Mats Bilar

   
Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Pontus Tidemand har fått god draghjälp i karriären - nu blir det Skoda Fabia i SM.
Internationellt - vem kör vad 2012?

Senaste veckan har det mesta kretsat kring den internationella rallysporten, så även nu men med en god smak av Svenska förare. En liten kort summering av vad som hänt på förarfronten, vad många jobbar på och vad som kan väntas! Mer av den här varan väntas mot slutet av året då vi som vanligt rullar igång med "Vem kör vad" reportagen, men då siktar vi mer på de inhemska satsningarna!


Pontus Tidemand och Finske Esapekka Lappi har fått ett perfekt avstamp mot den internationella rallyscenen genom Norska bolaget EVEN Rally AS. Bakom bolaget hittar vi bland annat norske Erik Veiby som driver företaget Betong Öst, där sponsrar han redan nu många såväl Norska som Svenska rallyåkare. Han är en av männen bakom Andreas Mikkelsens framfart med bra kontrakt och hjälp i djungeln mot internationella starter. För Pontus är det först ett år med Rally SM som står på programmet, det i en Skoda Fabia super2000 och där utöver några internationella starter. Till 2013 ska Pontus sedan vara redo för internationell satsning! Ett liknande uppläggs sägs vara aktuellt för Finske Esapekka som går till en super2000 bil även han och kör Finska Mästerskapet samt några internationella starter.
Andreas Mikkelsen som är en av förarna man lotsat under en tid mot toppen sägs vara på väg mot en fortsättning med Skoda UK och IRC – envisa rykten placerar också honom hos koncernkollegan VW. En trolig plats för norrmannen när Polo WRC debuterar 2012 och med full satsning 2013.

Patrik Flodin sa till någon av de lokala tidningarna i hemtrakterna efter VM silvret att han nu satsar på klassbyte, en säsong i super2000 klassen, SWRC stod högt på önskelistan för nästa år.

Ramona Karlsson har inte gjort något större hemlighetsmakeri att hon satsar på en grupp N VM, PWRC styrning nästa säsong. Hur det gr återstår att se, men indikationerna pekar positivt.

Belgiske vilden Thierry Neuville har i år åkt Peugeot 207 super2000 för Belgiska importören med mekhjälp från Kronos. Han har med framgång åkt i IRC serien men missade guldet efter haveri i finalen, slutade istället femma. Peugeot vill ha honom kvar samtidigt som Skoda viftar med kontrakt. Men förhandlingarna sägs gå trögt, skillnaderna mellan Tjeckien och Belgien verkar stora!

Tjecken Jan Kopcky som också han var nära IRC titel väntar på svar från Skoda om en fortsättning. Jan vill fortsätta men Skoda väntar – dels på svar från Thierry Neuville men också på var Juho Hänninen hamnar men också på andra unga talanger som man utvärderar!

Ken Block har gjort ett magert år i Rally VM med ett begränsat program, pratade tidigt om att satsa större till 2012. Men nu ser den glade Amerikanen ut att ha ändrat sina mål. Allt för långa och krävande resor gör att han inte tycker sig kunna prestera på topp. Istället ska nu nästa år mer ägnas åt Amerikanska Mästerskapet samt den introducerade RallyCrossen i staterna - men även några inhopp i VM serien väntas!

Såväl Martin Prokop som Ott Tänak gjorde WRC debut i helgens Wales Rally GB - båda säger sig sugna på en fortsättning i klassen och jobbar därmed också för det till VM 2012!

Craig Breen vann WRC Academy - för det får han 500´000 euro att satsa på en VM styrning i valfri klass nästa år. Oddsen att pengarna hamnar hos Ford är inte höga - han har sedan tidigare såväl praktiserat som kört i M-Sport satsningar!

Publicerad: 2011-11-15 21:00


Världsmästarna gör upp i Karlshamn - 82 ekipage till start i Rally Blekinge.

När anmälan till SM-finalen i rally, Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge, under onsdagskvällen stängde stod det klart att 82 ekipage kommer till start i tävlingen som drar igång nästa fredag med utgångspunkt från First Hotel Carlshamn.

Arrangörerna, Asarums Motorsällskap och Olofströms Motork...

Publicerad: 2019-09-18 20:10


Ekström kör Rally Blekinge i Fabia R5.
© emotorsport.seMattias Ekström är klar för start i Rally Blekinge, årets SM final. Ett av de sista namnen in när anmälan under kvällen stängde. Ihop med co-driver Stefan Bergman sitter de nu i en Skoda Fabia R5 och kör i den Trimmade 4wd klassen.

Starten höjer intresset, vid sidan om bland andra Johan Kristoffe...

Publicerad: 2019-09-18 19:39


Runt Mjölkpallenrallyt i Gnesta.
På lördag bjuder Gnesta MK in till den 14:e upplagan av ”Mjölkpallen rallyt” denna gång med start och mål i Björnlunda och tre specialsträckor på tillsammans 18km på fina vägar av typisk Sörmländsk karaktär.

Det är den femte deltävlingen i årets Trendab Rallycup. Det kommer att bli en sekundstri...

Publicerad: 2019-09-18 09:20


300 Fabia R5 levererade, Skoda presenterar imponerande R5 fakta!
© Skoda Motorsport.Skoda Motorsport har levererat ut 300 bilar från sin R5 fabrik, Finska Printsports ägare Eero Räikkönen besökte Skoda Motorsports nya lokaler där han hämtade Fabia R5 nummer 300.

Fabriken har redan 34 bilar på väg ut från fabriken av den nya EVO modellen som lanserades under året, och föregångar...

Publicerad: 2019-09-17 22:20


Bilsport Rally Cup på gång med 2020, fyra tävlingar klara för jubileumsåret.
Till helgen avgörs årets fjärde deltävling i Bilsport Rally Cup, redan nu är arrangören långt gången i nästa års planer. Fyra tävlingar är redan nu inbokade i kalendern men fler väntas tillkomma.

Start sker med Anderslövsrallyt den 4:e april, fortsätter hittills mot Semesterturen den 11:e juli, E...

Publicerad: 2019-09-17 21:54


Grahn och Nilsson blir första mästarna i Rally Blekinge.
Stora delar av säsongen i 4WD Övriga har handlat om Skåningarna Joachim Grahn och Rickard Nilsson från Simrishamn i en Ford Fiesta WRC. Grahn och Nilsson har efter en något strulig inledning på säsongen tagit tre raka segrar i klassen, och behöver bara rulla över startrampen i Sparbanken i Karlshamn...

Publicerad: 2019-09-17 20:12


Västras FM summeras efter Noratrofen.
I strålande höstväder avgjordes den näst sista deltävlingen i årets mästerskap. Arrangör var Nora MK med Noratrofen som övertog tävlingen den 14 september efter att Vara MK tvingats ställa in.

55 förare representerade Västra Bilsportförbundet. Störst deltagande var det i bilklass 3 - VOC Mekonome...

Publicerad: 2019-09-17 18:47


Oscar vinner Sydsvenska Rallycupen.
Sydsvenska Rallycupen körde sin sjunde och sista deltävling då SMK Hörby arrangerade sin klassiska TV-Svängen för 55:e gången på lördagen. Tävlingen ingick också i DM för Småland.

Hörbys tävling skiljer sig från de flesta andra i Småland och Skåne med en vägkaraktär som för de aktiva tillbaka til...

Publicerad: 2019-09-17 06:05


Åhlin utmanar i SM på nytt, anmäld för Rally Blekinge.
© emotorsport.seSom final av Rally SM körs Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge den 27-28:e september. Totalt finns 68 ekipage anmälda och då är fortfarande en förlängd anmälan öppen, av dessa går 63 för de fyra SM klasserna.

I R5 klassen gör Johan Kristoffersson, Mattias Monelius och Martin Berglund upp om si...

Publicerad: 2019-09-17 05:58


Tre tävlingar klara för Norska Rallymästerskapet 2020!
© Preben Berg, norsk-rally.comIdag presenterade Norska Bilsportförbundet de tre inledande deltävlingarna i Norska Rallymästerskapet 2020. Tre vintertävlingar som man river av på runt en månad.

Säsongen startar den 18:e januari med Sigdalsrallyt hos NMK Sigdal. Serien fortsätter den 1:e februari med svensknära Rally Finnskog s...

Publicerad: 2019-09-17 05:42


Tidigare nyheter:
Grahn och Nilsson blir första mästarna i Rally Blekinge.
Västras FM summeras efter Noratrofen.
Oscar vinner Sydsvenska Rallycupen.
Åhlin utmanar i SM på nytt, anmäld för Rally Blekinge.
Tre tävlingar klara för Norska Rallymästerskapet 2020!
Dyr WRC2 Pro seger för M-Sport med nya Fiesta R5 MK2.
TV-Svängen, en lyckad tävling för Hansen och Johansson.
Åtvidabergs MK redo för lördagens Gruvrundan.
VOC SommarSerie avgjordes med NoraTrofén.
Sex nya WRC starter för Loeb i Hyundai 2020.
Oliver körde hem segern Susquehannock Trail Performance Rally - Higgins mästerskapet.
Holmgren vinnare i söndagens Brukssvängen.
Foto från Bresontrofén.
Haglund vinnare i jämna Bresontrofén, Svenska RallyCupen.
Grahn körde hem TV Svängen.
WRC tabellerna efter Rally Turkey Marmaris.
Stabil insats och viktig utveckling för Tidemand i Turkiet.
Ogier tog segern, närmar sig Tänak i VM tabellen - Tidemand nia i Turkiet.
Ogier mot segern i Turkiet - Tidemand följer Tänaks linjer.
Sekundfight på fina uppländska rallyvägarna i Bresontrofén.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Polkatrofén 28/09


Rally SM:
Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge 27-28/09


Rally VM:
Wales Rally GB 03-06/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Bresontrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK-Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.