Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Ramona och Miriam 10:a efter tidsstraff.
PRESSRELEASE

Ramona och Miriam gav sig in i SM-toppens ”getingbo” under fredagens etapp i East Sweden Rally, de näst sista SM-deltävlingen. Gr.N har blivit riktigt jämnt med inte mindre än ca 10 förare som strider om topplaceringarna.

Första sträckan var en trång asfaltspecial på ett elljusspår (!) inne i Linköping. Ramona och Miriam inledde med en blygsam 13:e tid i Gr.N. Men ute på grussträckorna började tjejerna plocka sekundrar, och på den avslutande mörkersträckan satte de 6:e tid, 4 sekunder från topp 3. När fredagens 2,5 mil långa etapp var avslutad var det enbart tiondelar och ett fåtal sekundrar som skiljde mellan topp 10 i Gr.N. Pontus Tidemand säkrade en klar ledning i sin S2000-Fiesta, medan Cemoni Olsson och Hans-Erik Weng delade på snabbaste tid bland Gr.N-bilarna, med Joakim Nyman och Kristian Johansson tätt efter. Därefter kom Patrik Johansson och Jimmy Joge, tätt följd av Ramona och Miriam 1,8 sekunder efter Joge.

Inledningen på lördagens etapp var stenhård, det var max attack från start, och vägarna var bitvis mycket snabba. – Vi hade bra flyt där det var smalt och kurvigt, men på de breda och snabba vägarna där det nästan gick på varvstopp, valde vi att åka med marginal. Bilen går helt fantastiskt nu efter att teamet hittat och löst de diffproblem som vi lidit av. Jag har ännu dock för lite rutin i bilen på snabba vägar för att vara säker på hur bilen beter sig när man vrider upp den i 200 km/h, så av ren självbevarelsedrift safeade vi där, säger Ramona och fortsätter: - Ett litet gassläpp eller en extra broms på sådana partier gör att sekundrarna rinner iväg. Efter stora servicen och sju körda sträckor, låg Ramona och Miriam på 8:e plats, 4,5 sekunder upp till Cemoni Olsson. Joge låg 20 sekunder före – en marginal som skulle bli tuff att ta igen. - Vi visste att Cemoni skulle bli svår att komma ikapp då han körde riktigt snabbt, men med en högre växel på de snabba partierna under nästa vända, tänkte vi i varje fall göra ett seriöst försök, säger Ramona och Miriam.

Men när Ramona lade i backen och skulle köra ut från servicen till tidskontrollen, fastnade växeln. –”Mekanikerna dök ner under motorhuven, gjorde en blixtsnabb felsökning och kunde åtgärda felet inom loppet av bara ett par minuter”. Ramona och Miriam blev dock 4 minuter sena till tidskontrollen vilket innebar tidsbestraffning med 40 sekunder, och de halkade ner till en 10:e plats i Gr.N - och plockade därmed 2 SM-poäng.

- Tävlingen innebar blandade känslor. Placeringen är inte att hurra över då vi hade högre målsättningar, men vi är totalt överlyckliga över att bilen nu går perfekt. De diffproblem vi lidit av är hittade och åtgärdade och vi tackar teamet för att vi nu kan tävla med de bästa förutsättningarna. Vi behöver nu få jämnhet i körningen, och receptet är mer mil i bilen. Det innebär lite omställning i hjärnan att man nu kan attackera hårdare, eftersom stabiliteten och drivningen är helt annorlunda i bilen. Detta var dessutom första tävlingen vi körde med helt egna noter från scratch, tidigare har vi skrivit egna men haft arrangörsnoter som extra stöd. Nu vet vi att våra egna noter är bra, vilket gav en rejäl dos ökat självförtroende. På smala och kurviga vägar är vi med och fightas, men tappar där det är brett och snabbt. Vi har fått in en hel del nya saker i ryggmärgen nu, och vi vet vad vi har att jobba på – vilket känns riktigt positivt inför framtiden! säger Ramona och Miriam.


» Pressrelease från Ramona Rallying.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-09-18 14:28


Världsmästarna gör upp i Karlshamn - 82 ekipage till start i Rally Blekinge.

När anmälan till SM-finalen i rally, Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge, under onsdagskvällen stängde stod det klart att 82 ekipage kommer till start i tävlingen som drar igång nästa fredag med utgångspunkt från First Hotel Carlshamn.

Arrangörerna, Asarums Motorsällskap och Olofströms Motork...

Publicerad: 2019-09-18 20:10


Ekström kör Rally Blekinge i Fabia R5.
© emotorsport.seMattias Ekström är klar för start i Rally Blekinge, årets SM final. Ett av de sista namnen in när anmälan under kvällen stängde. Ihop med co-driver Stefan Bergman sitter de nu i en Skoda Fabia R5 och kör i den Trimmade 4wd klassen.

Starten höjer intresset, vid sidan om bland andra Johan Kristoffe...

Publicerad: 2019-09-18 19:39


Runt Mjölkpallenrallyt i Gnesta.
På lördag bjuder Gnesta MK in till den 14:e upplagan av ”Mjölkpallen rallyt” denna gång med start och mål i Björnlunda och tre specialsträckor på tillsammans 18km på fina vägar av typisk Sörmländsk karaktär.

Det är den femte deltävlingen i årets Trendab Rallycup. Det kommer att bli en sekundstri...

Publicerad: 2019-09-18 09:20


300 Fabia R5 levererade, Skoda presenterar imponerande R5 fakta!
© Skoda Motorsport.Skoda Motorsport har levererat ut 300 bilar från sin R5 fabrik, Finska Printsports ägare Eero Räikkönen besökte Skoda Motorsports nya lokaler där han hämtade Fabia R5 nummer 300.

Fabriken har redan 34 bilar på väg ut från fabriken av den nya EVO modellen som lanserades under året, och föregångar...

Publicerad: 2019-09-17 22:20


Bilsport Rally Cup på gång med 2020, fyra tävlingar klara för jubileumsåret.
Till helgen avgörs årets fjärde deltävling i Bilsport Rally Cup, redan nu är arrangören långt gången i nästa års planer. Fyra tävlingar är redan nu inbokade i kalendern men fler väntas tillkomma.

Start sker med Anderslövsrallyt den 4:e april, fortsätter hittills mot Semesterturen den 11:e juli, E...

Publicerad: 2019-09-17 21:54


Grahn och Nilsson blir första mästarna i Rally Blekinge.
Stora delar av säsongen i 4WD Övriga har handlat om Skåningarna Joachim Grahn och Rickard Nilsson från Simrishamn i en Ford Fiesta WRC. Grahn och Nilsson har efter en något strulig inledning på säsongen tagit tre raka segrar i klassen, och behöver bara rulla över startrampen i Sparbanken i Karlshamn...

Publicerad: 2019-09-17 20:12


Västras FM summeras efter Noratrofen.
I strålande höstväder avgjordes den näst sista deltävlingen i årets mästerskap. Arrangör var Nora MK med Noratrofen som övertog tävlingen den 14 september efter att Vara MK tvingats ställa in.

55 förare representerade Västra Bilsportförbundet. Störst deltagande var det i bilklass 3 - VOC Mekonome...

Publicerad: 2019-09-17 18:47


Oscar vinner Sydsvenska Rallycupen.
Sydsvenska Rallycupen körde sin sjunde och sista deltävling då SMK Hörby arrangerade sin klassiska TV-Svängen för 55:e gången på lördagen. Tävlingen ingick också i DM för Småland.

Hörbys tävling skiljer sig från de flesta andra i Småland och Skåne med en vägkaraktär som för de aktiva tillbaka til...

Publicerad: 2019-09-17 06:05


Åhlin utmanar i SM på nytt, anmäld för Rally Blekinge.
© emotorsport.seSom final av Rally SM körs Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge den 27-28:e september. Totalt finns 68 ekipage anmälda och då är fortfarande en förlängd anmälan öppen, av dessa går 63 för de fyra SM klasserna.

I R5 klassen gör Johan Kristoffersson, Mattias Monelius och Martin Berglund upp om si...

Publicerad: 2019-09-17 05:58


Tre tävlingar klara för Norska Rallymästerskapet 2020!
© Preben Berg, norsk-rally.comIdag presenterade Norska Bilsportförbundet de tre inledande deltävlingarna i Norska Rallymästerskapet 2020. Tre vintertävlingar som man river av på runt en månad.

Säsongen startar den 18:e januari med Sigdalsrallyt hos NMK Sigdal. Serien fortsätter den 1:e februari med svensknära Rally Finnskog s...

Publicerad: 2019-09-17 05:42


Tidigare nyheter:
Grahn och Nilsson blir första mästarna i Rally Blekinge.
Västras FM summeras efter Noratrofen.
Oscar vinner Sydsvenska Rallycupen.
Åhlin utmanar i SM på nytt, anmäld för Rally Blekinge.
Tre tävlingar klara för Norska Rallymästerskapet 2020!
Dyr WRC2 Pro seger för M-Sport med nya Fiesta R5 MK2.
TV-Svängen, en lyckad tävling för Hansen och Johansson.
Åtvidabergs MK redo för lördagens Gruvrundan.
VOC SommarSerie avgjordes med NoraTrofén.
Sex nya WRC starter för Loeb i Hyundai 2020.
Oliver körde hem segern Susquehannock Trail Performance Rally - Higgins mästerskapet.
Holmgren vinnare i söndagens Brukssvängen.
Foto från Bresontrofén.
Haglund vinnare i jämna Bresontrofén, Svenska RallyCupen.
Grahn körde hem TV Svängen.
WRC tabellerna efter Rally Turkey Marmaris.
Stabil insats och viktig utveckling för Tidemand i Turkiet.
Ogier tog segern, närmar sig Tänak i VM tabellen - Tidemand nia i Turkiet.
Ogier mot segern i Turkiet - Tidemand följer Tänaks linjer.
Sekundfight på fina uppländska rallyvägarna i Bresontrofén.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Polkatrofén 28/09


Rally SM:
Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge 27-28/09


Rally VM:
Wales Rally GB 03-06/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Bresontrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK-Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.