Mastertrailer.   

   
   
.......................... MISSA INTE RALLY GOTLAND 2020 ...........................

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER

  RALLY SWEDEN       2020© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Östgötaklubbarna har haft bästa möjliga reklampelar för sin tävling utefter E4. Kanske blir det storpublik i skogarna?
Kampen om SM poängen går vidare i Linköping.

På fredag kväll drar det igång, East Sweden Rally, årets femte SM deltävling och samtidigt näst sista för året. Det börjar dra ihop sig rejält för avgörande, någon som kan säkra eller i alla fall ge ett fint läge inför finalen.
90 ekipage har anmält sig till helgens drabbning som inleds vid Cloetta Center, den lokala hockeyladan i Linköping. Där hålls utöver första också den sista sträckan som körs på asfalt men där finns också serviceplatsen samt start och mål rampen. Ytterligare tre sträckor körs under fredagskvällen innan man lämnar bilen i par ferme vid 21-snåret inför nattvilan. Vid 8-tiden lämnar man sedan Linköping för att köra sex sträckor, ett par besök med service görs där emellan. Totalt handlar det om tio mil special under dagarna två.

Ännu en seger till Friberg?
Otrimmat 2wd bjuder på 15 deltagare - Robin Friberg är självklar favorit efter flera fina resultat i klassen, kommer dock senast från ett inhopp i 4wd bil - även det med gott resultat. Ett par nykomlingar i klassen är Victor Henriksson och Mattias Jirvelius som gör inhopp i klassen. Kanske kan de utmana om segern i tävlingen. Andra som åker fort är Jonas Brinkemar, Tobias Bergetorp och Nils Fransson. Lägg där till några som vill uppåt och jagar fart!

Joge före Tidemand?
20 bilar till den otrimmade 4wd klassen - nästan lika stor favorit om segern här är Pontus Tidemand - nu med Emil Axelsson i högerstolen. Jimmy Joge som bröt tidigt i Snapphanerallyt får nu satsa allt på ett kort, kanske kan "hemmavägarna" ge honom segern inför Östgötapubliken. En annan med hemmavägar är Per-Arne Sääv som kommer med ny servad Skoda och vill visa vem som bestämmer, det trots att man inte hittat all effekt i bilen. Pelle har varit aningen svag i körningen i år, kanske kan det komma en vändning nu. Patrik Johansson, Jocke Nyman och Kristian Johansson är andra som aspirera på höga placeringar och avancemang i SM serien. Cemoni Ohlsson åker erkänt fort när allt håller, finner Ramona Karlsson farten från start kan även hon vara med högt.,

Seger för Leif?
Trimmat 2wd med 17 deltagare, här hittar vi ett av de intressantare ekipagen. Vad det gäller segern får vi helt klart räkna med Leif Peterson som satsar allt på seger - Johan Holmberg jagar farten och får den allt mer han tävlar i nya bilen, kanske kan han här få till ett toppresultat. SM ledaren Martin Berglund åker i ett jämt tempo, lika så Tobias Söderqvist och snabb när det håller är Lars-Olof Holmberg. Peter Zachrisson och JSM åkaren Niklas Karlsson är inte bara publikfavoriter i bakhjulsdrift - de är snabba också. Intressant start i klassen gör Patrik Flodin - han kommer med en lånad Volvo 940 och frågan är hur långt hans VM tempo räcker mot SM eliten!

Fordgänget regerar i trimmat 4wd.
Klassen med de trimmade 4wd bilarna har tidigare gällt som favoriter om segern totalt, så blir nog inte fallet här. I klassen är det Eddie Hörbing och Mats Jonsson som åker om segern, andra är Ingemar Svensson, Åke Jacobsson, Joachim Grahn och Jonas Wigren. SM comeback för året gör Mantorps Jari Saarinen - det i en från Finland hyrd Ford Focus WRC. Jari är alltid snabb, kan säkert överraska trots minimala förberedelser - dessvärre når han inte alltid mål - men vi hoppas för han är en riktigt publikfavorit i skogen med sin attackerande körstil.

Östgötar, Norrmän och Finländare.
Vid sidan om SM kommer ett flertal klasser med spännande bilar och förare, i 4wd hittar man finske Saku Vierimaa i en Mitsubishi, han driver bland annat hyrfirman Baltic Rally Rent. Fyra tvåhjulsdrivna bilar, samtliga från Norge i nästa klass, Petter Kristiansen, Frank Tore Larsen och Petter Rolfsen i Fordvagnar - med en spännande VW Polo s1600 ser vi Anders Brynildsen. 16 bilar till 2wd med svenska förare, Patrik Olsson, Jörgen Hägglund, Mattias Lönn och Joakim Larsson för att nämna några. Ett par bilar i den "lokala" 4wd klassen och Kjell Svensson är ende med "gammelbil".

* Anmälningslista, se
"Inbjudningar".

Publicerad: 2011-09-15 21:40


Drive VXO Motorsport anmäler team i Rally-SM!
© emotorsport.seDrive VXO Motorsport som hittills varit ett enbilsteam med Hans Bååth och Andreas Sigfridsson i en BMW M3, trimmat 2WD, växlar upp till säsongen 2020.

I teamet ingår från och med premiären i Rally Vännäs även Emrik Smedberg/Carl Eriksson i en Honda Civic Type-R, otrimmat 2WD och Robin Adolfsson/N...

Publicerad: 2020-02-22 21:40


Andervang vann totalt i Jämtnatta, många jagade SM tempot.
© Anders Westlund.Jämtlands MK arrangerade Jämtnatta över två fina specialsträckor på lördagen. Klassiska I5 skogen på 13,6km kördes som första och sista sträcka, mellan gick 7,1km långa Västerkälen. Totalt 44 ekipage till start varav några passade på att få lite extra mil inför stundande SM premiär.

Stig Andervan...

Publicerad: 2020-02-22 21:02


Veiby snabbast i Norska fjälläventyret, svenska klassegrar i Numedalsrally.
© Marianne Ihlen. En strulig dag i Numedalsrallyt, åtta sträckor blev sju, när transporten över fjället till Smådøla stängdes. Istället fick ss7, Jønndalen agera powerstage. Ytterligare en sträcka ströks för flera klasser, där blev det idealtider.

Det blev fem sträcksegrar för Ole-Christian Veiby och Jonas Anders...

Publicerad: 2020-02-22 20:06


VOC seger totalt i Lappkastet, Widgren snabbast.
Lycksele Motorklubb var snabba att avverka sin tävling för helgen, Lappkastet, med bara 12 deltagare inklusive en debutant avgjordes tävlingen med totalt fyra sträckor och en körtid om 15 minuter för de snabbaste.

VOC åkare Robert Widgren avverkade tävlingen på 15:15 minut och vann totalt, åtta s...

Publicerad: 2020-02-22 14:48


FIA Rally Star, ny FIA satsning på rallyjuniorer världen runt.
© Vittorio SanguinetiIgår kom så de första officiella nyheterna kring FIA Rally Star, en satsning från internationella bilsportförbundet på rallysporten. Finansierad från FIAs innovations fond inleds jakten på rallystjärnor världen över. Aktiva mellan 17-25 år är välkomna att ansöka.

Nästa generations rallyförare ges...

Publicerad: 2020-02-22 13:45


Adam Westlund redo för Jämtnatta, visar upp årets bil!
© Adam Westlund.Adam gör årets andra tävling, inledde året i NM premiären för att köra igång tempot i januari. Men dålig vinter och inställda tävlingar har gjort det svårt att hitta fler tillfällen att få köra.

Strax startar Jämtnatta, de tävlande har nu haft chansen att köra sträckorna och skriva noter.
- R...

Publicerad: 2020-02-22 12:35


Regn, fortkörningar och stopp för snöstorm, allt händer i Numedalsrallyt.
Numedalsrallyt bjuder på många ingredienser, när morgonen startade i Rödberg var det plusgrader och regn. När de tävlande kom ut i skogen, uppe i bergen var det andra förhållanden. Men redan ett 50-tal ekipage in på ss2 tog det stopp, då blev det stopp på transporten med anledning av snöstorm.

Ef...

Publicerad: 2020-02-22 11:00


Renproblem för Rally Vännäs, stuvar om i programmet för lördagen.
© Anders Blomqvist.Alla rallyarrangörer har sina problem, inför SM premiären Rally Vännäs är inte snö och is en bristvara. Under fredagen fick arrangören ett annat problem. Tävlingsledningen blev uppmärksammad på att rennäringen stoppar en sträcka som skulle körts under lördagen.

Sådana här problem kan dyka up...

Publicerad: 2020-02-22 07:39


Radio & Resultat, Numedalsrallyt & Jämtnatta två tävlingar att följa!
© Preben Berg, norsk-rally.comFölj Numedalsrallyt och Jämtnatta, lördagens två rallyn med resultaten live under dagen. Den Norska NM deltävlingen bjuder på flera Svenska ekipage, i såväl R5 som Otrimmat 4wd, Nationella 2wd och appendix K. Från tävlingen sänds rallyradio, se länk nedan.

Jämtnatta i Mellan Norrlands DM blir lit...

Publicerad: 2020-02-22 07:01


Sunnyside Experience med Ford Fiesta WRC?
© Sunnyside Experience / #FkkCancer.Sunnyside Experience med bland annat Lars Stugemo bakom spakarna lade i eftermiddag upp bilder på en i teamets färger skissad Ford Fiesta WRC, en bil av senaste modellen.

Högst troligt skulle det kunna handla om den Fiesta WRC JanPro Racing med Janne Tuhiono köpte inför Rally Sweden förra året oc...

Publicerad: 2020-02-21 15:54


Tidigare nyheter:
50-talet ekipage till Jämtnatta.
Flera Svenskbilar i lördagens Numedalsrally.
Sierra, Delta, 911 och 997, fullspäckad rallysäsong väntar Myrsell!
WRC comeback för Villagra, satsar mot Toyota Yaris WRC i Rally Argentina.
5ss på 4 mil, Finspångs MS redo Finspångsrundan 23:e maj!
Märkesdemo Rallyteam kör för vinst i SM seriens teammästerskap.
Tidsplan och Karta för Neste Rally Finland 2020.
Svalt intresse för lördagens Lappnatta.
Många vill göra vårpremiär i Anderslövsrallyt, redan 145 anmälda!
Danska och Norska WRC åkare anmälda till Hässleholms GP.
Tabelläget i WRC2/3 efter Rally Sweden.
Karta, så köra Rally Guanajuato Mexico.
Så körs Numedalsrallyt, karta inför helgens NM rally.
Filmspecial med Rovanperä, från Starlet som 8-åring till pallen i Rally Sweden.
Hyundai utökar, även Gryazin följer Tänak och Sordo i Rali Serras de Fafe.
Mattias Adielsson satsar på Svenska juniorer i Rally-SM, bilder eget team.
Nya möten, WRC eller vässad R5 motor i framtidens WRC bilar?
Veiby & Andersson utmanar i NM med i20 R5 - flera Svenskbilar till Numedalsrallyt.
Ciesla lämnar WRC promotorn i sommar.
Johan bäste svensk och på pallen.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
Rally Vännäs 28-29/02


Rally VM:
Rally Guanajuato Mexico 12-15/03


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.