Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   
GNM Sweden AB

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Patrik Johansson är 2011 års EVO Champion!
PRESSRELEASE

• Jocke Nyman tog sin första seger och säkrade andraplatsen i mästerskapet
• Jimmy Joge stoppades av motorproblem och slutade trea
• Sista sträckan avgjorde till Hans-Erik Wengs fördel som blev tvåa i tävlingen.
• Bland de tio främsta totalt fanns sex Evolution Challenge-team

I en spännande sjätte runda, och final, i årets Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden, kunde Patrik Johansson och Jesper Johansson lämna Katrineholm och KMK-Trofén som 2011 års förare- och co-drivermästare! De tog titeln sedan försäsongens ledare Jimmy Joge/John Stigh tvingats bryta efter fyra sträckor med motorproblem.

Jocke Nyman/Bo Holmstrand var snabbaste team för dagen och bärgade sin första Evolution-seger för säsongen. Det gjorde att de gick om Joge/Stigh och slutade på silverplats.

Före starten av årets final var scenen den att Johansson/Johansson och Joge/Stigh var de två som kunde slåss om titeln, och både hade 44 poäng. Den av de två som var först i mål skulle vinna. Joge/Stigh tog initiativet under fredagens kvällssträcka på 4,46 km, Ramsjöhult precis utanför Katrineholm. Tvåa så långt var Kristian Johansson/Fredrik Livh, 2,5 sekunder bakom, och Hans-Erik Weng/Stefan Ohlson trea, ytterligare 0,6 sekunder efter.

När teamen gick in för service och nattvila var Nyman/Holmstrand fyra och femma Johansson/Johansson med bara några få sekunder till i tidkortet. De var nöjda med en lugn och fin start, utan några som helst problem att rapportera. Med dagsljus och åtta sträckor framför sig under lördagen skulle de gå till attack.

Det föll inget regn under natten, utan vägarna hade torkat upp och var perfekta för det stora slaget. Nu skulle det avgöras, och tyvärr visade sig ordet ”perfekt” passa illa för motorn i Joge/Stighs bil. Redan på SS3 började den gå på tre cylindrar. Med förhoppningen om att felet skulle rätta till sig av sig självt, fortsatte de genom SS4. Men då var oljestickan torr och de förstod att rallyt och målet att ta sin andra, raka seger i Evolution Challenge var över för deras del.

För 2010 års mästare var det en besvikelse att behöva ge upp en säsong som startat med succé och segrar i de tre inledande deltävlingarna. Men deras fart visar att de i allra högsta grad är ett av de snabbaste teamen i både Mitsubishi Evolution och Rally-SM. I samma stund som de tvingades bryta var det klart att Johansson/Johansson skulle bli 2011 Evolution Challenge champions.

När titeldramat försvann, tog Johansson/Livh ledningen efter SS3, men på följande sträcka snurrade de och genast tappade de 20 sekunder innan de kom iväg igen. Det gav Nyman/Holmstrand ett övertag, och de fokuserade direkt på att ta deras första seger för året. Efter sex körda sträckor och nytt serviceuppehåll hade de en ledning med 6,2 sekunder.

Johansson/Johansson var nu tvåa, med Weng/Ohlson trea och Johansson/Livh fyra – och bara 15 sekunders skillnad mellan dessa fyra! På femte plats Anders Jonasson/Jörgen Lindahl som trivdes med att äntligen ha löst sina transmissionsproblem, något som annars sinkat dem i de senaste tävlingarna. Sexa Joachim Carlström/Jörgen Norman som återigen presterade på topp i sin ”gamla” Evolution VIII.

Johan Rudengren/Christer Johansson var sjua. Även om han var nöjd med farten, erkände Rudengren att han åkte lite för brett, lite för ofta. Därefter kom Daniel Johansson/Stefan Ahl, glada över att kunna tävla igen efter kraschen i Linköping och att deras nyinköpta Evo IX fungerade helt problemfritt.

Efter lördagens enda serviceuppehåll väntade säsongens tre avslutande sträckor - samma trio sträckor som inlett morgonens tävlande. Medan Nyman/Holmstrand stärkte sin ledning blev det allt tätare i fighten om andraplatsen. När bilarna köade upp för att starta på den tionde och avslutande sträckan var det bara 2,2 sekunder mellan Johansson/Johansson, Weng/Ohlsson och Johansson/Livh. Alla tre gick på full attack genom den 9,8 km långa Vergesberg och när klockorna stannat var det Weng/Ohlsson som svarat för sitt bästa resultat för säsongen – tvåa! Johansson/Johansson trea, extremt nöjda med att ha tagit en pallplats och blivit 2011 års mästare i Evolution Challenge.

Vid slutmålet i Katrineholm sa en mycket glad Patrik Johansson: ”Att nå pallen på den här tävlingen och bli mästare är en härlig känsla! Det har varit ett helt osannolikt jämt mästerskap, och det gör att resultatet är ännu mer tillfredsställande. Vi har verkligen haft några riktigt tuffa fighter! Sammanhållningen är väldigt god och det gör att vi har väldigt roligt i depån. Så nu ska vi fira tillsammans!”

Genom att spara sitt bästa resultat till sist, sa Jocke Nyman: “Vi har verkligen försökt köra på max idag och det fungerade! Jag är så lycklig över att äntligen vinna en tävling igen i Evolution Challenge, även om det dröjde ända till slutet på året. Att vi därmed kom tvåa i mästerskapet gör det hela ännu bättre! Vi ser redan fram emot nästa år.”

Simon Slade, en av organisatörerna bakom Evolution Challenge säger: ”Vi vill tacka alla sponsorer, team och vänner till serien för allt stöd och engagemang. Det är med glädje vi redan nu kan säga att planerna för nästa år är långt gångna, och att detaljer för 2012 kommer att presenteras i november.”

2011-års Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden sponsras av: Mitsubishi Motors Sweden, Pirelli däck, Sunoco bränslen, Öhlins stötdämpare, Speedline Corse PPE fälgar, Endless bromsbelägg, Drenth Gearboxes, PIAA extraljus, Sparco racekläderr, MPart, RPM Promotions och Raceconsulting rally results service.

Evolution Challenge Sweden – Resultat deltävling 6
1 Jocke Nyman (Östersund)/Bo Holmstrand (Herrljunga) 58:22.5
2 Hans-Erik Weng (Säffle)/Stefan Ohlson (Borensberg) 58:35.9
3 Patrik Johansson (Växjö)/Jesper Johansson (Ryd) 58:37.4
4 Kristian Johansson (Viskafors)/Fredrik Livh (Forserum) 58:40.3
5 Anders Jonasson (Växjö)/JörgenLindahl (Ryd) 59:33.7
6 Joachim Carlström (Rockneby)/Jörgen Norman (Torsås) 59:38.2
7 Johan Rudengren (Eskilstuna)/Christer Johansson 1:00:18.2
8 Daniel Johansson (Ingarö)/Stefan Ahl (Uråsa) 1:02:17.4

Brutna
- Ramona Karlsson (Falköping)/Miriam Walfridsson (Torsby ) DNS
SS5 Jimmy Joge (Tjällmo)/John Stigh (Skänninge) Motor


Slutlig mästerskapsställning
Förare
1 Patrik Johansson 52
2 Jocke Nyman 48
3 Jimmy Joge 44
4 Hans-Erik Weng 36
5 Kristian Johansson 31
6 Joachim Carlström 25
7 Anders Jonasson 25
8 Ramona Karlsson 16
9 Daniel Johansson 15
10 Johan Rudengren 10
11 Andreas Magnusson 8
12 Christian Larsson 8
13 Niclas Hägg 7
14 Jan-Erik Folkesson 6
15 Jennie-Lee Hermansson 4

Co-drivers
1 Jesper Johansson 52
2 Bo Holmstrand 48
3 John Stigh 44
4 Fredrik Livh 31
5 Jörgen Norman 25
6 JörgenLindahl 25
7 Stefan Ohlson 24
8 Stefan Ahl 15
9 Miriam Walfridsson 15
10 HenrikHulterskog 13
11 Christer Johansson 10
12 Matthias Andersson 7
13 Marie Andersson 6
14 Emil Eklund 5
15 Ola Persson 4
16 Jonas Sandberg 3
17 Magnus Johansson 3
18 Morgan Ohlsson 2
19 Stefan Ottosson 2


» Pressrelease från Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-10-11 17:01


Bara Ogier & Loeb i nya WRC bilar till Rallye Monte Carlo.
© Toyota Gazoo Racing.När WRC säsongen inleds är det bara två förare som kommer med helt nya WRC bilar, det är de främsta WRC åkarna som fått nya bilar till säsongsupptakten. Ny hos Toyota Gazoo Racing är hela besättningen, en helt ny bil får dock bara Sebastien Ogier när han inleder märkets och sin jakt på VM titlar. Så...

Publicerad: 2020-01-21 20:39


Dags för prisutdelning och fest i E-Cupen!
© emotorsport.seDen 22:e februari är det dags att fira av 2019 års pristagare i E-Cupen, då är det Prisutdelning/Årsträff i Gränna Mk:s klubbstuga med start klockan 18:00.
- Vi börjar med möte där vi diskuterar 2019 års serie och
eventuella ändringar inför 2020, därefter prisutdelning som avslutas med mat och ...

Publicerad: 2020-01-21 19:41


Westlund tillbaka efter svåra olyckan, gläds åt comebacken, nöjd med premiären.
© Mattias EkströmI helgen var 18-årige rallytalangen Adam Westlund tillbaka i rallybil efter den otäcka olyckan under sensommaren. Efter en lång rehabilitering var det så äntligen grönt ljus för att åka rally igen, årspremiären gjordes i Norge.
- Nu har jag och teamet varit i Norge och kört första tävlingen efte...

Publicerad: 2020-01-20 22:19


Veckans TV tablå, 8 timmar från Rallye Monte Carlo med start ikväll!
© emotorsport.seIkväll inleds Rallye Monte Carlo för TV-tittarna, då inleder Sveriges Television sin satsning på VM serien med ett halvtimmas magasin inför säsongen och premiären. Sedan får man lugna sig fram till fredag kväll, då kör RedBull TV sitt första av totalt tre sammandrag under helgen som alla går vid 22-...

Publicerad: 2020-01-20 20:12


Videofilmer från WRC förarnas tester inför Rallye Monte Carlo.
© Hyundai Motorsport.I början på december inledde WRC teamen testerna inför säsongspremiären med Rallye Monte Carlo, sedan dess har mängder av mil och dagar lagts, framför allt på teamens nya besättningar för att vara förberedda till premiären.

Värm upp inför helgens VM fest i de franska bergen, teamen har testat på ...

Publicerad: 2020-01-20 19:59


Hirvonen, Hänninen, Thiry - kända namn kör isnoter i Monte Carlo.
© emotorsport.se Rallye Monte Carlo innebär extra bemanning för VM teamen, för att bättra på noterna i snabbt skiftande förhållanden finns ett gäng extra besättningar på plats. Detta för att så sent som möjligt, minimum 70 minuter före sträckan start köra igenom och korrigera eventuella förändringar på underlag åt ...

Publicerad: 2020-01-20 19:36


Varma vindar sätter käppar i hjulen för Nationella mästerskap.
© KNA Rally Finnskog.I Sverige har en mängd tävlingar ställts in, bland annat SM premiären i Sandviken som var helt utan vintervägar. Samma problem drabbar nu Norska Mästerskapet vars andra deltävling, Rally Finnskog med basen i Kongsvinger tar samma beslut. Där saknas vintervägar, även de snösäkra Svullrya-sträckorna h...

Publicerad: 2020-01-20 13:01


Rally GB ersätter Chile i JWRC kalendern.
© M-Sport / JWRC.Rally GB kompletterar Junior WRC kalendern efter Chiles avhopp, precis som 2019 blir det en rafflande final på de svårkörda, lerig och hala Walesiska vägarna.

Som tidigare är det dubbla poäng som gäller i finalen, något som tidigare gjort att minst en handfull ekipage haft chans på den åtråvärda ...

Publicerad: 2020-01-20 12:57


Dacia och Fiat redo för R4 debut i WRC serien, så ser Sandero och 500X R4 ut.
© ASM Motorsport.29-årige fransmannen Raphaël Astier gör till veckan sin nionde VM start, de flesta starterna har skett i Peugeot 208 R2 men även Hyundai i20 R5 och Abarth 124 Rally RGT har gällt. Nu blir det i en Fiat MR 500X R4 från Milano Racing som Rallye Monte Carlo körs med.

I årets VM premiär blir det debu...

Publicerad: 2020-01-19 21:28


Karta, så körs Rallye Monte Carlo sträcka för sträcka.
© M-Sport.Rallye Monte Carlo inleder årets WRC säsong med 16 specialsträckor över fyra dagar - tävlingen blir högintressant med flera skiften mellan teamen under vintern!

Shakedown körs på onsdagens eftermiddag den 22:e januari, två sträckor i mörker inleder så på torsdagens kväll. Fredagen bildas av tre s...

Publicerad: 2020-01-19 20:28


Tidigare nyheter:
Hirvonen, Hänninen, Thiry - kända namn kör isnoter i Monte Carlo.
Varma vindar sätter käppar i hjulen för Nationella mästerskap.
Rally GB ersätter Chile i JWRC kalendern.
Dacia och Fiat redo för R4 debut i WRC serien, så ser Sandero och 500X R4 ut.
Karta, så körs Rallye Monte Carlo sträcka för sträcka.
Jocius redo för Monte Carlo & Rally Sweden i M-Sports Fiesta WRC - men vem är han?
Givande rallypremiär för Kristoffersson, trots problem.
Nya Fiesta R2t levererad i 100 exemplar.
Del 10; Vem kör vad 2020, bl.a. 'Mirage special' & Joel byter VOC mot Dansk Escort MK2:a!
Svenska utmanarna i diket när Östberg körde hem Sigdalsrallyt.
Rovanperä vann Arctic Lapland Rally, Asumaa toppar Finska Mästerskapet.
Del 9; Vem kör vad 2020, bl.a. Olsson med R5 i SM & NM och Bengt utökar BMW åkandet.
Följ Sigdalsrallyt och Arcitc Rally under lördagen!
Rovanperä leder Arctic Rally totalt, Lindholm snabbast i Finska Mästerskapet.
EKS Rally team presenterat, Ekström, Westlund och Thunström som förare.
Lista, 16 Junior WRC förare 2020 - två Svenskar!
Efter dagens besked, totalt 13 vinterrallyn inställda.
SM-premiären Rally Bilmetro ställs in.
Östberg, Ekström, Kristoffersson, tuff kamp till lördagens Sigdalsrally.
Franska Bilsportförbundet ger tre talanger WRC chans 2020!Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2019 22/02


Rally SM:
Rally Bilmetro 31-01/02


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 23-26/01


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.