Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Stort startfält gör sig redo för South Swedish Rally 2012.
Så ser startfältet ut för helgens South Swedish Rally.

SM deltävling tre står för dörren, sedan uppbrottet med Ljungby hamnade South Swedish Rally snabbt i Tingsryd, dit har nu förarna begett sig för att under torsdagen inleda tävlingen, då med att skriva egna noter åt delar av banan. Den aktiviteten fortsätter under fredagens morgon innan man vid lunchtid är tillbaka för att förbereda tävlandet som inleds under eftermiddagen. Fredagens tävlande handlar om 52km special, totalt sju sträckor varav tre används dubbelt. Den sjunde och avslutande blir en publiksträcka i utkanten av Tingsryd. Omstart lördag morgon med fyra sträckor i rak följd. Där efter en längre service innan man rullar ut för en andra vända i skogen. Avslutar gör man åter intill Tingsryd på publiksträckan innan man når målramen under eftermiddagen. Lördagen innebär 78 nya kilometer, det ger totalt 13 mil special fördelat på 16 sträckor. Ett 80-tal bilar till start i tävlingen, vilket känns om ett klart godkänt och lagom startfält för en SM deltävling. Att man också plockat bort "supportklasser" från årets tävling är ett led i rätt riktning.

Tunt i otrimmat 2wd.
För några år sedan var det otrimmat 2wd som var toppklassen och den mest intressant att se för åskådarna i skogen, flera jämna snabba i klassen som åkte brutalt fort även jämfört mot de trimmade bilarna. När förarna tagit steg uppåt i karriären har återväxten varit svag, nu bara 11 bilar. En av dem som var med för några år sedan är Victor Henriksson, han gör ett nytt försök i klassen och väntas slåss mot Mattias Jirvelius och Jonas Olsson.

Joge och Johansson utmanas i 4wd.
Den otrimmade 4wd klassen är också den tunn, men mer jämn och tuff med flertalet toppnamn bland de 13 startande. Jimmy Joge och Patrik Johansson väntas göra upp om segern. Intressant blir att se hur långt Jocke Nyman och Mats Thorszelius når. Robin Friberg fick minimalt med träning förra helgen, men är snabb och kan väntas blanda sig i striden om toppen. Rallycomeback gör Östgöten Mikael Lindqvist i en nybyggd Mitsubishi Lancer EVO X.

Störst startfält i trimmat 2wd.
Som vanligt är den trimmade 2wd klassen störst, närmare 40-talet bilar och en rad toppnamn. Leif Peterson, Tobias Söderqvist och Johan Holmberg är tre givna namn för toppen, alla dock utan allt för mycket tävlande under senaste tiden. Mer tävlande har framför allt Mattis Olsson och håller bilen kan också förare som Mikael Ericsson och Stefan Jonsson åka fort och köra om tätplaceringar. En av få starter i Sverige gör Fredrik Åhlin, han åker Ford Fiesta R2 och kan om sträckorna passar bilen hänga med bra. Publikfavoriter är ofta de bredåkande bakhjulsdrivna bilarna, bland dem ser vi Jimmy Olsson, Henrik Lennartsson och Daniel Halldén. Intressant start gör Norske Anders Kjær som efter ett års vila gett sig på rallysporten igen, nu satsar han mot nya segrar i en tvåhjulsdriven bil. Det en för Sverige udda Renault Twingo R2, Sverigepremiär och med sig har han Veronica Engan.

Äntligen tävlingsdebut för Ford Fiesta WRC i SM.
17 bilar bland de trimmade fyrhjulsdrivna - här intressant debut för Ford Fiesta WRC med Ingemar Svensson och Hasse Gustafsson - men någon seger för dem kan vi inte räkna med - det är första tävlingen med bilarna för dem båda. Mats Jonsson är säkerheten själv, men blir allt mer utmanad av Pontus Tidemand i en Skoda Fabia super2000 av senare snitt - samma modell åker också Per-Arne Sääv som dock tävlat sporadiskt under året. Eddie Hörbing väntas till start med ny bil, en Ford Focus WRC av sista modellen - om så blir fallet och inställningarna fungerar kan han kämpa i täten.

VM åkande föråkare.
Utöver några bilar som kör i NEZ klasserna, där hittar vi Arman Smailov som mest spännande gäst i en Subaru Impreza N4. Som föråkare ser vi en härlig blandning bilar, några äldre bilar i form av Volvo och Audi och en riktig klassiker med Frank Mårdh i en Opel Ascona 400. Med modernare snitt ser vi Niklas Karlsson som förra året åkte strålande fort i en Volvo 940. Nu gör han första framträdandet i en Mitsubishi. Sista föråkare är ingen mindre än Patrik Sandell, han kör för att hitta tempo inför nästa helgs EM tävlande i Kroatien.

Viktiga snabblänkar för helgens South Swedish Rally finns samlade på startsidan, i "Aktuell-rutan" till höger på startsidan.

* Anmälningslista, se
"Inbjudningar".

Publicerad: 2012-05-17 09:38


Jonna Eson Brådhe och Julia Thulin redo för Rally Sweden lockdown.
© RallyJonna.Som många andra så har vi längtat efter att få vara tillbaka i rallybilen igen och att få höra lite vrålande ljud i skogen. Vi kommer köra våran Mitsubishi Mirage.

Detta är ett publikfritt evenemang så ni kan följa oss gärna på SVT 1 och www.svtplay.se på söndag 7 juni 15.45-17.55. Det kommer äve...

Publicerad: 2020-06-06 20:45


Foto från arkivet, Silverratten, Gränsfejden & SSR 2000.
© emotorsport.seVi fortsätter att fylla på fotoarkivet med gamla rallybilder, nu är vi inne på starten av 2000, den vårens tävlingar som Silverratten hos Älmhults MK, Gränsfejden med Gullabo RC och South Swedish Rally / Sydrallyt med SSR klubbarna som arrangörer. Totalt ett 30-tal foto från de tre tävlingarna är ad...

Publicerad: 2020-06-06 20:01


När Finland ställer in, Rally DirtFish flyttar för att nå mer tävlande och publik.
© Toyota Gazoo Racing. Rally DirtFish flyttar, den Estniska arrangören ihop med media partnern DirtFish flyttar nu sitt nya rally till augusti. Anledningen till flytten är att Rally Finland ställts in.

Den Estniska tävlingen var tänkt att vara upptakt och testtävling för VM teamen inför det Finska VM Rallyt, redan tid...

Publicerad: 2020-06-06 14:39


Från racket till motorsport, Coolbet erbjuder betting - Solberg favorit.
Efter att ha visat racketsporter som tennis, bordtennis och padel byter SVT nu riktning och ställer in siktet på rally till det sista Utmanarmötet.

På söndag väntar den fjärde och sista delen av SVT:s specialsatsning "Utmanarmötet" – och veckans evenemang blir en tävling mellan sex rallyförare, ...

Publicerad: 2020-06-05 18:24


Regularity resten av 2020 – Ljungby MK är ny RM-arrangör.
Det blir flera tävlingar i höst, men vi kan i dag meddela att den svenska tävlingssäsongen ser ut som följer.

8/8: Killingen, Kils MK Bil. (RM)
29/8: Ljungbyrundan, Ljungby MK. (RM)
26/9: Finspångsrundan, Finspångs MS. (RM)
17/10: Hårdingen, Vara MK. (ej RM)

Ljungby MK är nya som arrangörer...

Publicerad: 2020-06-05 14:38


Rally-SM får ny promotor från 2021 – utökar till tre mästerskap.
Det står klart nu när avtalet för de kommande tre åren är påskrivet mellan nya promotor SRM, Svenska Rally Mästerskapen AB och Svensk Bilsport, där det även framgår att det kommer bli fler mästerskap i kalendern.

Rallysporten har en stark förankring bland det svenska folket där sändningar i TV al...

Publicerad: 2020-06-05 13:54


Oliver och Pernilla Solberg redo för Rally Sweden Lockdown.
© Oliver Solberg Media Office.Monster Energy föraren Oliver Solberg sitter bakom ratten på en rallybil på söndagen. Den här gången är det inte virtuellt utan ratten på sin Volkswagen Polo GTI R5 som 18-åringen sätter sig!

Oliver har blivit inbjuden att delta i Rally Sweden Lockdown - organiserat av Rally Swedens VD Glenn Olss...

Publicerad: 2020-06-04 21:40


Rally Sweden Lockdown, söndagsrally med bl.a. Tidemand, Ekström & Solberg.
© PontusTidemand.se Rally Sweden Lockdown, ett spännande koncept som presenterades av Rally Swedens VD Glenn Olsson under torsdagen, stort hemlighetsmakeri för att inte locka publik - med anledning av Corona pandemin är också tävlingen helt publikfri!

Man har samlat sex åkare, Oliver Solberg ses med mamma Pernilla ...

Publicerad: 2020-06-04 21:11


South Swedish Rally ställs in, gör inget nytt försök 2020.
© emotorsport.se- South Swedish Rallys tävlingsledning har tagit beslutet att ställa in tävlingen 2020 under rådande omständigheter. Det är olyckligt, men beslutet är taget efter noga övervägande,förklarar arrangören.

Efter långa diskussioner har arrangören alltså tagit beslutet att ställa in även sitt an...

Publicerad: 2020-06-04 17:59


Äntligen rally, livesänt Utmanarmöte i SVT på söndag med Svenska rallystjärnor.
© emotorsport.seNu är det klart. Det blir en fjärde och sista del av Utmanarmötet. Och nu tar vi steget från racketsporter till rally. På söndag, 15:45 i SVT1, bjuds det på dueller mellan flera av Sveriges bästa förare.

Det är ett spännande och ovanligt rallyformat, med kval, kvartsfinal, semifinal och final. Fö...

Publicerad: 2020-06-04 17:38


Tidigare nyheter:
Äntligen rally, livesänt Utmanarmöte i SVT på söndag med Svenska rallystjärnor.
Även Nya Zeeländska WRC rallyt inställt, VM start i Turkiet.
JWRC promotorn jobbar för full säsong åt juniorerna.
Neste Rally Finland ställs in, ingen Finsk WRC fest i sommar.
Svensk seger i Castrol Rally Jämsä, Jonsson går för segern i Solberg World Cup.
Danielsson en av Svenskarna till höstens Lombard Rally Bath.
Företaget bakom Colin McRae Rally gör nya officiella WRC spelet från 2023.
Mer i fotoarkivet, rallyfoto till 90-talets slut.
Olsson överlägsen i Privatbostäders Rallyspecial, årets första grustävling.
Tänak involverad i nya Rally Dirtfish, Estnisk 'VM-tävling' i juli!
Äntligen rallypremiär, publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på lördag!
Förseningar på eldrivna Skoda Fabia R5, debuterar i Jänner Rally 2021.
Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
Jonsson historisk SM-segrare.
EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
Rally di Roma Capitale siktar på EM premiär, tuffa krav för rallypubliken.
Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
Skilling 500 26-27/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 04-07/06


Svenska RallyCupen:
MECA Kullingstrofén 01/08
Foto från:
Arkivet 1997->.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.