Mats Bilar

   
Carless Racing Fuels.

   
GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Svenska RallyCupen, Christer Nystrand.
© Svenska RallyCupen, Christer Nystrand.
Unge Jacob Jansson som radar upp fina resultat sin lite enklare bil, ligger nu 2:a i cupen.
Hörbing och Olsson vann igen i Svenska Rallycupen.
PRESSRELEASE

I Lördagens tävling i Svenska Rallycupen, Gästabudstrofén, var det åter de kända namnen Hörbing och Olsson som var värst.

När SMK Nyköping bjöd upp till Gästabud i de sörmländska skogarna, var det full fart på rallyåkarna där det till slut blev 199 st som gick iväg från Björkvik Ring ut på de 6 sträckorna.
Både knixiga och kluriga men även snabbare vägar fanns på menyn, en blandning som vissa utnyttjade fullt ut, vissa andra lite mer än fullt med besök i den sörmländska naturen som resultat.

En som återigen bevisade sin snabbhet och erfarenhet var storåkaren Eddie Hörbing, som inte gjorde någon besviken och knep alla sträcksegrarna, där segermarginalen till tvåan Jari Saarinen skrevs till 34 sekunder.
Så det var aldrig snack om vart segern skulle hamna, även om Saarinen var uppe och nosade på Hörbings tiden några sträckor. Prispallen avslutades sedan med Joachim Grahn som knep 3:e platsen före unge Jacob Jansson i sin betydligt enklare bil.
I cupen är det fortfarande Grahn som leder före Jansson, Hörbing med sina två raka segrar klättrar till 4:e platsen.

I största klassen A2WD, med hela 40 startande, var Jimmy Olsson det jagade bytet som alla vill besegra. Men för tredje tävlingen på raken var det just Jimmy Olsson som knep segern efter en imponerande och publikfriande körning. En som överraskade igen och klarade pressen från hemmapubliken var Patrik Larsson som nu följde upp 4:e platsen i Laxå med att knipa 2:a platsen i hemmatävlingen och på allvar visade att de är att räkna med i år.
Men allt kunde få en annan utgång då Tobias Söderqvist körde punktering på sträcka två, därefter var det brutal laddning för Söderqvist och han knep 4 raka sträcksegrar, men det räckte "bara" till en 3:e plats denna dag.
Vem som leder cupen är lätt att lista ut efter Olssons tre raka segrar, därefter är det nu Larsson som klivit upp på 2:a plats före Christopher Zeijlon som denna dag fick bryta. Sedan följer Söderqvist på 4:e.

I B/C 4WD tog Uffe Pettersson sin andra seger i överlägsen stil och toppar sin cupklass med god marginal.

Klass B2WD såg Kaj Banck ta sin andra raka seger före Robin Wallon som även han körde punktering och tappade chansen att kriga om segern, som trea fick vi in gotlänningen Jonny Hederstedt.
För C2WD var det en tuff tävling med bara 4:a tävlande i mål, och där hemmaåkaren Christian Gabrielsson klarade tävlingens lurigheter bäst före Emil Wennman och Mårten Egertz.
I den sammanslagna cupklassen B/C 2WD är det nu Banck före Wallon och Mattias Sundberg som bröt denna tävling, sedan föjer Daniel Johansson och Egertz.

En något tunn GrE-klass denna gång, var Jesper Samuelsson vassaste A/B-förare och Tomas Wärn bästa C-förare. De två toppar också cupklassen med vardera två 2:a platser och en seger.

När vi sammanfattar klassen Volvo Original/GrN 0-1400cc, var det stenhård kamp både i A/B samt C-klassen. I A/B blev det till slut Anton Suontausta som segrade före Johan Gunnarsson, men bara med 4,5 sekunder efter 34 miuters kamp i full laddning. Sista pallplatsen togs av Andreas Pettersson.
I C-klassen var det om möjligt ännu tuffare med ynka 2,8 sekunder mellan segraren Andreas Broberg och 2:an Emil Karlsson, 3:a men en bit efter var Magnus Eriksson.
I även denna sammanslagna cupklass är det även mycket hårt med Gunnarsson, Broberg och Suontausta i toppen i nämnd ordning.

Våra klassiska bilar som var en stor klass denna tävling, såg Janne Westlund som klar segrare före Lasse Drotz och Lars Svensson. I cupen är det dock Svensson före Westlund och Håkan Lindh.
Avslutningsvis våra Ungdomsrallyåkare där nu Henrik Johansson tog sin 2:a seger och då även gick upp i cupledning.

Nu väntar knappt tre veckors "semester" innan Kullingstrofén den 28 juli, en tävling som redan nu lockat 242 st anmälda, lutar åt ett rekord i år!

Svenska Rallycupen i samarbete med: PPE/Yokohama, Tractive AB, KBT Safety AB, MOCOMP, Trendab Motorsport och Öhlins.

Officiell webbsida: www.svenskarallycupen.se
Nu också en "Facebook-sida": www.facebook.com/SvenskaRallycupen


» Pressrelease från Svenska RallyCupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2012-07-10 16:22


Solberg leder stort i Lake Superior Performance Rally.
© Subaru Motorsports USA.Efter åtta sträckor och en timmas körning, en del i mörker på typiska höstvägar för Lake Superior Performance Rally, finalen i American Rally Association.

Oliver Solberg och Aaron Johnston toppar stort efter fredagens sträckor, fyra raka sträcksegrar tog dock David Higgins ut från start. Efter ha...

Publicerad: 2019-10-19 10:17


26 bilar till WRC finalen i Australien.
© Toyota Gazoo Racing.26 bilar ses till WRC finalen i Australien, tävlingen Kennards Hire Rally Australia som körs 14-17 november över 25 sträckor med målgång natten till söndag svensk tid.
12 ekipage i WRC klassen där Toyota Gazoo Racing går med Ott Tänak, Jari-Matti Latvala och Kris Meeke. Hyundai tar Thierry Neuville...

Publicerad: 2019-10-19 09:49


Tävlingsrik rallylördag, följ dem som kör resultaten live.
En rejäl sprinthelg i Sverige, i Eskilstuna går Finalsprinten för Eskilstuna Sprintcup, i Västsverige är det BDS-Loppet med Fjärås MK som arrangör för avslut i Västras Rallysprint Cup och Mega Rally Cup.

I Laxå körs Lundhsprinten och i Linköping är det Längbergsprinten hos Linköpings MS på Sviest...

Publicerad: 2019-10-19 09:28


Sträckseger och 4:a i Opel Rallye Cup, 3-Städte-Rallye har inlett.
© Sebastian Johansson.Fyra sträckor på asfaltvägar runt Freyung har körts när ADAC 3-Städte-Rallye inledde 56:e upplagan under kvällen. Två sträckor gick dubbelt och leder totalt gör Hyundai föraren Hermann Gassner jr med 10 sekunds marginal till VW Polo GTI R5 chauffören Christian Riedermann, sekunden bakom Dominik Dink...

Publicerad: 2019-10-18 21:37


VOC SverigeSerien avgjordes med Rikspokalen.
Det kan nu i det närmaste beskrivas som traditionsenligt att Rikspokalen arrangerad av SMK Örebro utgör finaltävling för VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie. Årets tävling kom att mönstra ett rekordstartfält med över 80 bilar från klassen och bland dessa det största Elit A fält som någon startat i en ...

Publicerad: 2019-10-18 18:12


Rally EM kalendern presenterad för 2020.
© Gregory Lenormand / DPPI.Idag presenterades EM kalendern för säsongen 2020, inga direkta nyheter där man inleder på Azorerna innan man drar till Kanarieöarna. Vidare åker man mot Lettland, Polen, Italien, Tjeckien, Cypern och final i Ungern precis som i år. De sex första deltävlingarna ingår även i Junior EM serien.

...

Publicerad: 2019-10-17 22:03


Östberg ska hjälpa Ogier till guld, kör C3 WRC i Australien.
© emotorsport.seMads Östberg och Torsten Eriksen får chansen till WRC styrning i WRC finalen, Rally Australia. Nu plockar Citroen Racing in en tredje bil för att hjälpa Sebastien Ogier i kampen om VM titeln om chansen finns kvar efter kommande helgs Spanska VM rally. Tänak har dock chansen att plocka titel men Norr...

Publicerad: 2019-10-17 19:33


Finalsprint i Eskilstuna Sprintcup under lördagen.
© emotorsport.seEskilstuna MK avslutar året med Eskilstuna Sprintcup då Finalsprinten avgörs med en sträcka på 2,2km som körs tre gånger på området. Ett 90-tal bilar till årsfinalen.
En tiondel av åkarna går i 4wd där Kjell Sandberg, David Dannevall, Leif Persson och Ronnie Jakobsson ses bland åkarna.

Störst är...

Publicerad: 2019-10-17 18:53


60-talet åkare i sydliga Falsterbo Rallysprint.
© emotorsport.seLängst ned i söder går Falsterbo Rallysprint hos Trelleborgs MK, det är 12km special på två SS som körs under dagen på grus. Maximala 60 bilar var nådda när anmälan stängde, de sex första i Ungdomsrally där Rasmus Bengtsson, Nadja Fors, Oliver Gren, Josefine Gråberg, Maja Håkansson och Albin Karlsso...

Publicerad: 2019-10-17 18:48


JR Motorsports Pokalen avgör Gotlands DM.
© emotorsport.seGotlands DM avslutar med JR Motorsport Pokalen där Gotlands MFBK arrangerar, totalt fem mil special varav 14km är fördelat på sex SS/SP.

Ungdomsrally inleder med Christoffer Lilja. Grupp F följer med fem ekipage där Mikael Buskas är B-förare och följs av C-förare som Olof Björkegren och Joakim La...

Publicerad: 2019-10-17 18:39


Tidigare nyheter:
Dags att planera, prisutdelning & fest för Svenska RallyCupen 2019!
Vintern är här - CTEK Masnatta först att öppna anmälan för vintern!
Pontus Lönnström kör Spaniens VM-rally.
Västsvensk sprintfinal i BDS-Loppet.
RS åkarna i Östergötland kör Längbergsprinten.
Tyska WRC rallyt tar paus 2021.
Ljusdals MS avslutar Hälsingeserien med Kåtmyraslaget.
Lundhsprinten i Laxå, en av helgens tävlingar.
Duncan i Rover Vitesse ska utmana Blomqvist i Safari Rallyt.
Lake Superior Performance Rally, årests sista USA start för Solberg.
Robin & Mathias lägger hjälmen på hyllan!
Appelskog kliver av som co-driver till Tom Kristensson.
Dubbelt Svenskt till start i 3-Städte-Rallye.
Nya eldrivna Opel Corsa E Rally visas i helgens 3-Städte-Rallye.
Platser kvar till Elektrikerna Marknadsnatta, missa inte chansen på Svenska RallyCupens prispott!
Mikkelsen lämnar Even Management.
Trendab Rallycup summerar Bredsladden.
WRC kontrakten på gång, läget i teamen just nu.
Första rallysegern för Kovalainen, snabbaste 2wd ekipage i Rally Highland Masters.
Oddshammar snabbaste genom Sturupssprinten.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - 01/01


Rally SM:
Sandviken 31-01/02


Rally VM:
RallyRACC Catalunya - Costa Daurada 24-27/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.