Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
P-O Davidsson åkte föråkare med sin Volvo 240 Turbo i Retursladden.


© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Björn Waldegård från Midnattssolsrallyt 2013.


© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Appelskog och Holmberg siktar på nya framgångar.


© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Victor siktar på Sverigeserien i Volvo Original 2013.

Vem kör vad i rallyskogen 2013, del 1.

P-O Davidsson har synts som föråkare under hösten i en röd Volvo 240 Turbo.
- Ny bil och nya visioner. Har byggt den första nybyggda "grp-a bil" enligt reglemente för App-k klassen 1982-1985, säger P-O.
Vidare berättar han om att han väntas göra första vintertestet i Torsby den 19:e januari.
- Där efter hoppas jag få chansen att förgylla den historiska klassen i Svenska Rallyt avslutar P-O.


Tommy Vestlund syntes i skogarna på SM finalen 2012, men körningen har det varit tunt med. Men vad väntar nu, det ryktas om att bilen ska uppdateras?
- Vi jobbar lite grann med att bygga om vår Mitsubishi Lancer EVO 7 till Nationell Special, om allt går som det ska är den "omreggad" till nyår. Bilen kan då med lite enklare medel få lite mera knuff i motorn, något som vi saknat dom sista åren vi åkte i Otrimmat 4WD. Hur mycket som vi bygger om vet vi inte i dagsläget, så det får vi se.
Men vad ska du köra för tävlingar?
- Som det ser ut nu kommer vi inte åka något helt mästerskap, men hoppas göra något inhopp i någon FM tävling under vintern. Vi sneglar också mot SM tävlingen, sprinten i Falun då det är hemmaplan. Sandviken vore också roligt där vi åkte bra 2010 och nu när det är endagars tävling så blir det lite enklare att rodda ihop.


- Jag är hedrad, att som pensionär få frågan om mina motorsportplaner för 2013 säger Björn Waldegård när vi når honom.
Vi har redan sett dig anmäld till East African Safari Rally, vad väntar mer för dig?
- Jag är mycket privilegierad som fortfarande är vid så god hälsa att jag kan acceptera de många fantastiska inbjudningar jag får. I år har jag varit på ett antal "happenings" i Österrike, Sverige, Italien, England, Belgien, Danmark och Japan - det har varit många roliga resor.
Och 2013?
- Har en känsla av att 2013 blir minst lika häftigt. Det som är klart är föråkare i Rally Sweden och höjdpunkten East African Safari Classic Rally, det tillsammans med min son Mathias, och vi kör för Team Tidö.


Emil Bergkvist var en av de stora överraskningarna i rallyskogen 2012, från ungdomsåkare till a-förare på mindre än en säsong. Nu väntar stora planer för den unge rallytalangen. Det talas om SM satsning!
- Vi vet att det är mycket nytt med SM och vi har mycket att lära där, men vi har som mål att försöka vinna någon deltävling och pallplats totalt.
Men där får du inte åka den Volvo 940 du gjorde i år!
- Nej, det blir delvis nytt på bilfronten också, en Ford Fiesta R2 blir det i SM serien. Men Volvon finns kvar - med den ska vi vinna Sverigeserien totalt skrattar Emil, men samtidigt förstår vi att det är på allvar när man hör om framtidsplanerna!
Vad blir första tävlingen för er?
- Första tävlingen blir Offerdalingen och därefter börjar SM och Sverigeserien, vi tänker köra hela serierna så det blir mycket tävlande. Om vi kommer med så tänker vi åka SM sprinten i Falun också, ett nytt kul evenemang. Det kommer troligtvis att bli några fler lokala tävlingar också. Innan Offerdalingen har vi också planerat in ett test hos Depå Grande för att slipa formen.


Henrik Appelskog ses i högerstolen hos Johan Holmberg, där brukar det handla om SM satsning med Suzukin. Så även 2013?
- Våra planer för nästa år är full satsning på SM! Vi ska försöka öka tempot ytterligare ett snäpp och vara med och vinna deltävlingar totalt i trimmat 2WD.
Bilen blir den samma?
- Den genomgår just nu en renovering och uppfräschning för att vara i toppform när säsongen drar igång. Planen är även att försöka hinna med något vintertest innan första SM´et hälsar Henrik.


Ett kort men bestämt svar kommer från Toni Sundkvist, han co-driver till fortåkande Göteborgaren Leif Peterson. Blir det en ny satsning mot SM även 2013?
- Vi satsar på att försöka sno tillbaka guldet ifrån Johan säger Toni som samtidigt meddelar att det blir med samma bil dom de senaste säsongerna.


En av de snabba c-förarna i de sydligare distriken under året har varit Victor Karlsson. Blir det fortsättning i VOC?
- Planerna kommer bli att utvecklas ännu mer med noterna, till kommande säsong har vi klassat upp oss från C till B-förare vilket gör att tempot kommer naturligtvis att bli högre. Där målet givetvis är att vara A-förare innan året är slut. Vi kommer att satsa på Sverigeserien för Volvo Original som inleds i januari uppe i Torsby som är första deltävlingen på snö av tre deltävlingar. Dock blir det ett litet uppehåll till grussäsongen som inte drar igång förrän i Juni där Dackefejden är barmarkspremiär. Mest spännande är nog deltävling 6 & 7 som körs som en tvådagars tävling i Finska Tammerfors tillsammans med Finska Mästerskapet. Utöver detta kommer vi göra lite inhopp i Smålands DM och lite andra serier för att hålla tempot uppe mellan Sverige Serien deltävlingarna. Det blir häftigt att fightas i VOCs egna "SM serie".
Ni fortsätter med den vinstrika VOC´en?
- Bilen blir detsamma, men nu under vintern har vi lämnat iväg motorn för en uppdatering som i stort sett slutade med en helt ny motor och allt är nu optimerat till max.
Nu väntar vi bara på lite delar ifrån lackeraren och större översyn innan vi är repo för vintersäsongen samt att bilen ska upp i bromsbänk och ställas in ordentligt. Efter sista Sverigeserien deltävlingen i Sundsvall är planen att bilen ska få sig en uppdatering innan grussäsongen drar igång så allt är ok även till grussäsongen. Vi ser fram emot säsongen och hoppas den blir lika bra som år 2012 var avslutar Victor.

Publicerad: 2012-12-31 10:33


South Swedish Rally ställs in, gör inget nytt försök 2020.
© emotorsport.se- South Swedish Rallys tävlingsledning har tagit beslutet att ställa in tävlingen 2020 under rådande omständigheter. Det är olyckligt, men beslutet är taget efter noga övervägande,förklarar arrangören.

Efter långa diskussioner har arrangören alltså tagit beslutet att ställa in även sitt an...

Publicerad: 2020-06-04 17:59


Äntligen rally, livesänt Utmanarmöte i SVT på söndag med Svenska rallystjärnor.
© emotorsport.seNu är det klart. Det blir en fjärde och sista del av Utmanarmötet. Och nu tar vi steget från racketsporter till rally. På söndag, 15:45 i SVT1, bjuds det på dueller mellan flera av Sveriges bästa förare.

Det är ett spännande och ovanligt rallyformat, med kval, kvartsfinal, semifinal och final. Fö...

Publicerad: 2020-06-04 17:38


Även Nya Zeeländska WRC rallyt inställt, VM start i Turkiet.
© emotorsport.se.Igår Finland, nu Nya Zeeland - som väntat tvingas den Nya Zeeländska WRC arrangören också ställa in sin stundande WRC deltävling. I Finland arbetade man för ett 70 års jubileum och på Nya Zeeland jobbade man för en comeback i VM serien efter år av frånvaro.

Redan tidigt i Corona pandemin satte de...

Publicerad: 2020-06-03 19:54


JWRC promotorn jobbar för full säsong åt juniorerna.
© M-Sport / JWRC.I samband med att det Finska VM Rallyt ställdes in under onsdagens förmiddag kom strax efter ett utskick från FIA Junior WRC organisationen, siktet är fortsatt en full säsong i klassen trots ännu en inställd tävling.

De tävlande som anmält sig ska kunna tävla om medaljerna även 2020 trots pandem...

Publicerad: 2020-06-03 18:14


Neste Rally Finland ställs in, ingen Finsk WRC fest i sommar.
Som väntat blev det Finska VM rallyt inställt, det blir ingen återstart av WRC serien i Finland i början av augusti. Samtidigt meddelar Finska arrangören att de ser inga möjligheter att skjuta på tävlingen senare under året utan kommer ställa in årets tävling.

Beskedet kom under onsdagen efter at...

Publicerad: 2020-06-03 13:17


Svensk seger i Castrol Rally Jämsä, Jonsson går för segern i Solberg World Cup.
© Oliver Solberg Media Office.Seger för Jonsson i Castrol Rally Jämsä, avslutningen i Solbergs World Cup en riktig thriller.

* Robin Jonsson vinner Castrol Rally Jämsä.
* Svenske Solberg World Cup till slutomgången.
* Oliver Solberg på 20:e plats av fantastiska 16´198 deltagare.
* Dags för final, Volkswagen Motorsport Rall...

Publicerad: 2020-06-02 19:06


Danielsson en av Svenskarna till höstens Lombard Rally Bath.
© emotorsport.seNär det i mitten av oktober är dags för Lombard Rally Bath ses det med svenskt på startlinjen. Den 16-18:e oktober hoppas brittiska arrangören att eventet ska kunna köras, det handlar om en rad klassiska bilar och förare som ställer upp, redan har arrangören spikat en lång rad besättningar och bilar...

Publicerad: 2020-06-01 21:38


Företaget bakom Colin McRae Rally gör nya officiella WRC spelet från 2023.
© emotorsport.seCodemasters vann en viktig seger när upphandlingarna om rättigheterna för att göra det officiella WRC spelet nu är avgjort. Företaget fick sitt uppsving gällande motorsport när de startade Colin McRae Rally på 90-talet, en serie spel som under några år hade de officiella bilarna och tävlingarna i sp...

Publicerad: 2020-06-01 20:21


Mer i fotoarkivet, rallyfoto till 90-talets slut.
© emotorsport.seVi har nu fyllt på arkivet med fler rallyfoton från 1999 års säsong. Det är nu fler foto från Bergaracet-backtävling i Aneby men också foto från bland andra Marknadsnatta, rallysprinten i samband med Bilsport Performans Show samt bilder från mässhallarna på Elmia när den årliga motorsportmässan tog ...

Publicerad: 2020-05-31 22:30


Olsson överlägsen i Privatbostäders Rallyspecial, årets första grustävling.
© emotorsport.seInte sedan Örnskölden, Lappnatta och LBC Ruschen den 7:e mars har det körts rally i Sverige, nu var den äntligen dags för gruspremiär, om än med hårda restriktioner på hela arrangemanget. Bland annat fick ingen publik komma innanför grindarna när Stenungsunds MS körde Privatbostäders Rallyspecial.
...

Publicerad: 2020-05-30 21:24


Tidigare nyheter:
Tänak involverad i nya Rally Dirtfish, Estnisk 'VM-tävling' i juli!
Äntligen rallypremiär, publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på lördag!
Förseningar på eldrivna Skoda Fabia R5, debuterar i Jänner Rally 2021.
Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
Jonsson historisk SM-segrare.
EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
Rally di Roma Capitale siktar på EM premiär, tuffa krav för rallypubliken.
Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?
Första gången sedan starten -65 som Mitropa Rally Cup ställs in.
26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
Tyvärr ingen Slottssprinten Rally 2020.
Robin tillbaka i virtuella Rally SM toppen, så gick det i deltävling 4.
Finland öppnar upp för nationella rallyn den 1:e juni!Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
Skilling 500 26-27/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 04-07/06


Svenska RallyCupen:
MECA Kullingstrofén 01/08
Foto från:
Arkivet 1997-1999.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.