Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Svenska RallyCupen, Christer Nystrand.
© Svenska RallyCupen, Christer Nystrand.
Unge Jacob Jansson som radar upp fina resultat sin lite enklare bil, ligger nu 2:a i cupen.
Hörbing och Olsson vann igen i Svenska Rallycupen.
PRESSRELEASE

I Lördagens tävling i Svenska Rallycupen, Gästabudstrofén, var det åter de kända namnen Hörbing och Olsson som var värst.

När SMK Nyköping bjöd upp till Gästabud i de sörmländska skogarna, var det full fart på rallyåkarna där det till slut blev 199 st som gick iväg från Björkvik Ring ut på de 6 sträckorna.
Både knixiga och kluriga men även snabbare vägar fanns på menyn, en blandning som vissa utnyttjade fullt ut, vissa andra lite mer än fullt med besök i den sörmländska naturen som resultat.

En som återigen bevisade sin snabbhet och erfarenhet var storåkaren Eddie Hörbing, som inte gjorde någon besviken och knep alla sträcksegrarna, där segermarginalen till tvåan Jari Saarinen skrevs till 34 sekunder.
Så det var aldrig snack om vart segern skulle hamna, även om Saarinen var uppe och nosade på Hörbings tiden några sträckor. Prispallen avslutades sedan med Joachim Grahn som knep 3:e platsen före unge Jacob Jansson i sin betydligt enklare bil.
I cupen är det fortfarande Grahn som leder före Jansson, Hörbing med sina två raka segrar klättrar till 4:e platsen.

I största klassen A2WD, med hela 40 startande, var Jimmy Olsson det jagade bytet som alla vill besegra. Men för tredje tävlingen på raken var det just Jimmy Olsson som knep segern efter en imponerande och publikfriande körning. En som överraskade igen och klarade pressen från hemmapubliken var Patrik Larsson som nu följde upp 4:e platsen i Laxå med att knipa 2:a platsen i hemmatävlingen och på allvar visade att de är att räkna med i år.
Men allt kunde få en annan utgång då Tobias Söderqvist körde punktering på sträcka två, därefter var det brutal laddning för Söderqvist och han knep 4 raka sträcksegrar, men det räckte "bara" till en 3:e plats denna dag.
Vem som leder cupen är lätt att lista ut efter Olssons tre raka segrar, därefter är det nu Larsson som klivit upp på 2:a plats före Christopher Zeijlon som denna dag fick bryta. Sedan följer Söderqvist på 4:e.

I B/C 4WD tog Uffe Pettersson sin andra seger i överlägsen stil och toppar sin cupklass med god marginal.

Klass B2WD såg Kaj Banck ta sin andra raka seger före Robin Wallon som även han körde punktering och tappade chansen att kriga om segern, som trea fick vi in gotlänningen Jonny Hederstedt.
För C2WD var det en tuff tävling med bara 4:a tävlande i mål, och där hemmaåkaren Christian Gabrielsson klarade tävlingens lurigheter bäst före Emil Wennman och Mårten Egertz.
I den sammanslagna cupklassen B/C 2WD är det nu Banck före Wallon och Mattias Sundberg som bröt denna tävling, sedan föjer Daniel Johansson och Egertz.

En något tunn GrE-klass denna gång, var Jesper Samuelsson vassaste A/B-förare och Tomas Wärn bästa C-förare. De två toppar också cupklassen med vardera två 2:a platser och en seger.

När vi sammanfattar klassen Volvo Original/GrN 0-1400cc, var det stenhård kamp både i A/B samt C-klassen. I A/B blev det till slut Anton Suontausta som segrade före Johan Gunnarsson, men bara med 4,5 sekunder efter 34 miuters kamp i full laddning. Sista pallplatsen togs av Andreas Pettersson.
I C-klassen var det om möjligt ännu tuffare med ynka 2,8 sekunder mellan segraren Andreas Broberg och 2:an Emil Karlsson, 3:a men en bit efter var Magnus Eriksson.
I även denna sammanslagna cupklass är det även mycket hårt med Gunnarsson, Broberg och Suontausta i toppen i nämnd ordning.

Våra klassiska bilar som var en stor klass denna tävling, såg Janne Westlund som klar segrare före Lasse Drotz och Lars Svensson. I cupen är det dock Svensson före Westlund och Håkan Lindh.
Avslutningsvis våra Ungdomsrallyåkare där nu Henrik Johansson tog sin 2:a seger och då även gick upp i cupledning.

Nu väntar knappt tre veckors "semester" innan Kullingstrofén den 28 juli, en tävling som redan nu lockat 242 st anmälda, lutar åt ett rekord i år!

Svenska Rallycupen i samarbete med: PPE/Yokohama, Tractive AB, KBT Safety AB, MOCOMP, Trendab Motorsport och Öhlins.

Officiell webbsida: www.svenskarallycupen.se
Nu också en "Facebook-sida": www.facebook.com/SvenskaRallycupen


» Pressrelease från Svenska RallyCupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2012-07-10 16:22


Neste Rally Finland ställs in, ingen Finsk WRC fest i sommar.
Som väntat blev det Finska VM rallyt inställt, det blir ingen återstart av WRC serien i Finland i början av augusti. Samtidigt meddelar Finska arrangören att de ser inga möjligheter att skjuta på tävlingen senare under året utan kommer ställa in årets tävling.

Beskedet kom under onsdagen efter at...

Publicerad: 2020-06-03 13:17


Svensk seger i Castrol Rally Jämsä, Jonsson går för segern i Solberg World Cup.
© Oliver Solberg Media Office.Seger för Jonsson i Castrol Rally Jämsä, avslutningen i Solbergs World Cup en riktig thriller.

* Robin Jonsson vinner Castrol Rally Jämsä.
* Svenske Solberg World Cup till slutomgången.
* Oliver Solberg på 20:e plats av fantastiska 16´198 deltagare.
* Dags för final, Volkswagen Motorsport Rall...

Publicerad: 2020-06-02 19:06


Danielsson en av Svenskarna till höstens Lombard Rally Bath.
© emotorsport.seNär det i mitten av oktober är dags för Lombard Rally Bath ses det med svenskt på startlinjen. Den 16-18:e oktober hoppas brittiska arrangören att eventet ska kunna köras, det handlar om en rad klassiska bilar och förare som ställer upp, redan har arrangören spikat en lång rad besättningar och bilar...

Publicerad: 2020-06-01 21:38


Företaget bakom Colin McRae Rally gör nya officiella WRC spelet från 2023.
© emotorsport.seCodemasters vann en viktig seger när upphandlingarna om rättigheterna för att göra det officiella WRC spelet nu är avgjort. Företaget fick sitt uppsving gällande motorsport när de startade Colin McRae Rally på 90-talet, en serie spel som under några år hade de officiella bilarna och tävlingarna i sp...

Publicerad: 2020-06-01 20:21


Mer i fotoarkivet, rallyfoto till 90-talets slut.
© emotorsport.seVi har nu fyllt på arkivet med fler rallyfoton från 1999 års säsong. Det är nu fler foto från Bergaracet-backtävling i Aneby men också foto från bland andra Marknadsnatta, rallysprinten i samband med Bilsport Performans Show samt bilder från mässhallarna på Elmia när den årliga motorsportmässan tog ...

Publicerad: 2020-05-31 22:30


Olsson överlägsen i Privatbostäders Rallyspecial, årets första grustävling.
© emotorsport.seInte sedan Örnskölden, Lappnatta och LBC Ruschen den 7:e mars har det körts rally i Sverige, nu var den äntligen dags för gruspremiär, om än med hårda restriktioner på hela arrangemanget. Bland annat fick ingen publik komma innanför grindarna när Stenungsunds MS körde Privatbostäders Rallyspecial.
...

Publicerad: 2020-05-30 21:24


Tänak involverad i nya Rally Dirtfish, Estnisk 'VM-tävling' i juli!
© Hyundai Motorsport.Rally Dirtfish, det blir namnet på den i juli stora Estniska rallytävlingen. Sedan Rally Estonia ställts in har det jobbats för en alternativ tävling för att starta upp tävlandet igen.

Det är Ott Tänak och hans partner, storsatsande amerikanska Dirtfish går in som partner när Estniska förbundet ...

Publicerad: 2020-05-29 14:01


Äntligen rallypremiär, publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på lördag!
© emotorsport.se Stenungsunds MS inleder grussäsongen den 30:e maj, en sen premiär med anledning av Corona pandemin. Privatbostäder Rallyspecial är tävlingen på 3 sträckor fördelat på 11,4km och allt på inhägnat område helt utan publik, hela arrangemanget går under hårda restriktioner för att kunna genomföras. List...

Publicerad: 2020-05-28 22:28


Förseningar på eldrivna Skoda Fabia R5, debuterar i Jänner Rally 2021.
© Kreisel Electric.Baumschlager Rallye Racing utvecklar ihop med Kreisel Electric en Skoda Fabia Rally 2 med eldrift, den första i sitt slag. Men Corona pandemin har också satt en del käppar i hjulen för de Österrikiska firmorna, 4-5 månaders försening räknar man med i projektet. Man tappade tid när landet stängde ned...

Publicerad: 2020-05-28 22:00


Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
© Svenska RallyCupen.Svenska RallyCupen stärker upp kalendern inför hösten 2020, precis som alla andra har Svenska RallyCupen drabbats av restriktionerna kring Corona pandemin som ställt in tävlingar.

Premiären i Götene i början på maj fick ställas in, lika så Gästabudstrofén som skulle avgjorts nu på lördag. I samba...

Publicerad: 2020-05-27 20:17


Tidigare nyheter:
Förseningar på eldrivna Skoda Fabia R5, debuterar i Jänner Rally 2021.
Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
Jonsson historisk SM-segrare.
EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
Rally di Roma Capitale siktar på EM premiär, tuffa krav för rallypubliken.
Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?
Första gången sedan starten -65 som Mitropa Rally Cup ställs in.
26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
Tyvärr ingen Slottssprinten Rally 2020.
Robin tillbaka i virtuella Rally SM toppen, så gick det i deltävling 4.
Finland öppnar upp för nationella rallyn den 1:e juni!
Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?
Safari Rallyt inställt, nytt bakslag för WRC cirkusen.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
Skilling 500 26-27/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 04-07/06


Svenska RallyCupen:
MECA Kullingstrofén 01/08
Foto från:
Arkivet 1997-1999.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.