Mats Bilar

   
GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Max attack i Suzuki Cup finalen.
PRESSRELEASE

När Växjö MS arrangerar finalen i SydSvenska RallyCupen (SSRC) för endast speciellt inbjudna förare så har man generöst nog också bjudit in Suzuki gänget till att köra sin final.
Lördagen den 29:e Oktober skall 88 kilometer avverkas varav nästan hälften på avlysta vägar av typisk småländsk kvalitet. Det handlar om två specialsträckor på dryga två mil som skall köras två gånger. En ovanlig grej som normalt bara tillåts i SM-sammanhang är att arrangören tillåter en genomkörning av banan innan start. Det betyder att de tillhandahållna arrangörsnoterna kan kontrolleras och vid behov justeras. Några kanske till och med dristar sig till att skriva egna?

I egenskap av ledare på 201,8 poäng kommer fjolårsmästarna Niklas och Jonny Östmark starta först och därefter följas av paret Niklas Pettersson/Tony Puumala som ligger tvåa, endast 7,47 poäng efter. De något udda poängtalen är resultatet av Suzuki Cupens unika poängsystem som även ger delpoäng för placering på varje enskild specialsträcka. Ännu mer komplicerat, spännande och ovisst blir det denna helg då endast 5 av 7 körda tävlingar räknas. För Östmarks del handlar det om att skrapa ihop mer än 33,8 poäng för att kunna öka på nuvarande skörd och för namnen Pettersson är det 26 poäng som skall räknas bort och bytas mot förhoppningsvis 38,5 poäng för att ta hem segern från Östmark som alltså måste hållas som favoriter. Även veteranen Ola Strömberg med sambon Brittmarie Ålund i högerstolen vill nog ha ett ord med i laget då de bara ligger 0,37 poäng efter Nicke Pettersson och har 31,5 poäng att byta bort. En joker i leken är Cupgeneralen Lars Jonsson som för detta tillfälle tagit in 2011 års dubble svenska mästare i rally Christoffer Bäck i högerstolen, sist han gjorde det slutade det med delseger. Det ekipaget kommer säkert vara med och stjäla poäng för topptrion.

Seger i tävlingen ger 20 poäng plus 5 i startbonus. Startbonusen behöver ej räknas bort. Tvåan får 16, trean 14, fyran 12 och från 5:e plats 10 poäng och ner till 5 som alla i mål får. Sedan delas ytterligare lika mycket ut dividerat med antalet sträckor, som i det här fallet ju är fyra stycken. Sträckseger betyder alltså 5 poäng och 4 till tvåan o.s.v. Fyra andraplatser och vinst i tävlingen skulle således ge 41 poäng (20+4+4+4+4+5startbonusen). Här finns alltså inget utrymme för taktikkörning utan det kommer att bli max attack från alla inblandade!

Även om alla Cupdeltagarna startar i en gemensam klass längst fram i startfältet oavsett förarklass så håller vi ett speciellt öga på C-förarna. Flest poäng hittills har paret Jesper Ödberg/Fredrik Palm. Dock inte tillräckligt för att vara säkra på att bli bästa C-team då Tobias Abrahamsson med pappa Börje har möjlighet att gå förbi.
De enda av Cupdeltagarna som får starta separat i en egen klass är ungdomsrallyåkarna. Där leder Andreas med pappa Tommy Andersson från Hörby före Dennis Lund med pappa Christer som instruktör/kartläsare. Om Andreas ser till att komma i mål med enbart andraplaceringar så bör han ändå hålla undan för Dennis med c:a 4 poäng.

När dammet lagt sig i Hovmantorp på lördag så vet vi med matematikens hjälp vem som är 2011 års Sukkamästare! En resa till WRC finalen i Wales med RALLYTRAVELS är förstapriset. Men spänningen slutar inte där. På den festliga prisutdelningen kommer ytterligare en resa för två att lottas ut bland samtliga Suzuki Cupdeltagare 2011. I vanlig ordning kommer det förstås delas ut en mängd övriga priser.


» Pressrelease från Suzuki 1300 RallyCup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-10-26 16:25


Persson vassast i Hällefors Höstsprint.
© emotorsport.seHos Hällefors MK var det Höstsprinten under lördagen, totalt fem sträckor kördes och snabbast totalt var Leif Persson, ensam till mål i 4wd klassen och närmast totalt var Emil Karlsson, han 14 sekunder bakom men vinnare av Trimmat 2wd.

I 2wd klassen körde Emil hem segern 9,5 sekund före Peter Hel...

Publicerad: 2019-09-21 22:18


Andervang före Monelius i Siljasvängen.
© emotorsport.seSiljasvängen med totalt sex sträckor, agerade dubbel deltävling i Hälsingeserien där tävlingens tre första sträckor var en deltävling och andra halvan en andra. Totalt snabbast efter ss6 var Stig Andervang, Stig toppade fram till ss4 där Mattias Monelius smet förbi och höll ledningen över ss5. Men p...

Publicerad: 2019-09-21 21:36


Nu lanserar vi Revanschen, för alla er som inte vann.
Vid årets finaltävling Rikspokalen i Örebro kör vi som alla redan vet inte bara final utan också MästarMötet speciellt för alla vinnare av högsta elitklassen vi sett genom åren. Men, vi har känt ett sug även från alla er som tävlade men som inte vann att vara med och utmana alla tidigare hjältar. Dä...

Publicerad: 2019-09-21 14:52


35 åkare ska gasa uppför Tossebergsracet på söndag.
© Mats Myrsell.Söndagsrally med Tossebergsracet hos Fryksdalens MK, där deltävling för Historiska Sprint & Back Cupen. Det handlar om asfalt, 2400 meter som körs tre gånger under dagen.

14 av de 35 ekipagen går för de Historiska klasserna, där ses Hans-Åke Söderqvist, Bo Rönnbäck och Lennart Andersson genom Kla...

Publicerad: 2019-09-21 05:52


Mängder av rallyn, följ flera av lördagens resultat.
© emotorsport.seEn späckad rallylördag, många av arrangörerna kör resultaten live, andra kommer efter avslutad tävling. Största rally är Gruvrundan hos Åtvidabergs MK med 100-talet bilar för Bilsport RallyCup och Smålands samt Östergötlands DM. En bit ifrån, hos Gnesta MK går Runt Mjölkpallen Pokalen i Trendab Rall...

Publicerad: 2019-09-20 23:58


Rådström i R2 ledning i Slovenska Rally Nova Gorica.
© M-Sport / JWRC.Slovenska Mahle Rally Nova Gorica tog sent under fredagens kväll målgång för första etappen, deltävling sju i Mitropa cupen och en rad Slovenska Mästerskap och cuper.
Fem sträckor på 56km avgjordes under fredagen, avslutningen en kort publiksträcka inne i Nova Gorica, omvänd startordning gav sena r...

Publicerad: 2019-09-20 21:44


Myrsell och Johnsen toppar EM i Rally Elba Storico.
© Mats Myrsell.Andra dagen av Rally Elba Storico avslutades tidigt, bara fyra sträckor på dagens program efter torsdagens två inledande sträckor.

I tät totalt är det Alberto Salvini som leder, har nu 6,5 sekund bak till Lucia Da Zanche. 40 sekunder bakom ledaren ses Andrea Volpi och skuggas av Andrea Zivian, An...

Publicerad: 2019-09-20 18:07


Rally Blekinge satsar på den ovana rallypubliken.
På fredag den 27 september startar årets SM-final i rally, Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge, med utgångspunkt från First Hotel Carlshamn. Förutom de 82 ekipage som startar tävlingen, väntas även storpublik vallfärda ut i Blekingeskogarna för att följa uppgörelsen av det spännande mästerskapet.
...

Publicerad: 2019-09-20 06:56


100-talet bilar för Gruvrundan, deltävling i Bilsport Rally Cup.
© emotorsport.seGruvrundan hos Åtvidabergs MK är näst sista deltävling i Bilsport Rally Cup och deltävling för Östergötlands DM, 26km med två olika sträckor, den ena går två gånger och den andra tre.

Drygt 100 bilar på 13 klasser väntar på lördagens start, Emil Friman, Isak Arvidsson, Karljohan Ingesson, Daniel ...

Publicerad: 2019-09-20 05:55


Trendab Rally Cup kör vidare med Runt Mjölkpallen Pokalen.
© emotorsport.seRunt Mjölkpallen Pokalen med Gnesta MK som arrangör för Trendab Rally Cup, 18km special med tre sträckor och närmare 60 startande.
Hälften av 4wd klassen kommer från arrangörsklubben, där bland andra Michael Holmgren och Lars Mothander möter Janne Pettersson och Andreas Abrahamsson.

Ett 20-tal t...

Publicerad: 2019-09-20 05:37


Tidigare nyheter:
100-talet bilar för Gruvrundan, deltävling i Bilsport Rally Cup.
Trendab Rally Cup kör vidare med Runt Mjölkpallen Pokalen.
Tre svenskbilar i lördagens Rally Roskilde.
Svenskarna genom första kvällen i Rally Elba Storico.
Dubbelrace för Hälsingeserien i Siljasvängen.
50-talet åkare till Höstsprinten i Hällefors.
Myrsell och Johnsen redo för Rally Elba Storico, start ikväll!
Tre WRC år för Safari Rallyt, Spansk WRC status hotad - kalendern väntas i oktober.
60-talet åkare i Uddevalla City Race.
Pontus Lönnström kör JWRC 2020!
50-talet rallyåker till Björshultsbanan och Svenska Sprintserien.
Veiby eller Gröndal, NM avgörande i Rally Hedemarken - svenskt på startlinjen!
Världsmästarna gör upp i Karlshamn - 82 ekipage till start i Rally Blekinge.
Ekström kör Rally Blekinge i Fabia R5.
Runt Mjölkpallenrallyt i Gnesta.
300 Fabia R5 levererade, Skoda presenterar imponerande R5 fakta!
Bilsport Rally Cup på gång med 2020, fyra tävlingar klara för jubileumsåret.
Grahn och Nilsson blir första mästarna i Rally Blekinge.
Västras FM summeras efter Noratrofen.
Oscar vinner Sydsvenska Rallycupen.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Polkatrofén 28/09


Rally SM:
Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge 27-28/09


Rally VM:
Wales Rally GB 03-06/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Bresontrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK-Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.