GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
   
.......................... MISSA INTE RALLY GOTLAND 2020 ...........................

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER

  RALLY SWEDEN       2020© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Ramona och Miriam 10:a efter tidsstraff.
PRESSRELEASE

Ramona och Miriam gav sig in i SM-toppens ”getingbo” under fredagens etapp i East Sweden Rally, de näst sista SM-deltävlingen. Gr.N har blivit riktigt jämnt med inte mindre än ca 10 förare som strider om topplaceringarna.

Första sträckan var en trång asfaltspecial på ett elljusspår (!) inne i Linköping. Ramona och Miriam inledde med en blygsam 13:e tid i Gr.N. Men ute på grussträckorna började tjejerna plocka sekundrar, och på den avslutande mörkersträckan satte de 6:e tid, 4 sekunder från topp 3. När fredagens 2,5 mil långa etapp var avslutad var det enbart tiondelar och ett fåtal sekundrar som skiljde mellan topp 10 i Gr.N. Pontus Tidemand säkrade en klar ledning i sin S2000-Fiesta, medan Cemoni Olsson och Hans-Erik Weng delade på snabbaste tid bland Gr.N-bilarna, med Joakim Nyman och Kristian Johansson tätt efter. Därefter kom Patrik Johansson och Jimmy Joge, tätt följd av Ramona och Miriam 1,8 sekunder efter Joge.

Inledningen på lördagens etapp var stenhård, det var max attack från start, och vägarna var bitvis mycket snabba. – Vi hade bra flyt där det var smalt och kurvigt, men på de breda och snabba vägarna där det nästan gick på varvstopp, valde vi att åka med marginal. Bilen går helt fantastiskt nu efter att teamet hittat och löst de diffproblem som vi lidit av. Jag har ännu dock för lite rutin i bilen på snabba vägar för att vara säker på hur bilen beter sig när man vrider upp den i 200 km/h, så av ren självbevarelsedrift safeade vi där, säger Ramona och fortsätter: - Ett litet gassläpp eller en extra broms på sådana partier gör att sekundrarna rinner iväg. Efter stora servicen och sju körda sträckor, låg Ramona och Miriam på 8:e plats, 4,5 sekunder upp till Cemoni Olsson. Joge låg 20 sekunder före – en marginal som skulle bli tuff att ta igen. - Vi visste att Cemoni skulle bli svår att komma ikapp då han körde riktigt snabbt, men med en högre växel på de snabba partierna under nästa vända, tänkte vi i varje fall göra ett seriöst försök, säger Ramona och Miriam.

Men när Ramona lade i backen och skulle köra ut från servicen till tidskontrollen, fastnade växeln. –”Mekanikerna dök ner under motorhuven, gjorde en blixtsnabb felsökning och kunde åtgärda felet inom loppet av bara ett par minuter”. Ramona och Miriam blev dock 4 minuter sena till tidskontrollen vilket innebar tidsbestraffning med 40 sekunder, och de halkade ner till en 10:e plats i Gr.N - och plockade därmed 2 SM-poäng.

- Tävlingen innebar blandade känslor. Placeringen är inte att hurra över då vi hade högre målsättningar, men vi är totalt överlyckliga över att bilen nu går perfekt. De diffproblem vi lidit av är hittade och åtgärdade och vi tackar teamet för att vi nu kan tävla med de bästa förutsättningarna. Vi behöver nu få jämnhet i körningen, och receptet är mer mil i bilen. Det innebär lite omställning i hjärnan att man nu kan attackera hårdare, eftersom stabiliteten och drivningen är helt annorlunda i bilen. Detta var dessutom första tävlingen vi körde med helt egna noter från scratch, tidigare har vi skrivit egna men haft arrangörsnoter som extra stöd. Nu vet vi att våra egna noter är bra, vilket gav en rejäl dos ökat självförtroende. På smala och kurviga vägar är vi med och fightas, men tappar där det är brett och snabbt. Vi har fått in en hel del nya saker i ryggmärgen nu, och vi vet vad vi har att jobba på – vilket känns riktigt positivt inför framtiden! säger Ramona och Miriam.


» Pressrelease från Ramona Rallying.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-09-18 14:28


Videospecial, tillbakablick på Rally Sweden 2020.
© Hyundai Motorsport.För en vecka sedan avslutades Rally Sweden, nio sträckor kördes under dagarna tre, både is, snö och sista dagen lera mötte de tävlande när vädret var en hård motståndare. För den som vill återuppleva den svenska VM festen finns vår "WebTV & Video" avdelning välfylld med videoklipp från tävlingen.

...

Publicerad: 2020-02-23 18:35


Fernandez siktar på WRC2 program med Toksport WRT.
Nu 30-årige Emilio Fernández från Chile körde 2018 Junior WRC serien och slutade sjua, bytte till Skoda Fabia R5 och tävlande på hemmaplan under fjolåret.

Nu satsar Emilio internationellt igen, siktet ligger på WRC2 serien ihop med Toksport WRT, samma team som Pontus Tidemand körde första deltävl...

Publicerad: 2020-02-23 11:40


Drive VXO Motorsport anmäler team i Rally-SM!
© emotorsport.seDrive VXO Motorsport som hittills varit ett enbilsteam med Hans Bååth och Andreas Sigfridsson i en BMW M3, trimmat 2WD, växlar upp till säsongen 2020.

I teamet ingår från och med premiären i Rally Vännäs även Emrik Smedberg/Carl Eriksson i en Honda Civic Type-R, otrimmat 2WD och Robin Adolfsson/N...

Publicerad: 2020-02-22 21:40


Andervang vann totalt i Jämtnatta, många jagade SM tempot.
© Anders Westlund.Jämtlands MK arrangerade Jämtnatta över två fina specialsträckor på lördagen. Klassiska I5 skogen på 13,6km kördes som första och sista sträcka, mellan gick 7,1km långa Västerkälen. Totalt 44 ekipage till start varav några passade på att få lite extra mil inför stundande SM premiär.

Stig Andervan...

Publicerad: 2020-02-22 21:02


Veiby snabbast i Norska fjälläventyret, svenska klassegrar i Numedalsrally.
© Marianne Ihlen. En strulig dag i Numedalsrallyt, åtta sträckor blev sju, när transporten över fjället till Smådøla stängdes. Istället fick ss7, Jønndalen agera powerstage. Ytterligare en sträcka ströks för flera klasser, där blev det idealtider.

Det blev fem sträcksegrar för Ole-Christian Veiby och Jonas Anders...

Publicerad: 2020-02-22 20:06


VOC seger totalt i Lappkastet, Widgren snabbast.
Lycksele Motorklubb var snabba att avverka sin tävling för helgen, Lappkastet, med bara 12 deltagare inklusive en debutant avgjordes tävlingen med totalt fyra sträckor och en körtid om 15 minuter för de snabbaste.

VOC åkare Robert Widgren avverkade tävlingen på 15:15 minut och vann totalt, åtta s...

Publicerad: 2020-02-22 14:48


FIA Rally Star, ny FIA satsning på rallyjuniorer världen runt.
© Vittorio SanguinetiIgår kom så de första officiella nyheterna kring FIA Rally Star, en satsning från internationella bilsportförbundet på rallysporten. Finansierad från FIAs innovations fond inleds jakten på rallystjärnor världen över. Aktiva mellan 17-25 år är välkomna att ansöka.

Nästa generations rallyförare ges...

Publicerad: 2020-02-22 13:45


Adam Westlund redo för Jämtnatta, visar upp årets bil!
© Adam Westlund.Adam gör årets andra tävling, inledde året i NM premiären för att köra igång tempot i januari. Men dålig vinter och inställda tävlingar har gjort det svårt att hitta fler tillfällen att få köra.

Strax startar Jämtnatta, de tävlande har nu haft chansen att köra sträckorna och skriva noter.
- R...

Publicerad: 2020-02-22 12:35


Regn, fortkörningar och stopp för snöstorm, allt händer i Numedalsrallyt.
Numedalsrallyt bjuder på många ingredienser, när morgonen startade i Rödberg var det plusgrader och regn. När de tävlande kom ut i skogen, uppe i bergen var det andra förhållanden. Men redan ett 50-tal ekipage in på ss2 tog det stopp, då blev det stopp på transporten med anledning av snöstorm.

Ef...

Publicerad: 2020-02-22 11:00


Renproblem för Rally Vännäs, stuvar om i programmet för lördagen.
© Anders Blomqvist.Alla rallyarrangörer har sina problem, inför SM premiären Rally Vännäs är inte snö och is en bristvara. Under fredagen fick arrangören ett annat problem. Tävlingsledningen blev uppmärksammad på att rennäringen stoppar en sträcka som skulle körts under lördagen.

Sådana här problem kan dyka up...

Publicerad: 2020-02-22 07:39


Tidigare nyheter:
Regn, fortkörningar och stopp för snöstorm, allt händer i Numedalsrallyt.
Renproblem för Rally Vännäs, stuvar om i programmet för lördagen.
Radio & Resultat, Numedalsrallyt & Jämtnatta två tävlingar att följa!
Sunnyside Experience med Ford Fiesta WRC?
50-talet ekipage till Jämtnatta.
Flera Svenskbilar i lördagens Numedalsrally.
Sierra, Delta, 911 och 997, fullspäckad rallysäsong väntar Myrsell!
WRC comeback för Villagra, satsar mot Toyota Yaris WRC i Rally Argentina.
5ss på 4 mil, Finspångs MS redo Finspångsrundan 23:e maj!
Märkesdemo Rallyteam kör för vinst i SM seriens teammästerskap.
Tidsplan och Karta för Neste Rally Finland 2020.
Svalt intresse för lördagens Lappnatta.
Många vill göra vårpremiär i Anderslövsrallyt, redan 145 anmälda!
Danska och Norska WRC åkare anmälda till Hässleholms GP.
Tabelläget i WRC2/3 efter Rally Sweden.
Karta, så köra Rally Guanajuato Mexico.
Så körs Numedalsrallyt, karta inför helgens NM rally.
Filmspecial med Rovanperä, från Starlet som 8-åring till pallen i Rally Sweden.
Hyundai utökar, även Gryazin följer Tänak och Sordo i Rali Serras de Fafe.
Mattias Adielsson satsar på Svenska juniorer i Rally-SM, bilder eget team.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
Rally Vännäs 28-29/02


Rally VM:
Rally Guanajuato Mexico 12-15/03


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.