SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Trendab AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Mikael Ericsson satsar mot SM och Svenska RallyCupen med ny co-driver.

© MJ Sport.
© MJ Sport.
Martin laddar hårt med Skodan för 2014!

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Victor Karlsson gör ny säsong i VOC.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Sista natten med 240´n, nu blir det nybygge för David.
Vem kör vad i rallyskogen 2014, del 4.

Hos SMK Trollhättans Mikael Ericsson laddas det för en ny säsong.
- Jag och Conny Erixon har under 2013 kört både SM, där vi slutade 6:a i trimmat 2wd, och Svenska RallyCupen, som vi vann. Jag hade under året också ett par co-driver inhopp av Martin Holmdahl och Miriam Walfridson när Conny hade förhinder. Planerna för 2014 är att göra om dubbeln med båda serierna i samma Golf KitCar, med tanken är att den ska ha en annan färg till SM premiären i Östersund. Bilen ska också uppgraderas med fjädring från Tech-pro, Reiger.
Det talas om co-driverbyte!
- Ja, den största förändringen är som du sa co-driverbytet till nästa säsong. Conny hinner inte avsätta tiden längre och måste välja bort tävlandet tillsvidare. Ny in i teamet är Ida Hegge, Vara MK som tar vid i högerstolen.
Hinner ni med några tester innan SM premiären?
- Vi planerar att hinna med ett test i februari och förhoppningen är att kunna fightas om SM medaljerna i år.


Gotlänningen Sebastien Johansson startade förra säsongen med en Ford Fiesta i grupp N klassen, vad väntar i år?
- Jag kommer att köra för teamet JR Motorsport AB tillsammans med Christoffer Jacobsson och Andrew Rönnle, med Lundins bil AB som huvudsponsor.
Då kommer vi se dig i SM serien även i år?
- Ja jag satsar på att åka hela SM-serien 2014 med samma bil som inhandlades 2013, det vill säga Ford Fiesta ST Gr N. Jag känner att det finns fortfarande mycket fart att hämta i denna, och målet för i år blir att åka så mycket bil det går, och öka tempot för varje tävling! Fokus kommer självklart ligga på SM, men vi tänker också åka Sprintcupen An-trofén här hemma på ön, sedan får vi se hur det blir med andra tävlingar, men vi åker självklart så mycket det finns ekonomi och tid till!


Rasboföraren Martin Jansson visade förra året upp en Skoda Fabia R2 i egna teamet MJ Sport. NU står en ny säsong för dörren, vad väntar?
- Vi satsar även i år på full SM säsong i vår Skoda Fabia R2. Vi har tyvärr dragits med en del tekniska problem som vi nu fått bukt på, säger Martin laddad till tänderna med en spännande säsong framför sig.
Det väntar en del nytt i teamet?

- Ja inför säsong 2014 är vi glada att vi fått en trygg och seriös samarbetspartner i ryggen med Nolab Scandinavia. De är generalagenter för Neste Oil och Nerta här i Sverige. Allt känns så bra, nu vill vi inte annat än ut och visa vad Skodan har att ge. Nytt för i år är även co-driver Jonas Magnér, ett oprövat kort som förut endast visat framfötterna i seglingssammanhang, ska bli grymt spännande.
Du pratar om SM, blir det nått mer?
- Vi kommer att starta med SM-sprinten i Umeå och åker direkt därifrån vidare till Finland och Rovaniemi för en ordentlig genomkörare i deras Arctic Rally så vi förhoppningsvis är inkörda och välsmorda till SM i Östersund.


Flitens lampa lyser i verkstaden hos Plombo Motor, det byggs det en ny bil efter höstens avåkning för David Lindström.
- Jag gjorde ju en riktig resa i sista deltävlingen i Energicupen där jag skrev av den gamla bilen. När vi kom ut ur en dimbank hade vägen redan svängt åt vänster, vi slog bort höger bakhjul i en stor sten och sedan vände det in framänden bland ett gäng stora stenar och vi gick runt ett par varv innan det tog stopp. Att vi inte skadade oss beror helt och hållet på de nya skydden som håller huvudet på plats. Den gamla hytten gick 76 tävlingar men nu är den slut.
Men du bygger redan på nytt!
- Det var inget självklart val att bygga 940. Efter den avåkningen vi gjorde så har jag övervägt både att sluta åka men också att köpa en färdig bil. Nu blev det en Volvo 940 av årsmodell 1992 och bygget är igång för grupp H klassen. Strax före jul fick jag igångsättningstillstånd från SBF, karossen är urplockad och skrapad, buren är under montering. Med modellbytet så blir det lite av en nytändning också. Jag räknar med att kunna använda det mekaniska från den gamla bilen med vissa renoveringar och smärre modifieringar och uppdateringar med undantag av bakvagnen.
När får vi se bilen ute på tävling?
- Planen är att åka till våren, men jag kan inte säga nu om bilen blir klar i slutet av mars eller i maj. Det kan bli någon mindre tävling i början för att känna på skillnaden mellan 240 och 940, men generellt brukar gaspedalen sitta längst till höger och sedan får man hålla sig i ratten när det bär i väg.


Flitig VOC åkare är Vimmerby MS åkaren Victor Karlsson - var ser vi dig 2014?
- Planerna för säsongen har varit lite fram och tillbaka det har funnits tankar om bilbyten för att ta steget vidare. Men beslutet blev att stanna kvar i VOC gänget där jag trivs bra.
Då blir det Sverigeserien?
- Precis, vi kommer i första hand sikta in oss på Sverigeserien för VOC Mekonomen Rally 2014. Vi slutade 2:a i cupen i VOC Elit B ifjol och mot slutet av säsongen fick vi allt att funka och vi var med bra tidmässigt bland A-förarna. Det blir nu första året som A-förare för oss. I övrigt blir det att köra lite tävlingar som faller på, vi är lite sugna på att testa en start i Europa i Nordic West Euro Cup, men vi får se vad som händer. Vi tar året lite som det kommer.
Och Volvo blir den samma?
- Bilen blir densamma, den 940 VOC som nybyggdes under sommaren 2013, den ska bara få sig en genomgång. Det annorlunda mot nästa år är att vi tar klivit upp till A-förare.
Dålig vinter i södra Sverige, även norr över med inställda tävlingar, hur blir förberedelserna?
- Det har väl inte varit de bästa förberedelserna ännu då jag just börjat komma igång igen efter att ha legat med hög feber och lunginflammation i över en vecka. Tanken var att komma väl förberedda till Torsby om en vecka som var de två förstadeltävlingarna i Sverigeserien genom att kört nått mindre test. Tyvärr har ju snön hållit sig borta även där uppe och tävlingen tvingades flytta fram! Vi hoppas nu vintern kommer så ser vi fram emot Sundsvall i mitten av Februari istället och hoppas kunna köra någon vintertävlingen innan för att komma igång. Men vi får se vad vädret tillåter som sagt!


Falköpings Jonas Sandgren är den här delens sista stopp, vad kan vi förvänta oss av dig?
- Tanken var en SM satsning bara för att ha gjort det en gång till, senast var 2004 som junior. Så det kanske hade varit dags igen men när vi ställde budgeten för SM och vad vi fick avvara istället så väljer vi nog att åka dom cirka 25 tävlingar om året som vi brukar istället för en SM serie. Kan kanske bli lite inhopp i SM under vår och sommar men inget vinter. I övrigt åker vi Västras, Småland och Östergötland men säkert också lite uppåt. Rally ska vara kul att åka och då ska man åka kul tävlingar!
Något nytt i övrigt?
- Det blir som det brukar, en medioker körning och vi syns lite varstans i landet, skrattar Jonas.
- Men det blir samma bil men med lite motoruppdatering och kanske lite annan färg men vi får se vad tiden räcker till.


Tidigare artiklar i serien:
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2014, del 3".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2014, del 2".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2014, del 1".


Publicerad: 2014-01-12 21:57






Information om Rally Anderslöv, stort intresse för gruspremiären.
© emotorsport.seIntresset för Rally Anderslöv har i år varit mycket stor, men tyvärr kan inte Trelleborgs MK hantera mer än cirka 120 startande i årets upplaga av Rally Anderslöv.

Efter att anmälan stängs 26/3 klockan 18.00 beslöt tävlingsledningen att Klass 1 A – B förare i Grupp E kommer inte att få starta i R...

Publicerad: 2024-03-28 05:31


McRae teamkamrat med Östberg i ERC serien 2024.
© emotorsport.seAlister McRaes son Max McRae inledde rallytävlandet på allvar förra året, satsade då på Junior EM serien där han körde fort men hade både tekniska problem och egna misstag som stoppade honom från framskjutna placeringar. I Lettlandslutade han t.ex. femma i klassen, en minuts prickar för felaktig ink...

Publicerad: 2024-03-28 05:17


Uppladdning inför långfredagens Konst & Rally i Örebro.
© Nils-Brage Pettersson.Förberedelserna i Örebro pågår för fullt inför påskhelgen, där är det dags för påskutställning med både rallybilar och konst hos Karin och Nils-Brage Pettersson.
Vi får se hur vädret kommer att bli, men jag är härdad. På ”Konst & Rally” vare sig det är under konstrundan Ljusstråk i Bergslagen, elle...

Publicerad: 2024-03-27 22:05


SS1 i Safari Rally idag på förmiddagen.
© Oliver Solberg Rally.Efter onsdagens shakedown väntar en lugn rallystart i Safari Rally Kenya, klockan 10:26 Svensk tid körs den 4,84km långa Super Special Kasarani som inleder rallyt.

En mjukstart mot vad som väntar i helgen med 36 mil på riktigt besvärliga vägar, vi kan dock väntas se sträckor som stryks, både unde...

Publicerad: 2024-03-27 21:54


Gallring till Rally Anderslöv, en klass har plockats bort.
© emotorsport.seDet slutade på 140 ekipage till Rally Anderslöv, anmälan stängde under tisdagens kväll till Bilsport Rally Cups premiär 2024.

Redan tidigare stod det klart att en eventuell gallring skulle ske genom att en eller två klasser, beroende på storlek skulle helt lyftas bort från tävlingen, d.v.s. en el...

Publicerad: 2024-03-27 21:27


M-Sport satsar på ERC - full säsong med Jon Armstrong.
© emotorsport.se Irländaren Jon Armstrong är hårt knuten mot M-Sport genom karriären, nu tas nästa steg när de tillsammans gör en satsning på FIA ERC, EM serien.

Jon och M-Sport gör en gemensam satsning på en full EM säsong 2024, det innebär att de båda parterna i juni kommer till Sverige för Bauhaus Royal Rally...

Publicerad: 2024-03-27 14:04


Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
© emotorsport.seIgår presenterade Hayden Paddon att han ska försvara sitt EM guld från 2023, idag presenterar Mads Östberg att han ihop med Patrik Barth gör en ny satsning och blir en stor konkurrent mot Hayden.

Det Norsk/Svenska ekipaget kommer köra full säsong med Citroen C3 Rally2 ihop med Tagai Racing Techno...

Publicerad: 2024-03-26 20:01


Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
© Oliver Solberg Rally.Shakedown avverkad inför Safari Rally Kenya, tre åk, minst, för Rally1 ekipagen där Kalle Rovanperä och Thierry Neuville delade snabbaste tid över 5,4km långa Loldia sträckan.

Tre tiondelar efter var Esapekka Lappi medans Elfyn Evans som fyra var sekunden från dem snabbaste. Ott Tänak, Adrien Fou...

Publicerad: 2024-03-26 19:58


Svenskt till tjeckiska Historic Vltava Rallye i april.
© Anders Johnsen.Andra deltävlingen i FIA European Historic Rally Championship, EM serien för historiska bilar. Tjeckien med Historic Vltava Rallye från Klatovy den 19-20:e april. Anmälningarna har börjat trilla in och bland de 40-talet för historiska rallyt finns två Svenska ekipage.

Anders och Ingrid Johnsen gö...

Publicerad: 2024-03-26 19:57


Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
© emotorsport.sePå skärtorsdagen, som är helgdag i Danmark, inleds danska Yokohama Mästerskapet, avdelning öst med tävling hos Brøndby Motor Club. Det är kortare sprintar på asfalt som gäller och allt som oftast med Svenska deltagare, så även i Påskens premiär med totalt 60-talet bilar. Det blir cirka 4 mil totalt,...

Publicerad: 2024-03-26 19:48


Tidigare nyheter:
Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
Andervang och Felke om helgens seger i Tyskland.
Paddon ska försvara EM guldet, återvänder till Sverige.
Dags för Safarirallyt, se Shakedown, Startfält, Tidsplan, TV-tider m.m.
Högt tryck på Rally Anderslöv, så går en eventuell gallring till.
Startlistan för WRC Croatia Rally, 68 tävlande - Andersson ende Svensk.
Sex WRC arrangörer klara för 2025, 15 länder jagar de 7-8 sista platserna.
Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
Hansen klasstvåa i Holländska Zuiderzee Rally.
Storseger för Andervang i Tyska ADMV Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Ingram vann brittiska rallypremiären.
Frank Tore Larsen söker revansch i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg vill nå toppen, jagar poäng i veckans Safari Rally Kenya.
Rally SM i Tierp, Rally Uppland bjuder in Appendix K.
Fagersta MK laddar för Nattkröken - Historiska, DM och 7-klubbars, 5,5 mil fantastiska rallyvägar väntar.
Följ Hansen, Andervang och Brittiska Mästerskapet.
Andervang segerfavorit i tyska Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Hansen ses i lördagens Holländska Zuiderzee Rally.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Safari Rally Kenya 27-31/03


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.