Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
   
.......................... MISSA INTE RALLY GOTLAND 2020 ...........................

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER

  RALLY SWEDEN       2020© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Kristoffer Karlsson totalsegrare i årets upplaga av VOC Nordic West Euro Cup
PRESSRELEASE

Trots att Kristoffer Karlsson med CoDriver Albin Timell inte kunde ställa upp i finaltävlingen i Österrike efter sin avåkning i VOC Rallys SverigeSeriefinal härom veckan, lyckades de ändå bärga den ärofyllda totalsegern i VOC klassens Europaserie, Nordic West Euro Cup.

Årets VOC Nordic West Euro Cup 2013 har haft ett lite annorlunda upplägg än normalt. SverigeSeriens utvidgning med en deltävling i Finland öppnade för att samköra hela tre tävlingar mellan VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie och Europaserie. Ambitionen har varit att öppna för fler av det mycket stora antalet VOC team i Sverige att också satsa på klassens Europaserie där tävlingarna i Tyskland och Österrike i huvudsak avgörs på asfalt. Detta i sig ett led i klassens övergripande ambition att fostra och utveckla Sveriges framtida rallystjärnor och förbereda dem på en internationell karriär, där asfalt är en vanligt förekommande underlag. Satsningen har lett till att sju av topp-tio i cupen i år är svenska förare.

Med Kristoffer Karlsson skadad efter sin avåkningen i SverigeSerie finalen hade Emil Bergkvist med CoDriver Sofie Lundmark möjligheten att kröna en rallysäsong då det mesta gått deras väg med att vinna även årets VOC Nordic West Euro Cup. Men, då krävdes en seger i finaltävlingen i Österrike, detta skulle i så fall ta Emil till seger med en enda poäng.

Emil inledde rallyt i stor stil, dominerade totalt och åkte på samma eller till och med bättre tider som de klasser som har bilar med högre prestanda. På sträcka tre tog dock äventyret ett hastigt men mindre lustigt slut. En sten i en innerkant slog sönder höger framhjulupphängning och Emil och Sofie tvingades bryta.

Teamet reparerade på natten och de kom till start igen under rallyts andra dag, fortsatte att leverera övertygande sträcktider men i totallistan var man förstås borta.

Vann rally gjorde istället rutinerade tysken Jochen Walther, före hemmaåkaren Marcus Stachl och med Siggi Mayer, också han från Tyskland, på den tredje och sista pallplatsen.

Grattis Kristoffer Karlsson, ”Europamästare” i VOC 2013

Mästare ”i kavaj” blev med det resultatet i finaltävlingen därför Trollhätteföraren Kristoffer Karlsson med CoDriver Albin Timell.

– Kristoffer och Albin har alltid varit jättesnabba, men i år har de definitivt tagit ett steg till i utvecklingen och gått från klarhet till klarhet. I synnerhet gäller det Nordic West Euro Cup men också i SverigeSerie och i lokala tävlingar berättar klassansvarig Roger Fransson.

Men det höll på att gå riktigt fel redan från början av säsongen. Kristoffer tvingades bryta första dagen i Sundsvall som var deltävling både i SverigeSerien och i Nordic West Euro Cup.

– Man kan med fog säga att det var början och slutet på säsongen som strulade för Kristoffer, däremellan gick det som på räls. Att Kristoffer är en väldigt värdig vinnare det råder det inga som helst tvivel om.

Tvåa i serien totalt blir Marcus Stachl, Österrike med Emil Bergkvist bara två poäng bakom på den sista pallplatsen.

Prisutdelning och evenemang i Berlin 30 november

Sista helgen i november är det priscermoni och fest för alla som tävlat i årets Nordic West Euro Cup på Groß Dölln Driving Center norr om Berlin. För den som vill bjuds det på heldag med tillgång till racing-, teknik, och halkbana. Och på kvällen övergår evenemanget till fest i bästa tyska stil.

Ytterligare en fantastiskt tuff och trevlig säsong i VOC klassens Europaserie är till ända. I skrivande stund jobbas det för fullt med 2014 års serieupplägg och vi ber att få återkommer om detta så snart det är klart.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2013-11-21 18:23


Svalt intresse för lördagens Lappnatta.
När arrangörerna söder ut dras med brist på snö och is är det i norr brist på tävlande, Lappnatta hos Lycksele MK körs med 53km special på fyra sträckor under lördagen.

Totalt bara 11 anmälda ekipage, i Appendix K finns fyra ekipage där Christer Hedlund, Leif Ek, Erik Sjöström och Lucas Willman s...

Publicerad: 2020-02-20 05:53


Många vill göra vårpremiär i Anderslövsrallyt, redan 145 anmälda!
© emotorsport.seBland dem allra första grustävlingarna för säsongen är Anderslövsrallyt, Trelleborgs MK inleder säsongen i söder med deltävling i Bilsport RallyCup.

Intresset är på topp, redan nu ses 145 anmälda ekipage till tävlingen som går med tre sträckor två gånger, anmälan stänger först den 26:e mars!

...

Publicerad: 2020-02-19 21:42


Danska och Norska WRC åkare anmälda till Hässleholms GP.
© emotorsport.seFör en tid sedan öppnade anmälan till Hässleholms GP, den 2:e maj är det åter dags för den årliga asfaltsprinten på Garnisonsområdet. Den populära vår tävlingen har redan 31 anmälda, och flera intressanta ekipage om totalsegern.

Från Norge kommer Rune Danneborg, senaste åren i Mini John Cooper Wo...

Publicerad: 2020-02-19 21:16


Tabelläget i WRC2/3 efter Rally Sweden.
© Citroen Racing.I WRC2 mästerskapet toppar Mads Östberg efter två raka segrar, i serien handlar det om minst åtta starter för de anmälda teamen. Östberg på maximala 50 poäng leder 20 poäng före Adrien Fourmaux och 27 poäng före Nikolay Gryazin. Rhys Yates och Ole-Christian Veiby följer i klassen.

Sexa och hittil...

Publicerad: 2020-02-19 20:49


Karta, så köra Rally Guanajuato Mexico.
© Toyota Gazoo Racing.Under torsdagen utlovas anmälningslistan till Rally Guanajuato Mexico enligt arrangören, 20-30 bilar är att vänta. Tävlingen körs 12-15 mars, inleder med publiksträckan Monster Energy Street Stage GTO två gånger under fredagens tidiga morgon svensk tid.

Strax efter klockan 16 på fredagen startar...

Publicerad: 2020-02-19 20:29


Så körs Numedalsrallyt, karta inför helgens NM rally.
© Preben Berg, norsk-rally.comUt från Rödberg hotell klockar bilarna i Numedalsrallyt klockan 8 på lördag morgon, under dagen väntar totalt åtta sträckor när Norska Mästerskapets andra deltävling avgörs.

Flera Svenskar på startlinjen som vi berättade igår, arrangören har också släppt kartan på webben, nedan finns tävlingen i ...

Publicerad: 2020-02-18 22:36


Filmspecial med Rovanperä, från Starlet som 8-åring till pallen i Rally Sweden.
© Toyota Gazoo Racing.Kalle Rovanperä kom till Rally Sweden med en femteplats i bagaget från svåra Rallye Monte Carlo, där satte han knappt ett hjul fel och tog sig igenom med en bra placering. Han är 19 år och hade börjar köra bil som 8-åring hemma i Finland.

Sedan dess har han kört bil, bil intresset har varit stort...

Publicerad: 2020-02-18 21:58


Hyundai utökar, även Gryazin följer Tänak och Sordo i Rali Serras de Fafe.
Portugisiska Rali Serras de Fafe i rallytokiga Fafe regionen får en perfekt uppvärmning inför det Portugisiska VM Rallyt senare i vår.

Sedan tidigare är det klart att Ott Tänak och Dani Sordo kör Hyundai i20 WRC i tävlingen som avgörs 28-29:e februari. Planen är uppvärmning inför Rally Mexico me...

Publicerad: 2020-02-18 21:33


Mattias Adielsson satsar på Svenska juniorer i Rally-SM, bilder eget team.
© emotorsport.seFör att stötta svensk rallysports ungdom och hjälpa unga förare framåt tar nu den erfarna rallyföraren Mattias Adielsson initiativet till att starta sitt egna juniorteam i Rally SM. Mattias Adielsson Junior Team.
- Jag har hela tiden strävat efter att kunna ge någonting tillbaka till den generat...

Publicerad: 2020-02-18 18:48


Nya möten, WRC eller vässad R5 motor i framtidens WRC bilar?
© M-Sport.I veckan ska nästa möte mellan FIA och bilfabrikanterna äga rum i jakten på 2022 års nya WRC reglemente, FIAs tekniska delegation har fått fram en hybridlösning som ska presenteras, så väl batteri, styrning och motorer som ska implementeras i bilarna - samma för allt team.

Den stora frågan är nu ...

Publicerad: 2020-02-17 22:33


Tidigare nyheter:
Nya möten, WRC eller vässad R5 motor i framtidens WRC bilar?
Veiby & Andersson utmanar i NM med i20 R5 - flera Svenskbilar till Numedalsrallyt.
Ciesla lämnar WRC promotorn i sommar.
Johan bäste svensk och på pallen.
Jonasson tog hem Ängersjörundan.
Problem i Lettland, även andra försöket med Rally Aluksne ställs in.
Uppgift inför 2021, snösäkra Rally Sweden.
72 SM åkare när anmälan till Rally Vännäs stängde.
Huttunen och Hyundai Motorsport bötfällda för felaktig spoiler.
Tom Kristensson vinner Rally Sweden för andra året i rad.
Punktering förstörde Oliver Solbergs chanser på pallplats.
JWRC tabellen efter Rally Sweden.
Så gick det för Svenskarna i Rally Sweden!
Pontus Tidemand trea i Rally Sweden.
Stark insats av Pontus Lönnström i Rally Sweden.
Dennis Rådström och Johan Johansson vinner Rally Sweden.
Evans toppar WRC serien, här är WRC tabellen efter Rally Sweden!
Stark JWRC premiär, Tom vinner och Pontus åtta.
Evans tar andra WRC segern, vinner Rally Sweden 2020!
Avanmälde Scandola behöver inte räkna Rally Sweden i WRC3 serien.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2019 22/02


Rally SM:
Rally Vännäs 28-29/02


Rally VM:
Rally Guanajuato Mexico 12-15/03


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.