Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Patrik Johansson slåss om silver i otrimmat 4wd.
Inför; SM avgörande i Katrineholm närma sig.

Till helgen är det dags för SM final i Rally - sista deltävlingen där Rally Sweden organisationen står för SM serien. Ihop med SM och JSM serierna ser vi här Tjej RM som åker sin deltävling i spåret av SM åkarna - totalt 87 anmälda i dagsläget.
Det handlar om 10 specialsträckor på en bit över tio mil som ska avverkas, inleder gör man på fredagen med en sträcka som körs två gånger i mörker. Lördag morgon klockar man ut för fem sträckor innan man återvänder till Katrineholm och den stora serviceplatsen för en längre service. Där efter blir det en andra vända på tre av sträckorna.

Friberg mot resten i otrimmat.
18 deltagare åker i otrimmat 2wd där Robin Friberg är största favoriten om SM guldet i klassen. Han har åkt outstanding i år men gjorde ett bottennapp i Linköping och saknar några poäng för att ta hem guldet till Ludvika. Andra fortåkare är Victor Henriksson som nu gör andra SM starten, åkte fort senast. Robert Eriksson och Nils Fransson är också de fortåkare och kör i ett jämt tempo, de tillsammans med Mattias Jirvelius och Tobias Bergetorp väntas tillhöra toppen i klassen.

Patrik och Jimmy i medaljtoppen.
18 deltagare till otrimmat 4wd i dagsläget, redan klare mästaren Pontus Tidemand står över för start i annan klass. Istället får Jimmy Joge och Patrik Johansson göra upp om medaljerna där bakom. Patrik har haft ett bra år, men samtidigt bara dåliga minne om tävlingen där han alltid brutit, kan det bli ett trendebrott nu? Andra som visat tempo är Per-Arne Sääv, Kristian Johansson och Cemoni Ohlsson. Ny i klassen är Martin Berglund, han säkrade SM guldet i trimmat 2wd och har nu bytt till otrimmat 4wd efter att SM vinnande Golfen inte är redo för tävling. Här kommer det nog bli en hård fight in på mållinjen för att fördela medaljerna.

Många om budet i trimmat 2wd.
Största klassen är trimmat 2wd med sina 27 anmälda bilar. Givna favoriter bland "de vanliga" SM åkarna är Leif Peterson och Tobias Söderqvist, det är främst de som slåss om medaljerna bakom redan klare Martin Berglund. Andra som kämpar om medalj är bl.a. Niklas Karlsson, Peter Zachrisson och Johan Holmberg.
Där utöver finns det flera som kan glänsa i tävlingen men som inte åkt hela serie, bland dem Jimmy Olsson, Mikael Ericsson och Jonas Johansson. VM åkaren Patrik Flodin åkte både brutalt och snabbt i Linköpings SM deltävling, nu gör han en ny start i Volvon - ska bli intressant och se hur högt helgens tävling slutar med injusterad och testad bil. En annan nykomling i klassen är Pontus Tidemand som redan har säkrat sitt SM guld och testar den tvåhjulsdrivna klassen - det i en Toyota Corolla.

Focusar i mängder när medaljerna ska fördelas.
15 bilar i trimmat 4wd - här hittar vi Mats Jonsson och Eddie Hörbing - den förstnämnde klar mästare. Efter i tabellen jagar Nils Jensen, Bengt Thorsell och Åke Jacobsson. Kanske får de det svårt mot Ingemar Svensson om bilen nu är i gott skick efter lite tekniska problem. Jari Saarinen testade sin Focus i Linköping, då bröt han med tekniska problem, åker fort när körning och bil stämmer överens. Joachim Grahn är en annan som åkt fort under året. Intressant start i klassen gör Ludvikas Tobias Johansson, starten sker i en Subaru Impreza, troligen pappa Ekens bil.

Nio tjejer gör upp om RM.
Tjej RM görs upp över en tävling i år - KMK Trofén är den utvalda för de nio anmälda ekipagen. Given favorit måste Carolina Jurå vara, enda ekipage med fyrhjulsdrift. I övrigt är det Volvo Original och grupp E i klassen. Bland Volvo Original är det Lena Sandelius och i grupp E Liz Brådhe och Emelie Mortensen som kan väntas hamna högt i resultatlistan.


* Anmälningslista, se
"Inbjudningar".

Publicerad: 2011-10-06 20:01


Tre svenskbilar i lördagens Rally Roskilde.
© emotorsport.sePå lördag avgörs Danska Rally Roskilde, totalt nio sträckor på åtta mil avverkas söder om Roskilde, allt på asfalt och ett par av sträckorna är varvlopp. Tävlingen rullar iväg efter klockan 12 och första bilarna beräknas nå slutmålet vid 19-tiden på kvällen.

En av Svenskarna till tävlingen är VOC...

Publicerad: 2019-09-19 23:04


Svenskarna genom första kvällen i Rally Elba Storico.
© Mats Myrsell.De två inledande sträckorna i Rally Elba Storico är avverkade för täten i EM klasserna, av de EM tävlande ses Mats Myrsell som trea totalt bakom Luigi Battistolli i Lancia Delta Integrale och Andrea Zivian i Audi Quattro efter första sträckan.

Preliminärt då alla ännu inte genomfört den andra str...

Publicerad: 2019-09-19 22:15


Dubbelrace för Hälsingeserien i Siljasvängen.
© emotorsport.seHälsingeserien rullar på med dubbla tävlingar hos SMK Hälsinge där Siljasvängen arrangeras. Totalt 6 sträckor på 32km, två deltävlingar när tävlingen delas på mitten, omstart är möjlig på ss4 för dagens andra deltävling - närmare 60 bil till start!

I 4wd ses flitigt tävlande Stig Andervang, snabb...

Publicerad: 2019-09-19 19:45


50-talet åkare till Höstsprinten i Hällefors.
© emotorsport.seVästras Rallysprint Cup kör vidare med Höstsprinten hos Hällefors MK under lördagen, sprint med 5ss över 14km ska avverkas där 50-talet bilar väntas starta - anmälan stängde för bara några minuter sedan.

För fyrhjulsdrift ses Roger Gustafsson, Leif Persson och Andreas Lomarker i Mitsubishi. Två b...

Publicerad: 2019-09-19 18:43


Myrsell och Johnsen redo för Rally Elba Storico, start ikväll!
© Mats Myrsell.Ikväll startar Rallye Elba Storico, åttonde deltävlingen i FIA Historic Sporting Rally Championship. Från Capoliveri går tävlingen igång på torsdag kväll med två sträckor på lika många mil. Fredagen går vidare med fyra sträckor på sex mil, avslutning på lördagen där fyra sträckor på 5,6 mil ska ta t...

Publicerad: 2019-09-19 09:26


Tre WRC år för Safari Rallyt, Spansk WRC status hotad - kalendern väntas i oktober.
© emotorsport.seWRC kalendern får vänta tills oktober, FIA och WRC Promotorn är inte klara med de 14 deltävlingarna och ändringar utefter det första utkastet är att vänta. Ryktena är fler än vad det finns deltävlingar, klart är att det åter blir 14 deltävlingar och att Tour de Corse inte gjort något större motstånd...

Publicerad: 2019-09-19 05:45


60-talet åkare i Uddevalla City Race.
Uddevalla City Race körs med MK Trophy som arrangör, där näst sista deltävling i Mega Rally Cup och final för Asfalt Cupen. 16km är uppdelat på fyra sträckor som går dubbelt.

Ett 60-tal åkare och en mängd klasser, ensam A-förare i 4wd är Rolf Grybb i Citroen Ds3 R5, Urban Andersson som b-förare ...

Publicerad: 2019-09-19 05:33


Pontus Lönnström kör JWRC 2020!
© Privat.Pontus Lönnström kommer att satsa på junior-VM i rally nästa år. Tävlingarna går samtidigt med rally-VM, WRC, men juniorerna tävlar vid färre tillfällen. Förarna i JVM kör identiska bilar, Ford Fiesta R2t, och mekaniker, däck m m lottas ut på de olika förarna inför varje tävling. Allt för att föruts...

Publicerad: 2019-09-18 22:39


50-talet rallyåker till Björshultsbanan och Svenska Sprintserien.
© emotorsport.seSMK Nyköping kör deltävlingar i Svenska Sprintserien på Björshultsbanan under helgen, två deltävlingar och drygt 60 anmälda bil, av dem närmare 50 rallyekipage.

Största klass med 27 deltagare är Trimmat 2wd där Mikael Lundberg och Göran "Lillen" Andersson är två av A-förarna med högt tempo i spri...

Publicerad: 2019-09-18 21:49


Veiby eller Gröndal, NM avgörande i Rally Hedemarken - svenskt på startlinjen!
© emotorsport.seNorska Mästerskapet tar final i Hamar, där Rally Hedemarken med NMK Hamar som arrangör. 10 mil special på totalt 11 sträckor, flera klassiska fina och utslagsgivande etapper - bland annat närmare 11km långa Rokosjøen med klassiska Engseth hoppet och de efterföljande lyften på snabb väg!

70 bilar ...

Publicerad: 2019-09-18 21:21


Tidigare nyheter:
Pontus Lönnström kör JWRC 2020!
50-talet rallyåker till Björshultsbanan och Svenska Sprintserien.
Veiby eller Gröndal, NM avgörande i Rally Hedemarken - svenskt på startlinjen!
Världsmästarna gör upp i Karlshamn - 82 ekipage till start i Rally Blekinge.
Ekström kör Rally Blekinge i Fabia R5.
Runt Mjölkpallenrallyt i Gnesta.
300 Fabia R5 levererade, Skoda presenterar imponerande R5 fakta!
Bilsport Rally Cup på gång med 2020, fyra tävlingar klara för jubileumsåret.
Grahn och Nilsson blir första mästarna i Rally Blekinge.
Västras FM summeras efter Noratrofen.
Oscar vinner Sydsvenska Rallycupen.
Åhlin utmanar i SM på nytt, anmäld för Rally Blekinge.
Tre tävlingar klara för Norska Rallymästerskapet 2020!
Dyr WRC2 Pro seger för M-Sport med nya Fiesta R5 MK2.
TV-Svängen, en lyckad tävling för Hansen och Johansson.
Åtvidabergs MK redo för lördagens Gruvrundan.
VOC SommarSerie avgjordes med NoraTrofén.
Sex nya WRC starter för Loeb i Hyundai 2020.
Oliver körde hem segern Susquehannock Trail Performance Rally - Higgins mästerskapet.
Holmgren vinnare i söndagens Brukssvängen.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Polkatrofén 28/09


Rally SM:
Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge 27-28/09


Rally VM:
Wales Rally GB 03-06/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Bresontrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK-Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.