Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Jonas Johansson och co-driver Kent Åke Stenbäck snabbast med 2wd.
Hörbing tog tredje raka Rejmesegern - första SommarCup vinnaren.

Rejmes Knixen avgjordes i ett strålande höstväder, fyra specialsträckor och 145 deltagare till start när Askersundsklubben MK Ran arrangerade tävling. Årets upplaga av knixen ingick i SommarCupen, Suzuki Cup, Östergötlands DM samt finaltävling för Västras FM serie.
Snabbast med rejäl marginal över de åtta kilometer första sträckan bestod av var Eddie Hörbing, han drog ifrån med en sekund per kilometer, tvåa var grupp N åkaren Kristian Johansson. Ett par sekunder där efter var 2wd åkande Degeforsaren Johan Carlsson med hemmasonen Jonas Johansson där bakom följd i sin tur av Johan Holmberg och Tobias Ytterbring. Långsträckan på 17km togs åter av Eddie, men nu med endast tre sekunder till Kristian som verkligen börjar hitta farten allt mer för varje tävling i Mitsubishin. Mats Adielsson var sträcktrea följd av Jonas som snabbaste 2wd åkare, han tog där över ledningen i klassen. För Eddie avslutades tävlingen med att även plocka de sista två sträcksegrarna, säkra sin fjärde seger i tävlingen, den tredje i rad - 24,7 sekunder före Kristian. Eddie seger innebar också att han säkrade segern i SommarCupen genom fyra raka vinster, cuptvåan Mats Jonsson bröt redan efter ss1 med turboproblem och får nu ihop med Kristian kämpa om andraplatsen i cupen vid finalen i Skänninge om dryga månaden. Mats Adielsson kör in som trea i dagens tävling, följs i klassen av totalfemman Jan-Olof Marklund i en udda men välgående Lancia Delta Integrale.

Jonas före Tobias, både i tävling och tabell.
Fjärdeplatsen totalt tog Jonas Johansson hand om, med två sträcksegrar, på tvåan och fyran, i klassen åkte han till mål med 7,4 sekunder till Tobias Ytterbring - samma placeringar håller de nu i SommarCupen inför avslutningen, en poäng delar dem båda. Johan Carlsson är dryga fem sekunder där efter i tävlingen, skuggades av Johan Holmberg och Kjell Fransson - den sistnämnde var för övrigt den ende av de flera sydligare förarna att hänga med i toppen, de hade det tungt, kan det möjligen ha med ovanan av noter att göra?
Fyra man inom 14 sekunder bland b-förarna, Stefan Hanhela summerade 10 sekunders vinst efter de fyra sträckorna till Jan Onkamo - tätt efter följde Fredrik Stenbom och Max Svensson. Annat var det efter halva tävlingen, sträckor räknat, då täten återfanns i omvänd ordning. När c-klassen avgjordes var det otippat Jämtländskt i topp, Ekonomiåkaren Anton Brorsson rattade bäst, vinner mot de trimmade och det 20-talet sekunder före Sune Pettersson. Vad det gäller 4wd för b- och c-förare var båda klasserna tunna redan från start, snabbast av de båda var c-vinnaren Magnus Johansson, några platser bak i totalen följde b-snabbaste Bjørn Bækkevold. När det kommer till appendix K klassen kör Bengt Kihlman till seger före en till mål illa gående Saab framförd av Kjell Svensson.

Suontausta och Norrby - bäst i otrimmat.
I otrimmat - Volvo Original hittar vi Kolsvaåkaren Anton Suontausta i täten, det 12 sekunder före Per-Ola Thörnberg och med Jimmy Wessbo som trea. Johan Lundqvist plockade segern bland c-förarna, där med 14 sekunder ned till Jonas Thorsell och trea slutar Joakim Nilsson.
Med närmare halvminuten plockar Gotlandslicensierade Andreas Norrby hem grupp E klassen med sin gröna Ford Escort, det före Erik Braf med Joacim Wigertson som trea. Seger för Victor Johansson i ungdomsrally, där slutar Dennis Lundh tvåa och tredjeplatsen plockar Henrik Johansson.

Pettersson vinnare i Suzuki.
Suzuki Cup kom med 13 bilar till start, nio till mål - snabbast genom dagen var b-föraren Niklas Pettersson med 22,5 sekunder till Lars Jonsson, C-snabbast var trean Jesper Ödberg.

* Resultatlista, se
"Resultat".

Publicerad: 2011-09-24 22:35


Foto från Gruvrundan!
© emotorsport.seGruvrundan hos Åtvidabergs MK, femte deltävling för Bilsport Rally Cup och deltävling i både Östergötlands och Smålands DM serier. Två sträckor, totalt fem när Åtvidabergs MK bjöd på fin underhållning i skogen ihop med de 100-talet startande.

Johan Svensson körde hem segern totalt, vann A-förarna...

Publicerad: 2019-09-22 16:40


Johnsen körde hem EM klassen i Rally Elba - Myrsell bröt.
© Anders Johnsen.Upp och ned för de Svenska i Rally Elba Storico, in som tia totalt i tävlingen inkluderat det Italienska Mästerskapet - samtidigt trea totalt av de tävlandes för EM var Anders och Ingrid Johnsen som också vann klassen.

I klassen hade de tät kamp, nio sekunder till Paolo Pasutti, ned till trean Ma...

Publicerad: 2019-09-22 13:41


Veiby / Andersson Norska Mästare - vann Rally Hedemarken.
© Rally NM.I Norge avgjordes NM serien med Rally Hedemarken hos NMK Hamar, totalt 11 sträckor kördes och från start fram till ss6 körde Ole Christian Veiby och Jonas Andersson hem sträcksegrarna. Dit hade de kört upp en ledning på 32 sekunder till Anders Grøndal som hade hård kamp med Frank Tore Larsen om plat...

Publicerad: 2019-09-22 11:29


Hegelund snabbast i Rally Roskilde - två Svenskar till mål.
Rally Roskilde, deltävling i Danska Mästerskapet och Svenska åkare på plats, åtta sträckor och en körtid om endast 34 minuter under lördagen. Snabbast var Esben Hegelund i en Citroen Ds3 WRC, hade vid målgång närmare halvminuten till Kristian Poulsen i Skoda Fabia R5. Just Skoda var det som gällde b...

Publicerad: 2019-09-22 11:02


Rådström snabbaste R2 åkare i Slovenien, nia totalt i Rally Nova Gorica.
© Rådström Motorsport.Slovenska Mahle Rally Nova Gorica slutade med Svenskt som nia totalt, då i en Ford Fiesta R2t. På plats fanns Dennis Rådström och Johan Johansson för att testa tempot på asfalt, de ledde R2 klassen från start och tog sju av 11 sträcksegrar i tävlingen i en Fiesta R2t av senaste modell från IK Sport...

Publicerad: 2019-09-22 10:06


Så gick det i Runt Mjölkpallen Pokalen.
© emotorsport.seLars Mothander i Toyota Celica var snabbast totalt i Runt mjölkpallen pokalen hos Gnesta MK under lördagen, tre sträckor avverkades. Knappt fyra sekunder skiljde ned till Michael Holmgren totalt och i 4wd klassen. Johan Åkeson och Martin Alarik följde i klassen som bästa B- och C-förare.

Trea tot...

Publicerad: 2019-09-22 09:14


Varm, dammig och härlig attack, de tävlande laddade hårt i Gruvrundan.
© emotorsport.seFjärde deltävling för Bilsport RallyCup, samtidigt Smålands och Östergötlands DM som körde på två sträckor körde under dagen, den ena nyttjades tre gånger och den andra två. Åtvidabergs MK stod för arrangemanget och sträckorna höll hög klass, krokigt och hög attackvilja från de tävlande som bjöd pub...

Publicerad: 2019-09-22 07:11


Uddevalla City Race avgjorde Asfaltcupen.
© emotorsport.seSju av åtta sträcksegrar knep Mattias Olsson i Uddevalla City Race, det handlade om asfalt i Uddevalla med MK Trophy som arrangör. Final i Asfaltcupen och deltävling i Mega Rally Cup, Fiesta R5 åkaren från Stenungsunds MS tog ledningen redan på ss1 och släppte den aldrig ifrån sig, med Joakim Johann...

Publicerad: 2019-09-22 06:38


Persson vassast i Hällefors Höstsprint.
© emotorsport.seHos Hällefors MK var det Höstsprinten under lördagen, totalt fem sträckor kördes och snabbast totalt var Leif Persson, ensam till mål i 4wd klassen och närmast totalt var Emil Karlsson, han 14 sekunder bakom men vinnare av Trimmat 2wd.

I 2wd klassen körde Emil hem segern 9,5 sekund före Peter Hel...

Publicerad: 2019-09-21 22:18


Andervang före Monelius i Siljasvängen.
© emotorsport.seSiljasvängen med totalt sex sträckor, agerade dubbel deltävling i Hälsingeserien där tävlingens tre första sträckor var en deltävling och andra halvan en andra. Totalt snabbast efter ss6 var Stig Andervang, Stig toppade fram till ss4 där Mattias Monelius smet förbi och höll ledningen över ss5. Men p...

Publicerad: 2019-09-21 21:36


Tidigare nyheter:
Nu lanserar vi Revanschen, för alla er som inte vann.
35 åkare ska gasa uppför Tossebergsracet på söndag.
Mängder av rallyn, följ flera av lördagens resultat.
Rådström i R2 ledning i Slovenska Rally Nova Gorica.
Myrsell och Johnsen toppar EM i Rally Elba Storico.
Rally Blekinge satsar på den ovana rallypubliken.
100-talet bilar för Gruvrundan, deltävling i Bilsport Rally Cup.
Trendab Rally Cup kör vidare med Runt Mjölkpallen Pokalen.
Tre svenskbilar i lördagens Rally Roskilde.
Svenskarna genom första kvällen i Rally Elba Storico.
Dubbelrace för Hälsingeserien i Siljasvängen.
50-talet åkare till Höstsprinten i Hällefors.
Myrsell och Johnsen redo för Rally Elba Storico, start ikväll!
Tre WRC år för Safari Rallyt, Spansk WRC status hotad - kalendern väntas i oktober.
60-talet åkare i Uddevalla City Race.
Pontus Lönnström kör JWRC 2020!
50-talet rallyåker till Björshultsbanan och Svenska Sprintserien.
Veiby eller Gröndal, NM avgörande i Rally Hedemarken - svenskt på startlinjen!
Världsmästarna gör upp i Karlshamn - 82 ekipage till start i Rally Blekinge.
Ekström kör Rally Blekinge i Fabia R5.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Polkatrofén 28/09


Rally SM:
Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge 27-28/09


Rally VM:
Wales Rally GB 03-06/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Gruvrundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bresontrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.