Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Ingemar Svensson tog första större totalsegern med sin årsnya Ford Fiesta WRC.
Ingemar snabbast i EMK Kannan - en av lördagens många vinnare.

Över 200 bilar till start i årets andra stora Eskilstunatävling - EMK Kannan, denna gång huserad hos Eskilstuna MK. Flera serier ingick, huvudnumret för tävlingen stod Svenska RallyCupen för, men med i tävlingen var också flera populära cuper så som Suzuki 1300 RallyCup, Klassiska RallyCupen, Historiska Rallycupen och RM serien för de äldre bilarna. Södermanland / Västmanlands och Gotlänningarnas DM serier ingick också. Tävlingen bestod av sex sträckor, dock tvingades man stryka en av sträckorna på grund av en olycka tidigt i fältet. Sträckorna var i övrigt av varierande karaktär, från de smala till bredaren - och flertalet kände nog igen vägarna när de för tredje gången på ett år användes.
Först ut i fältet var som sig bör Ungdomsrally, ännu en seger för Henrik Johansson som hade klubbkompisen Victor Johansson efter sig, trean Gustav Thorsell var bäste icke Volvo. Efterföljande "småbilsklass", det handlar då om Suzuki 1300 RallyCup var en tät kamp mellan Martin Lundqvist och Niklas Pettersson, två fortåkare i klassen som delades med tre sekunds marginal efter de drygt 25 minuters körning.

Seger för Westlund i appendix K.
På tur stod klassikerna med flertalet klasser, Bo Rönnbäck vann sin klass med en inte allt för smidig Ford Starliner, klassen bakom till Fredrik Ekendahl med ett par sekunder till Stefan Segerljung. Friskt åkande Leif B Andersson var före Mats Lundgren i "Cortinaklassen", i "Amazonklassen" - klass5 var Håkan Holm kvickast runt tävlingen. Tvåan Per-Henrik Hedberg var knappt två sekunder från vinnaren, samtidigt en större marginal bakåt där Olle Andersson följde som trea. Där efter två små klasser i antal deltagare, seger för Pelle Jonsson och Göran Huggare. Näst snabbaste klassiker var klass8 vinnaren Håkan Larsson, en bil som är både snygg och snabb och låter bra. I klassen följd av Claes Molin - en bil med samma egenskaper, 20-talet sekunder skiljde. Janne Westlund gick till seger bland de äldre bilarna totalt, med en härlig körstil var han 20-talet sekunder före tidigare nämnde Håkan, i klassen ännu några sekunder till Håkan Lind som hade hård kamp med Ola Axelsson.
Bakom de äldre bilarna hittar vi grupp E där Jesper Samuelsson var före Max Nensén i elitklassen, dubbelt Gotlands MF BK bland c-förarna där Emil Lagerqvist var före Sebastian Johansson.

Ingemar snabbast i Eskilstuna!
Först en bit över 100 startade de trimmade modernare bilarna, först 4wd där slaget om totalsegern skulle hamna. Med Eddie Hörbing som lämnat återbud stod Joachim Grahn och Jacob Jansson som de största segerkandidaterna. Jacob hänge med från start men bröt efter halvtid. Grahn åkte fort men inte snabbast, det gjorde Ingemar Svensson som var riktigt snabb redan ute på ss1. Var precis bakom Grahn på ss3 och ledde vid halvtid. Med två ytterligare sträcksegrar tog Ingemar en välförtjänt seger med sin Ford Fiesta WRC. Småstrul har sinkat honom i tidigare tävlingar, men nu lossnade det rejält vilket också syntes på körningen ute i skogen. Marginalen ned till tvåan Grahn var 5,5 sekund. Tredjeplatsen tog Martin Berglund som verkar hitta allt bättre i sin Mitsubishi, bakom skuggade näste Mitsubishi åkare, Mikael Lindqvist.
Det blev en ny delseger för Jimmy Olsson i trimmat 2wd, ende med full pott i Svenska Rallycupen och segertåget rullade vidare. Den här gången var marginalen 14 sekunder till Christopher Zeijlon som trots lite tävlande håller tempot uppe och radar upp topplaceringar i cupen. Patrik Larsson var snabbast på ss4 i klassen men tappade några sekunder på de övriga sträckorna mot täten, ändå trea. Fredrik Eriksson fyra och Simon Johansson femma, här delad tid med bäste grupp N bil, det Christoffer Jackobsson med en Ford Fiesta som femma. Enligt inbjudan skulle dock Christoffer placerats före, då man där angav särskiljning efter ss1.
Det såg inte alltid snabbt ut i skogen, men väl på resultatlistan för Mattias Olsson som toppade Volvo Original Elit klassen, han gjorde det 11 sekunder före Johan Gunnarsson och ännu en bit till Andreas Pettersson. Vad det gäller c-förarna så åkte Robert Blomberg fortast - tider för en fjärdeplats i tidigare klass. I klassen följde Emil Karlsson och Frederik Eckhardt.
Storseger bland b/c-förare i 4wd blev det för Ulf Pettersson, rejäl marginal till Mats Attlebrant och med Peter Encrantz som trea.

Wilen snabbast i b/c-förare.
Med nästan halvminuten tillgodo åkte Per Wilén hem den trimmade 2wd klassen i b/c-förare. Debut med nyförvärvet, en minst sagt potent VW Golf och tider för en fjärdeplats i a-förarklassen - då delad tid med fyran i a-klassen enligt resultatlistan. (precis som för a-förarklassen stämmer dock inte totalplaceringen här enligt utsatt inbjudan.) Bakom i Wiléns klass var Joakim Larsson och Robin Wallón. Som bäste c-förare ser Christian Gabrielsson ut att sluta som åtta i klassen, närmast bakom med samma licens var Mattias Sundberg.

* Resultatlista, se
"Resultat".

Publicerad: 2012-09-02 11:51


Tänak involverad i nya Rally Dirtfish, Estnisk 'VM-tävling' i juli!
© Hyundai Motorsport.Rally Dirtfish, det blir namnet på den i juli stora Estniska rallytävlingen. Sedan Rally Estonia ställts in har det jobbats för en alternativ tävling för att starta upp tävlandet igen.

Det är Ott Tänak och hans partner, storsatsande amerikanska Dirtfish går in som partner när Estniska förbundet ...

Publicerad: 2020-05-29 14:01


Äntligen rallypremiär, publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på lördag!
© emotorsport.se Stenungsunds MS inleder grussäsongen den 30:e maj, en sen premiär med anledning av Corona pandemin. Privatbostäder Rallyspecial är tävlingen på 3 sträckor fördelat på 11,4km och allt på inhägnat område helt utan publik, hela arrangemanget går under hårda restriktioner för att kunna genomföras. List...

Publicerad: 2020-05-28 22:28


Förseningar på eldrivna Skoda Fabia R5, debuterar i Jänner Rally 2021.
© Kreisel Electric.Baumschlager Rallye Racing utvecklar ihop med Kreisel Electric en Skoda Fabia Rally 2 med eldrift, den första i sitt slag. Men Corona pandemin har också satt en del käppar i hjulen för de Österrikiska firmorna, 4-5 månaders försening räknar man med i projektet. Man tappade tid när landet stängde ned...

Publicerad: 2020-05-28 22:00


Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
© Svenska RallyCupen.Svenska RallyCupen stärker upp kalendern inför hösten 2020, precis som alla andra har Svenska RallyCupen drabbats av restriktionerna kring Corona pandemin som ställt in tävlingar.

Premiären i Götene i början på maj fick ställas in, lika så Gästabudstrofén som skulle avgjorts nu på lördag. I samba...

Publicerad: 2020-05-27 20:17


Jonsson historisk SM-segrare.
När det första virtuella mästerskapet i rall #sm virtuell bilsport rally by Hankook idag avgjordes blev Robin Jonsson historisk som först SM-vinnare.

Redan från start i det sex deltävlingar långa mästerskapet som körts i Dirt Rally 2.0 var e-sportaren Robin Jonsson en man att slå efter det att ha...

Publicerad: 2020-05-27 16:49


EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
© emotorsport.seI slutet av förra året fattade EKS-team ett beslut att sätta huvudfokus på rally. Det innebar en satsning med två Skoda Fabia R5-bilar i toppen av 4WD-klassen och en Ford Fiesta R2 i Junior-klassen i Rally SM 2020.

Tyvärr slogs världen ut av den globala pandemin, Covid-19-viruset som sedan början...

Publicerad: 2020-05-27 12:51


Rally di Roma Capitale siktar på EM premiär, tuffa krav för rallypubliken.
© Alexandre Guillaumot.Italienska Rally di Roma Capitale 2020 laddar fortsatt för fullt för sin EM premiär, som arrangör står Motorsport Italia med rallyåkande Max Rendina som bas.

Tillsammans med Italienska förbundet, FIA och EM promotorn Eurosport Event jobbar man mot en säsongsstart i andra halvan av juli. För publi...

Publicerad: 2020-05-26 20:53


Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
© Oliver Solberg Media Office.Solberg World Cup fortsätter att växa när slaget om segern närmar sig.
• Solberg World Cup går in i näst sista deltävlingen.
• Svenske Jonssons andra seger stärker positionen i toppen av tabellen.
• Oliver och Petter fortfarande med i den vassa konkurrensen av 16´000 spelare!
• Solberg World Cup...

Publicerad: 2020-05-25 20:06


SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
I det senaste protokollet från Svenska Bilsportförbundets styrelse tar man upp och diskuterar flera av de punkter som revisorn haft synpunkter på som presenterades i samband med verksamhetsberättelsen för 2019 presenterades. Det visar att det är långt mer än bara USA resan man tidigare velat ge sken...

Publicerad: 2020-05-24 20:26


Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
© emotorsport.seI brist på rallytävlingar har vi tittat lite i arkiven, ett album med arkivbilder från 1997 och framåt har startats upp. Just nu med 20-talet bilder från tävlingar som bland andra gamla klassiska tävlingar som Sapa Rallyt, Holavedsrallyt, MT-Specialen, Stenbocksrundan, Emiltrofén och Vätternrallyt b...

Publicerad: 2020-05-23 20:53


Tidigare nyheter:
Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?
Första gången sedan starten -65 som Mitropa Rally Cup ställs in.
26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
Tyvärr ingen Slottssprinten Rally 2020.
Robin tillbaka i virtuella Rally SM toppen, så gick det i deltävling 4.
Finland öppnar upp för nationella rallyn den 1:e juni!
Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?
Safari Rallyt inställt, nytt bakslag för WRC cirkusen.
Klappjakten ställs in, klar för Bilsport Rallycup 2021.
Rådström får vänta på EM premiären, nya ändringar i kalendern.
Finska EM arrangören Lahti Historic Rally ställer in.
Vallentuna MK flyttar YRC-Sprinten till hösten.
Solberg World Cup har avverkat Pirelli Rally Argolis, Oliver berättar.
Hässleholms GP på gång, laddar för tävling i juli, men har reserv i september!
Block längtar efter rally med WRC inspirerad Escort Cosworth igen!
90 rallytävlingar hittills inställda 2020.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
Skilling 500 26-27/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 04-07/06


Svenska RallyCupen:
Gästabudstrofén 30/05
Foto från:
Arkivet 1997-1999.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.