Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
   
.......................... MISSA INTE RALLY GOTLAND 2020 ...........................

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER

  RALLY SWEDEN       2020© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Inför finalen i SydSvenska RallyCupen – 2WD och 4WD.
PRESSRELEASE

Nu, bara fyra dagar bort är årets final i SydSvenska RallyCupen. På lördag skall det göras upp på två specialsträckor utanför Hovmantorp några mil öster om Växjö. I fyra bilklasser skall det utkristalliseras vem som är bäst när det gäller att satsa och fokusera vid en enda tävling. Många vill vinna men bara tre i varje klass kan åka hem med prischeckar i valörerna 15, 10 respektive 5.000 kronor.

I 4WD finns väl egentligen bara en fråga, skall någon av de andra kunna hota Stoffe Nilsson, Hässleholm, årets Prispottsvinnare? Anders Jonasson har varit när enstaka sträckor men över en längre tävling drar Stoffe hittills alltid det längsta strået. Åke Jacobsson kunde 2012 utmana men har haft en strulig säsong, får se om han får upp farten i sista stund.

Det största finalfältet är 2WD med 25 startande. A-förare 2WD har haft flest antal starter under året och där finns troligen segraren, troligen säger vi men med en stor, stor varning för årets suverän i B-förare 2WD, Erik Telehagen, Wäxjö. Erik har i flera tävlingar varit topp tre i 2WD och kommer att utmana om segern när han nu tävlar på lika villkor med A-förarna.

På frågan varför det gått så bra i år svarar Erik: -”En kombo av flera olika faktorer. Vi har haft en bra och driftsäker bil, ett bra underhåll och ett bra team där vi jobbar ihop och samarbetar. Sen får man väl inte sticka understol med att jag själv har haft en ganska tung högerfot och tillsammans med en duktig codriver har vi kunnat åka i ett snabbt men säkert tempo! Vill rikta ett enormt stort tack till våra sponsorer, supporters, våra fantastiska mekaniker och sist men inte minst våra familjer som ställer upp i vårt och torrt!”

Nästa år gör Erik och Nina det som SSRC önskar, nämligen kör inte SSRC. Tanken med serien är ju bland annat att teamen får köra många tävlingar och i största konkurrens utvecklas och sen våga ta steget till SM. Men innan dess finalen, -” Taktiken i finalen är enkel, FLAT OUT”-avslutar Erik.

Nästan lika överlägsen som Erik har Martin Olsson, Kristianstad varit bland C-förarna. Med en avåkning på sjätte sträckan i Rally Småland ödelades hans chanser att ta hem Prispottslistan,
-” Klantigt att missa den svängen, kan inte skylla på någon annan än mig själv”-säger Martin. ”Hade egentligen inte tänkt köra så mycket i år men med klassegern i Kristianstad vaknade lusten att fortsätta. Stort tack till Jörgen och Lasse som har skött servicen under året, utan folk som följer med på tävling kan man inte köra. Likaså de som hjälpt till i verkstaden. Stort tack även till Nillascatering som ordnat med foder till både service och oss. Mat är viktigt! Men störst tack ändå till sambon Charlotte som knappt sett mig på ett halvår och fortfarande står ut”

Martin tror inte själv att han kan utmana om prispengarna. I 2WD är det väldigt öppet med mer än en handfull ekipage, förutom nämnde Erik, som tänkbara segrare med årets snabbaste David Bellborg, Ryd och Mattis Olsson, i spetsen.


» Pressrelease från Sydsvenska Rallycupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2013-10-23 20:58


Nya möten, WRC eller vässad R5 motor i framtidens WRC bilar?
© M-Sport.I veckan ska nästa möte mellan FIA och bilfabrikanterna äga rum i jakten på 2022 års nya WRC reglemente, FIAs tekniska delegation har fått fram en hybridlösning som ska presenteras, så väl batteri, styrning och motorer som ska implementeras i bilarna - samma för allt team.

Den stora frågan är nu ...

Publicerad: 2020-02-17 22:33


Veiby & Andersson utmanar i NM med i20 R5 - flera Svenskbilar till Numedalsrallyt.
© Hyundai Motorsport.På lördag är det dags för stor vinterfinal i Norge, Numedalsrallyt med NMK Nore og Uvdal som arrangör. Närmare 11 mil på 8 sträckor väntar de 120 startande på fjällvägarna!

11 bilar i R5 klassen där Ole Christian Veiby och Jonas Andersson ska ta sig i kast med NM serien, de kör här en Hyundai i20...

Publicerad: 2020-02-17 21:01


Ciesla lämnar WRC promotorn i sommar.
Under Rally Sweden började ryktens cirkulera att Oliver Ciesla skulle lämna sin post hos WRC Promotorn. Ciesla har under åtta år lyft WRC serien, sedan Sportsman Media och RedBull Media House skapade bolaget WRC Promotor har han basat över verksamheten.

I en intervju med David Evans, den numera D...

Publicerad: 2020-02-17 20:52


Johan bäste svensk och på pallen.
Med en tuff satsning på sista sträckan tog Johan Kristoffersson hem titeln som bäste svensk i Rally Sweden och ordnade en pallplats i WRC 3-klassen.
- Känns väldigt bra att få avsluta med en sträckseger och ta en pallplats för andra året på raken.

Den sista dagen i det svenska VM-rallyt b...

Publicerad: 2020-02-17 20:03


Jonasson tog hem Ängersjörundan.
© Anders Blomqvist.I norr råder det fin vinter och perfekta rallyvägar, men där är startfälten små, Ängersjörundan hos Umeå AK avgjordes under söndagen med 20-talet startande för fyra sträckor.

33 sekunders marginal i 4wd klassen hade vinnande Jörgen Jonasson till tvåan Marcus Nilsson. 21 sekunder skiljde Magnus Åb...

Publicerad: 2020-02-17 19:37


Problem i Lettland, även andra försöket med Rally Aluksne ställs in.
Lettiska Rally Aluksne skulle först avgjorts i januari, fick då flytta när vägarna var mjuka och kylan saknades, nytt datum blev 21-22 februari.

Istället skulle Rally Sarma hinna bli års premiär, en tävling som skulle avgjorts förra helgen, men även då saknades kyla och hårda vägar och tävlingen ...

Publicerad: 2020-02-17 17:27


Uppgift inför 2021, snösäkra Rally Sweden.
© Hyundai Motorsport.Rally Sweden fick åter positiv feedback från alla håll gällande genomförandet av årets tävling trots hårt motstånd från rådande väderläge. Säkerhet och arrangemang var på topp trots en kraftig omorganisation i upplägget.

Sverige och Karlstad är inte heller bara enda områdena i regionen med rådan...

Publicerad: 2020-02-17 05:46


72 SM åkare när anmälan till Rally Vännäs stängde.
© emotorsport.se89 ekipage stannade listan på till Rally Vännäs, årets SM premiär sedan försöket i Sandviken töade bort. Av dessa går 72 ekipage för de fyra SM klasserna, resterande föråkare och från inbjudningsklassen R1. Med nuvarande antal SM deltävlingar finns heller inget att räkna bort, så ska man köra om mäs...

Publicerad: 2020-02-16 22:44


Huttunen och Hyundai Motorsport bötfällda för felaktig spoiler.
Det dröjde fram till klockan 21:00 innan WRC3 vinnaren Jari Huttunen kunde andas ut, då kom de slutliga beskeden från domarnas möte med anledning av upptäckta fel vid efterkontroll.

Det handlade om felaktigheter på hans Hyundai i20 R5, delar av spoilern bak stämde inte med homologeringshandlingar...

Publicerad: 2020-02-16 22:24


Tom Kristensson vinner Rally Sweden för andra året i rad.
© M-Sport / JWRC.På söndagseftermiddagen gick Tom Kristensson, med sin nye co-driver Joakim Sjöberg, i mål som segrare i Junior VM-klassen i Rally Sweden, för andra året i rad.

Nu tog man kommandon direkt genom att vara snabbast på de två första specialsträckorna och släppte sen aldrig ledningen.
Jag är oer...

Publicerad: 2020-02-16 20:46


Tidigare nyheter:
Huttunen och Hyundai Motorsport bötfällda för felaktig spoiler.
Tom Kristensson vinner Rally Sweden för andra året i rad.
Punktering förstörde Oliver Solbergs chanser på pallplats.
JWRC tabellen efter Rally Sweden.
Så gick det för Svenskarna i Rally Sweden!
Pontus Tidemand trea i Rally Sweden.
Stark insats av Pontus Lönnström i Rally Sweden.
Dennis Rådström och Johan Johansson vinner Rally Sweden.
Evans toppar WRC serien, här är WRC tabellen efter Rally Sweden!
Stark JWRC premiär, Tom vinner och Pontus åtta.
Evans tar andra WRC segern, vinner Rally Sweden 2020!
Avanmälde Scandola behöver inte räkna Rally Sweden i WRC3 serien.
Wikström tog segern i North Rally Boden.
VM tabellerna just nu, inför powerstage i Rally Sweden.
Kristoffersson jagar för att bli bäste svensk.
Så körs avslutningen, Likenäs 2 avgör Rally Sweden 2020.
Veiby först ut på Likenäs 2, startlistan för söndagen.
Se incar från Likenäs, sträckans skick inför powerstage!
Söndagsrally med Ängersjö Rundan.
Tre bötfällda ekipage vid målet på ss6 i Rally Sweden.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2019 22/02


Rally SM:
Rally Vännäs 28-29/02


Rally VM:
Rally Guanajuato Mexico 12-15/03


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.