Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Jerker Axelsson en av favoriterna i Västrallyt.
Fräna vägar och stort startfält till helgens Västrally.

Västrallyt är tillbaka - det är SMK Trollhättan som står för arrangemanget som först och främst innehåller Rally SM. Som extraklasser under lördagen kommer ett gäng för Mega Rally Cup samt Grupp E Cupen som får åka på riktigt fina sträckor.
Lördagen blir en riktig heldag, start vid klockan åtta för att ge sig ut på två sträckor, där efter en kortare service innan man går på samma sträckor igen för SM åkarna. Där efter tar man en ny service, då en timma för både ordentlig översyn på bilar och en bit lunch för besättningen. Där efter lämnar man Trollhättan för att dra åt nya håll - mycket talar då också för nya vägkaraktärer för de avslutande fyra sträckorna i följd innan man tar sig tillbaka för målgång vid 18-tiden.

Tidemand tippad vinnare.
Går ut först, i alla fall på fredagens rundor på folkracebanan gör Mats Jonsson, där efter ska man röra ihop det för publiken än mer, de 20-talet främsta ska få välja startposition inför lördagen. Vad det gäller den trimmade 4wd klassen så blir Pontus Tidemand en tuff förare att knäcka för Mats Jonsson, andra som kan åka fort är Per-Arne Sääv - men frågan är om inte bristen på tävlande kan göra sitt till en start. Förmodligen blir det nu äntligen två Ford Fiesta WRC till start, Ingemar Svensson är klar medans Hasse Gustavsson väntar på de sista papprena för bilen. Jerker Axelsson i en trimmad Mitsubishi Lancer kan bli farlig på hemmavägarna, jagade om segern totalt senast det var SM i staden.
För otrimmat 4wd jagar Patrik Johansson nya framgångar, men klassen är stor med många som väntas ha tempo. En som kört lite under uppehållet är Joakim Nyman och kanske har Robin Friberg hittat rätt. Jimmy Joge har haft en svag inledning på säsongen samtidigt som Martin Berglund drabbades av tekniska problem i SSR. Mats Thorszelius är tvåa i SM klassen, kanske kan också han få allt att stämma över den långa Trollhättetävlingen. En bra bit ned i startlistan inför hittar vi såväl Hans-Erik Weng som Thomas Thunström - båda snabba när allt stämmer. Räkna med en tuff kamp i otrimmat.

Suzuki mot Corollor.
Med nummer 28 på bilen hittar vi Johan Holmberg, han går ut först i trimmat 2wd där han jagas av tre Toyotaåkare, JSM ledaren Johan Carlsson, där efter Tobias Söderqvist och Leif Peterson. Lite av hemmavägar för Västsvenskarna i Mikael Eriksson och lika så Per Johansson som visade fart i Kullingstrofén.

Victor jagar nya segrar.
Till den otrimmade klassen lär Victor Henriksson bli svårslagen, med bra resultat kan han också klättra till täten i SM tabellen, mot sig har han Jonas Olsson och David Pettersson i identiska Ford Fiesta vagnar, lika så Mattias Jirvelius.
Utanför SM klassen för trimmat 2wd hittar vi Kenneth Bäcklund i en appendix K bil, intressant blir att se hans tider mot resten av 2wd ekipagen - nu blir det dock första startnummer för Bäcklund som är ensam i NEZ - om allt håller tävlignen igenom får han sin egen paradsträcka som avslutning!

75 bilar till Mega RallyCup och Grupp E Cupen
Vid sidan om SM fältet hittar vi 75 bilar för Grupp E Cupen och Mega Rally Cup, de kör delar av banan, närmare bestämt sex av lördagens sträckor. Två bilar för ungdomsrally följs av tvåa i appendix K med Thomas Johansson och Bengt-Arne Gustafsson. Totalt 17 ekipage för grupp E klasserna, Jan-Erik Eriksson, Niklas Albinsson och Anton Alkberg för att nämna någon ur respektive licensklass. Anders Kärnede får räknas som favorit bland de fyra 4wd åkarna, bara en mer för a-förarnas 2wd klass där Kristian Johansson och Jonathan Emanuelsson väntas gör upp om det. Nästan tre gånger så många b-förare, där Daniel Hellstadius, Joacim Wigertson och Hasse Ericsson är några, samtliga för övrigt från samma klubb. Avslutar trimmat gör de fem i c-klassen. Avslutar tävlingen gör där emot närmare 30 Volvo Originalbilar - Kristoffer Karlsson, Jimmy Wessbo och Karl-Johan Borhammar.

* Anmälningslistor, se
"Inbjudningar".

Publicerad: 2012-08-16 20:39


Svensk seger i Castrol Rally Jämsä, Jonsson går för segern i Solberg World Cup.
© Oliver Solberg Media Office.Seger för Jonsson i Castrol Rally Jämsä, avslutningen i Solbergs World Cup en riktig thriller.

* Robin Jonsson vinner Castrol Rally Jämsä.
* Svenske Solberg World Cup till slutomgången.
* Oliver Solberg på 20:e plats av fantastiska 16´198 deltagare.
* Dags för final, Volkswagen Motorsport Rall...

Publicerad: 2020-06-02 19:06


Danielsson en av Svenskarna till höstens Lombard Rally Bath.
© emotorsport.seNär det i mitten av oktober är dags för Lombard Rally Bath ses det med svenskt på startlinjen. Den 16-18:e oktober hoppas brittiska arrangören att eventet ska kunna köras, det handlar om en rad klassiska bilar och förare som ställer upp, redan har arrangören spikat en lång rad besättningar och bilar...

Publicerad: 2020-06-01 21:38


Företaget bakom Colin McRae Rally gör nya officiella WRC spelet från 2023.
© emotorsport.seCodemasters vann en viktig seger när upphandlingarna om rättigheterna för att göra det officiella WRC spelet nu är avgjort. Företaget fick sitt uppsving gällande motorsport när de startade Colin McRae Rally på 90-talet, en serie spel som under några år hade de officiella bilarna och tävlingarna i sp...

Publicerad: 2020-06-01 20:21


Mer i fotoarkivet, rallyfoto till 90-talets slut.
© emotorsport.seVi har nu fyllt på arkivet med fler rallyfoton från 1999 års säsong. Det är nu fler foto från Bergaracet-backtävling i Aneby men också foto från bland andra Marknadsnatta, rallysprinten i samband med Bilsport Performans Show samt bilder från mässhallarna på Elmia när den årliga motorsportmässan tog ...

Publicerad: 2020-05-31 22:30


Olsson överlägsen i Privatbostäders Rallyspecial, årets första grustävling.
© emotorsport.seInte sedan Örnskölden, Lappnatta och LBC Ruschen den 7:e mars har det körts rally i Sverige, nu var den äntligen dags för gruspremiär, om än med hårda restriktioner på hela arrangemanget. Bland annat fick ingen publik komma innanför grindarna när Stenungsunds MS körde Privatbostäders Rallyspecial.
...

Publicerad: 2020-05-30 21:24


Tänak involverad i nya Rally Dirtfish, Estnisk 'VM-tävling' i juli!
© Hyundai Motorsport.Rally Dirtfish, det blir namnet på den i juli stora Estniska rallytävlingen. Sedan Rally Estonia ställts in har det jobbats för en alternativ tävling för att starta upp tävlandet igen.

Det är Ott Tänak och hans partner, storsatsande amerikanska Dirtfish går in som partner när Estniska förbundet ...

Publicerad: 2020-05-29 14:01


Äntligen rallypremiär, publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på lördag!
© emotorsport.se Stenungsunds MS inleder grussäsongen den 30:e maj, en sen premiär med anledning av Corona pandemin. Privatbostäder Rallyspecial är tävlingen på 3 sträckor fördelat på 11,4km och allt på inhägnat område helt utan publik, hela arrangemanget går under hårda restriktioner för att kunna genomföras. List...

Publicerad: 2020-05-28 22:28


Förseningar på eldrivna Skoda Fabia R5, debuterar i Jänner Rally 2021.
© Kreisel Electric.Baumschlager Rallye Racing utvecklar ihop med Kreisel Electric en Skoda Fabia Rally 2 med eldrift, den första i sitt slag. Men Corona pandemin har också satt en del käppar i hjulen för de Österrikiska firmorna, 4-5 månaders försening räknar man med i projektet. Man tappade tid när landet stängde ned...

Publicerad: 2020-05-28 22:00


Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
© Svenska RallyCupen.Svenska RallyCupen stärker upp kalendern inför hösten 2020, precis som alla andra har Svenska RallyCupen drabbats av restriktionerna kring Corona pandemin som ställt in tävlingar.

Premiären i Götene i början på maj fick ställas in, lika så Gästabudstrofén som skulle avgjorts nu på lördag. I samba...

Publicerad: 2020-05-27 20:17


Jonsson historisk SM-segrare.
När det första virtuella mästerskapet i rall #sm virtuell bilsport rally by Hankook idag avgjordes blev Robin Jonsson historisk som först SM-vinnare.

Redan från start i det sex deltävlingar långa mästerskapet som körts i Dirt Rally 2.0 var e-sportaren Robin Jonsson en man att slå efter det att ha...

Publicerad: 2020-05-27 16:49


Tidigare nyheter:
EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
Rally di Roma Capitale siktar på EM premiär, tuffa krav för rallypubliken.
Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?
Första gången sedan starten -65 som Mitropa Rally Cup ställs in.
26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
Tyvärr ingen Slottssprinten Rally 2020.
Robin tillbaka i virtuella Rally SM toppen, så gick det i deltävling 4.
Finland öppnar upp för nationella rallyn den 1:e juni!
Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?
Safari Rallyt inställt, nytt bakslag för WRC cirkusen.
Klappjakten ställs in, klar för Bilsport Rallycup 2021.
Rådström får vänta på EM premiären, nya ändringar i kalendern.
Finska EM arrangören Lahti Historic Rally ställer in.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
Skilling 500 26-27/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 04-07/06


Svenska RallyCupen:
MECA Kullingstrofén 01/08
Foto från:
Arkivet 1997-1999.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.