svenskbilar till Numedalsrallyt.
Ciesla lämnar WRC promotorn i sommar.
Johan bäste svensk och på pallen.
Jonasson tog hem Ängersjörundan.
Problem i Lettland, även andra försöket med Rally Aluksne ställs in.
Uppgift inför 2021, snösäkra Rally Sweden.
72 SM åkare när anmälan till Rally Vännäs stängde.
Huttunen och Hyundai Motorsport bötfällda för felaktig spoiler.
Tom Kristensson vinner Rally Sweden för andra året i rad.
Punktering förstörde Oliver Solbergs chanser på pallplats.
JWRC tabellen efter Rally Sweden.
Så gick det för Svenskarna i Rally Sweden!
Pontus Tidemand trea i Rally Sweden.
Stark insats av Pontus Lönnström i Rally Sweden.
Dennis Rådström och Johan Johansson vinner Rally Sweden.
Evans toppar WRC serien, här är WRC tabellen efter Rally Sweden!
Stark JWRC premiär, Tom vinner och Pontus åtta.
Evans tar andra WRC segern, vinner Rally Sweden 2020!
Avanmälde Scandola behöver inte räkna Rally Sweden i WRC3 serien.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2019 22/02


Rally SM:
Rally Vännäs 28-29/02


Rally VM:
Rally Guanajuato Mexico 12-15/03


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.