Mastertrailer.

   
Mats Bilar

   
GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
P-O Davidsson åkte föråkare med sin Volvo 240 Turbo i Retursladden.


© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Björn Waldegård från Midnattssolsrallyt 2013.


© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Appelskog och Holmberg siktar på nya framgångar.


© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Victor siktar på Sverigeserien i Volvo Original 2013.

Vem kör vad i rallyskogen 2013, del 1.

P-O Davidsson har synts som föråkare under hösten i en röd Volvo 240 Turbo.
- Ny bil och nya visioner. Har byggt den första nybyggda "grp-a bil" enligt reglemente för App-k klassen 1982-1985, säger P-O.
Vidare berättar han om att han väntas göra första vintertestet i Torsby den 19:e januari.
- Där efter hoppas jag få chansen att förgylla den historiska klassen i Svenska Rallyt avslutar P-O.


Tommy Vestlund syntes i skogarna på SM finalen 2012, men körningen har det varit tunt med. Men vad väntar nu, det ryktas om att bilen ska uppdateras?
- Vi jobbar lite grann med att bygga om vår Mitsubishi Lancer EVO 7 till Nationell Special, om allt går som det ska är den "omreggad" till nyår. Bilen kan då med lite enklare medel få lite mera knuff i motorn, något som vi saknat dom sista åren vi åkte i Otrimmat 4WD. Hur mycket som vi bygger om vet vi inte i dagsläget, så det får vi se.
Men vad ska du köra för tävlingar?
- Som det ser ut nu kommer vi inte åka något helt mästerskap, men hoppas göra något inhopp i någon FM tävling under vintern. Vi sneglar också mot SM tävlingen, sprinten i Falun då det är hemmaplan. Sandviken vore också roligt där vi åkte bra 2010 och nu när det är endagars tävling så blir det lite enklare att rodda ihop.


- Jag är hedrad, att som pensionär få frågan om mina motorsportplaner för 2013 säger Björn Waldegård när vi når honom.
Vi har redan sett dig anmäld till East African Safari Rally, vad väntar mer för dig?
- Jag är mycket privilegierad som fortfarande är vid så god hälsa att jag kan acceptera de många fantastiska inbjudningar jag får. I år har jag varit på ett antal "happenings" i Österrike, Sverige, Italien, England, Belgien, Danmark och Japan - det har varit många roliga resor.
Och 2013?
- Har en känsla av att 2013 blir minst lika häftigt. Det som är klart är föråkare i Rally Sweden och höjdpunkten East African Safari Classic Rally, det tillsammans med min son Mathias, och vi kör för Team Tidö.


Emil Bergkvist var en av de stora överraskningarna i rallyskogen 2012, från ungdomsåkare till a-förare på mindre än en säsong. Nu väntar stora planer för den unge rallytalangen. Det talas om SM satsning!
- Vi vet att det är mycket nytt med SM och vi har mycket att lära där, men vi har som mål att försöka vinna någon deltävling och pallplats totalt.
Men där får du inte åka den Volvo 940 du gjorde i år!
- Nej, det blir delvis nytt på bilfronten också, en Ford Fiesta R2 blir det i SM serien. Men Volvon finns kvar - med den ska vi vinna Sverigeserien totalt skrattar Emil, men samtidigt förstår vi att det är på allvar när man hör om framtidsplanerna!
Vad blir första tävlingen för er?
- Första tävlingen blir Offerdalingen och därefter börjar SM och Sverigeserien, vi tänker köra hela serierna så det blir mycket tävlande. Om vi kommer med så tänker vi åka SM sprinten i Falun också, ett nytt kul evenemang. Det kommer troligtvis att bli några fler lokala tävlingar också. Innan Offerdalingen har vi också planerat in ett test hos Depå Grande för att slipa formen.


Henrik Appelskog ses i högerstolen hos Johan Holmberg, där brukar det handla om SM satsning med Suzukin. Så även 2013?
- Våra planer för nästa år är full satsning på SM! Vi ska försöka öka tempot ytterligare ett snäpp och vara med och vinna deltävlingar totalt i trimmat 2WD.
Bilen blir den samma?
- Den genomgår just nu en renovering och uppfräschning för att vara i toppform när säsongen drar igång. Planen är även att försöka hinna med något vintertest innan första SM´et hälsar Henrik.


Ett kort men bestämt svar kommer från Toni Sundkvist, han co-driver till fortåkande Göteborgaren Leif Peterson. Blir det en ny satsning mot SM även 2013?
- Vi satsar på att försöka sno tillbaka guldet ifrån Johan säger Toni som samtidigt meddelar att det blir med samma bil dom de senaste säsongerna.


En av de snabba c-förarna i de sydligare distriken under året har varit Victor Karlsson. Blir det fortsättning i VOC?
- Planerna kommer bli att utvecklas ännu mer med noterna, till kommande säsong har vi klassat upp oss från C till B-förare vilket gör att tempot kommer naturligtvis att bli högre. Där målet givetvis är att vara A-förare innan året är slut. Vi kommer att satsa på Sverigeserien för Volvo Original som inleds i januari uppe i Torsby som är första deltävlingen på snö av tre deltävlingar. Dock blir det ett litet uppehåll till grussäsongen som inte drar igång förrän i Juni där Dackefejden är barmarkspremiär. Mest spännande är nog deltävling 6 & 7 som körs som en tvådagars tävling i Finska Tammerfors tillsammans med Finska Mästerskapet. Utöver detta kommer vi göra lite inhopp i Smålands DM och lite andra serier för att hålla tempot uppe mellan Sverige Serien deltävlingarna. Det blir häftigt att fightas i VOCs egna "SM serie".
Ni fortsätter med den vinstrika VOC´en?
- Bilen blir detsamma, men nu under vintern har vi lämnat iväg motorn för en uppdatering som i stort sett slutade med en helt ny motor och allt är nu optimerat till max.
Nu väntar vi bara på lite delar ifrån lackeraren och större översyn innan vi är repo för vintersäsongen samt att bilen ska upp i bromsbänk och ställas in ordentligt. Efter sista Sverigeserien deltävlingen i Sundsvall är planen att bilen ska få sig en uppdatering innan grussäsongen drar igång så allt är ok även till grussäsongen. Vi ser fram emot säsongen och hoppas den blir lika bra som år 2012 var avslutar Victor.

Publicerad: 2012-12-31 10:33






Här säljs Karta & Program för Elektrikerna Marknadsnatta 2019.
© emotorsport.sePå lördag avgörs Elektrikerna Marknadsnatta 2019, stor final för Svenska RallyCupen och Östergötlands FM/DM serie. Fem sträckor väntar de tävlande under lördagen, en spännande final och starkt startfält på 160-talet bilar väntas rulla ut från Skänninge klockan 10:00!

Programförsäljning kommer att...

Publicerad: 2019-10-21 22:03


Stort intresse för nya Volvo Euro Cup 2020, spännande europaserie med VOC bil.
© Dominik Autengruber. Nordic West Euro Cup var VOC åkarnas egna EM serie höll igång en bra bit in på 2000-talet men försvann så, de Svenska åkarna var oerhört populära i Europa bland publiken. Vilda Svenska rallyåkare som kom på sladd med stora Volvobilar på asfalten. De senaste åren har tävlandet med bilarna utomlands ...

Publicerad: 2019-10-21 21:35


Rallyklassikerna på gång, sex deltävlingar klara i kalendern.
© emotorsport.se Många serier jobbar för fullt för att säkra sina kalendrar för nästa säsong, en av dem är Rallyklassikerna med Klassiska & Historiska Rallycuperna.

Sex deltävlingar ses nu i kalendern där man inleder med två vintertävlingar. Hittills finns fyra grustävlingar på agendan, återstår gör att säkra en...

Publicerad: 2019-10-20 21:35


TV tider för Spanska VM Rallyt, startar med SVT ikväll!
© emotorsport.se17 specialsträckor ska ta årets näst sista WRC deltävling till mål, 64 ekipage tar sig an Spanska RallyRACC Catalunya - Costa Daurada som körs nästa helg. Svenskt på startlinjen, utanför VM klass för Pontus Lönnström och Stefan Gustavsson i Ford Fiesta R2t.

Rallyt sänds på TV, Sveriges Television...

Publicerad: 2019-10-20 21:31


Kreim stannade inte vid olycka, uteslöts från 3-Städte-Rallye men klarade titeln.
När ADAC 3-Städte-Rallye tog målgång under lördagens tidiga kväll stod Fabian Kreim som vinnare i tävlingen och som tysk rallymästare. Men under kvällen kom nya bud, mästartiteln får behållas men segern i tävlingen fråntas han.

Kreim uteslöts under sena kvällen efter att inte ha respekterat en ol...

Publicerad: 2019-10-20 20:39


Stark debut av nya Dacia Sandero R4 i Spanien.
© ASM Motorsport.Spanska Rallye Ciudad de Granada blev en shakedown inför det Spanska VM Rallyt för Sebastien Loeb, medans teamkollegan Thierry Neuville tränade asfalt i Italien förra helgen fick Sebastien Loeb tio extra mil på grus när helgens tävling avgjordes.

Loeb i en Hyundai i20 WRC vann tävlingen 2:32 minu...

Publicerad: 2019-10-20 11:39


Solberg utklassade alla i Lake Superior Performance Rally - trea i mästerskapet.
© Subaru Motorsports USA.Sex av sju sträcksegrar tog Oliver Solberg och Aaron Johnston under lördagens etapp i Amerikanska Lake Superior Performance Rally. Teamkamraten hos Subaru Motorsports USA, David Higgins tog en sträckseger innan Solberg kontrade och efter ännu ett par sträckor bröt Higgins på nytt.

Efter närmare t...

Publicerad: 2019-10-20 10:15


Grahn körde hem Falsterbo Rallysprint.
© emotorsport.seKlart sydligaste tävlingen för de Svenska rallyåkarna var Falsterbo Rallysprint, där körde Joakim Grahn hem segern efter två åk på sträckan. Joakim och Adam Grahn vann halvminuten före Magnus Larsson som hyrde GN Motorsports Fiesta R5. Vidare i totallistan följde Tobias Ekelund, Sune Larsson och Ric...

Publicerad: 2019-10-19 19:07


Wilke vinnare i Längbergsprinten.
Under lördagen avgjordes Längbergsprinten hos Linköpings MS, på plats var inte bara rallyåkare utan också Folkrace och crosskart för körning på banan.

Av rallyåkarna körde Andreas Wilke hem segern, vann A-förarnas 2wd klass 0,4 sekund före Tommy Johansson, dubbelseger för Tjust MK. 1,7 sekund bak...

Publicerad: 2019-10-19 19:04


Sebastian 4:a i 3-Städte-Rallye och 4:a i Adam Cup 2019.
© JR Motorsport.Tyska 3-Städte-Rallye slutade med seger för Hermann Gassner jr i en Hyundai i20 R5, slutligen seger halvminuten före Christian Riedermann i VW Polo GTI R5. Tredjeplatsen tar Fabian Kreim i Skoda Fabia R5, en av favoriterna var Dominik Dinkel som också låg trea länge innan en avåkning avslutade tävli...

Publicerad: 2019-10-19 17:55


Tidigare nyheter:
Sebastian 4:a i 3-Städte-Rallye och 4:a i Adam Cup 2019.
Ljungström vassast i Lundhsprinten hos Laxå MK.
Liiten snabbast i Hälsingeseriens final.
Persson körde hem Finalsprinten.
Solberg leder stort i Lake Superior Performance Rally.
26 bilar till WRC finalen i Australien.
Tävlingsrik rallylördag, följ dem som kör resultaten live.
Sträckseger och 4:a i Opel Rallye Cup, 3-Städte-Rallye har inlett.
VOC SverigeSerien avgjordes med Rikspokalen.
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
Östberg ska hjälpa Ogier till guld, kör C3 WRC i Australien.
Finalsprint i Eskilstuna Sprintcup under lördagen.
60-talet åkare i sydliga Falsterbo Rallysprint.
JR Motorsports Pokalen avgör Gotlands DM.
Dags att planera, prisutdelning & fest för Svenska RallyCupen 2019!
Vintern är här - CTEK Masnatta först att öppna anmälan för vintern!
Pontus Lönnström kör Spaniens VM-rally.
Västsvensk sprintfinal i BDS-Loppet.
RS åkarna i Östergötland kör Längbergsprinten.
Tyska WRC rallyt tar paus 2021.



Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]





Bloggar:



Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - 01/01


Rally SM:
Sandviken 31-01/02


Rally VM:
RallyRACC Catalunya - Costa Daurada 24-27/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10




Foto från:
Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



www.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.