Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Mattis Olsson snabbaste med 2wd i Dackefejden.
Dackefejden bjöd på fina vägar och bra sekundfighter.

Sex mestadels riktigt fina sträckor i ett kompakt område runt Moheda, det var utmaningen för de dryga 200 bilarna till start i Dackefejden. Om sträckorna kördes i ett geografiskt tätt område var dock inte ordet kompakt det som gällde för serviceplatsen. De tävlande kom från alla håll, tävlande för VOC Sverigeserien, SydSvenska RallyCupen, Smålands BF, Södras BF och Gotland DM samt Suzuki 1300 RallyCup.
Redan på första sträckan visade vilka som vaknat på rätt sida, tre man inom sekunden - snabbast ut Patrik Johansson följd av Kristoffer "Stoffe" Nilsson och Åke Jacobsson. Ombytta roller i topp två på just andra sträckan - delad tid på ss3 och så en sträckseger för Patrik på efterföljande sträcka. Avslutningen är Åke´s - två sträcksegrar och avancemang till andraplats - en plats som blir helgens slutresultat. Segern går till Patrik som har fått till ett riktigt bra år i Mitsubishin för såväl SM som de mindre tävlingarna. Stoffe trea med 12 sekunder till vinnaren, halva marginalen upp till tvåan. Fjärdeplatsen totalt tar Anders Jonasson som var halvminuten bakom vinnaren.

Gullaboåkare i topp av 2wd.
På samma sätt visade Mattis Olsson var skåpet skulle stå bland de tvåhjulsdrivna redan på första sträckan, fyra sekunder före näste man, Magnus Johansson och ännu sekunden till Daniel Halldén. Fram till och med ss4 hade Gullaboföraren gasat till sig 22 sekunders ledning, före Daniel och Magnus. Avlutningen gick till David Bellborg och Magnus Johansson med var sin sträckseger - det något som resulterade i omkastning bakom segrande Mattis. Magnus Johansson åkte två platser upp på avslutningen och bytte plats med Halldén. Tredjeplats för Bellborg, där efter som femma och sexa - far och son Fransson med Kjell före Pierre. Sjunde snabbaste 2wd åkare och seger bland b-förarna, även han från Gullaboklubben - Max Svensson. Genom att vara nio sekunder snabbare än Robin Adolfsson på sista sträckan förpassade denne till andraplats i klassen, tre sekunder bakom Max - där bakom minuten till Joakim Nilsson. Ännu en seger till Mats Hult i c-klassen, denna gång 15 sekunder före Jonas Andersson och med Krister Bengtsson som trea. När det gäller appendix K vann Thomas Kristiansson före Göran Jonasson.

Storseger för Ottosson i grupp E.
53:e plats totalt för Stefan Ottosson - Golfåkaren med riktigt fin attack och stor segermarginal i grupp E elit, denna gång närmare minuten till Patrik Sundqvist och med Johan Edquist som trea. Tim Pettersson i en Volvo 240 åker in som snabbaste c-förare i grupp E, för övrigt tredje snabbaste grupp E totalt. Segern skrevs med åtta sekunder till Björn Johnsson och Emil Lagerqvist som trea. På en plats runt 100 av de totalt 165 till mål hittar vi vinnaren i ungdomsrally, det långväga resande Kim Andersson, tävlandes för Årjängsklubben, efter i klassen följde Henrik Johansson och Daniel Budin. En storseger blev det för Niklas Pettersson i Suzuki 1300 RallyCup, han åkte minuten bättre än Hampus Böe som hade en tätare kamp med nästa bilar, Rasmus Lundh och Mattias Lagström.

Tre klassvinnare i topp av VOC.
Stor uppslutning i Volvo Original som körde deltävling i såväl Sverigeserien - VOC åkarnas eget SM men tävlade gjorde man också för Nordic West Euro Cup. Tävlingen väntades bli en spännande batalj, skulle de mer lokala förarna i alla fall till en början dra nytta av det egna sydsvenska notsystemet som annars brukar hålla de "utsocknes" från tävlingarna. Helt rätt visade sig Håkan Ståhl gå till täten redan på ss1 där Mattias Olsson och Arne Rådström hängde på. På andrasträckan knep Peder Johansson bästa tiden, det före c-föraren Emil Bergkvist och med Ståhl som god trea. Trean gick till Bergkvist som där efter var andra bästa VOC på fyran - där visade b-föraren Jimmy Wessbo bäst talang och med Ståhl som trea. Fyra sekunders försprång för Ståhl på näst sista gav ett större glapp i resultatlistan, ny sträckseger på ss6 gav seger i a-förarklassen med 20-talet sekunder före Peder Johansson - båda åkandes Volvo 240! Bakom följde såväl Mattias Olsson som Christer Westerdahl. Andra snabbaste Volvo Originalbil var så c-föraren Emil Bergkvist som efter flera tävlingar i ungdomsrally går på nock direkt. I klassen 25 sekunder till Victor Karlsson. Tredje snabbaste VOC åkare totalt var näste klassvinnare, där Jimmy Wessbo bland b-förarna som körde ifrån Jim Nilsson med futtiga 2,9 sekund - jämnaste klassen i VOC sällskapet där Erik Telehagen sedan följde som trea.

* Resultatlista, se
"Resultat".

Publicerad: 2012-07-01 11:41


Rally Sweden Lockdown, söndagsrally med bl.a. Tidemand, Ekström & Solberg.
© PontusTidemand.se Rally Sweden Lockdown, ett spännande koncept som presenterades av Rally Swedens VD Glenn Olsson under torsdagen, stort hemlighetsmakeri för att inte locka publik - med anledning av Corona pandemin är också tävlingen helt publikfri!

Man har samlat sex åkare, Oliver Solberg ses med mamma Pernilla ...

Publicerad: 2020-06-04 21:11


South Swedish Rally ställs in, gör inget nytt försök 2020.
© emotorsport.se- South Swedish Rallys tävlingsledning har tagit beslutet att ställa in tävlingen 2020 under rådande omständigheter. Det är olyckligt, men beslutet är taget efter noga övervägande,förklarar arrangören.

Efter långa diskussioner har arrangören alltså tagit beslutet att ställa in även sitt an...

Publicerad: 2020-06-04 17:59


Äntligen rally, livesänt Utmanarmöte i SVT på söndag med Svenska rallystjärnor.
© emotorsport.seNu är det klart. Det blir en fjärde och sista del av Utmanarmötet. Och nu tar vi steget från racketsporter till rally. På söndag, 15:45 i SVT1, bjuds det på dueller mellan flera av Sveriges bästa förare.

Det är ett spännande och ovanligt rallyformat, med kval, kvartsfinal, semifinal och final. Fö...

Publicerad: 2020-06-04 17:38


Även Nya Zeeländska WRC rallyt inställt, VM start i Turkiet.
© emotorsport.se.Igår Finland, nu Nya Zeeland - som väntat tvingas den Nya Zeeländska WRC arrangören också ställa in sin stundande WRC deltävling. I Finland arbetade man för ett 70 års jubileum och på Nya Zeeland jobbade man för en comeback i VM serien efter år av frånvaro.

Redan tidigt i Corona pandemin satte de...

Publicerad: 2020-06-03 19:54


JWRC promotorn jobbar för full säsong åt juniorerna.
© M-Sport / JWRC.I samband med att det Finska VM Rallyt ställdes in under onsdagens förmiddag kom strax efter ett utskick från FIA Junior WRC organisationen, siktet är fortsatt en full säsong i klassen trots ännu en inställd tävling.

De tävlande som anmält sig ska kunna tävla om medaljerna även 2020 trots pandem...

Publicerad: 2020-06-03 18:14


Neste Rally Finland ställs in, ingen Finsk WRC fest i sommar.
Som väntat blev det Finska VM rallyt inställt, det blir ingen återstart av WRC serien i Finland i början av augusti. Samtidigt meddelar Finska arrangören att de ser inga möjligheter att skjuta på tävlingen senare under året utan kommer ställa in årets tävling.

Beskedet kom under onsdagen efter at...

Publicerad: 2020-06-03 13:17


Svensk seger i Castrol Rally Jämsä, Jonsson går för segern i Solberg World Cup.
© Oliver Solberg Media Office.Seger för Jonsson i Castrol Rally Jämsä, avslutningen i Solbergs World Cup en riktig thriller.

* Robin Jonsson vinner Castrol Rally Jämsä.
* Svenske Solberg World Cup till slutomgången.
* Oliver Solberg på 20:e plats av fantastiska 16´198 deltagare.
* Dags för final, Volkswagen Motorsport Rall...

Publicerad: 2020-06-02 19:06


Danielsson en av Svenskarna till höstens Lombard Rally Bath.
© emotorsport.seNär det i mitten av oktober är dags för Lombard Rally Bath ses det med svenskt på startlinjen. Den 16-18:e oktober hoppas brittiska arrangören att eventet ska kunna köras, det handlar om en rad klassiska bilar och förare som ställer upp, redan har arrangören spikat en lång rad besättningar och bilar...

Publicerad: 2020-06-01 21:38


Företaget bakom Colin McRae Rally gör nya officiella WRC spelet från 2023.
© emotorsport.seCodemasters vann en viktig seger när upphandlingarna om rättigheterna för att göra det officiella WRC spelet nu är avgjort. Företaget fick sitt uppsving gällande motorsport när de startade Colin McRae Rally på 90-talet, en serie spel som under några år hade de officiella bilarna och tävlingarna i sp...

Publicerad: 2020-06-01 20:21


Mer i fotoarkivet, rallyfoto till 90-talets slut.
© emotorsport.seVi har nu fyllt på arkivet med fler rallyfoton från 1999 års säsong. Det är nu fler foto från Bergaracet-backtävling i Aneby men också foto från bland andra Marknadsnatta, rallysprinten i samband med Bilsport Performans Show samt bilder från mässhallarna på Elmia när den årliga motorsportmässan tog ...

Publicerad: 2020-05-31 22:30


Tidigare nyheter:
Mer i fotoarkivet, rallyfoto till 90-talets slut.
Olsson överlägsen i Privatbostäders Rallyspecial, årets första grustävling.
Tänak involverad i nya Rally Dirtfish, Estnisk 'VM-tävling' i juli!
Äntligen rallypremiär, publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på lördag!
Förseningar på eldrivna Skoda Fabia R5, debuterar i Jänner Rally 2021.
Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
Jonsson historisk SM-segrare.
EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
Rally di Roma Capitale siktar på EM premiär, tuffa krav för rallypubliken.
Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?
Första gången sedan starten -65 som Mitropa Rally Cup ställs in.
26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
Tyvärr ingen Slottssprinten Rally 2020.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
Skilling 500 26-27/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 04-07/06


Svenska RallyCupen:
MECA Kullingstrofén 01/08
Foto från:
Arkivet 1997-1999.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.