GN Motorsport

   
Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Patrik Johansson är 2011 års EVO Champion!
PRESSRELEASE

• Jocke Nyman tog sin första seger och säkrade andraplatsen i mästerskapet
• Jimmy Joge stoppades av motorproblem och slutade trea
• Sista sträckan avgjorde till Hans-Erik Wengs fördel som blev tvåa i tävlingen.
• Bland de tio främsta totalt fanns sex Evolution Challenge-team

I en spännande sjätte runda, och final, i årets Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden, kunde Patrik Johansson och Jesper Johansson lämna Katrineholm och KMK-Trofén som 2011 års förare- och co-drivermästare! De tog titeln sedan försäsongens ledare Jimmy Joge/John Stigh tvingats bryta efter fyra sträckor med motorproblem.

Jocke Nyman/Bo Holmstrand var snabbaste team för dagen och bärgade sin första Evolution-seger för säsongen. Det gjorde att de gick om Joge/Stigh och slutade på silverplats.

Före starten av årets final var scenen den att Johansson/Johansson och Joge/Stigh var de två som kunde slåss om titeln, och både hade 44 poäng. Den av de två som var först i mål skulle vinna. Joge/Stigh tog initiativet under fredagens kvällssträcka på 4,46 km, Ramsjöhult precis utanför Katrineholm. Tvåa så långt var Kristian Johansson/Fredrik Livh, 2,5 sekunder bakom, och Hans-Erik Weng/Stefan Ohlson trea, ytterligare 0,6 sekunder efter.

När teamen gick in för service och nattvila var Nyman/Holmstrand fyra och femma Johansson/Johansson med bara några få sekunder till i tidkortet. De var nöjda med en lugn och fin start, utan några som helst problem att rapportera. Med dagsljus och åtta sträckor framför sig under lördagen skulle de gå till attack.

Det föll inget regn under natten, utan vägarna hade torkat upp och var perfekta för det stora slaget. Nu skulle det avgöras, och tyvärr visade sig ordet ”perfekt” passa illa för motorn i Joge/Stighs bil. Redan på SS3 började den gå på tre cylindrar. Med förhoppningen om att felet skulle rätta till sig av sig självt, fortsatte de genom SS4. Men då var oljestickan torr och de förstod att rallyt och målet att ta sin andra, raka seger i Evolution Challenge var över för deras del.

För 2010 års mästare var det en besvikelse att behöva ge upp en säsong som startat med succé och segrar i de tre inledande deltävlingarna. Men deras fart visar att de i allra högsta grad är ett av de snabbaste teamen i både Mitsubishi Evolution och Rally-SM. I samma stund som de tvingades bryta var det klart att Johansson/Johansson skulle bli 2011 Evolution Challenge champions.

När titeldramat försvann, tog Johansson/Livh ledningen efter SS3, men på följande sträcka snurrade de och genast tappade de 20 sekunder innan de kom iväg igen. Det gav Nyman/Holmstrand ett övertag, och de fokuserade direkt på att ta deras första seger för året. Efter sex körda sträckor och nytt serviceuppehåll hade de en ledning med 6,2 sekunder.

Johansson/Johansson var nu tvåa, med Weng/Ohlson trea och Johansson/Livh fyra – och bara 15 sekunders skillnad mellan dessa fyra! På femte plats Anders Jonasson/Jörgen Lindahl som trivdes med att äntligen ha löst sina transmissionsproblem, något som annars sinkat dem i de senaste tävlingarna. Sexa Joachim Carlström/Jörgen Norman som återigen presterade på topp i sin ”gamla” Evolution VIII.

Johan Rudengren/Christer Johansson var sjua. Även om han var nöjd med farten, erkände Rudengren att han åkte lite för brett, lite för ofta. Därefter kom Daniel Johansson/Stefan Ahl, glada över att kunna tävla igen efter kraschen i Linköping och att deras nyinköpta Evo IX fungerade helt problemfritt.

Efter lördagens enda serviceuppehåll väntade säsongens tre avslutande sträckor - samma trio sträckor som inlett morgonens tävlande. Medan Nyman/Holmstrand stärkte sin ledning blev det allt tätare i fighten om andraplatsen. När bilarna köade upp för att starta på den tionde och avslutande sträckan var det bara 2,2 sekunder mellan Johansson/Johansson, Weng/Ohlsson och Johansson/Livh. Alla tre gick på full attack genom den 9,8 km långa Vergesberg och när klockorna stannat var det Weng/Ohlsson som svarat för sitt bästa resultat för säsongen – tvåa! Johansson/Johansson trea, extremt nöjda med att ha tagit en pallplats och blivit 2011 års mästare i Evolution Challenge.

Vid slutmålet i Katrineholm sa en mycket glad Patrik Johansson: ”Att nå pallen på den här tävlingen och bli mästare är en härlig känsla! Det har varit ett helt osannolikt jämt mästerskap, och det gör att resultatet är ännu mer tillfredsställande. Vi har verkligen haft några riktigt tuffa fighter! Sammanhållningen är väldigt god och det gör att vi har väldigt roligt i depån. Så nu ska vi fira tillsammans!”

Genom att spara sitt bästa resultat till sist, sa Jocke Nyman: “Vi har verkligen försökt köra på max idag och det fungerade! Jag är så lycklig över att äntligen vinna en tävling igen i Evolution Challenge, även om det dröjde ända till slutet på året. Att vi därmed kom tvåa i mästerskapet gör det hela ännu bättre! Vi ser redan fram emot nästa år.”

Simon Slade, en av organisatörerna bakom Evolution Challenge säger: ”Vi vill tacka alla sponsorer, team och vänner till serien för allt stöd och engagemang. Det är med glädje vi redan nu kan säga att planerna för nästa år är långt gångna, och att detaljer för 2012 kommer att presenteras i november.”

2011-års Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden sponsras av: Mitsubishi Motors Sweden, Pirelli däck, Sunoco bränslen, Öhlins stötdämpare, Speedline Corse PPE fälgar, Endless bromsbelägg, Drenth Gearboxes, PIAA extraljus, Sparco racekläderr, MPart, RPM Promotions och Raceconsulting rally results service.

Evolution Challenge Sweden – Resultat deltävling 6
1 Jocke Nyman (Östersund)/Bo Holmstrand (Herrljunga) 58:22.5
2 Hans-Erik Weng (Säffle)/Stefan Ohlson (Borensberg) 58:35.9
3 Patrik Johansson (Växjö)/Jesper Johansson (Ryd) 58:37.4
4 Kristian Johansson (Viskafors)/Fredrik Livh (Forserum) 58:40.3
5 Anders Jonasson (Växjö)/JörgenLindahl (Ryd) 59:33.7
6 Joachim Carlström (Rockneby)/Jörgen Norman (Torsås) 59:38.2
7 Johan Rudengren (Eskilstuna)/Christer Johansson 1:00:18.2
8 Daniel Johansson (Ingarö)/Stefan Ahl (Uråsa) 1:02:17.4

Brutna
- Ramona Karlsson (Falköping)/Miriam Walfridsson (Torsby ) DNS
SS5 Jimmy Joge (Tjällmo)/John Stigh (Skänninge) Motor


Slutlig mästerskapsställning
Förare
1 Patrik Johansson 52
2 Jocke Nyman 48
3 Jimmy Joge 44
4 Hans-Erik Weng 36
5 Kristian Johansson 31
6 Joachim Carlström 25
7 Anders Jonasson 25
8 Ramona Karlsson 16
9 Daniel Johansson 15
10 Johan Rudengren 10
11 Andreas Magnusson 8
12 Christian Larsson 8
13 Niclas Hägg 7
14 Jan-Erik Folkesson 6
15 Jennie-Lee Hermansson 4

Co-drivers
1 Jesper Johansson 52
2 Bo Holmstrand 48
3 John Stigh 44
4 Fredrik Livh 31
5 Jörgen Norman 25
6 JörgenLindahl 25
7 Stefan Ohlson 24
8 Stefan Ahl 15
9 Miriam Walfridsson 15
10 HenrikHulterskog 13
11 Christer Johansson 10
12 Matthias Andersson 7
13 Marie Andersson 6
14 Emil Eklund 5
15 Ola Persson 4
16 Jonas Sandberg 3
17 Magnus Johansson 3
18 Morgan Ohlsson 2
19 Stefan Ottosson 2


» Pressrelease från Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-10-11 17:01


Foto från Bresontrofén.
© emotorsport.seBresontrofén med Rasbo MK ihop med flera av Upplandsklubbarna bjöd på härlig tävling i fint sensommarväder i de Uppländska skogarna. Med start och mål vid Tierp Arena bjöds det där på två sträckor. Ute i skogen hade klubbarna plockat fram fyra härliga skogssträckor, några riktigt fina rallyvägar som...

Publicerad: 2019-09-15 18:28


Haglund vinnare i jämna Bresontrofén, Svenska RallyCupen.
© emotorsport.seHaglund vinnare i jämna Bresontrofén, Svenska RallyCupen!
Rasbo MK och flera Upplandsklubbar arrangerade Bresontrofén, femte deltävling för Svenska RallyCupen med basen ute på Tierp Arena. Klubbarna bjöd på några av de finaste och hårdaste Uppländska rallyvägarna – gott betyg från både tävlande och...

Publicerad: 2019-09-15 16:29


Grahn körde hem TV Svängen.
© emotorsport.seSex sträckor avgjorde TV-Svängen hos SMK Hörby, tre raka sträcksegrar för Joachim Grahn från start. För den andra halvan var man tre förare att dela om sträcksegrarna, först Robin Adolfsson följd av Grahn och så Mattis Olsson på sista sträckan.
Joachim Grahn och co-driver Rickard Nilsson säkrade se...

Publicerad: 2019-09-15 16:03


WRC tabellerna efter Rally Turkey Marmaris.
© M-Sport.För timmans sedan tog Rally Turkey Marmaris målgång, årets elfte av 14 deltävlingar i WRC serien. Sebastien Ogier tog segern före Esapekka Lappi, bra för Citroen Racing i team mästerskapet när de jagar som trea.

För Ogier innebar segern också avancemang i VM, upp som tvåa och 17 poäng bakom Ott T...

Publicerad: 2019-09-15 14:35


Stabil insats och viktig utveckling för Tidemand i Turkiet.
© M-Sport.Efter ett sju månader långt uppehåll från rally-VM, gjorde Pontus Tidemand comeback i det turkiska eventet. Han vet var han vill nå långsiktigt, bygger erfarenhet från grunden och värdesätter varje kilometer.
- Jag siktade på att göra en solid insats och det känner jag är precis vad vi har gjor...

Publicerad: 2019-09-15 14:09


Ogier tog segern, närmar sig Tänak i VM tabellen - Tidemand nia i Turkiet.
© Citroen Racing.Dubbelseger för Citroen Racing i Rally Turkey Marmaris, ett år som hittills varit tufft för teamet. När WRC kollegorna i fighten om medaljerna tappade poäng kunde Ogier närma sig i VM efter seger, fransmannen nu 17 poäng bakom Ott Tänak som fortsatt tippar VM tabellen.

För Tänak var det elektrisk...

Publicerad: 2019-09-15 13:29


Ogier mot segern i Turkiet - Tidemand följer Tänaks linjer.
© emotorsport.seEn sträcka kvar av Rally Turkey Marmaris där Sebastien Ogier nu har 19 sekunder till Esapekka Lappi som snurrade på näst sista sträckan. Marginalen till trean Andreas Mikkelsen är dock stor, 38 sekunder har norrmannen fram till Lappi trots en sträckseger.

Teemu Suninen kan inte nå fram till palle...

Publicerad: 2019-09-15 11:10


Sekundfight på fina uppländska rallyvägarna i Bresontrofén.
© emotorsport.seRasbo MK ihop med Upplandsklubbarna körde Bresontrofén under lördagen, endast 130-talet bilar till start när klubben bjöd på några av de finaste och hårdaste Uppländska rallyvägarna - bra betyg från både tävlande och publik!

Start och Mål på Tierp Arena - Haglund tog segern.
De tävlande i...

Publicerad: 2019-09-15 10:27


Fyra sträckor kvar, följ avslutningen i Rally Turkey Marmaris.
© M-Sport.Fyra sträckor på 38,6km kvarstår av Rally Turkey Marmaris under söndagen, första och sista sträckan den samma. Då den 7,05km långa Marmaris som vid 12:18 inleds som powerstage - också direktsänd i Sveriges Television.

Sebastien Ogier går för segern följd av teamkollegan Esapekka Lappi, inleder da...

Publicerad: 2019-09-14 23:22


C-förare Olsson körde hem totalsegern i Noratrofén.
© emotorsport.se Stenungsunds MS åkaren Mattias Olsson i en Ford Fiesta R5 öppnade bäst i Noratrofén som avgjordes med fyra sträckor, toppade inledningen men var nästan infångad av Pontus Lönnström som den här gången körde Volvo 240. Men Mattias laddade om, drog ifrån på avslutningen och vann totalt 7,1 sekund före...

Publicerad: 2019-09-14 22:59


Tidigare nyheter:
C-förare Olsson körde hem totalsegern i Noratrofén.
Christoffer Haglund segrade i Bresontrofén.
Olsson snabbast och Johansson bäst för E-Cupen i Klappjakten.
Tidemand nia, Ogier leder, problem för Neuville och Tänak.
Utmaningar och utveckling för Tidemand i Turkiet.
Se Tidemand live på RedBull.TV från ss12 i Rally Turkey.
Följ bl.a. Bresontrofén, TV-Svängen, Noratrofen & Rally Turkiet med Radio & Resultat.
Lappi före Ogier i Turkiet, Tidemand tia.
Tidemand bygger erfarenhet i krävande Rally Turkiet.
Rallyradio från Bresontrofén, deltävling 5 i Svenska RallyCupen.
Söndagsrally med Brukssvängen hos MSK Hammaren.
Nora är slagfältet för finalbataljen i SommarSerien 2019.
Tänak allt närmare förlängning med Toyota, inte överrens med Hyundai.
Tidemand tia efter punktering, Lappi leder.
Full fart i lördagens Bresontrofén, 130 bilar och sex sträckor.
Sex stentuffa sträckor på 16 mil väntar Tidemand och WRC gänget.
Rallyklassiker och Sydsvenska serierna i stora TV-Svängen.
Tidemand trea totalt på ss1 i Rally Turkey!
Tidemand startar som 4:e bil på ss1 i Rally Turkey.
En timma till start, Rally Turkey inleder med publiksträcka 19:08.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Polkatrofén 28/09


Rally SM:
Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge 27-28/09


Rally VM:
Rally Turkey Marmaris 12-15/09


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Bresontrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK-Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.